Memnun oldum, ben bayan beceriksiz..

tek sürsen ondan iyi öğrenirdin emin ol. Sen caddelerin boş olduğu vakitlerde 20 dk yarım saat kendi çık 3-4 sefere oturtursun canım. eşini hiiiiç takma. kolay gelsin.

Destek mesajlarinizin icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Su an yuzum gozum sis aglamaktan. Bi kerede vitesli arabada arabayi 2 kere istop ettim diye bacagimi cimcikledi. Gulerek.. Guya bu bana ders olacakmis bi daha istop ettirmicekmisim. Bacagim morardi. Acidan Aglamaktan nefesim gitti o an. Bu telaslandi falan sesim gelmeyince. Zor nefesim geldi yerine. Bazen nefret ettirio kendinden. Ben bunlari hak edecek ne yaptim :KK43:(

Merhaba kızlar. Size içimi dökmek istedim. Göz yasları içinde yazıyorum bu satırları.2 kucuk cocugum var. Daha iki gun önce otomatik vites araba aldık bana. Benim bileziklerimi katarak. Ehliyetim vardı ama alalı uzun zaman oldu. Haliyle pratik yapmam lazım guzel surebilmek için. Neyse bugun kv dedeydik. Bizim evle arası yakın. Fakat yollar donemeçli. Esime burdan ben eve gotureyım dedim.aklıma tukureyım nie ole dedıysem. neyse oturdum koltuga. Yavas yavas geri geri cıktım. Orda basladı. Ooo bu ne bole. 2 saat yolun ortasında bekliosun. Cıkarken dondurecen direksiyonu şimdi degil. Ama bunları soylerken nasıl bagırıyor. :KK43: neyse ben içimden ya sabır cektim hiç ses etmedim. Eve dogru gidioz. Donemece geldik yaa sen napiosun burda genis doneceksin. (Yeteri kadar genis dondugumu dusunuyorum) bi donemece geldik yaa sen nie hep ters yapiosun gormuo mu gozlerin burda dar doneceksin. Yavas arabaya girecen, oraya vuracan.. Ben hic ses etmiorum. Ama nasil bagiriyor anlatamam size. Kendini kaybetti. Arabada ciglik cigliga kendini paralior. Neyse evin onune geldik. Durdurdum arabayi. Git biraz daha sur deyince bende ipler koptu deli gibi aglamaya basladim. Ben seninle araba surmem dedim. Sureceksin dedi. Hayir dedim indim arabadan. Allah kahretsin. Ben kim araba surmek kim. Yemin ediorum butun hevesimi kirdi. Kendimi o kadar beceriksiz hissediorum ki su an anlatamam. İstemiorum araba surmek falan. Bi insanin hayalleri 2 dk da nasil yerle bir edilir bunu ogrendim. Sozleri, ses tonu, davranislari senden bi b.k olmaz dio resmen. Odaya gectim agliorum bi turlu dinmio goz yaslarim. Ve su an araba surmek benim icin dunyanin en zor isi gibi gelio bana. Oyle davrandi oyle hissettirdi. Cesaretlendirmedi. Bi guzel soz soylemedi. Bunlari gectim normal ses tonu ile konusmasini bekledim. Cok sey mi istedim. Ama o hep bagirdi. O bagirdikca ben yutkunamadim bogazima bi yumruk takildi :KK43: kendime olan guvenimi yerle bir etti. Cok uzgunum cok. Keske almasaydim araba keske...
Bu hepimizin ortak sorunu galiba. Böyle bir şey için üzülmeye değmez ki, şimdi özel ders almak çok daha ucuz. Bir kaç ders alın hem kendinize güveniniz gelir hemde eşe ihtiyacınız bile kalmaz. Mücadeleye devam:)

Beceremiyecek hiçbirşey yok.
Eşinle değil mümkünse başkasıyla hatta bir direksiyon hocasıyla çalış iyice öğrenene kadar. Ve eşin bir daha sana bu konuda bağırırsa araba kullanırken ağzını açmaması konusunda net bir şekilde uyar kendisini..
Ağlamada , gözündede büyütme sadece bir kaç günde alışırsın inan :KK66:

Esin gerçekten abartmis. Hani yalnis yaparsinda bagirir anladim fakat yalnis yapmadin sen. O sadece ego tatminin pesindeydi. Esinin senden özür dilemesini bekle. Sakin esine dogur adim atma, yalnisini anlasin. Insan hayvana bile öyle bagirmaz. Zaten ya sabir demek ile yalnis yapmisin. Cizgini belli etmeliydin.

Ve milyoonlarca, hatta milyaarlarca insan araba sürüyor canim. Senin onlardan farki ne? Emin ol, sende araba sürebileceksin ve çok iyi bir söför olacaksin. Ve otomatik vites üstelik daha kolay. Güvenini artirmak istiyorsan, gidip tekrar ehliyet kursuna girebilirsin ve arabayi tek basina sürebilirsin. Zaten en çok arabayi tek basina kullandiginda ögreniyorsun.

Nerdeyse benzer seylerden dolayi ben konu acmistim bi kac gun once cok iyi anliyorum seni.. erkekler her zaman kendini ispatlama derdinde sanki en mukemmel onlar kullanirmis gibi özellikle araba konusunda halbuki bizim istediğimiz basitce ogretsin ve biraz sabirli olsun yeter, tek başına eşin evde yokken öğren çok ciddiyim yakin yerlerden başla zamanla uzaklaş hevesinde kırılmasın bu kadar kolay onların amaci zaten bizim bisey beceremicemizi vazgececegimizi görmek sen inanarak kendine guvenerek devam et calismalarina

Babamla direksiyon dersim geldi aklıma. Arabayla ilk tanışmam, koltuğa oturdum ne ayna ayarlama ne bir şey. Bana tek dediği "sür" oldu :KK45: Oldu, hadi görüşürüz diyerek bir daha denemedim:p

gerçekten üzüldüm nerdeyse gel birlikte kullanalım dicem yani o derece. Benim babam da böledir ehliyeti alalı 3 4 sene oluyor sürekli kullanmıyorum gerçi ama kullanabiliyorum yani, genede hiç bir zaman benim kullandığım arabaya binmez , sanki 5 yaşındaymışım gibi davranır..

en güzeli yanınıza neşeli eğlenceli ve cesaretli bir arkadaşınızı alın , onunla pratikler yapın. heves kırıcı kişilerden uzak durun .

Kendi arabasi var zaten. Ben istedigim icin altinlarimi bozdurdum, ve aldik. Ben boyle disunmemistim. Surerim diyodum hala dune kadar oyle dusunuodum ama butun cesaretimi kirdi. Bagirarak. Bi daha onunla pratik yapmak mi? Asla... Kardesim bilio ondan rica edecegim artik napim. Baslarda tabi ben ogretirim sana diodu esim bole ogretecekse kalsin. Ogretmedigi gibi tum cesaretimi, azmimi, heyecanimi aldi goturdu

Yani normal bi bagirma olsa yine bu kadar aglamam icerlemem. Ama resmen kendini kaybetti. Cildirdi arabada. Korktum. Korktugum icin ellerim titredi. Evin onune gelene kadar bi cocuk gibi azar yedim. Agirima gitti.

canim hic degermi gozyaslarina. sakin aglama. agzinin payini ver gitsin. sen uzulecegine o uzulsuz. benimki de oyleydi. ilk ehliyet aldigimda. yeter dedim durdurdum arabayi. o zannettiki sofor koltugunu verecem. indi arabadan. tepem ettiydi laflarinda. yok o cukura girdin yok boyle yaptin diye. arabadan indi yer degistirecez saniyordu akillim. bastim gaza onu orda biraktim. eve otobusle geldi. bende kendimi odaya kilitledim. tvnin sesini actim. laflarini duymayayaim diye. sanirim 16 sene onceydi. iyiy yapmis miyim. canim aglama sakin.

canim hic degermi gozyaslarina. sakin aglama. agzinin payini ver gitsin. sen uzulecegine o uzulsuz. benimki de oyleydi. ilk ehliyet aldigimda. yeter dedim durdurdum arabayi. o zannettiki sofor koltugunu verecem. indi arabadan. tepem ettiydi laflarinda. yok o cukura girdin yok boyle yaptin diye. arabadan indi yer degistirecez saniyordu akillim. bastim gaza onu orda biraktim. eve otobusle geldi. bende kendimi odaya kilitledim. tvnin sesini actim. laflarini duymayayaim diye. sanirim 16 sene onceydi. iyiy yapmis miyim. canim aglama sakin.
Cok iyi yapmissiniz. Hayran kaldim size. Bu halde gulumsedim. Aklimda olsun bu..

Kendi arabasi var zaten. Ben istedigim icin altinlarimi bozdurdum, ve aldik. Ben boyle disunmemistim. Surerim diyodum hala dune kadar oyle dusunuodum ama butun cesaretimi kirdi. Bagirarak. Bi daha onunla pratik yapmak mi? Asla... Kardesim bilio ondan rica edecegim artik napim. Baslarda tabi ben ogretirim sana diodu esim bole ogretecekse kalsin. Ogretmedigi gibi tum cesaretimi, azmimi, heyecanimi aldi goturdu
Uzme kendini bosver ... ogrenir ondan daha iyi olursun umarim..

Kıyamam size ya. Erkeklerin geneli böyle. İstisnalar var tabi. Mesela benim eski nişanlım. Araba kullanmayı öğreneyim diye canı çıktı çocuğun :KK48::KK48: Bir de üstüne ben trip atıyordum ona. Ama sağolsun çok heveslendirdi beni. Baya baya da öğretti. Öğrettikçe de mutlu oldu. Bence bayan bir hocadan ders alın. Hem şevkiniz kırılmaz hem üzülmezsiniz.

Cok iyi yapmissiniz. Hayran kaldim size. Bu halde gulumsedim. Aklimda olsun bu..
sakin uzulme bu erkeklerlerin en iyisi bile yontulmamis odun. duygusuz yaratilmis yaratiklar.sen onun soylediklerine kulak asipta su 3 gunluk dunyada canini sikma. seni aglatmaya hakki yok kimsenin. anan seni bir daha mi doguracak. ama kendini ezdirme sakin. sevgimizi suistimal ediyolar sonra.. bu arada 17 yillik evliyim. ama bosaniyorum. konuma bak istersen. ne adamlar ver

Eş ve baba ile araba kullanılmaz.. Bu hayat dersinde kural 1 falan olmalı..

neyse geçmiş olsun, arkadaşınız falan varsa özel pratik yerlerinde deneyip alışın bir süreliğine.. hemen trafiğe çıkmayın allah korusun..
Evet bende babamla denemiştim denemez olaydım iniş o iniş eşimle nasıl olacak bilmiyorum

Kocadan hoca olmaz diye çok duydum ve gördüm.
Benim eşim ki çok sabırlı biri o da zaman zaman sesini yükseltiyor.Söz konusu araba olunca erkeklerin içi gidiyor.
Bir de kendimden de biliyorum. Şoför koltuğunda değil onun yanında oturmak stres yapıyor.

Bence eşinden öğrenmek için bekleme. Direksiyon hocası tut. Vazgeçme aksine daha çok hırslan.

Merhaba kızlar. Size içimi dökmek istedim. Göz yasları içinde yazıyorum bu satırları.2 kucuk cocugum var. Daha iki gun önce otomatik vites araba aldık bana. Benim bileziklerimi katarak. Ehliyetim vardı ama alalı uzun zaman oldu. Haliyle pratik yapmam lazım guzel surebilmek için. Neyse bugun kv dedeydik. Bizim evle arası yakın. Fakat yollar donemeçli. Esime burdan ben eve gotureyım dedim.aklıma tukureyım nie ole dedıysem. neyse oturdum koltuga. Yavas yavas geri geri cıktım. Orda basladı. Ooo bu ne bole. 2 saat yolun ortasında bekliosun. Cıkarken dondurecen direksiyonu şimdi degil. Ama bunları soylerken nasıl bagırıyor. :KK43: neyse ben içimden ya sabır cektim hiç ses etmedim. Eve dogru gidioz. Donemece geldik yaa sen napiosun burda genis doneceksin. (Yeteri kadar genis dondugumu dusunuyorum) bi donemece geldik yaa sen nie hep ters yapiosun gormuo mu gozlerin burda dar doneceksin. Yavas arabaya girecen, oraya vuracan.. Ben hic ses etmiorum. Ama nasil bagiriyor anlatamam size. Kendini kaybetti. Arabada ciglik cigliga kendini paralior. Neyse evin onune geldik. Durdurdum arabayi. Git biraz daha sur deyince bende ipler koptu deli gibi aglamaya basladim. Ben seninle araba surmem dedim. Sureceksin dedi. Hayir dedim indim arabadan. Allah kahretsin. Ben kim araba surmek kim. Yemin ediorum butun hevesimi kirdi. Kendimi o kadar beceriksiz hissediorum ki su an anlatamam. İstemiorum araba surmek falan. Bi insanin hayalleri 2 dk da nasil yerle bir edilir bunu ogrendim. Sozleri, ses tonu, davranislari senden bi b.k olmaz dio resmen. Odaya gectim agliorum bi turlu dinmio goz yaslarim. Ve su an araba surmek benim icin dunyanin en zor isi gibi gelio bana. Oyle davrandi oyle hissettirdi. Cesaretlendirmedi. Bi guzel soz soylemedi. Bunlari gectim normal ses tonu ile konusmasini bekledim. Cok sey mi istedim. Ama o hep bagirdi. O bagirdikca ben yutkunamadim bogazima bi yumruk takildi :KK43: kendime olan guvenimi yerle bir etti. Cok uzgunum cok. Keske almasaydim araba keske...
eşinizde annesini bi susturamamış.
Ya yeni yeni araba kullanan bi insan panik olmasın diye herkes sakin davranır genelde büyük kazalara yol acmamak icin kadın resmen felaket tellaalı tavrı bi koyacaksınız haddini bilecek gıcık oluyorum böyle tiplere sizi acayip koruyasım geldi kadınıda paralayasım.

minnet etmeyin, kendiniz fırsat buldukça çıkın tek başınıza çalışın, yaptığınız hataları daha iyi görürsünüz. hepimiz böyle öğrendik. kocanızda anasının karnında tecrübeli doğmadı.
ben kızımı çalıştırdım yazın, bir kere bile sesimi yükseltmedim. üstelik düz vitesle öğrettim ve ehliyetini aldı.
ben de sokak aralarında kendi başıma kullanarak acemiliğimi atmıştım.
üzülmeyin ondan daha dikkatli sürücü olursunuz.

X