zaten hristiyanların pazara geliyorDiğer dinlere yapılan bir baski yok zaten. Olursa onu ayrı konuşuruz.
sanırım cuma musevilerin bir ibadeti var. tam bilemiyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
zaten hristiyanların pazara geliyorDiğer dinlere yapılan bir baski yok zaten. Olursa onu ayrı konuşuruz.
Chess alıntı yaptım ama sanırım olmadı sayın editör
şimdi din kültürü diyor diğer dinler anlatılmıyor mu kitaplarda artı seçmeli olsun diyorsun
seçmeli olunca adım gibi eminim ki buradaki yorumlar
--haaaaaah fişleniyoruz olacak yanlışmıyım yanlışsam yanlışsın de
yada önerilerinizi sunun nasıl olabilir diye veli olarak
kaldırılabilir mi hayır benim çocuğum olsa ben çcuğumun bu dersi almasını isterim
ama kuran seçmeli olabilir onuda anlarım ancak din kültürü ahlak bilgisi dersin adı
islam bilgisi değil
-sunnilik-alevilik durumu sonuçta her ikiside müslüman ne gibi farkı anlatılacakki sanki alevilik başka bir dinmiş gibi yazmışsın
Chess alıntı yaptım ama sanırım olmadı sayın editör
şimdi din kültürü diyor diğer dinler anlatılmıyor mu kitaplarda artı seçmeli olsun diyorsun
seçmeli olunca adım gibi eminim ki buradaki yorumlar
--haaaaaah fişleniyoruz olacak yanlışmıyım yanlışsam yanlışsın de
yada önerilerinizi sunun nasıl olabilir diye veli olarak
kaldırılabilir mi hayır benim çocuğum olsa ben çcuğumun bu dersi almasını isterim
ama kuran seçmeli olabilir onuda anlarım ancak din kültürü ahlak bilgisi dersin adı
islam bilgisi değil
-sunnilik-alevilik durumu sonuçta her ikiside müslüman ne gibi farkı anlatılacakki sanki alevilik başka bir dinmiş gibi yazmışsın
Bir kaç ay önce youtube da cinayet belgeselleri izliyordum belgeselde cinayet neden ve nasil islenmis katilin yakalanma aşamalarını falan anlatıyor anlatıyordu. Belgesem amerikada geçiyor bu arada. Belgeselde dikkatimj çeken birşey oldu. Anneannesiyle yaşayan bir çocuk ana okuluna kiliseye gidiyordu.
Şimdi bakıyorumda büyük çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu ülkemizde cuma günü ibadet için 1-2 saatlik izin bile çok görülüp tartışılıyor. Türkiyede camilerde anaokulu açılsa yani tahmin edemiyorum bile kıyamet kopar heralde
Chess afedersin ama sunnilige dair neyi ogretiyorlarmis mesela ?diğer dinler üstün körü geçiliyor asıl öğretilen sünnilik, zaten o yüzden aleviler bu derse karşı, sanırım çocuğu ortaokula giden her üye ya da öğretmen arkadaşlar bu derste aslen sünniliğin öğretildiğini onaylayacaktır, üstelikte çocukların çok yabancı olduğu bir jargonla
ama mesela dinler tarihi gibi, sosyal bilgiler içerikli bi ders olsaydı o zaman zaten genel kültüre sosyal bilgilere girer kimse bişey demezdi
ve okullarda bayanların rahatça namazlarını kılacakları boş derslerde bile uğrayacakları o kadar güzel mescitleri olmalı bence. bizim ihl nin vardı çok güzel.
En kuytu köhne yerler mescit oluyor.
Aynen hatırlıyorum kücükken cami bahcesinde oyun iynadigimiz icin dedemden azar işitmiştim.camide oyin oynanmaz demisti. Halbuki peygamberimiz zamaninda olsun osmanli zamaninda olsun camiler sadece ibadet icin kullanimamis önemli kararlarin verildigi toplantilarin ve sohbetlerin yapildigi mekanlar olmus.Keşke cami içlerinde çocuklar için oyun alanı olsa çok isterdim şahsen
Chess afedersin ama sunnilige dair neyi ogretiyorlarmis mesela ?
Namaz kılmak ?
Oruç tutmak ?
Dini vecibelerle alakali sunnilige dair mezheb kıyasıyla hangi konuda bir anlatım tarzı varmış mesela?
Cok merak ettim
Teog sınavında çıkmasın soru eyvallah eyvallahta biri gelsin sünni islam anlayışına dair ne anlatiliyormus bize anlatsin,merak ettim şahsenvalla canım ben alevi değilim bilmiyorum ama zaten ajanslara bakarsan aleviler hep zorunlu din dersinden muzdarip, o yüzden "onu örnek verdim" zaten yukarda da dediğim gibi, özgürlükler olacaksa herkes için olmalı, çocuklar için o dersin dili de ağır sende çocukların büyüyünce bu jargon konusunda bana hak vereceksin, anlamıyor çocuklar, ya da teogta çıkmasın, çocuklara gereksiz bi test kalemi olarak çıkıyor
Teog sınavında çıkmasın soru eyvallah eyvallahta biri gelsin bana sünni islam anlayışına dair ne anlatiliyormus bize anlatsin,merak ettim şahsen
yok kız o zaman ülkemizdeki hristiyanlar ibadet edemez malum burası laik ve demokratik bir ülke..
Din eğitimi okullarda değil ailede ya da bunlar için özel olarak açılmış merkezlerde verilmelidir diye bir cümle kuracağım sonra taşlanacağım.
Hepimiz din kültürü ve ahlak bilgisi dersi gördük, peki kaçımız sure ezberlemek ya da namaz kılmayı, a alevilik kenbdest almayı öğrenmek dışında bir şey öğrendik bu derslerde? Hangi dinler anlatılıyor? Müfredatta olmasına rağmen hiç biri...
Aleviliğin inançları da ibadetleri de sünnilikten çok farklı. Siz aynı din ne kadar farklılıkları olabilir dediğiniz sürece ardaki uçurum gittiki çe büyüyor ve aleviler sünniler birbirine düşman oluyor.
öğretmenler bunun dışında tutulcakmış canım, ama böyle bişeyler başladıysa devamları gelecektir bence...
kim taşlar bilemem İSLAM dinine saygı gösterdiğiniz müddetçe er dine saygı duyarım dinimin gereği budur çünkü
aleviler ile ilgili neden aramızdaki uçurum büyüsün alevi bi arkadaşımız çıksın hayır lamelif bak bizdeki farklılıklar bunlar -birleştiğimiz noktolar şunlar desin bizde öğrenelim
ancak siz alevimisiniz bilmiyorum ama eşinin alevi olduğunu söyleyen bir üye ile mesajlaştık bi süre ve neredeyse hiçbi fark göremedim -o yüzden farklı bi dinmiş gibi lanse etmeyin dedim
ha alevilik kendi içinde bölümlere ayrılıyorsa bilemem tabi benim kulaktan dolma bilgilerim
koyu alevi diye duyduğum bu kadardır yani koyusu açığı oluyormuş
bi dönem sizinlede mesajlaştık biraz araştırdım ve sizin dediğiniz gibi bir bilgiye ulaşamadım nette -sonuçta internette çekinilecek birşey yok gayette yazılabilir
yasaklanmaya gelince hristiyanlar anaokulunda dinlerini öğretmeye başlıyorlar biz müslümanlar için özel okullar varmı bilmiyorum -bir müslümanda çıkıp acaba bu dersler yasaklansın demişmidir Amerikada
..........................................................
Chess yine alıntı olmamış sorun benden mi kaynaklı anlamadım
neyse seçmeli olması mantıklı evet peki bu sefer fişleniyoruz demezler mi diyorsun![]()
Iyi de ben de içeriğini merak ettimanlattığı yanlış bişey yok, senin benim yaşadığım bidiğimiz sünnilik genel olarak derste öğretilen bu ama sunni olmayanlar neden not korkusuyla öğrenmek zorunda olsun, mesela diyelim sen yurtdışında biyere taşındın, ya da gün oldu devran döndü kendi memleketinde zorla çocuğuna ait olmadığı bi mezhebin dayatılmasını istermisin istemezsin, ama çocuğun onu öğretmek zorunda yoksa iyi bi liseye gidemez
bi yerde yapılmış ülkemizde süper fikir geçenlerde fbde gördümKeşke cami içlerinde çocuklar için oyun alanı olsa çok isterdim şahsen