Memuriyette doğum izni,ücretsiz izin?

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul
Memuriyette doğum izni bitince 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı var.Peki bu izni mesela 1 ay veya 2 ay çalışıp talep edebiliyor muyuz yoksa doğum izni biter bitmez mi istemeliyiz bilen var mı acaba?Bebeğime bakan bir bayan var,bazı şartlarımız uymuyor,ben çalışmaya başlayınca bunları başkasını bulamazlar hemen deyip kabul ettirmeye çalışırsa endişem var.Böyle bir durumda yerine birini bulana kadar ücretsiz izin alma hakkım var mı?

Canım analık izni biter bitmez ücretsiz izin hakkın başlıyor evet ama bir gün bile çalışsan talep edemiyorsun istersen bir kaç ay rapor al benim 4 aylık iznim bitti 2 ay rapor aldım yıllık izin derken 8 ayı buldu iki yılın içinden raporlu günleri ücretli izinleri çıkarıyorlar kalan süre kadar ücretsiz izin alabiliyorsun canım

doğum izninizin bittiği tarih itibariyle 2 yıl içinde ister tamamını ister parça parça kullanabilirsiniz 2 yılın sonunda kullanmadıklarınız yanar diye biliyorum

benim bilgime göre çocuk 1 yaşına gelinceye kadar istediğin zaman alabiliyorsun.en neti yönetmeliğe bakmak

Yok oyle bir durum. Su an ucretsiz izin dilekcemi verdim. Ekimden itibaren ucretsiz izindeyim. Dogum izni bittikten sonra dukedigin tarihte ucretsiz izne ayrilip diledigin tarihte isine Geri donersin 2 sene boyunca. Hatta diyelim isine Geri dondun ama tekrar ucretsiz izin almak istedin, yine verirsin dilekceni Yine ayrilirsin. Taa ki dogum izninin bittigi tarihten sonraki iki yil boyunca.

Arkadaşım bir hafta geldi, çalıştı, sonra da ücretsiz izinle ayrıldı.

Kızlar o zaman dogrudur demek bizim is yerinin iş güzarligi imiş bana bir gün çalışsan izin hakkın doğmuzor dediler yoksa öyle yapardım bende 3 saat süt izninden faydalanirdim sonrada ücretsiz izin den şimdi çok üzüldüm bak ne kadar da emindim neyse öğrenmiş oldum sayenizde

Teşekkür ederim cevaplar için
Anladığım kadarıyla sonra da kullanılıyor
Yine de sicille konuşacağım ama içim rahatladı valla
Sağolun:)

Şu an ucretsiz izindeyim. İşe donus zamani eger beceremezsem bir sure calisip sonra tekrardan ucretsiz iznime dönerim diye düşünüyordum. Istedigimiz zaman kullanabiliyoruz iki yıl zarfinda. Ben de memurum bu arada.

Merhaba kızlar
Ben de bu soruyu araştırırken denk geldim
Devlet memuruyum
Doğum sorası 2 sene ücretsiz iizn kullanmak istiyorum kesinlikle
Ama bu izin meselesi idarecilere mi bağlı
Yoksa direkt devletin verdiği hak olarak kendi isteğimle kullanabiliyor muyum?
gizzem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…