• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memurum, ucretsiz izin donusu ise baslama hk.

Vefali kedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2016
93
64
3
45
Arkadaslar 6 aydir ucretsiz izindeyim. Cocugum 10 aylik. Martta ise baslayacagim. Simdi ben ise basladigimda ilk cocukda 2 ay yarim gun calisma ile baslayabilirmiyim ? Bu kanun net olarak yururluge girdimi ?Birde ben analik izni bitince ucretsiz izin aldim ya, 2 aylik yari zamanli hakkim yandimi ? Benim durumumda olup bilen varsa yardimci olabilirmi?

Maalesef yarım gün çalışma hakkınız yok. Bu hak ücretli doğum izinin bitişini takip eden ilk iki ay için geçerli. Rapor ve izin durumlarında bu süre geçtiği için hakkınız kalmıyor. Devlet bu izni doğumdan sonra annenin işe dönüşüne teşvik amaçlı yapılmış bir oldugu bir uygulama olarak hayata geçirmiştir. Altı aydır ücretsiz izinde iseniz ilk alti aylık üç saat olan süt izni hakkınız da bitmiş durumda. Şu an işe başlar iseniz yalnızca bir buçuk saatlik süt izninizi devam eden altı ay için kullabilirsiniz

Uykusuz anne ciddimisin-((( uzuldum. Yari zamanli calisip yarim maas alma durumu hayata gectimi peki. Kusura bakmayin ben mevzuati takip ediyorum ama ciktimi uygulaniyormu taslakmi cozemedim. Ondan soruyorum. Ozur dilerim.

Uykusuz anne ciddimisin-((( uzuldum. Yari zamanli calisip yarim maas alma durumu hayata gectimi peki. Kusura bakmayin ben mevzuati takip ediyorum ama ciktimi uygulaniyormu tadlakmi cozemedim. Ondan soruyorum. Ozur dilerim.

Maalesef henüz uygulanmaya başlanmadı. Ben nişanlı iken üç sene önce öyle bir muhabbet vardı hatta tasarı olarak görüşüldü ama uygulamaya geçirilmedi. Bende evde bebişimi büyütmek uğruna bütün süt izinlerimi yaktığım için mevzuatı öğrendim bu şekilde. Allah onlara sağlık sıhhat versin gerisi boş

Uykusuz anne ciddimisin-((( uzuldum. Yari zamanli calisip yarim maas alma durumu hayata gectimi peki. Kusura bakmayin ben mevzuati takip ediyorum ama ciktimi uygulaniyormu taslakmi cozemedim. Ondan soruyorum. Ozur dilerim.
Su an yarım gün çalışma durumunuz yok maalesef. Siz Ücretsiz izinde iken bitti o
.
Diğerini bilmiyorum. Ama sanırım onda da annenin ise donus yapmış olmasi gerekiyordu . Bi sorun

Yarim gun calisma hakki baslamisdisa eger, diger turlu yarim maasla yarim gun calismada baslamistir. Cunku ikiside ayni anda cikan kanun. Ben gecenlerde yururluge girdi mujde baslikli okumumustum ama kaydetmedigim icin haberi bulamiyorum size gostermek icin. Burda bir cok insana ulasmak mumkun. Insallah bir bilen uygulayan cikar

Doğum izninizin bitiminden itibaren 6 ay boyunca günde 3 saat süt izniniz vardı bu süreniz dolmuş şimdi günde 1.5saat süt izniniz var
Yarım gün çalışmayı Doğum izniniz bittikten sonra talep edebilirmişsiniz fakat onun yerine ücretsiz izne ayrılmışsınız
Ama yarın gün çalışmaya yarım maaş uygulaması var diye biliyorum

merabalar. bebğiniz 15 aylık olana kadar süt izinlerinizi kullanabilirsiniz. yani yeni kanunu bilmiyorum ama bebk 9 aylık olana kadar 3 saat (bunu amirler yarım gün yapıyor genelde), 15 aylık olana kadar da 1,5 saat. siz bunun için dilekçe yazım öğleden sonra 15.30-17 arasında kulanmak istiyorum gibi uygun saat için diyeceksiniz.
ikinci defa ücretsiz izin alabilirsiniz. çünkü 2 parça halinde kullanılabilir diyor kanun. yani bebk 28 aylık olana kadar bu hakkınız var :KK66:

Arkadaslar 6 aydir ucretsiz izindeyim. Cocugum 10 aylik. Martta ise baslayacagim. Simdi ben ise basladigimda ilk cocukda 2 ay yarim gun calisma ile baslayabilirmiyim ? Bu kanun net olarak yururluge girdimi ?Birde ben analik izni bitince ucretsiz izin aldim ya, 2 aylik yari zamanli hakkim yandimi ? Benim durumumda olup bilen varsa yardimci olabilirmi?
Bende kamuda çalışıyorum ve memurların izin-maaşsız izinlerine baktığım için konuya hakimim... Kanuni doğum sonrası izniniz bittikten sonra 6 ay günde 3 saat, daha sonraki 6 ay ise günde 1,5 saat süt izni hakkınız var. Yarım gün çalışma ise kanuni doğum sonrası bittikten sonra ilk çocukta 2 ay dolayısıyla sizin bu hakkınız yanmış durumda...Çocuk okul çağına gelene kadar yarım gün çalışma yarı maaş ise henüz tasarı aşamasında yürürlüğü girmedi. Ama isterseniz kanuni doğum sonrası izniniz bittikten sonra 2 yıl süreyle maaşsız izin kullanma hakkınız var.

ücretsiz izin kullandıgınız ıcın yarım gun calısmayı haketmıyorsunuz sanırım

Memurların durumu nasıldır bilemiyorum ama özel de çalışan anneler için birinci çocuk için 2 ay,ikinci çocuk için 4 ay,üçüncü çocuk için 6 ay, farklı doğan (özürlü) çocuk için 1 seneye kadar yarım gün çalışma yasası yürürlüğe girmiş bulunmakta.Tabi aranan şartlar var.Bunlar;
* Son üç yılda en az 600 gün priminin yatmış olması
* Haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışmış olması
* Haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışmış olması
* Analık izninin bitiminden sonra 30 gün içinde kuruma başvuruda bulunması
Ayrıca süt izni kullanmayacak.

Tamam 2 aylik yari calisma hakkim bittigi icin ben 1.5 saat sut izni kullanacagim bu konu anlasildi. Ancak cocuk ilk ogretim cagina gelinceye kadar anne yari maasla yarim gun calisacak diye 30 kere tv de soyledi durdu. Ne zaman memuruz.com a falan baksamda var. Hayalmi gercekmi anlamadim gitti.

bizim birimdeki arkadaşın bebeği 9 aylık yarım gün çalışıyor.(oglen 2 ye kadar calısması lazım amir izin verdi.) sadece ilk 6 ay mı yarım gün izin var 9 aylıkken mi ?

bizim birimdeki arkadaşın bebeği 9 aylık yarım gün çalışıyor.(oglen 2 ye kadar calısması lazım amir izin verdi.) sadece ilk 6 ay mı yarım gün izin var 9 aylıkken mi ?

bebk 3 aylık olana kadar analık izni var. 3 ay bittikten sonra işe başlıyoruz. o işe başladığımız günden itibaren 6 ay. yani onun da yarım günü eli kulağındadır bitmek üzere.

bebk 3 aylık olana kadar analık izni var. 3 ay bittikten sonra işe başlıyoruz. o işe başladığımız günden itibaren 6 ay. yani onun da yarım günü eli kulağındadır bitmek üzere.

doğumdan once 8, doğumdan sonra 8 hafta analık ıznımız yok mu ? ben oyle biliyorum. yani bebek 2 aylıkken ıse baslamamz gerekıyor diye

merhaba canım Allah analı babalı büyütsün öncelikle..ofis arkadaşım doğum yaptı..analık izninin bitimini müteakip 2 ay yarım gün çalışıp tam maaş aldı..şimdi bebişi 9 aylık süt iznini kullanıyor..sende analık izninin bitiminin müteakipi 2 aylık sürede sanırım ücretsiz izindeydin onun için kullanamıyorsun..şimdi işe başladığında bebeğin 1 yaşında değilse son 6 aylık içindeki 1.5 saat süt iznini kullanacaksın..1 yaşını bitirdiğinde dilersen yarım gün çalışıp yarım maaş alma durumuna geçebilirsin..
benim 5 yaşında bir kızım var eğer kredi borcum olmasaydı çoktan yarım güne geçerdim ama maddiyat işte

bence tekrar sorgulayın
bir arkadaşım kurumsal özel bir firmada çalışıyor

7 ay izinden sonra iş başı yaptı
günlük saat yerine haftada birgün izin kullanıyor

ki yeni olan birşey bu daha geçen ay başladı işe

ben detayları şartları bilmiyorum ama
arkadaşım 15 aylık çalışandı 8 aylık hamileyken izne çıktı çocuk 6 aylığı biterken işe başladı geçen ay

analık ıznı ne kadar. yanı hıc ıse gelmediğimiz zamanlar ?
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası olmak üzere 16 hafta ama isterseniz 32. hafta yerine 37. haftaya kadar çalışıp fazladan çalıştığınız 5 haftayı doğum sonuna ekleyerek 13 hafta doğum sonrasına kalmış oluyor yani toplam 16 hafta

Back
X