• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memurluk kompleksi

Allah aşkına madem ayrılmışsın kurtulmuşsun kapat kapağını bu olayın..........işini asla bırakma senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var biliyormusun?kim ne derse desin sahip oldukların şuan nimet gitsin çift maaşla kendi ailesine para yollayıp bakabileceği birini bulsun onun tek derdi o....umrunda bile olmasın geç,giyin keyfine bak Allah aşkına

kızlar hepini cok haklısınız ama bilmiyorum yınede kafam cok karışık nasıl yardımcı olabılırsenız olun lütfen psikolojım gerçekten kötü bir durumda

kızlar hepini cok haklısınız ama bilmiyorum yınede kafam cok karışık nasıl yardımcı olabılırsenız olun lütfen psikolojım gerçekten kötü bir durumda

kendin durumun farkındasın. onun çok yanlış bir düşünce şekli olduğunu biliyorsun. kendisindeki eziklikleri sendeymiş gibi göstermeye çalıştığını ve de tek amacının parasını sömüreceği bir eş olduğunu da.

burada yorum yapan arkadaşlarına hak veriyorsun, bunda da mantıklı davranıyorsun.

ancak hala ve hala kafan karışıyor, ne yapacağını bilemiyorsun. sanırım profesyonel yardım alman-ama yardım alacağın uzmanı da iyi seçmen- lazım bu noktadan sonra.

:teselli:

canım ayrılık çok zor insanın önce bunu kabullenmesi gerekiyor.yani ayrıldığını kabullen ve bundan sonra neler yapabilirsin ona bak artık.eğer bunun için seni bırakabiliyorsa zaten ilerdede bi eş olarak yanında olmazdı.benim tavsiyem onunla geçen iyi ve mutlu günleri düşünmek yerine kendini topla ve olanları açıkça gör.kesinlikle kendini oyalayacak bişeyler bul.kitap oku film izle gez toz ama aklına o kişi gelmesin.bigün gerçekten mutlu olacağını düşün ve kendini rahatlat canım

güzelim ben memurumda eşimin ailesi bişeyler söylemedimi zannediyorsun. bırak ayrılman daha iyi olmuş senin için. güzel bir işin var daha ne olsun. hem ekmeğin ayıbı olmaz çöpçülük yapanalr temizlik işleri yapanlar insan değilmi. demekki karaktersiz kişilermiş. baştan bitmesi en hayırlısı bence. sen kendi ekmeğini kazanan birisisin el eline bakmayacaksın bundan daha güzeli ne olabilirki. eşimiz bile olsa ekmeğini kazanmadığın sürece hor görür yeri gelir para istersin vermez bir sürü laf eder v.s. kendini toparla ve söylenilenlere şöyle bir yanıt ver. benim işim var ekmeğimi kazanıyorum başım dik alnım açık. biri gider gelir yenisi. boşverr hayata devam et.

güzelim ben memurumda eşimin ailesi bişeyler söylemedimi zannediyorsun. bırak ayrılman daha iyi olmuş senin için. güzel bir işin var daha ne olsun. hem ekmeğin ayıbı olmaz çöpçülük yapanalr temizlik işleri yapanlar insan değilmi. demekki karaktersiz kişilermiş. baştan bitmesi en hayırlısı bence. sen kendi ekmeğini kazanan birisisin el eline bakmayacaksın bundan daha güzeli ne olabilirki. eşimiz bile olsa ekmeğini kazanmadığın sürece hor görür yeri gelir para istersin vermez bir sürü laf eder v.s. kendini toparla ve söylenilenlere şöyle bir yanıt ver. benim işim var ekmeğimi kazanıyorum başım dik alnım açık. biri gider gelir yenisi. boşverr hayata devam et.

gercekten böylemı düşünmelıyım kendı en yakın erkek arkadaslarım bıle okuldan vs özelde calısmalarına ragmen eger eşim olursa bır gun ve calısırsa memur olsun ıstıyorum dıyor anlamıyorum :gitme:

Canım benim sen eğer bu manyak düşünceleri karşılığında onlara boyun eğersen bu saçma sapan düşünce ve istekler hiç durmadan devam edecek yani hayatın hep ödün evrerek geçecek ve ilişkideykende aynı sorunalr seni eritecek.
Benimde başımdan benzeri geçti.Benimde bir polisle ilişkim oldu ve akrabamız ve aynı mantığa sahipler onlarda da memur olmak çok önemli şmdilerde bir bayan polisle ilişkisi var bende kaldıramayacağım için ayrıldım.Hiçte umrumda diil.Çünkü o beni hak etmedi.

gercekten böylemı düşünmelıyım kendı en yakın erkek arkadaslarım bıle okuldan vs özelde calısmalarına ragmen eger eşim olursa bır gun ve calısırsa memur olsun ıstıyorum dıyor anlamıyorum :gitme:

bekarken amcamın kızları bana öğütlerde bulunurlardı. bak gülüm evleneceğin kişinin evi, arabası olsun zorluk çekme derlerdi. bende güzel bir işi olsun yeter derdim. onlar evlendi evleride arabalarıda vardı tüm eşyaları alınmıştı. ama gel gelelim güzel bir işi yoktu eşinin ve şimdi bile zorluk çekiyorlar. benim eşimin hiçbirşeyi yoktu ama azmettik evlendik düğünümüzü bile kendimiz yaptık. şimdi arabamızda var evimizde.
sen etrafıdnakileirn sözleirne kulak asma ağzı olan konuşuyor işte. işin var sonuçta. allah sana hayırlı birileriyle karşılaştırmak nasip etsin. evde kös kös oturanlar kadarmısın hiç yoktan ekmeğini kazanıyorsun. toparla kendini biraz. nasibin dönüp dolaşıp seni bulacak. merak etme sana böyle söyleyenlerde senden aşağıda birileriyle evlenecek hayatı zehir olacak. tecrübeyle sabittir canım. hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

bekarken amcamın kızları bana öğütlerde bulunurlardı. bak gülüm evleneceğin kişinin evi, arabası olsun zorluk çekme derlerdi. bende güzel bir işi olsun yeter derdim. onlar evlendi evleride arabalarıda vardı tüm eşyaları alınmıştı. ama gel gelelim güzel bir işi yoktu eşinin ve şimdi bile zorluk çekiyorlar. benim eşimin hiçbirşeyi yoktu ama azmettik evlendik düğünümüzü bile kendimiz yaptık. şimdi arabamızda var evimizde.
sen etrafıdnakileirn sözleirne kulak asma ağzı olan konuşuyor işte. işin var sonuçta. allah sana hayırlı birileriyle karşılaştırmak nasip etsin. evde kös kös oturanlar kadarmısın hiç yoktan ekmeğini kazanıyorsun. toparla kendini biraz. nasibin dönüp dolaşıp seni bulacak. merak etme sana böyle söyleyenlerde senden aşağıda birileriyle evlenecek hayatı zehir olacak. tecrübeyle sabittir canım. hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

kaydirigubbakcemile5 vereliniortak

kızlar yapamıyorum ya acayıp takıyorum kafama bu konuyu pazartesı doktora gıdıcem

gereğinden fazla bu olayı taktığının -ister istemez- farkındasın ve kendine yardım etmek çabalıyorsun, doktoru yardımıyla çok daha kolay aşacağını düşünüyorum, kendine daha fazla zarar vermeden, günlerini zehir etmeden. gelişmeleri yaz ama unutma tamam mı?yerimseniben

kızlar yapamıyorum ya acayıp takıyorum kafama bu konuyu pazartesı doktora gıdıcem

Doktora gidip yardim al
dogal hakkin ...

Arkadaslarin her biri sana tecrübeli
cevaplar vermisler...

Neden üzülüyorsun seni degersizsiz bir insanmis
gibi göstermeye calismalari inan kendi degersizliklerinden
neden hala seni arasin diye bekliyorsun bunuda anlamadim...

Ailesi her zaman aranizda olacak ve o hicbirzaman onlara Hayir diyemeyecek..!

bencede eniyisini yaparsın canım madem kendin başedemiyorsun bu düşünceyle eniyisi
yardım alman.
Ama şunu unutma sen herşeyden değerlisin bu hayatta endeğerli şey kendimiz olmalıyız
hiçbişeyin seni üzmesine kırmasına izin vermemelisin öyle veya böyle bu adamı unutmanı tavsiye ederim yaşadığınız herşeyi unut yoksa karşına çıkan yeni insanları onunla kıyaslamaya başlarsın ve durum daha çıkmaz bir hal alır.Kendine zaman tanı bu hoop diye olacak bişi değil çalışmana bak gez toz alışveriş yap arkadaşlarınla zaman geçir
boş kalma boş kaldıkça düşünürsün akşamları eve gelince puzzle yap mesela acayip stres attırıyor hemde çok zevkli.Umarım enkısa zamanda yepyeni bir insan olarak çıkarsın karşımıza

Buradan bakınca ayrılığınız oldukça isabetli gibi görünüyor. Hani derler ya ayrı dünyaların insanısınız diye aynen öyle. Bir kere sosyal bağımsızlığını eline yetkin bir şekilde alamamış bir erkekle ilişki yürütmek, evlenmek çok sakattır. Çünkü evlenildiğinde bu erkek iki hane birden bakmak zorunda olacağı için birçok sorunu da beraberinde getirir. Elbetteki evlensin ve annesini kardeşlerini unutsun demiyorum ama bu durumun sevdiği kadını sırf kendi planlarına cuk oturup uymuyor diye terketmeye kadar vardırabiliyorsa şunu bilmek gerekir; Evlenmeniz halinde sen ""el kızı"" olarak her zaman ikinci planda olacaksın!! O da bunu açıkça sana söylemiş zaten. Hatta çok sert söylemiş, kaba olmuş. Sen ona duygusal anlamda bağlanmışsın belli ancak onun açısından pek öyle olmamış gibi. Hangi erkek annesini, ablasını, kardeşlerini rahatça beslesin geçirdinsin diye kendine ona göre bir eş seçmeye çalışır????? Böylece o kazandığı maaşla ailesini geçindirir, sen de ikinizi geçindirirsin öyle mi??? Sizin bi lüksünüz olmaz, çocuğunuz olur yarın öbür gün onun isteklerinden de kesersin, kendi ihtiyaçlarından da kesersin.. Fedakarlık üstüne fedakarlık yaparsın. Gün gelir, çok geç olur ama MUTLAKA isyan edersin. Zaten söz konusu kişi de duygulara taklmadan istediği şartlarda bi iş sahibi herhangi biriyle evlenebilecek kadar sığ ve kalpsiz görünüyor. O yüzden kızma bana ama çok iyi olmuş senin açından, geç olmadan görmüşsün. Senin gibi okumuş, çalışan, kendi ayakları üstüne duran genç bi kız için asla kayıp olmaz böyle biri. Geçmiş olsun tahtalara vur, acın geçip kendine geldiğinde ben nelerden kurtarmışım paçamı diye sevineceksin. Allah hayırlısını versin inşallah..

Buradan bakınca ayrılığınız oldukça isabetli gibi görünüyor. Hani derler ya ayrı dünyaların insanısınız diye aynen öyle. Bir kere sosyal bağımsızlığını eline yetkin bir şekilde alamamış bir erkekle ilişki yürütmek, evlenmek çok sakattır. Çünkü evlenildiğinde bu erkek iki hane birden bakmak zorunda olacağı için birçok sorunu da beraberinde getirir. Elbetteki evlensin ve annesini kardeşlerini unutsun demiyorum ama bu durumun sevdiği kadını sırf kendi planlarına cuk oturup uymuyor diye terketmeye kadar vardırabiliyorsa şunu bilmek gerekir; Evlenmeniz halinde sen ""el kızı"" olarak her zaman ikinci planda olacaksın!! O da bunu açıkça sana söylemiş zaten. Hatta çok sert söylemiş, kaba olmuş. Sen ona duygusal anlamda bağlanmışsın belli ancak onun açısından pek öyle olmamış gibi. Hangi erkek annesini, ablasını, kardeşlerini rahatça beslesin geçirdinsin diye kendine ona göre bir eş seçmeye çalışır????? Böylece o kazandığı maaşla ailesini geçindirir, sen de ikinizi geçindirirsin öyle mi??? Sizin bi lüksünüz olmaz, çocuğunuz olur yarın öbür gün onun isteklerinden de kesersin, kendi ihtiyaçlarından da kesersin.. Fedakarlık üstüne fedakarlık yaparsın. Gün gelir, çok geç olur ama MUTLAKA isyan edersin. Zaten söz konusu kişi de duygulara taklmadan istediği şartlarda bi iş sahibi herhangi biriyle evlenebilecek kadar sığ ve kalpsiz görünüyor. O yüzden kızma bana ama çok iyi olmuş senin açından, geç olmadan görmüşsün. Senin gibi okumuş, çalışan, kendi ayakları üstüne duran genç bi kız için asla kayıp olmaz böyle biri. Geçmiş olsun tahtalara vur, acın geçip kendine geldiğinde ben nelerden kurtarmışım paçamı diye sevineceksin. Allah hayırlısını versin inşallah..

arkadaslar düşünceleriniz sonuna kadar haklı söylediğiniz her kelime dogru bende bunun farkındayım ama genede yapamıyorum hep boyle kendımı eksık hıssedıyorum ne kadar sürücek bu bılmıyorum

tatlım yardım alıcam diyordun bunu yapmadın sanırım

bir psikologla görüşsen biran önce kurtulucaksın bu durumdan ama neyi bekliyorsun anlamadım ki

ne demek yani sizden memur olmadıgınız için ayrıldı öyle mi valla sizi allah kurtarmış dua edin....ben de özel sektördeydim evlendim eşim yorulma bırak işi dedi kpss ye hazırlanıyorum tek maaş da yetiyor sağlık olsun yeter...daha iyi bir insan cıkar karşınıza inş.sizi siz oldugunuz için seven biri..

bence de yardım almanızda fayda var.tüm arkadaşlar ne yapmanız gerektiği konusunda ortak bişeyler söylemişler.ama hala yapamıyorum diyorsunuz.bende diğer arkadaşlara katılıyıorum.onun amacı daha doğrusu ailesinin amacı oğullarının parasını yemek.elbette oğullar ailesine yardım edebilirler buna br itirazım yok ancak konu sana bel bağlamaya geliyor.bu zamanla zoruna gidecek.kurtarmışsın kendini.şükret.bir yardım al.birtek memurlarmı ekmek yiyor bu ülkede.özel sektörde olupta gayet güzel geçinen hatta çok çok iyi durumlu insanlar var.garantici bir düşünce tarzı.memur.nasılsa az da olsa her ayın 15 inde parası yatar... boşveeerrr.. hayatına bak.

maalesef insanlarımız çok acımasız....ben memur olduktan sonra acayip kısmetlerim çoğaldı...şuan yalnızım bi erkek arkadaşım olmamasına rağmen aynı acımasızlığı şimdi bende onlara yapıyorum.....özel sektörde çalışırken kimse kısmet bulmazdı bana şimdi ise hergün birini öneriyorlar...bende salağımya anlamıyorum sanki...

Back