Memnun oldum, ben bayan beceriksiz..

Bayanlar yapmayın ne kırılgan özgüveniniz var böyle hemen yerle bir oluyor. E adamlar da bunu kullanıyor. O sana güzel süremiyprsun diyorsa siz de 'ne yapalım öğretmenim kötü' diyip suçu ona atın. Kendisi formula pilotu olarak doğmuş ya sanki

benim arkadaşım arabayı kaçırıp kendi kendine önce genişçe bi alanda sonrada ana yola çıkarak öğrenmişti. kendi arabamın hırsızı oldum diyodu :KK70:

Merhaba kızlar. Size içimi dökmek istedim. Göz yasları içinde yazıyorum bu satırları.2 kucuk cocugum var. Daha iki gun önce otomatik vites araba aldık bana. Benim bileziklerimi katarak. Ehliyetim vardı ama alalı uzun zaman oldu. Haliyle pratik yapmam lazım guzel surebilmek için. Neyse bugun kv dedeydik. Bizim evle arası yakın. Fakat yollar donemeçli. Esime burdan ben eve gotureyım dedim.aklıma tukureyım nie ole dedıysem. neyse oturdum koltuga. Yavas yavas geri geri cıktım. Orda basladı. Ooo bu ne bole. 2 saat yolun ortasında bekliosun. Cıkarken dondurecen direksiyonu şimdi degil. Ama bunları soylerken nasıl bagırıyor. :KK43: neyse ben içimden ya sabır cektim hiç ses etmedim. Eve dogru gidioz. Donemece geldik yaa sen napiosun burda genis doneceksin. (Yeteri kadar genis dondugumu dusunuyorum) bi donemece geldik yaa sen nie hep ters yapiosun gormuo mu gozlerin burda dar doneceksin. Yavas arabaya girecen, oraya vuracan.. Ben hic ses etmiorum. Ama nasil bagiriyor anlatamam size. Kendini kaybetti. Arabada ciglik cigliga kendini paralior. Neyse evin onune geldik. Durdurdum arabayi. Git biraz daha sur deyince bende ipler koptu deli gibi aglamaya basladim. Ben seninle araba surmem dedim. Sureceksin dedi. Hayir dedim indim arabadan. Allah kahretsin. Ben kim araba surmek kim. Yemin ediorum butun hevesimi kirdi. Kendimi o kadar beceriksiz hissediorum ki su an anlatamam. İstemiorum araba surmek falan. Bi insanin hayalleri 2 dk da nasil yerle bir edilir bunu ogrendim. Sozleri, ses tonu, davranislari senden bi b.k olmaz dio resmen. Odaya gectim agliorum bi turlu dinmio goz yaslarim. Ve su an araba surmek benim icin dunyanin en zor isi gibi gelio bana. Oyle davrandi oyle hissettirdi. Cesaretlendirmedi. Bi guzel soz soylemedi. Bunlari gectim normal ses tonu ile konusmasini bekledim. Cok sey mi istedim. Ama o hep bagirdi. O bagirdikca ben yutkunamadim bogazima bi yumruk takildi :KK43: kendime olan guvenimi yerle bir etti. Cok uzgunum cok. Keske almasaydim araba keske...
Lütfen böyle düşünmeyin, iyi ki almışsınız arabanızı. Erkekler erkek işi olarak görülen şeylerde başarılı olmasını istemiyorlar kadınların ne yazık ki, iktidarları sarsılıyor, korkuyorlar :) Kendinize güvenin, eşiniz hevesinizi kırdı diye istediğiniz şeylerden vazgeçmeyin lütfen. Olanağınız varsa profesyonel bir hocadan yardım alın iyice oturtana kadar. Ben size inandım, siz de kendinize inanın :)

Bende esimle ogrendim ama ne kavgalar ederek.bu bagrismalari araba bana kalmasin diye de degil artik kendi isimi kendim goreyim bana daha fazla soforluk yapmasin diyeydi.ama simdi gecmisi dusununce bagirmalarinda birazda olsa hakli oldugunu dusunuyorum trafik sakaya gelmez.o direksiyona eliniz degdimi sonrasinda sizde esinize mudahele edeceksiniz.bu isin son kurali bu :KK14:

Kendine
Merhaba kızlar. Size içimi dökmek istedim. Göz yasları içinde yazıyorum bu satırları.2 kucuk cocugum var. Daha iki gun önce otomatik vites araba aldık bana. Benim bileziklerimi katarak. Ehliyetim vardı ama alalı uzun zaman oldu. Haliyle pratik yapmam lazım guzel surebilmek için. Neyse bugun kv dedeydik. Bizim evle arası yakın. Fakat yollar donemeçli. Esime burdan ben eve gotureyım dedim.aklıma tukureyım nie ole dedıysem. neyse oturdum koltuga. Yavas yavas geri geri cıktım. Orda basladı. Ooo bu ne bole. 2 saat yolun ortasında bekliosun. Cıkarken dondurecen direksiyonu şimdi degil. Ama bunları soylerken nasıl bagırıyor. :KK43: neyse ben içimden ya sabır cektim hiç ses etmedim. Eve dogru gidioz. Donemece geldik yaa sen napiosun burda genis doneceksin. (Yeteri kadar genis dondugumu dusunuyorum) bi donemece geldik yaa sen nie hep ters yapiosun gormuo mu gozlerin burda dar doneceksin. Yavas arabaya girecen, oraya vuracan.. Ben hic ses etmiorum. Ama nasil bagiriyor anlatamam size. Kendini kaybetti. Arabada ciglik cigliga kendini paralior. Neyse evin onune geldik. Durdurdum arabayi. Git biraz daha sur deyince bende ipler koptu deli gibi aglamaya basladim. Ben seninle araba surmem dedim. Sureceksin dedi. Hayir dedim indim arabadan. Allah kahretsin. Ben kim araba surmek kim. Yemin ediorum butun hevesimi kirdi. Kendimi o kadar beceriksiz hissediorum ki su an anlatamam. İstemiorum araba surmek falan. Bi insanin hayalleri 2 dk da nasil yerle bir edilir bunu ogrendim. Sozleri, ses tonu, davranislari senden bi b.k olmaz dio resmen. Odaya gectim agliorum bi turlu dinmio goz yaslarim. Ve su an araba surmek benim icin dunyanin en zor isi gibi gelio bana. Oyle davrandi oyle hissettirdi. Cesaretlendirmedi. Bi guzel soz soylemedi. Bunlari gectim normal ses tonu ile konusmasini bekledim. Cok sey mi istedim. Ama o hep bagirdi. O bagirdikca ben yutkunamadim bogazima bi yumruk takildi :KK43: kendime olan guvenimi yerle bir etti. Cok uzgunum cok. Keske almasaydim araba keske...
Güvenin değil eşine guveninin gitmesini isterdim sen sürmüşsun Sorun yok. Benim eşimde dönüşlerde uyarır . Çünkü kadınlarin pratiğine güvenmezler. Sen sÜrdün sorun etme eşine yaptığınin bedelinj sor.

18 yaşımda ehliyetimi aldım kursta birşey öğretmiyorlar zaten babamla arabaya bindik biraz gittik in dedi diğer koltuğa geç senin kullandığın arabaya binmem arabayıda sana veremm sinri olmuştum.bende anahtarı alıp kaçırmıştım arabayı her durduğum yerde stop etmiştim :))) en son geldim arabadan bi kokular geliyor meğersem el freni çekik gezmişim :)) balataların başını yedim dahada anahtarı göremedim evde :))sonra iş yerinde kamyonetleri kullana kullana site içinde şimdi şöför oldum kimse ile uğraşmadan istediğim yere gidip geliyorum.sizde ehliyetli bir arkadaşlınız varsa onunla trafik olmayan bir yere gidin orada çalışın ayrıca otomatik vitesi kullanmak çok çok kolay hiç hevesiniz kaçmasın trafikteki onca insan bir anda mı öğrendi sizde başarırsınız.

Benimki de bi kez boyle yapti kenarda durdum in asagi dedim noldu falan dedi ben de sen bana yardimci olmak icin burdasin azarlamaya hakkin yok dedim :KK70:

Sonra tipis tipis arabaya bindii askim istersen soyle git bebegim istersen simdi vites degistirelim falan demeye basladi :KK70:

Moralini bozma hiç. Benimde yumuşak naif eşim sıra araba kullandirmaya gelince sanırsın bir mağara adamı :KK11: ilk sesini yükselttiginde bende tepki verdim. Bugün yine talim var bakalım nasıl olacak. Hele bagirsin vallahi ben ondan daha çok bagiririm sanki kendi anasindan doğarken biliyordu :KK67:

Babam da aynı ya dönerken bi kere hiç sorunsuz sürmeme rağmen paniğinden direksiyona müdahale etti ki kurs hocası bilr asla yapmadı böyle bişeyi çünkü direksiyona şoförden başka birinin müdahalesinin en kesin kaza sebebi olduğunu söylerdi hoca. Böyle olunca benim tepem attı çektim kenara al arabanı sürmicem dedim. Şimdi sürmüyorum kendi arabam olmasını bekliyorum

Gül gec sende yahu benim bile gülesim geldi :KK48:
Birak paralasin kendini.. delimidir nedir :KK53:

Direksiyon dersi alıp pratik yapın ve kendinize guveninceye kadar da asla eşinizle birlikte araba kullanmayın bence.

Benide kardeşim soğuttu sağolsun. :)
Yabancı olacak araba öğreneceğin kişi ben bunu bilir bunu söylerim.

arabayı yalnız sür lütfen.. bende eşimle bir iki pratik yaptım son oldu.. hiçbişey demese vitesi unutma der yine der

benim eşim anlayışlı bu konuda.ben de babamla sürmeye kalkmıştım daha önce bütün hevesşmi kursağımda bırakmıştı o kadar hevesle ehliyet almama rağmen birdaha araba kullanmak istememiştim

Kocadan babadan araba kullanmayı öğrenmek olmaz.
Profesyonel birinden 3-5 ders alırsanız, arabada zaten otomatikmiş halledersiniz.
Sıkmayın canınızı.

Annem 21 yıldır araba kullanıyor. Hatırlıyorum da babamla da ilk başlarda aynı şeyleri yaşamışlarsa. Sonra annem eniştemize araba çalışmaya başladı. Ardından ehliyetini alınca da hep babam yokken pratik yaptı. Ilk şehir içinde kullandığı günü hiç unutmam, anaokuluna gidiyordum. O gün oluşa geç kaldım, napsak derken "hadi anne beni arabayla götürsene" diyerek annemi cesaretlendirmiştim. O gün oldu, annem şuan babamdan daha usta şoför. Eşiniz öyle davrandığında sakın altta kalmayın. Biz bayanlar hemen duygusala bağlıyoruz ki bu hatayı ben de sık yapıyorum. O arabada sizin de hakkınızı var. Bağırmaya başladığında önce arabayı durdurun ve "sen ananın karnından usta şöför mu doğdun, öyle ya da böyle ben bu arabayı kullanıcam" diyip devam edin. Sakın pes etmeyin.

Eşinle araba sürme, hoca tutsun sana. ya da bilen başka biri olsun. Hatta git bir açık alana yalnız kullan yavaş yavaş trafiğe çık Eşler maalesef böyleler...
Benim eşim sakin yapılı yumuşak başlı biri kolay kolay sinirlenmez bağırmaz, Ama araba kullanmayı öğretirken hiç öyle olmadı. Ben de 1 yıl önce öğrendim araba sürmeyi, eşim yanımda ,eli el freninde gözünü yola dikmiş, bazen eliyle direksiyona müdahele ederek bağırış çağrış öğretmeye çalışıyordu...Dönerken bile laflar komutlar veriyordu aynen senin eşin gibi ben de o panikle hata üstüne hata yapıyordum kaç defa arabayı vurdum sürttüm kaldırımlara çıktım neler neler....Koskoca park yerinde site bahçesi orda bile başka arabalara vuruyordum. . Sonra yalnızken daha iyi kullandığımı farkettim, işe gidip gelirken kullandım trafiğe alıştım korka korka da olsa insan alışıyor...
Şimdilerde rahat rahat kullanıyorum eşim de millete bakk karım ne güzel kullanıyor diye hava atıyor ama öğrenene kadar yedi bitirdi beni....

Bozma moralini sen beceriksiz falan değilsin
Bütün Türk erkekleri dünyanın en iyi sürücüsüdür :) hepside analarının karnından araba kullanmayı bilerek doğmuştur :))
Tanıdık biriyle ya da bir hoca tutarak biraz pratik yap, vazgeçme sakın

Su hayatta yapilacak en son hata eş,baba vs ile acemiyken trafige cikmak.Allah kolaylik versin.

Ben de eşimden bisiklet dersi almıştım, nasıl sabırsız, tez canlı oluyorlar öyle ya...
Yok ben seninle öğrenemeyeceğim deyip işin hocasını buldum, öğrendim bisikleti de.

Bence siz de tam anlamıyla öğrenene kadar eşiniz yanınızdayken araba kullanmayın.
Her şey tamam olunca çıkarsınız karşısına. Yapamaz diyecek ama yapacaksınız.
Boşuna kendinize olan güveninizi kırmasına izin vermeyin.

X