Memurluk kompleksi

kendim1987

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
186
0
0
İstanbul
Arkadaslar hepinize günaydın ;

23 yasında ünüversite mezunu maddi durumu ülke sartlarına göre iyi özel sektörde calısan bir vatandaşım.Maaşım ıyı sigortam yatıyor özel hayat sigortam var falan fişman.

27 yasında bogazına kadaar borca batmıs ailesıne kardeslerıne bakmak onların harc paralarıydı falan her seyı ile ilgilenmesı gerektıgını daha osonradan anlamıs bır ünüversite mezunu polisle sözlendim.

Daha sonra bu adamın ailesi özellıkle ablası sen nıye bunla sözlendın bu doguya gıttıgınızde nerde calısıcak ne yıyıp ne iççeksin ewe anneme nasıl para gonderceksın falan dedıler buda bana ben memur bır kızla ewlenıcem senın işin gücün yok kapalı degılsın sen baskın olmak ıstıyosun her seyde işsiz güçsüzün tekısın kpss gıt gır bana göre bir işin bıle yok falan dıyıp durdu ve ben şuan psikolojık olarak çökmüş durumdayım ayrılalı ıkı ay oldu 7 kılo verdım ne yapmalıyım sizce destek almam şart mı

Vallahi asla işinden vazgeçme bence.Onlar oğullarını mutlu edecek bir eş değil,sağılcak bir inek (bu benzetme tabi yanlış anlama)arıyorlarmış anlaşılan.Zaten evlensen bile asla mutlu olamazdın.İyiki ayrılmışsınız.Üzülmen tabiiki normal ama zaman herşeye ilaçtır.Zamanla aşacaksın.Belki bunları söylemek size kolay gelir diye düşünüyor olabilirsin ama gerçek böyle.Üzülme canım.İnşallah çok daha hayırlı insanlarla karşılaşırsın.Sana mutluluklar diliyorum.opuyorumnanaktan

değil 7, 17 kilo da versen asla geri dönüp yüzüne bakma
bu kompleksi aşması çok güç o beyefendinin
suni çözümler ancak bi süre idare ederdi sizi
sonrasında yine saçmalamaya başlardı çünkü zihniyet çürük
ayrıca kimse evlendikten sonra ailesine yardım etmek zorunda değil
ileride bu da aranızda sorun olurdu
böylesi senin için en iyisi
kendini geçmişte yaşayarak hırpalamak yerine kaldıgın yerden hayatına devam et

aaa hasta ayol bu adam.

2 ay değil 10 yıl geçse bu kompleksten kurtulamaz bu adam. En hayırlısı bu bacım senin için.

bende öyle yapmak istiyorum her sabah böyle dıyerek uyanıyorum ama sonra söyledıklerı aklıma gelıyor
dıyorum nıye memur degılım devlette calısmıyorum benım ne işim var özel sektörde yarın bır gun ne olucegım bellı degıl düşünmekten çıldırcak gıbı oluyorum

Yaşın daha çok genç.Kpss ye hazırlanıp girebilirsin sınavlara.
Ama bencede kesinlikle geri dönme,çünkü bu borç ailesinin sürekli para isteme durumları devam edecek gibi duruyor.
Sen verilmiş sadakam varmış diyip bence bir açı doyur ,hiç arkana bile bakıp pişman olmadan yoluna devam et.
Çok daha iyi bir durumda olan,ailesiyle ilişkileri düzgün,içini fazlasıyla titreten biri zamanla çıkacaktır karşına:teselli:

kpss kursuna o kadar paraverdım hanı sözlüm olmasada zaten ıstıyodum ama olursa olur olmazsa olmaz dıyordum bu adam benı koplekse soktu kendımı cok degersiz hissedıyorum offf

Kesinlikle bu düşüncede olan birisiyle
bir hayat düşünmeyin derim.Okumuş,aklı başında,
ayağı yere basan ,akıllı bir hanımın,cahilce ama inanarak söylenmiş bu sözler karşısında,
o kişilere karşı tavrını almalı ve kendi yolunuzu çizmelisiniz diye düşünüyorum.
Destek alacak bir durumda değilsiniz bence,
asıl desteğe eski sözlünüzün ve ailesinin ihtiyacı var diye düşünüyorum.
sevgiler.

Son düzenleme:

o kadar katılıyorum kı sıze memur olmayan ınsanlara ınsan olarak bakmıyolar memur olmazsak aç kalcaz sanıyorlar anlmadım bu nasıl bır iş anlamadım

kpss kursuna o kadar paraverdım hanı sözlüm olmasada zaten ıstıyodum ama olursa olur olmazsa olmaz dıyordum bu adam benı koplekse soktu kendımı cok degersiz hissedıyorum offf

Saçmalama arkadaşım ya, niye kendini değersiz hissedecekmişsin bir uyuzun yüzünden. Asıl kendine baksın o. Yerleşik bir işi bile olmayacak. Bugün burda yarın bilmem nerde. Gecesi gündüzü yok. Madem iş bir diğerini kötülemeye geldi alın size meslek kötülemek. Hiç gerek yok böyle şeylere. Seviyorsa sizi siz olduğunuz için sevsin. ha sevmiyorsa da taaa arşa kadar yolu var beyfendinin.

o kadar katılıyorum kı sıze memur olmayan ınsanlara ınsan olarak bakmıyolar memur olmazsak aç kalcaz sanıyorlar anlmadım bu nasıl bır iş anlamadım

İşte bazı cahil zihniyeti böyle düşünüyor maalesef.
siz hiç kafanızı takmayın,sevinin ki,daha sözlüyken size kendini göstermiş,
nadir söylediğim şeyi size net söylüyorum,
kesinlikle ayrılın bu insanlardan,evlilik maddiyat üzerine kurulmaz.
dediğim gibi psikolojinizi bozmayın sakın,hayatınız boyunca bu tür bencil insanlarla hep karşılaşacaksınız,güçlü olmalısınız ki en ufak bir rüzgarda yıkılmamalısınız.

Son düzenleme:

Sizce kalkabılır mıyım bunun altından kendımı kullanılmıs hıssedıyorum işe yaramaz hissediyorum

çok şaşırdım eski sözlün evlendikten sonra kendi annesine kız kardeşine bakabilmek para gönderebilmek içinmi istiyormuş memur olmanı daha neler.iyiki bitmiş evlenmiş olsanız sen ne olursan ol bir düzenin olmazdı.memur olacaksan ya da özelde çalışacaksan da kendin için iste.ben ünv bitti 3 sene özelde çalıştım sonra devlete girdim ama kendim için mühendis olduğumdan özelde iş yüküm çok ağırdı kendime vakit ayırabilmek için devlete girdim sende nasıl mutlu ve huzurlu olacaksan onu seçmelisin.Evleneceğin eşin veya annesi, kız kardeşi istiyor diye değil.şöyle söyleyim birgün çok moralim bozulmuştu memuriyetimde sıkıntılı bir dönemim olmuştu istifa edecegim dedim eşime sen bilirsin dedi bana.Her şey yoluna girdi bende devam ettim işime ama eşimin ne olursa olsun benim arkamda olduğunu bilmek beni mutlu etti.memuriyet bayanlar için rahatlık özellikle evli ve çocuklu olanlar için.ama özelde de daha farklı güzel şeyler var özelde çalışırken iş hayatım daha renkliydi ve daha çok kazanıyordum mesela. Bence yoluna kendi seçimin ve kararınla devam etmelisin bildiğin yolda başarılı olacağını düşünüyorum.En başta ayrılmış olmanız iyi olmuş.

tabki kalkarsın onlar kendilerine sağılacak inek aramışlar kurtarmışsın kendini iyi olmuş

memur olacaksın çalışacaksın eve sen bakacaksın adam parasını anasına babasına yollıcak ... sorun olurdu evliliğnizde yürümezdi bence sen kendi yolunu çiz hiçte üzülme nasılsa yeni biri çıkacaktır ama sırf memur değilim diye üzülüyosan hemen maaşınla aldığın şeyleri düşün canımcım :)))

canım hiç çökmeni üzlmeni gerektirecek bi durum yok bence.hani şimdi bana kızabilirsin ama bence senin için hayırlısı olmuş baştan kurtarmışsın kendini

bence hiç üzülme şimdi sadece 7 kilo kaymetmişsin (benim en çok istediğim ama yapamadığım) ilerde evlenseydin belki aklınıda kaybederdin zaten herşey ortada bu adamın derdi para zaten ailesine bakıyor memur olsan senin paralarında gider di onun ailesine, bence memur olmadığın için dua et yoksa bu konu hiç ortaya çıkmayacaktı ve gözün kapalı evlenecektin allahın sevgili kuluymuşsun herşey önceden ortaya çıktı herkes senin kadar şanslı olmaz bence bu yazılanları oku bir düşün sonrada allaha dua et gözünü önceden açtığı için

kızlar hepiniz çok haklısınız ama olmuyor iyi kazanıyorum işimde rahatım memur olarak ya askerıyeye ya egmye gırmek ıstıyorum bunun içinde elimden gelenı yapıyorum benı sevdıgını söyleyıp böyle davranan bır adama nasıl böyle aşık olabıldım gözüm nasıl bu kadar kör olabıldı anlamıyorum Allahından bulsun insnalara güvenım kalmadı ben neşe dolu bır ınsandım herkes imrenırdı ama şimdi dalıp dalıp gidiyorum hiç bir şey düşünemiyorum

kendimi onla yaşadıgım her sey için çok suçlu hissediyorum keşke bunları daha önceden görseydim keşke

maddi olarrak ben ondan daha ıyıyım arabam var yerıne göre marka gıyerım cebımde kı telefon kımsede yok bazen bana soyledıklerını düşünuyorum sankı tüm bunlara o sahip ben onun durumundayım gibi konusuyor kendı koplekse girdi benıde soktu napıcam bılmıyorum bunlar bıle benı mutlu etmıyor hayatımdan giden koskoca ıkı yılı düşünüyorum sadece

Sizce kalkabılır mıyım bunun altından kendımı kullanılmıs hıssedıyorum işe yaramaz hissediyorum

Neden kullanılmış hissediyorsun,
bir ilişkide kullanma diye bir terim olmamlı,eğer varsa
her iki tarafta birbirini kullanmıştır bana göre..
sizin kafanızda,sizin canınızı sıkan esas olay ne,
ayrılmaktan mı korkuyorsunuz yoksa başka birşey mi var??

bu sözlerinden tekrar devam edeceksiniz gibi anlam çıkarıyorum.umarım o hataya düşmezsin senin memur olman ya da askeriyeye girmen hiçbişey değiştirmeyecek o adam bu sefer farklı mazaretler sunacak önüne.senin kazandığın parayı ailesine gönderecek nasıl dayanacaksın buna.artık 2 seneyi düşünme 7-8 sene çıkıp da ayrılanlar oluyor.hatta 20 yıllık eşler boşanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…