• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memura cuma namazı izni geliyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kkrizantem kkrizantem perşembe ve cuma günleri tatil olsa keske
ya evet
istersen hiç çalışmayalım
Allah bize de Arap yarımadasına verdiği petrolden verseydi biz de çalışmazdık.
Cuma namazına lafımız yok ama tutup da perşembe cuma tatil olsun dersen işin rengi değişir.,
salı da tatil olsun salı sallanır ya :)))))))))

ne zaman ki sen dünya çapında bir ülke olursun sözün geçer o zaman cumayı tatil yaparsın ve yaptırırsın hatta belki Türkçeyi ne bileyim Arapçayı İngilizce gibi beynelminel bir dil yaparsın.
İsrail ile ilişkiyi düzeltmek için bin takla atmazsın
Elalem çalışmış kendi kurallarını tüm dünyaya oturtturmuş.

Çalış senin de olsun . :))))))))))))))))))))))))))

Iyi de ben de içeriğini merak ettim

Namaz kılmak,oruç tutmak gibi iman ve İslamın şartları ile bazı kavramların tanımları var kitaplarda genelde

Merak ettiğim sünni islam derken burada neyi kastediyorlar ?

Hangi alanda ne dayatilmis din dersinde gelsinler anlatsinlar

öğrenilmesi işte canım sosyal bilgiler dersi gibi dinler tarihi olsa kimse bişey demez, mesela benimki din dersinin jargonunu anlamıyor, denemeleri kötü, ama matematik fen süper hep full, şimdi benim oğlum teogta dinden bir çok yanlış çıkaracağı için daha kötü bir liseye gidecek, neden gitsin daha iyisini hak ediyor

muafiyette çok saçma ve puanı düşüyor muaf olursa, muaf olmak için din hanesinde illa hristiyan ya da musevi yazmalıymış, ya da musevi ya da hristiyan olduğuna dair belge getirilmeliymiş, böyle saçma bişey olabilir mi, ama seçmeli olsa bu sorunların hepsi ortadan kalkacak

ya evet
Cuma namazına lafımız yok ama tutup da perşembe cuma tatil olsun dersen işin rengi değişir.,

ne zaman ki sen dünya çapında bir ülke olursun sözün geçer o zaman cumayı tatil yaparsın ve yaptırırsın hatta belki Türkçeyi ne bileyim Arapçayı İngilizce gibi beynelminel bir dil yaparsın.

Perşembe de perişanlık tuh. Ne yapcaz mecbur cumartesi pazar tatil olacak .

öğrenilmesi işte canım sosyal bilgiler dersi gibi dinler tarihi olsa kimse bişey demez, mesela benimki din dersinin jargonunu anlamıyor, denemeleri kötü, ama matematik fen süper hep full, şimdi benim oğlum teogta dinden bir çok yanlış çıkaracağı için daha kötü bir liseye gidecek, neden gitsin daha iyisini hak ediyor
Chess sana birsey diyeyim mi 2 saatlik ders diliminde anlatılan basit terim tanimlari hemen hemen her müslüman gencinin bilmesi gereken vecibelerdir ha bundan çakmayan öğrenci konu dinler tarihi olursa iste o zaman din kültürü hanesinden sifirin dibini görür teog'da bence yatsın kalksin dua etsin :)

Dinler tarihi diyoruz yani boru değil

Keşke olsa ama öğrenciler madem söz konusu teog sürünürler yahu

Senelerdir cumaya gidip ogleden sonraki derse hic girmeyen ama bunun ek dersini alan ogretmen arkadaslar artik "hak ettigi" parayi alirlar.Bu gune kadar ki hesap ta Allah ile kendi aralarinda artik.Bi sebepten yerinde bir uygulama olmus.

Aynısı bizde de var ama biz öğle arasına denk getirdik bunu cuma gunleri onlari idare etmeye çalışıyoruz.biraz zor oluyor ama artık resmi olursa belki biz kadın öğretmenler de rahatlariz biraz.onlar sevap kazanırken bizim cılkımız çıkabiliyor bazen.

Ben olayin dini yönünde değilim sonuçta okulda biz de namaz kılıyoruz sorun olmuyor ama cumaya bütün erkekler gidince sınıflar da zorluk olabiliyor.

ya evet

Bunların farkında olup bir de bunu laik ve demokratik sisteme yıkmıyorlar mı?

zaten cuma günleri müdürler esnek davranıyo ki. izin vermeyen müdürde afedersiniz ama azıcık gevşektir

kim taşlar bilemem İSLAM dinine saygı gösterdiğiniz müddetçe er dine saygı duyarım dinimin gereği budur çünkü
aleviler ile ilgili neden aramızdaki uçurum büyüsün alevi bi arkadaşımız çıksın hayır lamelif bak bizdeki farklılıklar bunlar -birleştiğimiz noktolar şunlar desin bizde öğrenelim
ancak siz alevimisiniz bilmiyorum ama eşinin alevi olduğunu söyleyen bir üye ile mesajlaştık bi süre ve neredeyse hiçbi fark göremedim -o yüzden farklı bi dinmiş gibi lanse etmeyin dedim
ha alevilik kendi içinde bölümlere ayrılıyorsa bilemem tabi benim kulaktan dolma bilgilerim
koyu alevi diye duyduğum bu kadardır yani koyusu açığı oluyormuş

bi dönem sizinlede mesajlaştık biraz araştırdım ve sizin dediğiniz gibi bir bilgiye ulaşamadım nette -sonuçta internette çekinilecek birşey yok gayette yazılabilir

yasaklanmaya gelince hristiyanlar anaokulunda dinlerini öğretmeye başlıyorlar biz müslümanlar için özel okullar varmı bilmiyorum -bir müslümanda çıkıp acaba bu dersler yasaklansın demişmidir Amerikada

..........................................................

Chess Chess yine alıntı olmamış sorun benden mi kaynaklı anlamadım :63:

neyse seçmeli olması mantıklı evet peki bu sefer fişleniyoruz demezler mi diyorsun :cool:

Aleviliği konuştuğun tek bir üyeyle gelip burda fark yok diyemezsin. Bahsettiğin insanın yakın arkadaşım olduğunu söylemiştim yanılmıyorsam.

Evet mesajlarda söylediğim şeyler işine gelmediği için ikinci mesajımdan sonra kayboldun ortalıktan. Halbuki ben "arkadaşım sen bunları söylüyorsun da benim aklıma yatmadı, konuşmasak daha iyi" gibi bir konuşmayı sonlandırma mesajı beklerdim nezaketen.

Alevi değilim, eşim alevi. İlgimi çektiği için cemevlerine gidiyor kitaplar okuyorum. Ben sana bir fark söyleyeyim alevilikle sünnilik arasında. Sonradan alevi olunmaz çünkü alevilik soydan gelir. Sünnilikte ise böyle bir şart yok, şahadet getiren herkes müslüman olabilir. Şimdi bu ikisine aynı diyebilir misin?

Koyusu açığı yok bu işin, sadece sünnileşmiş aleviler ve aleviler var. O bahsettiğin arkadaşın eşi de sünnileşmiş alevidir. Aleviler tarafından dışlanan ama sünni de olamayan arada kalmış bir kesimdir.

İnternetten yeterli bilgiyi edinemezsin, aleviler dışa kapalı bir topluluktur. Bilgi edinmek istersen bir cem evine uğra. İnan samimi olduğuna inanırlarsa kapıdan çevirmezler.

Chess sana birsey diyeyim mi 2 saatlik ders diliminde anlatılan basit terim tanimlari hemen hemen her müslüman gencinin bilmesi gereken vecibelerdir ha bundan çakmayan öğrenci konu dinler tarihi olursa iste o zaman din kültürü hanesinden sifirin dibini görür teog'da bence yatsın kalksin dua etsin :)

Dinler tarihi diyoruz yani boru değil
ya canım olay sadece namaz kılmak oruç tutmak değil, dersin dili ağır, diğer derslerdeki gibi bir dil kullanılmıyor, çocuk o dille ilk defa karşılaşıyor neden o jargona hakim olmak zorunda olsun, neden o enerjiyi o jargonu çözmek için uğraşsın yani, dinler tarihi derken onuda basit düzey ve normal bir türkçeyle gösterecek, benim demek istediğim oydu,
mesela şimdi sosyal bilgilerde ipek yolunu görüyorlar, toplasan 4 sayfa ama eminim ipek yolunu ağır bi dille 1000 sayfa hatta 2000 sayfa kitapla anlatan kitaplarda vardır
ayrıca benim yazdıklarımda bı kadar tepki gösterilcek bişey yokki, özgürlükler herkes için olsun, daha önce de defalarca yazdım Kuran dersinin getirilmesi çok güzeldi, ve bunun özellikle okullarda öğretilmesi çok güzel ve gerekli, çünkü okullarda öğretilmezse işid gibi kaynaklar bunu çok güzel kullanır merdiven altlarında
yani yazdıklarım gayet makul ve tepki gösterilcek şeyler değil aslında

Mesela paralel cemaat... Kuranın öğretilmesni çokta güzel kullanıp yıllarca beyin yıkamadı mı, yıkadı, ama devlet okullarında öğretilseydi bu kimse kanıpta öyle yerlere çocuğunu yollamazdı, ama seçmeli olacak işte...

Aleviliği konuştuğun tek bir üyeyle gelip burda fark yok diyemezsin. Bahsettiğin insanın yakın arkadaşım olduğunu söylemiştim yanılmıyorsam.

Evet mesajlarda söylediğim şeyler işine gelmediği için ikinci mesajımdan sonra kayboldun ortalıktan. Halbuki ben "arkadaşım sen bunları söylüyorsun da benim aklıma yatmadı, konuşmasak daha iyi" gibi bir konuşmayı sonlandırma mesajı beklerdim nezaketen.

Alevi değilim, eşim alevi. İlgimi çektiği için cemevlerine gidiyor kitaplar okuyorum. Ben sana bir fark söyleyeyim alevilikle sünnilik arasında. Sonradan alevi olunmaz çünkü alevilik soydan gelir. Sünnilikte ise böyle bir şart yok, şahadet getiren herkes müslüman olabilir. Şimdi bu ikisine aynı diyebilir misin?

Koyusu açığı yok bu işin, sadece sünnileşmiş aleviler ve aleviler var. O bahsettiğin arkadaşın eşi de sünnileşmiş alevidir. Aleviler tarafından dışlanan ama sünni de olamayan arada kalmış bir kesimdir.

İnternetten yeterli bilgiyi edinemezsin, aleviler dışa kapalı bir topluluktur. Bilgi edinmek istersen bir cem evine uğra. İnan samimi olduğuna inanırlarsa kapıdan çevirmezler.

evet biliyorum arkadaşın olduğunu ancak buradan mı yoksa reeldede arkaşınmı onu bilmiyorum ki çokta mühim değil neyse

işimemi gelmedi ........farkındamısınız incelikten dem vuruyorsunuz her daim ama kabalaşan taraf hep siz oluyorsunuz geçenlerdede bela okumuştunuz
-evet tartışmanın sonunu getirebilecğeimizi düşünmedim çünkü alevilik ile ilgili bir bilgim yok neyi münazarasını yapayım ki sizinle
burda yazmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ancak siz şehadet getirmiyorlar diyorsunuz -açıklık mevzusu oradan geldi aklıma ki şehadeti LA İLAHE İLLALLAH şeklinde demi söylemiyorlar çünkü nette söyledikleri yazıyor
herneyse burdan halka açık seslenelim bir alevi varsa anlatsın direkt kendisinden duyalım çünkü sizin cümlenizden müslüman değiller manası çıkıyor

mune hanım kesinlikle tartımak-huzursuzluk çıkarmak için değil ben nette bakındım bulamadım birebir birinden duysak öğrensek güzel olur siye düşünüyorum

nasıl ki deist -ateist yazabiliyorsa onlarda bak kardeşim şu şekilde derse sevinirim çünkü evet sephora anlattıklarını bi mantık çerçevesine oturtamıyorum

neyse bu yazışmamız yüzünden uyarı alacağız muhtemelen ancak tekrar yazıyorum amacım alevi bi arkadaşımı yada sunni bi arkadşımı kırmak -inctmek değil çözüme ulaştıramdığımız bir konu hakkında münazara yapmak

Mesela paralel cemaat... Kuranın öğretilmesni çokta güzel kullanıp yıllarca beyin yıkamadı mı, yıkadı, ama devlet okullarında öğretilseydi bu kimse kanıpta öyle yerlere çocuğunu yollamazdı, ama seçmeli olacak işte...
Valla ches o dediğin benim zamanlarıma tekabül ediyor ve o dediğin şey imkânsızdı o dönemler

Devlet okulu ve kuran öğretisi

Back