Memuriyette doğum izni,ücretsiz izin?

Merhaba kızlar
Ben de bu soruyu araştırırken denk geldim
Devlet memuruyum
Doğum sorası 2 sene ücretsiz iizn kullanmak istiyorum kesinlikle
Ama bu izin meselesi idarecilere mi bağlı
Yoksa direkt devletin verdiği hak olarak kendi isteğimle kullanabiliyor muyum?
gizzem gizzem

İdarenin söz hakkı yok, tamamen memura bağlı.

Memuriyette doğum izni bitince 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı var.Peki bu izni mesela 1 ay veya 2 ay çalışıp talep edebiliyor muyuz yoksa doğum izni biter bitmez mi istemeliyiz bilen var mı acaba?Bebeğime bakan bir bayan var,bazı şartlarımız uymuyor,ben çalışmaya başlayınca bunları başkasını bulamazlar hemen deyip kabul ettirmeye çalışırsa endişem var.Böyle bir durumda yerine birini bulana kadar ücretsiz izin alma hakkım var mı?

Ücretli doğum iznin bittikten sonra 2 yıl içinde istediğin zaman izne ayrılıp tekrar başlayıp tekrar ayrılabilirsin
Eş de memursa sen çalışıp o ayrılabilir.

ücretsizi ıkı yıl al.dılkeçenı ver.istediğin zaman başlıyorsun.ve ıstediğin zaman yıne bırakabılıyorsun .

dediğin gibi oluyor ayrıca.bı bayan vardı ıdare ettı çocuğuyla işe gelıp gtti iki ay boyunca.süt izninide kullandı yarım gun. o bıtınce ucretsıze ayrıldı.

Bence hemen ayril ucretsiz izne ben calismiyorum ama hala özlüyorum bebeklik hallerini :) bugünler bulunmuyor yaaaaa

Bende aldım ücretsiz izin
Dilekçe yazdım kurumuma ve zaten bekletmeden genel müdürlüğe yollanıyor sonucu hemen geliyor. Hatta idarenin taktir hakkı bile yok bu konuda
Yeni düzenlemeye göre
8 HAFTALIK KANUNİ İZNİ BİTTİKTEN SONRA 2 YIL İÇİNDE ÜCRETSİZ İZİN ALINA BİLİR
Mazeret izninin bitiminden itibaren göreve başlayan devlet memuru eğer isterse, aylıksız izin süresinin bitim tarihi geçmemiş olması halinde, bu sürenin bitim tarihine kadar aylıksız izin alabilir.
Yani başladın mı hemen alınması gibi bir durum söz konusu değil canım
2 yıl süren var alabilmek için ama tabi 24 ay olmaz bu süre
Olur ya 8 hafta bitimi rapor alırsan alınan rapor bu iki yılından düşer kalanı yine kullanırsın
2 yıl ücretsiz aldın diyelim istediğin zaman bunu bozdurup tekrar başlayabilirsin.

Çok güzel bir konu bende bunu merak ediyordum parça parça kullanıldığını bilmiyordum.

Canım analık izni biter bitmez ücretsiz izin hakkın başlıyor evet ama bir gün bile çalışsan talep edemiyorsun istersen bir kaç ay rapor al benim 4 aylık iznim bitti 2 ay rapor aldım yıllık izin derken 8 ayı buldu iki yılın içinden raporlu günleri ücretli izinleri çıkarıyorlar kalan süre kadar ücretsiz izin alabiliyorsun canım
Öyle bir şey yok; ücretli izin bitiminden sonra iki yıl süresince ne zaman istersen alabilirsin, ocak ayında doğum yaptım temmuz ayında ücretsiz izine ayrıldım

S Spizella selam tekrardan nasılsın?
Kardeşim mesaj atmış da en pahalı kaliteli süt sağma Makinesi varmış
Kullanmak ister misin falan demiş de
İçime sinmedi
Ve internetten araştırdım
Pek bi yararı yok
Sanırım zamansızlık için çare
Ve bebek emmeyi reddederse tarzı sebepler
Sen kullandın mı?
Gerek görmedim şimdilik
Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında

S Spizella selam tekrardan nasılsın?
Kardeşim mesaj atmış da en pahalı kaliteli süt sağma Makinesi varmış
Kullanmak ister misin falan demiş de
İçime sinmedi
Ve internetten araştırdım
Pek bi yararı yok
Sanırım zamansızlık için çare
Ve bebek emmeyi reddederse tarzı sebepler
Sen kullandın mı?
Gerek görmedim şimdilik
Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında

her gun kullanıyorum.
bence çok yararlı bir icat
1) ilk başta sütün çok oluyor, geceleri falan üstün sırılsıklam oluyor sütten. göğüsler şişiyor acıyor, boşaltman gerekiyor. yoksa mastit olunuyor.
2) mesela benim bebeğim 7 günlükken gece sarılık için hastanede kaldı. 3 saatte bir süt sağıp poşetleyip getirin dediler hemen sağıp gece gündüz götürdük.
3) şu an bebeğim kilo problemi yaşadığından mamaya başladık, mama verdiğim öğünlerde sütümü sağıyorum poşetleyip buzluğa atıyorum.
4) sütün azalır gibi olduğunda ve bebek az emdiği için artmadığında en iyi yöntem sağmak.

ben de arkadaşımın makinesini kullanıyorum. sadece başlık ve şişeden oluşan yeni bir kit aldım. zaten süt başka yerine temas etmiyor.
bence evde dursun lazım olabilir canım

her gun kullanıyorum.
bence çok yararlı bir icat
1) ilk başta sütün çok oluyor, geceleri falan üstün sırılsıklam oluyor sütten. göğüsler şişiyor acıyor, boşaltman gerekiyor. yoksa mastit olunuyor.
2) mesela benim bebeğim 7 günlükken gece sarılık için hastanede kaldı. 3 saatte bir süt sağıp poşetleyip getirin dediler hemen sağıp gece gündüz götürdük.
3) şu an bebeğim kilo problemi yaşadığından mamaya başladık, mama verdiğim öğünlerde sütümü sağıyorum poşetleyip buzluğa atıyorum.
4) sütün azalır gibi olduğunda ve bebek az emdiği için artmadığında en iyi yöntem sağmak.

ben de arkadaşımın makinesini kullanıyorum. sadece başlık ve şişeden oluşan yeni bir kit aldım. zaten süt başka yerine temas etmiyor.
bence evde dursun lazım olabilir canım
Sağol canım teşekkürler
Bir de internette şöyle okudum
Normalde bebek emerken sadece göğüs ucu söz konusuyken
Bu pompalar daha geniş alana müdahale etmiş oluyorlar mış
Sarkma
Yara tarzı vb zararı olmaz dimi :)

Sağol canım teşekkürler
Bir de internette şöyle okudum
Normalde bebek emerken sadece göğüs ucu söz konusuyken
Bu pompalar daha geniş alana müdahale etmiş oluyorlar mış
Sarkma
Yara tarzı vb zararı olmaz dimi :)

Memeler memelikten çıktı :D
Yara ilk başta yanlış emzirme sürecinde olabilir. Babek yanlış tutarsa oluyor
Sarkma için bişey diyemeyeceğim bence her türlü sarkıyorlar emse de sağsan da

Tam bugün bu konuyla ilgili araştırma yapıyordum denk geldim. Ben memurum ücretsiz izindeyim iznim normalde 2020 ağustosta doluyor normalde ama bayram sonrası dönmeyi düşünüyorum kv gelecek kızım 2 yaşını nisanda dolduruyor normalde sonuna kadar kullanmayacaktım 2 yaşında kreşe verip dönecektim.ama maddi olarak çok sıkıntıya düştük o yüzden döneceğim.sormak istediğim ücretsiz izni kesip döndükten sonra diyelim kv bakamadı ,kizim alisamadi ben tekrar bu süre zarfında ücretsiz izne ayrilabiliyor muyum?

Back
X