- 18 Temmuz 2013
- 954
- 858
- 103
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Haklısınız ; Özgürlük görecelidir ve kişiden kişiye ülkeden ülkeye değişir,
Mesela geri kalmış bir ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi o kadınlar için oldukça özgürlükçü bir hareketken, medeni bir ülkede böylesi bir şeyden bahsetmek çok komiktir. Düşünsenize ; amerikalı bir bayana oy kullanabiliyor olmasından dolayı ahkam kestiğinizi veya ingiliz senatör bir bayana Senatör seçilebiliyorsun daha ne istiyorsun diye çıkıştığınızı... Komik değil mi ?
Özgürlük tabi ki deride değil, kıyafette de değil. Bunu nasıl söylersiniz ???
Afrikalı köleleri ülkelerinden aldıklarında çırılçıplaklardı ama çıplaklıkları kadar özgürdüler demek... bilmiyorum nasıl bir kafa yapısını çağrıştırır size ?
Onlar nirvanaya ulaştılar mı sizce ???
Çırılçıplak dolaşmak özgürlükdür demedim ki ben , bunu da nededen çıkardınız. Normal ve medeni giyinebilmek özgürlükdür... NORMAL...
Sizce normal olan nedir ? Bu da görecelidir ZİRA ...
Mesela kadınların KARA ÇARŞAFA GİRMELERİ size normalmi gelir ?
NORMAL GELİYORSA NEEEEEEDEEEEEENNNN ?
Allah akıl vermiş... Lütfen kullanalım...
Başörtüsünü serbest yapsalardı sorun kalmazdı demişsiniz...
Bende onu diyorum ya. Onu yazıyorum ya... Bu iş başörtüsü ile bitmeyecek diyorum YAAAA...
Kadınlar tamamen toplum hayatından soyutlanana kadar bu böyle devam edecek. Yaşayacak ve göreceğiz...
Üzüldüğüm : siz de buna alet olacaksınız... Bilmeden...
Bilerek alet olmak ise akılsızlığın daniskasıdır...
SAĞLICAKLA VE AKILLA KALINIZ...
Yanlış anlamadım. Gayet açık ve net anladım. "Medeni" giyinebilmek ten bahsediyorsunuz. İnsanların istediği gibi giyinebilmesi özgürlüktür. Kıyafetin medenisi taşrası yoktur. Kadın ister çarşaf giyer ister bikini beni neden ilgilendirsin ki? Herkesin kendi bedeni ne giymiş, ne takmış, ne yaptırmış inanın umurumda bile değil. Kendimi henüz insanların özel hayatına müdahale edecek kadar yüksekte görmüyorum.
Siz tesettürü zindana benzettiniz bende çıplaklık nirvana mı diye sordum. Gayet açık olmalıydı. Genelde kinaye çok kullanırım. Size özel net yazdığımı zannetmiştim ama olmamış demekki
Üzülmeyin, kendinizi yormayın herkes bir birey olarak düşünme yetisine sahiptir. Siz nasılsanız onlarda, bizlerde, diğerleri de aynı.
Şu "akıl" meselesine oldukça kafayı takmışsınız ama karşı görüşe sahip bir kişiye bu cümleleri kullanacak kadar çirkin karaktere sahip olmadığınızı düşünüyorum. İyi tarafından bakmaya çalışacağım. Bir anlık gaflet diyelim.
Bu arada küçük harflerle de yazsanız okuma yazma biliyoruz, anlayabiliriz merak etmeyin. Yormayın hiç kendinizi. Sağlıcakla...
Özür dilerim ama kıyafetin medenisi vardır ! Maalesef...
Yerine göre giyinmek diye bişey var değil mi ?
Ev kıyafeti ile işinize gidemezsiniz... Veya etek ceketle plajda duramazsınız... Yadırganırsınız.
Siz daha önce söylemiştiniz : Aşırı uçlarda olmayı sanırım ??? İlla Ya çarşaflı... Yada Çırılçıplak mı olmamız gerekiyor ??? Bunun normali yokmudur ???
Çarşaflı bir doktor , öğretmen , savcı , hakim size normal geliyor olabilir... Ama bana normal gelmiyor...
Akıla takmış filan değilim... O zaten var... Veya olmalı zaten insanda ...Allah vermiş düşün diye , değil mi ???
Mesela beraber düşünelim : Bir aralar türban yasak olduğu için kimi akıllı kardeşlerimiz türban takamadıkları için PERUK ( vurgulamak için büyük yazdım ) takmışlardı... Hatırladınız mı ? Sizde takmışmıydınız peruk ?
Türban neden takılır ? Dini olarak zorunludur polemiğine girmeden şöyle bir gerekçe yazabiliriz. Erkekleri cezbetmemek için... Namahreme görünmemek için... Saç cinselliği çağrıştırır onu gizlemek için...
Eeee oldumu şimdi ??? Senin kendi saçın o kadar da çekici değil hatta hatta kötü... Takmışsın assolistler gibi peruğu... Baktırmışsın bütün erkekleri kendine... Girmişsin en günahın günahına...Oldu mu şimdi...
Akıl dediğim tam da bu nokta işte... Anlatabiliyorum değil mi ???
Sağlıcakla kalınız...
yasak olduğu için taktılar kız PERUĞU
yani bazı akıllı büyüklerimiz türbanı yasaklayınca bazı arkadaşlarımız kendi saçımızı göstermek yerine yapay saçdan yapılmış peruk takalım dediler. ama nasıl peruk : ))) başörtüsünün üstüne, gayet özensiz , yapay malzemeden üretilmiş bir peruk. bizzat takan arkadaşlarım vardı. onun dış görünüşüne bakıp cezbolacak erkeğin ben aklına şaşarım : ))) bu insanlar bırakın sizin erkeği cezbetme olayını, insanların gözünden (dış görünüme önem veren) düşmey göze alarak taktılar o peruğu. Evet normal şartlarda peruk takmak caiz değildir. Ancak haram diyemeyiz. Hastalığı vardır bu gibi dini boyutları vardır . Maşallah akıllı bir bayana benziyorsunuz. Ehven-i Şer diye bir dini terim vardır , duymuşsunuzdur. Yani iki zararlı şeyden birni tercih etmek. bu insanlarda kendi saç telini göstermektense PERUK takmayı tercih etmişlerdir. Ve hiçbiri ben bu peruğu taktım, şöyle bi süsleneyim, amanda bi makyaj yapayım, iki de takı takayım, keyfime bakayım demedi.
(vurgulamak için kırmızı yaptım )
Yani demek oluyor ki ; kendi saçınızı göstermeniz günah ... Peruk takmanız ve peruğun görünmesi günah değil öyle mi ???
O zaman : Aşırı makyaj yaparak tamamen görüntüsünü değiştiren birisi dinen günaha girmemiş oluyor öyle mi ???
Bu nasıl mantık ??
Diyeceksiniz ki ; Türban yasak olduğu için mecburdular...
O zaman çirkin olduğu için makyaj yapmak zorunda olan bir bayanın hareketinin dinen sakıncası yok , Öyle mi ???
Ev kıyafeti ile işinize gidemezsiniz... Veya etek ceketle plajda duramazsınız... Yadırganırsınız.
Siz daha önce söylemiştiniz : Aşırı uçlarda olmayı sanırım ??? İlla Ya çarşaflı... Yada Çırılçıplak mı olmamız gerekiyor ??? Bunun normali yokmudur ???
Çarşaflı bir doktor , öğretmen , savcı , hakim size normal geliyor olabilir... Ama bana normal gelmiyor...
Akıla takmış filan değilim... O zaten var... Veya olmalı zaten insanda ...Allah vermiş düşün diye , değil mi ???
Mesela beraber düşünelim : Bir aralar türban yasak olduğu için kimi akıllı kardeşlerimiz türban takamadıkları için PERUK ( vurgulamak için büyük yazdım ) takmışlardı... Hatırladınız mı ? Sizde takmışmıydınız peruk ?
Türban neden takılır ? Dini olarak zorunludur polemiğine girmeden şöyle bir gerekçe yazabiliriz. Erkekleri cezbetmemek için... Namahreme görünmemek için... Saç cinselliği çağrıştırır onu gizlemek için...
Eeee oldumu şimdi ??? Senin kendi saçın o kadar da çekici değil hatta hatta kötü... Takmışsın assolistler gibi peruğu... Baktırmışsın bütün erkekleri kendine... Girmişsin en günahın günahına...Oldu mu şimdi...
Sağlıcakla kalınız...
Sağlıcakla kalınız...
bir insan isterse fareye tapar ve kendince ondan gelen emirlere uyar ve zindana da kapanır. İnandığı şeylere itaat etme özgürlüğünü yanlış anlayıp.
Kapanmak da özgürlük müdür canım saçmalama!!?? diyenlerin özgürlük kavramı uçsuz bucaksız bana göre.
Meryem boşver. Birileri gereksiz yere konuyu saptırmış. Konumuz o kadar alakasız ki şu son yazılanlardan.
Başörtüsü özgürlük evet, o zaman bu kız da istediği erkeğin omzuna çıkmakta özgür, başörtüsü onu kısıtlamaz. Bu kızcağız başörtüsü takmıyor olsaydı. Başı açık bir kız olup şu hareketi yapsa kimselere deşifre olup rezil olmazdı.. Ama başörtüsü bu kızın özgürlüğünü kısıtladı işte. İşgüzar bir erkek yüzünden. Arkadaşlar bu yüzden buralara daldı diye düşünüyorum. Ama gerçekten gereksiz şeyler yazıldı son sayfalarda..
Sorun erkeklerin ne yapacağımızı söylemesinde sanırım. Belki okumuşsundur şallı erkekler diye bir yazı vardı yeni şafakta ismail kılıçarslanın yazdığı. Ben çok beğeniyorum. Böyle şeylerde hep onu hatırlıyorum. Kopyalıyorum buraya da..
"Şallı erkekler
Son zamanlarda twitter'da çokça eleştirildiklerine şahit olduğum bir sosyolojik grup var: 'Şallı kızlar' ya da kısaca 'şallılar'. Hani şu pahalı markalardan giyinen, giyimi kuşamı fazlaca'İslami' bulunmayan, makyaj yapan, 'slm cnm nbr' falan diye yazışan, hatta işi ileri götürüp 'olm manyak bi şarkı dinledim' benzeri cümleler kuran 'prototip'ten bahsediyorum. Jipe binip bilmem hangi marka çantasıyla dolaşanlardan yani.
İşte AK Parti'ye oy veren geniş muhafazakar-dindar kitlelerin bütün sosyolojik deformasyonunun yegane suçlusu bu 'şallılar.' Âlâ Dergisi okumak onlarda, Kanyon'dan alışveriş yapmak onlarda, göze far çekmek, yanağa allık sürmek onlarda. Çoğunda 'namaz-niyaz olayı' da zayıf galiba Af buyurun, twitterda erkeklere mention falan da atıyorlar. Allah bilir DM'den yürüyordur da bunlar.
Tamam. Sorunu bu şekilde tespit edip içlerini rahatlattığıma göre, yazıyı buraya kadar okuyan erkekler bundan sonrasını okumayıp 'mutmain kalplerine' ve 'secde etmekten delinmiş seccadelerine' kesin dönüş yapabilirler.
Kime ait olduğunu hatırlamıyorum, lakin ben Mehmet Çelik hocadan duymuştum şu muhteşem dizeleri: 'Her günahın şarap gibi sarhoşluğu olsaydı / o vakit anlardık kim ayyaş, kim ayık.'
Bunu bir kerede ve sertçe söyleyeceğim: Başörtüsü Müslüman erkeklere de farz olsaydı, 28 Şubat sürecinden bu yana yaşanan sosyolojik deformasyonun üzerlerinde(daha doğrusu üzerimizde) nasıl sırıttığını bir bakışta anlayabilirdik.
28 Şubat'ta üniversitelerde oluşturulan baskı ortamında 'bacılarımız peruk takmamalı, başlarını açmamalı' deyip sakallarından kurtulma gerekçesini 'jilet elimden kaydı' cümlesiyle açıklayan 'erkek'leri gördü bu gözler. Bir müddet sonra okul önlerinde 'direnen' bacılarını nasıl yalnız bırakıp sınavlara sıvıştıklarını da
Tesettür, özelde başörtüsü Müslüman kadının alamet-i farikası. Bütün sosyal hayatını bu alamet-i farika üzerinden kurmak zorunda. Senin gibi gerekirse sakalını kesemez. Senin gibi gerekirse her türlü ortama girip çıkamaz. Senin gibi diğerlerinden ayırt edilebilecek belirgin bir özelliği olmaksızın kalabalığın arasına karışamaz. Senin gibi dilediği şirkette, istediği devlet dairesinde çalışamaz. Sokaktaki hakareti bile senin yerine o yemek zorunda kalır.
Bir yozlaşmadan söz edeceksek, bir deformasyondan, bir çürümeden söz edeceksek benim oyum önce erkekleredir hacım. Çünkü sen (yani ben) 'muhafazakarların takıldığı mekanlarda' sabahlara kadar nargile çekip okey oynayınca hiçbir sorun yokmuş gibi yapmanın yolunu bulur, bunu kendine izah edebilirsin. Aynı ortamdaki bir 'şallı' grubu, azıcık yüksek sesle gülse 'bunlar hep böyle' cümlesini de yapıştırırsın ama.
Sen 400 dolarlık ayakkabı alabilir, saçını 150 liraya kestirebilir, jipe binebilir, erkek arkadaşlarınla deniz kenarı tatiline çıkabilir, 'bağzı kızlar çok güzel' geyiğine takılabilirsin. Senin 'Müslüman olduğunu anlayabileceğimiz' belirgin bir vasfın yok ki. 'Asıl meselenin tam da bu olduğunu' kavrayabilecek bir zihne de sahip olmadığın için hayat sana güzel. 'Kurban olduğum koca Rabbim' bu dini sana değil, seni temsilen şallılara indirmiş ne de olsa. Sen dilediğin gibi sekülerleşebilir, istediğin herzeyi yiyebilirsin.
'Şallı' diye dalga geçtiğin grup tam olarak 'sen böylesin' diye böyle. Anlıyorsun değil mi hacım? Deformasyon cinsiyet ayrımı gözetmiyor.
Hah. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Modern dünyanın sana yutturduğu güzellik kriterlerine inanıyorsun sen hacım. Kaşlarını aldırmayan, üzerine giydiği elbiseyi 'uyumlu bir kombin' haline getirmeyen kızları güzel olarak tanımlamıyorsun. 'İkimiz de çalışırsak elbirliği ile kalkınır gideriz' yalanına inandırıyorsun kendini. Sonra da gevrek gevrek sırıtarak 'şallı kızlar' geyiği yapıyorsun.
Ne diyordu Tolstoy: 'Behey gafil. Başkasının şalını eleştireceğine kendi kafana bir şal geçirerek başla işe.'"
http://yenisafak.com.tr/yazarlar/ismailkilicarslan/salli-erkekler/39431
Benim istediğim tek şey var bu ülkeden.
Madem herkes aynı dine inanmıyor,madem müslüman ateist deist ... diye devam ediyoruz.
Bırakın burası özgür bi ülke olsun!!!
Müslüman olan herkes kendince inandığıını yapsın, ateist olan öyle yaşasın, değist olan hristyan olan!!
Kimse kimseye zarar vermeden mutlu mesut yaşayalım.
Ben sadece bunu istiyorum.
Bu ülke müslümanlıkla yönetilmiyor
Aynı şekilde herhangi bir inanca bağlı değiliz
O zaman herşeyi içimizden geldiği gibi yapalım
Bence asıl şekilccilik asıl gerikalmışlık insanların,ülkemizin 'çocuk istismarı vs vsvs' gibi ciddi sorunları varken, dine dinsizliğe çarşafa pantolona takılıp kalması!!!1
Daha da önemlisi müslüman da istediği gibi müslüman olsun. Başı kapalı olan sokakta erkekle öpüşünce oha türbanlıya bak sen demesinler. Ya da aynı şekilde çok makyaj yapmışsa laf etmesinler. Ama işte kafa yapılarının değişmesi için daha çok yolumuz var galiba.
Sizler ne kadar da iyimsersiniz... Yazdiklariniza gercekten kendiniz de inaniyor musunuz? "Isteyen mini giysin, isteyen carsaf... Kimse birbirine karismasin...Herkes birbirinin tercihine saygi duysun.. Herkes mutlu mesut.." Neresi orasi? Hangi ulke? Bahsettiginiz bir Islam ulkesi mi? Komsun carsaf giyecek, sen mini etek ile disari ciktiginda dinibutun carsafli hatun kocami bastan cikarmaya mi calisiyorsun diye sana cemkirmeyecek... Seni cehennemlik olarak goren komsunla birbirinizin yuzune hic arkasindan saydirmiyormus gibi gulumseyip "gunaydin" diyeceksiniz sabahlari asansorde karsilasinca... Ikiyuzluluk Islamda sevaptan mi sayilir, gunahtan mi? Neyse...
Gordugunuz gibi gercek hayatta sizin varsayimlar, yapmacik saygi gostermeler pek gecer akce degil... Adamin teki cikiyor "universitelere turbanli, carsafli herkesler girsin" diyor.. Yetiyor mu? Yetmiyor... Madem turbanini carsafini giydin, o zaman erkeklerden uzak duracaksin da diyor... Yetmedi... Madem basini orttun o zaman erkeklerle kizlarin birarada bulunabilecegi yerlerde kizlar ayri, erkekler ayri tarafta eglensin diyor... Daha bunlar baslangic... Gerisi var... Salonun ayri, spor tesisinin ayri, sinifinin ayri, mumkunse okulunun da ayri olmasi gibi...
Neyse... Konumuza donelim... turbanli kiz basini Allah icin kapatmistir, ya da siyasi bir simge olarak kapatmistir bilemem.. Zaten kanunda da ille de Allah icin basini ortenler okullara girebilsin, siyaseten ortenler giremesin diye bir ayrim yapilmamis... Bu milletvekili kime neyi savunuyor simdi? Resminin gazetelerde basilmasi ve gayet cirkin bir propoganda ile isminin afise edilmesi bu kizin kisilik haklarina ve ozgurlugune acik bir saldiridir. Baska bir ulkede olsa idi yukluce bir tazminat talep etme hakki dogardi. Tabi AKP iktidarinda boyle birsey AKP mantiginin bir sonucu oldugu ve amacina da cuk diye oturdugu icin asla suc sayilmaz. Hukuk ve adalet bir partinin boyundurugunda kalmis, kokusmus, ne kadar paran, ne kadar gucun varsa o kadar haklisin bu ulkede... Hatta bu milletvekili bu cirkin uslubundan dolayi yarin bakanlik sandalyelerinden birini bile kapabilir. Asla olamaz oyle birsey diyen?Haaa... Ama bu kizin basortusu ile okula girebilme ozgurlugu vardi degil mi? Yeter... Baska bir ozgurlugu olmasa da olur...
Saraylım hatayı baştan yapıyorsun. Burası islam ülkesi değil ki.
Laiklik varsa madem herkes birbirine saygı duyacak.
Ayrıca bu iş olmaz derken neden sadece tek yönlu ornek veriyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?