• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memurum, ucretsiz izin donusu ise baslama hk.

arkadaşlar özel ve kamu farklı uygulamaları..ayrıca özeldede her kurumun uygulaması değişebiliyor bebişi 40 günlükken başlayanlarda var özelde ama kamuda yukarıda yazdığım gibi

Canim benim sabahtan beri kanun bakiyorum. Yururluge girdimi girmedimi net degil,bulamiyorum(okul cagina kadar yari zamanli calisma) isciler icin girmis. 657 ye tabi memurlar icin kanun cikmis ama resmi gazetede daha aciklanmasi bekleniyormus. Bu ne demek oluyorsa.

8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası olmak üzere 16 hafta ama isterseniz 32. hafta yerine 37. haftaya kadar çalışıp fazladan çalıştığınız 5 haftayı doğum sonuna ekleyerek 13 hafta doğum sonrasına kalmış oluyor yani toplam 16 hafta

bende memurum ama bılmıyorum hiç siz bu konuyu bılıyosunuz bı soru daha sormak ıstıyorum. 32. haftaya kadar heyet raporu aldım dıyelım sonra 32. haftada işe başlamak olur mu. en azından bi kaç hafta calışıp doğum sonrasına izinlerimi bırakmak adına ? yani aykırı bi durum var mıdır ?

bende memurum ama bılmıyorum hiç siz bu konuyu bılıyosunuz bı soru daha sormak ıstıyorum. 32. haftaya kadar heyet raporu aldım dıyelım sonra 32. haftada işe başlamak olur mu. en azından bi kaç hafta calışıp doğum sonrasına izinlerimi bırakmak adına ? yani aykırı bi durum var mıdır ?
32. haftadan fazla çalışacaksanız eğer kadın doğum doktorunuzdan çalışabilir raporu almanız gerek ..atıyorum 35. haftada ben izne ayrılmak istiyorum o zaman 32. haftaya girdiğinizde çalışabilir raporu almanız gerek bu durumda işbaşı yapmanız lazım sanırım orayı net bilemiyorum ..35. haftaya geldiğinizde eğer artık çalışmak istemiyorum diyorsanız kadın doğumcunuz çalışamaz raporu verip analık izninizi başlatmış olur bu örnektede fazladan çalıştığınız 3 hafta doğum sonrasındaki 8 haftaya eklenir ve 11 hafta doğum sonrası izniniş olmuş olur.

Canim benim sabahtan beri kanun bakiyorum. Yururluge girdimi girmedimi net degil,bulamiyorum(okul cagina kadar yari zamanli calisma) isciler icin girmis. 657 ye tabi memurlar icin kanun cikmis ama resmi gazetede daha aciklanmasi bekleniyormus. Bu ne demek oluyorsa.
kurumunun insan kaynakları birimine sorsan aslında daha net olur bende yürürlüğe girdi diye biliyorum

32. haftadan fazla çalışacaksanız eğer kadın doğum doktorunuzdan çalışabilir raporu almanız gerek ..atıyorum 35. haftada ben izne ayrılmak istiyorum o zaman 32. haftaya girdiğinizde çalışabilir raporu almanız gerek bu durumda işbaşı yapmanız lazım sanırım orayı net bilemiyorum ..35. haftaya geldiğinizde eğer artık çalışmak istemiyorum diyorsanız kadın doğumcunuz çalışamaz raporu verip analık izninizi başlatmış olur bu örnektede fazladan çalıştığınız 3 hafta doğum sonrasındaki 8 haftaya eklenir ve 11 hafta doğum sonrası izniniş olmuş olur.

çok teşekkürler. ben hani heyet raporu alıp sonra calısabılır raporu aldıgımda sorun olur mu dıye sormustum.

Uykusuz anne ciddimisin-((( uzuldum. Yari zamanli calisip yarim maas alma durumu hayata gectimi peki. Kusura bakmayin ben mevzuati takip ediyorum ama ciktimi uygulaniyormu taslakmi cozemedim. Ondan soruyorum. Ozur dilerim.

Maalesef henüz uygulanmaya başlanmadı. Ben nişanlı iken üç sene önce öyle bir muhabbet vardı hatta tasarı olarak görüşüldü ama uygulamaya geçirilmedi. Bende evde bebişimi büyütmek uğruna bütün süt izinlerimi yaktığım için mevzuatı öğrendim bu şekilde. Allah onlara sağlık sıhhat versin gerisi boş

merhaba kızlar.
benim işyerimde birkaç arkadaş yarı zamanlı çalışıyor.
hemen mevzuata geçirdiler.
4 aylık izinden dönünce yarı zamnlı calısma hakkını kullanıyorlar.
biri sonrasında ücretsız izin alacakmış.
diğeri normal devam edecekmiş.
ben bu arada kamu işçisiyim.

doğumdan once 8, doğumdan sonra 8 hafta analık ıznımız yok mu ? ben oyle biliyorum. yani bebek 2 aylıkken ıse baslamamz gerekıyor diye

tabi öyle. ama 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra kullanılabilir. ancak dr raporu ile 37 hafta çalışıp 13 haftası doğum sonrasına atılabilir. 13*7=91 gün eder.

tabi öyle. ama 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra kullanılabilir. ancak dr raporu ile 37 hafta çalışıp 13 haftası doğum sonrasına atılabilir. 13*7=91 gün eder.

ben şeyi merak ediyorum. 32. haftaya kadar heyet raporu alıp 32. haftadan sonra calısabılır raporu aldıgımda sorun olur mu dıye sormustum.32. haftadan sonra bi kaç hafta daha çalışıp en azından doğum sonrası ıznım coğalsın diye.

doğumdan once 8, doğumdan sonra 8 hafta analık ıznımız yok mu ? ben oyle biliyorum. yani bebek 2 aylıkken ıse baslamamz gerekıyor diye

Doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta analık izni var fakat doğum öncesi kullanmadığınız izinlerinizi doğum sonrasına aktarabiliyorsunuz.

ben şeyi merak ediyorum. 32. haftaya kadar heyet raporu alıp 32. haftadan sonra calısabılır raporu aldıgımda sorun olur mu dıye sormustum.32. haftadan sonra bi kaç hafta daha çalışıp en azından doğum sonrası ıznım coğalsın diye.

Hayır hiçbir sorun olmaz 37.haftaya kadar çalışabilirsiniz.

yasaları göre olur. ama etik olmaz. yani iş arkadaşların amirin süt izninde falan seni tolere etmeyebilir. mesela süt iznim 14-17 arasıydı. ama müdürüm 12 de git boşa öğle arasını çocuğundan çalma derdi Allah razı olsun.

yasaları göre olur. ama etik olmaz. yani iş arkadaşların amirin süt izninde falan seni tolere etmeyebilir. mesela süt iznim 14-17 arasıydı. ama müdürüm 12 de git boşa öğle arasını çocuğundan çalma derdi Allah razı olsun.

evet bende etikliğinden şüpheliyim o yuzden sormustum. tesekkur ederm

Kızlar analık izninden sonra yıllık izin+rapor sonrasında ücretsiz izin kullanabiliyormuyuz?
en güncel burada buldum bu konuyu?

Back
X