Memlekette utanacak onca şey varken, konserdeki başörtülü kızdan utanmak..!

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Başörtüsü bu ülkede artık "normalleşti" diyorlardı, meğer hala normalleşmemiş. Bunun en büyük kanıtı, bizzat başörtüsü normalleşti diyenlerin kendileri.
Bakınız yeni bir "Benim başörtülü bacım" vakası daha çıktı gündeme. Yalnız bu kez durum değişik: Başörtülü bacımız mağdur değil de kabahatli olmakla itham ediliyor.
Düzce Üniversitesi Bahar Şenlikleri'ndeki bir konser sırasında, başörtülü kızların eğlenirken çekilen görüntüleri basına yansıyınca; AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ bu görüntülere tepki gösterdi. "Başörtülü kızların erkeklerin omuzlarında oturmalarını utanarak izledim" diyen Özdağ, bir de "Nice örtünmüş var açılmaya aday. Nice açık var kapanmaya namzet" gibisinden cümleler kurmuş.
Aslında bu görüntülere tepkiler gösteren sadece Milletvekili Özdağ'dan değil. Muhafazakâr çevrelerden de oldukça tepki gördü bu konser görüntüleri.
Onun için, tam da burada araya girip şunları sormak vacip oldu. Yahu muhteremler; daha düne kadar "Başörtülü kızlarımızı üniversiteye giremiyor" diyen siz değil miydiniz? E girmişler işte daha ne..? Hem sizi bu kadar şaşırtan nedir: Bilinçaltınızdaki "böyle eğlencelere sadece başı açıkların" katılacağı ön yargısı mı? Demek, Türkiye'nin dört bir yanındaki bazı enteresan olaylara şahit olsanız kalbiniz dayanmayacak. İnsan açar ara sıra sabah kuşağı programlarını izler. Olmadı Facebook'ta bir kaç gün takılır da; başörtülü-başörtüsüz, yurdum insanının artık ne kadar sosyalleştiğini görür.
Hem başörtülü kızlar için utanmak da ne demektir. Omuz üstündeki kız, başı açık olsaydı mesele yoktu yani öyle mi! Onu da geçtim, hadi kızın omzuna çıktığı çocuk, abisi, kardeşi, nişanlısı vaya dayıoğluysa ne olacak? Dahası başörtülü kızımızın kendisi memnun, ailesi de razıyken kime ne?
Devletin ahlak bekçisi olamayacağını öğrenemedik gitti. Bireyin ahlaki eğitimi ve değerlendirmesiyle ailesi sorumludur. Devlet ancak bireyin yasaları çiğnediği durumlarda devreye girebilir. Böyle göstermelik ahlaki nutuklarla nereye kadar?
Ya o utanmalara filan ne demeli..!
Memlekette utanacak onca olay varken, sanki hiçbir şey yokmuş gibi hala "muhafazakârlık" rolleri oynamakla, kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz, bilmem ki..!
Yolsuzluk olur, utanan olmaz.
Rüşvet olayı patlar utanan olmaz.
Adalet yerlerde sürünür, cezaevleri suçu dahi belli olmayanlarla dolar taşar, utanan olmaz.
Ülkenin coğrafi zenginlikleri yağmalanır, talan edilir utanan olmaz.
İnsan hayatının sudan ucuz olduğunu herkes söyler, ama utanan olmaz.
Gencecik insanlar öldürülür, utanan olmaz.
Çocuklar, kaçırılır, tecavüz edilir, kimisi erken yaşta evlendirilir kuma olur utanan olmaz.
Şehidin evine haciz gider, devlet gaziye taktığı protezden para ister utanan olmaz.
Yazsam satırlara sığmaz, daha nice olaylar vardır ki; ne ahlaka sığar, ne akla ve mantığa. Lakin utanması gerekenler hiç bir zaman utanmaz. Mesela orduya kumpas kuruldu diyenleri gördük te, bu kumpas kurulurken biz nasıl müsade ettik diye utananı gördük mü? Hayır. Göremeyiz de..!
Ama gelin görün ki; başörtülü kız konsere gitmişte, Sayın Vekil kızı omuzlarda görünce utanmış. Bu utancını da hemen Twitter üzerinden paylaşmış. Ahlakı "edep bölgeleriyle" sınırlayan muhafazakar toplum yapımızda kaç RT almıştır kim bilir bu tweet..!
Kandrımayalım artık birbirimizi. Hem, utanmak samimiyet gerektiren bir eylemdir bir kere. Memlekette bunca utanacak şey varken, onlara utanmayıp konserdeki başörtülü kıza utanmak filan..! Yok, yok. Özür dilerim ama, yemezler...
Bu arada, Allahtan muhafazakar toplumuz yani. Ve Allahtan "Bu ülkenin %99'u Müslüman" gibi bir yalan uydurmuşuz zamanında. Utanılacak bir kabahat mi var ortada, at suçu %1'lik ateistlerin üstüne, onlar utansın. Her işin bir kolayı var nasılsa, değil mi..!
Nietzsche boşuna dememiş "Ahlak ve erdeme ilişkin her sözün ardında, bir sahtekarlık ararım" diye. Bizim muhafazakarları görünce gel de katılma şimdi bu söze...
Her köşe başında bir riyakar, her köşe başında bir namus abidesi.
Ahh ahh..!
Mevlana gibi, Yunusu gibi, insanlık timsali onlarca düşünürü bizlere gönderen Tanrı, bir kaç tane de Nietzsche gönderseydi keşke.

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/me...ken-konserdeki-basortulu-kizdan-utanmak-59536

Sonrada akpliler "ama devet insanin özel hayatina müdahele etmiyorki" diyorlar. Yani bu lafllar nerden çikariyorlar anlamadim. Bu olay benim için, gögüs dekoltesinden dolayi isinden olan kadin sunucu ile aynisi benim için. Insanlarin özel hayatlarina laf etmek, karismak!

Bu basörtülerin üzerindeki siyasetleri hiç bitmeyecekmi? Önce yok üniversiteye gidemiyorlar deniliyordu, simdide ah üniversitede egleniyorlarmi oldu? Iyi arkadas,sonraki hamleniz ne olacak? Basörtülü bacim isinden aldigi parayi makjaj, estetige harciyor, utandimmi olacak? Yahu gerçekten, basörtülüler niye böyle seylerden rahatsiz olmuyor anlamadim. Bende benim basim açik oldu diye üzerime prim yapmaya çalisan siyasetçilerden feci rahatsiz olurdum.

Yazını okudum ve diyorum ki başörtülü kızdan utanılıyomuş diyosun. İnsan başını neden kapatır? Allahın farzını yerine getirmek için, Günahlardan Uzak Durmak İçin, Haramdan Uzak Durmak İçin. Demişsinki Belki Abisi,Kardeşi,Eşi Farketmezki O kadar Erkeğin İçinde Sen Allahın Farz Kıldığı Türbanı Kafana Takıyosan Edepli Olman Gerekir.

Son düzenleme:

Zavallı kızcağız da bir sürü reklam malzemesi oldu ben bundan utandım esas. Bu kızın da bir ailesi eşi dostu var umarım zor durumda kalmamıştır.

Bunların işi kadınla. Sıradaki hamle kadını daha nasıl susturabilirz. Ordan burdan çıkan her kadın kafası bunları kızdırmaya utandırmaya yetiyor.

Hayır sorun şu ki bu yaptığı şey onun edep anlayışına ters değildir. İnsanlar tek tip olmak zorunda değil. Bu başörtülü kızcağız bunu yapınca başörtüsüne saygısızlık olmuyor, onun yaşam biçimi oluyor sadece. Onun ahlak anlayışına göre başını kapamak gereklidir ancak erkek arkadaşıyla konserde şu pozu vermek sorun yaratmıyordur. Bunları yargılamak devlet büyüklerine düşmüyor.

Çok Güzel Söylüyosun Kimsenin Haddine Değil Herkes Özgürce İstediğini Yapabilir. Fakat Eğer Allah Diyosan ve Kafanı Allah Rızası İçin Allahdan Korktuğun İçin Kapatıyosun Kur-an'a ve O Takdığın Örtüye Saygından Edebinden Yapmamalısın Bence Ama Haberlerde Çıkan Kızımızın Tamamen Bu Bilinçle Değilde Aile Baskısı veya İmaj Olsun Diye Takdığını Düşünürsek Tabiki Normal...

Evet ama bu sadece o kişiyi ilgilendirir,isteyen dini amaçla takar,isteyen süs olsun diye takar bu sadece bireyin kendisini ilgilendirir;başka insanlara özellikle de bir siyasiye bu konuda laf düşmez.Hele kızın resimlerini yayınlayıp kızı rezil etmek,kızın ahlakına,imanına laf etmek,yargılamak hiç mi hiç düşmez ve yasal olarak suçtur.Bu kız şimdi savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsa buna yasal olarak hakkı var çünkü din ve vicdan özgürlüğü yasalarla koruma altında,üstelik kızın mahremiyetine de bir saldırı var.Ama tabi bizim ülkelemizde mahkemeler hükümetin malı olduğu için onlara üst makamlardan emir gelir ,elleri kolları bağlanır işlerini kaybetmek korkusuyla.

Son düzenleme:

Paylaşımızın için teşekkürler,yazıyı çok beğendim.Ama tepkiler gelmeye devam eder şimdi ''kadın düşmanı kadınlarımızdan.''(malum diğer ülkelerde kadın düşmanlığı erkekler tarafından yapılıyor,bizimkinde bizzat kadınlar tarafından)

Çünkü 'anlayamazlar'.Henüz o kadar evrimleşemediler.

Aynen öyle utanılacak bir dünya şey varken hiçbirinden utanmadın da.
Yeter artık kullandıkları kadınları yeterrrr.

Evet! Bende o fotorafa kizdim asil. O kizin hayati simdi nasil etkilenmistir bilemeyez. Bir siyasi adamin, baska insanin özel hayatindaki verdigi kararlara asla müdahale etme, yargilamak hakki yok! Bu insanlar ne kadar ters ya. Egemen bagis bakara, makara dediginde özgürlük oluyor, bir basörtülü kiz bahar senliklerinde eglendiginde edepsiz oluyor

Diyorum ya dans, basörtülü bayanlar, hatta tüm bayanlar açik, kapali, bu muamelerden nasil rahatsiz olmuyor anlam veremiyorum.

Erkeklerin günah işleme özgürlüğü var ama kadınların yok.

bu onunla yanı o kızla,Allah arasındadır. bununla ilgili laf etmek, bir insanı parmağıyla gösterip, sen ,sen yanlışsın demek terbiyesizliğin dik alasıdır. kimsenin kimseye karışmasına ,laf etmesine hakkı yoktur.. bu o kişiyi ilgilendirir.
nokta...

Son düzenleme:
Erkeklerin günah işleme özgürlüğü var ama kadınların yok.

Bu tez en çok bd'vde isliyor

Erkek aldatabilir, erkektir.
Erkek yalan söyleyebilir, erkektir.
Erkek evlilikten önce cinselligi yasayabilir, erkektir,

Yani böyle yürür gider liste. Diger taraftanda kadinlar kendi aralarinda tartisirlar,kendilerini temize çikarmak için baska kadinlari numussuzluktan, edepsizlikten suçlarlar. Ha bide o baska kadin mükkemel erkeklerini, kocalarina çalmayi çalistaklarindan suçlarlar.

Kapalıysan eğlenmeye sevmeye mutlu olmaya hakkın yok bu tiplere göre zaten istedikleri kapalılara özgürlük değil tam tersi özgürlüklerini elinden almak bütün kadınlara yapmak istedikleri de bu
Bu kızımızı taşlamak isterlerse şaşırmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…