Memur olmak istiyorum

Poineeeee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2021
76
55
30
Lise mezunuyum. Kpss'ye hiç girmedim. Lise mezunu memur alımları neye göre yapılıyor, her kurumu tek tek kakip etmemiz mi lazım yoksa ösym sınavları gibi merkezi bir sistem mi var? Mesela hastanelerin temizlik görevlileri, aşçıları, çaycıları, barkot çıkartan elemanları neye göre seçiliyor, ben de bu tarz bir işim olmasını istiyorum.

Lise mezunuyum. Kpss'ye hiç girmedim. Lise mezunu memur alımları neye göre yapılıyor, her kurumu tek tek kakip etmemiz mi lazım yoksa ösym sınavları gibi merkezi bir sistem mi var? Mesela hastanelerin temizlik görevlileri, aşçıları, çaycıları, barkot çıkartan elemanları neye göre seçiliyor, ben de bu tarz bir işim olmasını istiyorum.
Hastane temizlik elemanları taşeron firma oluyor geneli. Ama KPSS ile alınan kısmı da var. Devlet personel başkanlığı sistemi var ben hep orayı takip ettim etrafındakilere söylüyorum tüm alım ilanları orada oluyor

Önce lise mezunu KPSS ( ortaöğretim KPSS) ye girmeniz gerekiyor, o puanla da başvurmanız gerekiyor ilgili kurumlara misal gardiyanlar 70 ve üstü KPSS ile ilgili ilin adliye sitesinden başvuru yapılarak mülakatla alım yapıyor (boyu 160 ve üstü kadınlar ve 170 ve üstü erkekler gardiyan olabilir ortaöğretim KPSS ile)

Kadrolu temizlikçi aldı Fırat üniversitesi 70 KPSS istemiş o da.Taşeron firma temizlikçileri asgari ücret ve sözleşmeli oluyor. Kadrolu kpssli girilen temizlikçiler daha garanti ve maaşı yüksek oluyor

X