canım ya bütün memurlarda var böyle bir kapris bir hava, gören de çok çalışıyor diyecek. Çalışma saatleri 9-5 ama buna ne kadar uyuyorlar ki. Ben kendi hocamdan biliyorum, kafadan 2 gün gelmiyor, geldiğinde 11de gelir 3-4 dedi mi gider, bu alınan para helal mi sence? asistanlar desen öyle hiç çalıştıkları yok doğru dürüst, araştırma yapsınlar diye uğraşmıyorlar, ama görsen bir hava bir hava. Sanki kendilerini Einstain sanıyorlar. Bir işin olsa kırk dereden su getirirler, bugün git yarın gel, bütün memuriyetlerde var bu. Örenci işlerine git hepsi msn.de. Nerde bu rahatlık. Yok doğum günü partileri, dedikodular, kahve falları bilmemneler,çalışma sıfır, ben bunu da gördüm, burası bilim yapılan yer değil mi?
Özel sektör daha iyi, ne yaptığın belli bir kere, kaytararak para kazanmıyorsun. Hak ederek alıyorsun ki bunun önemi daha fazla.
seni memur değilsin diye istemeyen bir insan çok somut düşünüyordur, kriterleriniz uymamış gibi geldi, ama madem öyle niye sözlendi seninle. Baştan olmaz deseydi, kendini memur değilsin diye hiç de kötü hissetme canım, memur olmak bir üstünlük değil. Duygusal bir başlangıcınız olsaydı böyle düşünmezdi belki de. Bence bu sebebi bahane gösteriyorsa sen de vazgeç, zaten gerçekten de başka şehre tayini çıkarsa yeniden iş aramak zor olur senin için de. Kendi şehrinde yaşayacak, daha münasip biriyle daha hayırlı bir şekilde evlenirsin inşallah.