Memurluk kompleksi

Boşanma ve ayrılma konusunda cok haklısınız ama birleşme konusunda asla ben onun ne oldugunu anladım artık konusmasına bıle fırsat vermıycegımı düşünuyorum yenı bır hat alaraa k işe başlıyım dıycem ama zaten aramıyor ayrıldık ayrılalı bır kere aradı

arkadaşım salla gitsin böyle hastalıklı zihniyetlerle geçinilir mi sanıyorsun? evlilik nasıl bişey biliyor musun, bir ömürboyu böyle bi insana kendini beğendirmek için mi uğraşacaksın? kimse kendinden daha değerli olmamalı. aynı hataya düşüp kendimi değersiz hissettim çok uzun süre. şimdi psikologa gidiyorum yazık etmişim kendime..

nasıl yanı sakıncası yoksa anlatabılır mısnız benımde sizce boyle bır yardım almam gerekır mı bana yol gösterın ya :uhm:

kpss kursuna o kadar paraverdım hanı sözlüm olmasada zaten ıstıyodum ama olursa olur olmazsa olmaz dıyordum bu adam benı koplekse soktu kendımı cok degersiz hissedıyorum offf

ayyy canım bak bu sözün çok önemli.
"KENDİMİ DEĞERSİZ HİSSEDİORUM"
bunları dien bi adam evlendikten sonra kimbilir neler der. aman Allah korusun. hayatını kendine zindan mı edecen? bi gün iki gün degil ki bi ömürrr.yazılanların hepsini okumadım ama bence salla gitsin. dedikleri gibi daha yaşııınnn çooookkkk genç.

bugün bi psikolog dinledim.
dio ki büzüm toplumun bi hatası kişiler nişanlanır sözlenir karşı tarafı tanırlar. anlaşma olmayacağını düşününce ayrılmalılar.
valla bence coooooookkkkk haklı gercekten evlendikten sonra psikolojin bozulur her gün her gün aynı terane bunalırsın yaaa.

Tatlım ben memurum. Eşim özel sektörde çalışıyor. 2 ay içinde şarka gideceğiz. Evlenmeden önce bu konuyu enine boyuna konuştuk hem eşimle hemde ailemle. Onlarda endişelerini dile getirdiler haklı olarak. Tayin olduğunda senın her gittiğin yere nasıl gidecek nasıl iş bulacak, çok sıkıntı çekersiniz kızım ama senin kararın mutlu olurum dersen arkandayız dediler sağolsunlar. Eşimde zaten Kpss ye giriyor dersaneye gidiyor ama puanı yine düşük geldi. Üzüldük ama dünyanın sonu değil dedik. Eşime bazen diyorum sana haksızlık ediyorum her gittiğim yere götürerek düzenini bozarak diye. Oda benim düzenim senin yanın ben sana söz verdim dedi. Yani uzatmayayım bir erkek olarak o bunları göze alıyor ve ben bayan olarak eşim issiz kaldığında ailemize bakmayı göze alabiliyorsam o beyefendininde bunu göze alması gerekir diye düşünüyorum.
Canım zaten borcu harı varsa ailesini o geçindiriyorsa da nişandan tutta düğüne, mobilyaya, beyazeşyasına kadar herşeyi yüklenerek büyük bir borç altına girmende kuvvetle muhtemel. Şimdi bunları söylememde hazıra git herşeyi onlar yapsın değil ama düğün arefesinde ve düğün sonrasında bunların çok büyük sorun çıkarması senin canını sıkacak. Şimdiden ailesinin bu şekilde konuşması onuda etkileyecektir tabiki. Sen kendi ayakları üzerinde durabilen ve iyi kazanan biriysen dimdik dur olanlar karsısında. Oyle herseyide kafana takma...

anladım kesinlıkle benım ayrıldıktan sonra anladıgım borc batagında oldugu ve kendı kazandıgı parayla ailesine yardım edip eşiin kazandıgı paraylada kendı ewını çevirecegı düşüncesi bu yuzden garantı altına almak ıstıyor bazı seylerı bence

okurken çok sinirlendim ablasının falan söylediklerine. bence iyi olmuş bu işin bittiği.. oğullarının evleneceği kıza bel bağlamışlar ya maddi olarak. hiç hoş değil.bence lütfen dönme. inşallah karşına sana saygı duyan seni memur olup olmamanla işinle gücünle değil sadece sen olduğun için sevecek bir eş adayı da çıkacaktır.sakın o ve ailesinin söylediği saçma sapan şeyler yüzünden özgüvenini kaybetme..

canım öncelikle geçmiş olsun diyorum her işte bir hayır vardır senin içinde en hayırlısı olmuş
arkadaşlar zaten söylenecek herşeyi söylemişler
kendine haksızlık etme elbette değerli birisin hatta kendin için dünyadaki en değerli şeysin
seni gerçekten sevseydi sana bunları söylemezdi demekki yeterince sevmemiş zaten o insan bu mantıkla kimseyide sevemez inan bana
memur olanların başı göğe mi değiyo allah aşkına özel sektördeki para hangisinin cebinde var hiiiiiiççç komplekse girme
İYİKİ BU İNSANLA EVLENMEMİŞİM DİYE SEVİN CANIM

kızlar napıyım sizce çok mutsuzum aklıma geldikçe çıldırıyorum laflar sen memur degılsın işin gücün yok bugun yarın ne olcagın bellı degıl offfff

ne demek napacağım unutucaksın gidicek
sen muhasebeci değilmisin ben daha hiçbi muhasebecinin işsiz yada aç kaldığını görmedim
ayrıca bundan 10 sene sonra devlet memuru diye bişi kalıcağınıda sanmıyorum canım
gereksiz yere kafana takıyosun bence aklını başına topla ve çalışmaya devam et umarım en kısa zamanda yakışıklı hali vakti yerinde senide çooooooookkkkkkkk seven birini bulursun

Bence psikolojik destek alacağına otur allaha şükretki sevgili kuluymuşsunda kurtulmuşsun tam tersine mutlu olman lazım düşünsene bir o insanla evlenmiş olduğunu kazandığı bütün parayı ailesine gönderiyor senin çocuğunun rızkını ve yıllarca bu böyle devam edecek bir bakmışsınki yaşlanmışsın birşey sahibi olamamışsınız ömrün heba olmuş gitmiş ikinciside bir erkek tamam tek maaşla geçinmek zor ama yinede kanekter sahibi hiç bir erkek evlenirken eve para getirecek bir kadın seçeyim demez şimdi bu adamın elle tutulur bir tarafı varmı yazık evleneceği kadına

o kadar katılıyorum kı sıze memur olmayan ınsanlara ınsan olarak bakmıyolar memur olmazsak aç kalcaz sanıyorlar anlmadım bu nasıl bır iş anlamadım

bunu diyen insanlar atıyorum A sektöründe çalışsaydı, diğer sektörlerde çalışan insanlara da aa siz A sektöründe değilsiniz, cık cık derlerdi. TEk nokta kendilerini üstün gösterme bunu derken. Senin eski sözlündeki durum ise tamamen bahane bulma ve işte garanti maaşın olsun onlara bakabil, ya da işte sen de demişsin o diğer aileye bakacaktı sen de sizin eve.

Aşağıdaki mesaj da tam olarak açıklıyor zaten:

kaydirigubbakcemile5

vereliniortak

Sizce kalkabılır mıyım bunun altından kendımı kullanılmıs hıssedıyorum işe yaramaz hissediyorum

Yaptığı zaten psikolojik şiddet, baskıydı sana o sözlerle, bunu düşün ve bu konuyu aşana kadar da unutma. Sana böyle hissettirmek, tüm şartlarını kabul ettirmek... Unutma ölümden başka her şey unutulur, geçer... Bir de sağlığını kaybetmekten (bedensel-ruhsal) daha önemli bir şey olmamalı. Yat kalk şükret.

kaydirigubbakcemile5

kendin de farkındasın, bu tamamen psikolojik rahatsızlık! kendi komplekslerini yansıtıyor ve seni de sanki sen aciz durumdasın gibi inandırıyor. ama sürekli başına kakıldığı için çok doğal böyle hissetmen.

kızlar napıyım sizce çok mutsuzum aklıma geldikçe çıldırıyorum laflar sen memur degılsın işin gücün yok bugun yarın ne olcagın bellı degıl offfff
mesleğinde muhasebeci yazıyor, yani benim çevreme hep örnek verdiğim, meslek lisesine gitsin muhasebeci olsun, her işletmenin ihtiyacı var sonuçta, belli başlı bir meslek. şu anda eğer çalışmıyorsan ve böyle düşünüyorsan lütfen bir an önce işe gir, aksi takdirde hep bunları düşüneceksin, ama çalıştığını sanıyorum ilk mesajından yola çıkarak.

bu arada psikolojik destek almaya ihtiyaç duyuyorsan en kısa zamanda bunu gerçekleştir. neden almayasın ki, önemli olan senin bir an önce kendi hayatına dönüp hayatı gerektirdiği gibi yaşamaya devam edebilmen. yerimseniben

canım ya bütün memurlarda var böyle bir kapris bir hava, gören de çok çalışıyor diyecek. Çalışma saatleri 9-5 ama buna ne kadar uyuyorlar ki. Ben kendi hocamdan biliyorum, kafadan 2 gün gelmiyor, geldiğinde 11de gelir 3-4 dedi mi gider, bu alınan para helal mi sence? asistanlar desen öyle hiç çalıştıkları yok doğru dürüst, araştırma yapsınlar diye uğraşmıyorlar, ama görsen bir hava bir hava. Sanki kendilerini Einstain sanıyorlar. Bir işin olsa kırk dereden su getirirler, bugün git yarın gel, bütün memuriyetlerde var bu. Örenci işlerine git hepsi msn.de. Nerde bu rahatlık. Yok doğum günü partileri, dedikodular, kahve falları bilmemneler,çalışma sıfır, ben bunu da gördüm, burası bilim yapılan yer değil mi?

Özel sektör daha iyi, ne yaptığın belli bir kere, kaytararak para kazanmıyorsun. Hak ederek alıyorsun ki bunun önemi daha fazla.

seni memur değilsin diye istemeyen bir insan çok somut düşünüyordur, kriterleriniz uymamış gibi geldi, ama madem öyle niye sözlendi seninle. Baştan olmaz deseydi, kendini memur değilsin diye hiç de kötü hissetme canım, memur olmak bir üstünlük değil. Duygusal bir başlangıcınız olsaydı böyle düşünmezdi belki de. Bence bu sebebi bahane gösteriyorsa sen de vazgeç, zaten gerçekten de başka şehre tayini çıkarsa yeniden iş aramak zor olur senin için de. Kendi şehrinde yaşayacak, daha münasip biriyle daha hayırlı bir şekilde evlenirsin inşallah.

o bir erkek asil onun isinin gucunun yerinde olmasi gerekir..ne takiyorsun ki..resmen mantik evliligi yapmak istemis..evlendikten sonra tum paranla evi sadece sen mi gecindirecektin ve nereye kadar???hic kendimi suclamam valla.parami da degmeyen biri icin sokaga atamam..uzulmene degmez inan..bu kadar aci bu adam icin mi?ben olsam sevinir,arkama bile bakmazdim..

Canım benzer bir durumu bende yaşamıştım.Uzun zaman önce
4.5 sene süren bi ilişkim oldu üni yıllarımda kendisi öğretmenlik okuyodu ve memur olacağı belliydi ben turizm okuyodum ve asla otelde çalışmamı iştemiyordukafamçokkarıştı
ama illa ki çalışacaktım ve istanbulda yaşamayacaktık.

İlişki bu kadar sürdü ama verdiğim savaşı ne sen sor ne ben anlatayım.Ne zaman ben ayrılıom senin istediğin gibi olmaz desem çiçekler yollar affedeyim diye yalvarır hatta annesini devreye sokardı oğlunu affedeyim diye.Ki memur gelin isteyen annesi ve ablasıydı.Her şey kabul derdi ayrılmaya kalkınca 1 ay sonra yine zırvalamaya başlardı.

Canıma o kadar tak etti ki son sınıfta 2.dönem başında bıraktım ben onu ve kendini affettirmek için denemediği yol kalmadı hala da benimle barışmak ister

Şimdi 2 sene geçti üzerinden hala bekarım şu an işsizim ve memur olmadım hiçbir zamanda memurluk bana sevimli gelen bir iş olmadı

Ne güzel istanbul gibi yerde özel sigortanında olduğu bir işin var bunun kıymetini bil bence

bu kadar laftan sonra hala "ayy ben nasıl kurtulacağım bu buhrandan" gibi mesajlar atarsan sende de var bişey derim...
yaşadıklarını zaten ilk mesajında gayet güzel anlatmış,çözümlemiş,değerlendirmişsin.
burada bu kadar insan da sana destek vermiş. arkana bakmadan koş-kaç demiş.
eee yani, üzülme artık, keyfine bak...yine aşık olursun, yine mutlu olursun

sen sadaka ver sadaka.

iyi kurtarmışsın kendini arkadaşım. ömür boyu onların borçlarını ödeyecektin yoksa. ailesinin bir sözüyle hemen dümeni başka rotalara kırmış. sana değer vermemiş adam ayrıca seni ezmeye çalışmış. ezilecek bir yanın olmamasına rağmen!!!!! herkes memur olmak zorunda değil özelde güzel sartların varmış ne sıkacan kendini. işine gücün bak geçmişide sil at. doğru düzgün bir insanla mutlu ol inşallah.

senn değersiz olmanla ilgisi yokki o kendii maddi seçimleri yüzünden sana baskı yapmışş kpss girmek senin hayatınla ilgili bi terch zorla güzelik olmaz

gecmise takılıp kalırsan tabı mutsuz olursun.senın en azından ısın var.buna sukret.isi olmayanlar naapsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…