Memeyi bıraktırmak AMA NASIL 😢

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.803
Kızlar çok yoruldum. 18 aylık ve ben gece hâlâ 5 6 kere kalkıyorum emzirmek için. Gündüz ise evde tek olduğumuzda gidip gelip emiyor. Yemek deseniz yemiyor. 18 ay emzirdim yeter artık ikimizin de hayat kalitesi düşüyor böyle ama nasıl ? Birden kesmek istemiyorum bir şeyler sürmeyi, tadını değiştirmeyi düşünmüyorum. Kademeli bıraktıran anneler nasıl yaptınız ? Ben bir kaç deneme yaptım ama ağlama krizine giriyor sakinlestiremiyorum

Birden bıraktırmalısın bence.. kademeli daha zor

16/18-24/26 aylik süre memeye en çok düştükleri dönem. Bu aylarda memeyi bıraktırmak çok doğru bir karar değil açıkçası. Gece uyanmalari için beraber yatsaniz, yatarken memeyi verip siz de uykuya devam edebilirsiniz. Gündüz de daha çok dışarda vakit geçirmek işe yarar mı ya da sevdiği şeyleri yapmak?
Memeyi bıraktırmak değil ama azaltmak size iyi gelir mi çünku gerçekten ihtiyac duydukları için emiyorlar. Dişleri ağrıdiginda, duygusal karmaşa yaşadığında, üzüldüğüde,.kaygilandiginda meme regülasyon sağlıyor.
18 ay zaten artık kendini anneden farklı bir birey olarak farkettigi ama bu gerçek ile kararsızlik yaşadığı bir dönem. Yani heyoo ben se bireyim ama bir dakika şimdi annemden ayrılmam mi gerekiyor, o zaman gideyim.biraz daha yapışayim dediği

Kendinizi hazir hissediyorsanız ve gercekten artik hayat kalitenizi etkiliyorsa kademeli olarak bıraktirin. Cunku bebegin anne sutunden cok yorgun ve gergin olmayan anneyw ihtiyacı var. Kendimden biliyorum. O aylarda yemek yemeyen memede uyuyan bir bebek ve perisan bir anne olarak artik birak diyen doktorumu dinlemeyip yazik biraktirma biraz saha sabret diyen çevremi dinleyip süreci uzatmistim. En son 22 ayda sinir krizi geçirmiştim 2 saatlik uykuyla. O gun karar verip kademeli biraktirdim. Once memede uyuma sonra gunduz emmesini birakma ve en son tamamen bıraktirma. Kararli olmaniz ilk asama. Eger bebeginiz dis çıkarmıyorsa, grip falan değilse ve hazirsaniz baslayabilirsiniz. Bizim surec bitince inanilmaz iştahı acildi ve deliksiz uyku basladi. Beni emzik gibi yapmıştı cunku.

Ne güzel anlatmışsınız öyle bir anlatmissiniz ki kiyamadim biraktirmicam galiba

Nasıl başardınız? Ben anlatıyorum ama ağlama krizine giriyor meme memeeeee diye ağlıyor

18 ay erken bıraktırmak için. Yani tek sebep uykudan kalkma zorluğu ise bunca emziren anne nasıl emziriyor diye düşünün.

Bırakma zamanı gelince birden değil kademeli kesin. Birden mahrum kalmak çok zor çocuk için

Tuhaf bir yorum ? Aynı şeyleri yaşamamısiz belli ki. İyi geceler.

Tuhaf bir yorum ? Aynı şeyleri yaşamamısiz belli ki. İyi geceler.

Neden tuhaf geldi bilmiyorum siz zaten gülücük koymuşsunuz yalnız değilsiniz demek istedim gece sıkıntıları çekmeden büyümüyor çocuklar.
Yukarda bir arkadaş ne güzel yazmış gerçekten hiç bir şey yemiyorsa anne hiç uyumuyorsa bunlar değişebilecek durumlar

23 ay 3 hafta emziren gece gunduz memeye yapısık ogluna bakan ben resmen bitmiştim özellikle gece resmen beni emzik gibi kullaniyordu agzindan ciktigi an uyaniyordu ..bıraktirma niyetim yoktu cunku gücüm yoktu hemde kıyamıyordum ama sürekli konusuyordum onunla birgun memede süt bitecek diye aksine daha cok sariliyordu yavrum..hastalandim bigun vertigo atak yapti gece bi yat bi kalk kafa dönuyordu tabi bi sabah yataktan kalkamadim kaltigimda yere dusuyordum ve istifra ediyordum oglum etkilendi sanirim. eşimle hemen doktora gittik tabi oglumuzu birakcak.kimse yok oda geldi ekg cekilirken yuvarlak bisiler yapustiriyolar ya hani gogsune karnina bileklerine orda aklima geldi cikarinca gogus ucuna yapistirdim ogluma gosterdim bak meme hasta oldu doktor takti diye ve 1 hafta hic cikarmadim her emmek.istwdiginde gösterdim uzuldu tabiki ama cok zorlamadi beni 2 gun sadece gece ağladi ama cok degil oglum memede süt yok ama bana sarilip uyuyabilirsin dedim gogsume kafasini yaslayip uyudu..simdi 4 yasinda bazen yine gelip gogsume yatip uyumak istiyor izin veriyorum uyuyunca yatagina birakiyorum ve sabaha kadar deliksiz uyku :)
Cok uzattim sanirim yani benxe sizde simdiden konusup önce kafasına koyun birgun biticegini anlasin ki sonra şok olmasin..ve biraktiginizda kesinlikle yeniden başlamayin yani birden kesin gogsunuzde yatirmayi deneyin böylece sizden koptugunu düsünmeyecektir insalahhh

Erken demişsiniz kime göre? Sebep uykudan kalkma zorluğu değil sebep tüm günümun uykusuz halsiz yorgun geçmesi sebep bebeğimin yemek yememesi. Siz belli ki 18 ay uykusuzluk ne bilmiyorsunuz veya iştahsız ,olması gereken kilodan az olan bebek zorluğu bilmiyorsunuz

suu2 önce emeden karnını doyurmasini öğretsen daha iyi olur bence, sonra meme diye ağlarsa vicdan yapıp emzirmek zorunda kalırsın, yemek Yemiyorsa.

Benim de 17 aylık, geceleri emzik niyetine kullanan bir oğlum var. Cok sukur gündüzleri sadece uyku öncesi emziriyorum yani 2 kere, artık gündüzleri kesip geceleri de biberon ile oyalamaya calișacam.

Şu an eşim telefonun ışığından rahatsız oldu sabah okuyayim

Nedir bu uslup? Erken dedim diye mi?
3 çocuğunu sütten kesmiş herhangi bir anne olarak erken dedim kime göre demeliydim ki?
18 ayı emojiyi görünce ben böyle bi yorum yapmışım ve belki yanlış anlamışsınızdır diye ikinci kez yazmışım.
Ben size bir şey dememişken siz beni biliyomuş gibi zorluk bilmiyosun demişsiniz

Diğer arkadaşlar çok güzel yazmışlar onlara odaklanın bana cevap vermeyin daha lütfen gerek yok.

Konuşuyorum her seferinde ağlıyor inşallah bizimki de kolay olur ben de 1-2 ay daha sabredecegim anlatmaya devam edeceğim sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum

Zaten yemekten önce emzirmiyorum. Ac oldugu için de emmiyo gibi hatta hiç acikmiyor gibi gerçekten çözemedim. Ahh ne güzel darısı başımıza. Ben de azaltmaya çalışıyorum ama inadına gidip gelip emmek istiyor 3 saniye emip gidip oyun oynuyor

Evet kusura bakmayın ama çocuğumu ister 1 ay emziririm ister 5 yaşına kadar bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Meme benim çocuk benim. Burada sorum sizce memeyi bırakmak için erken mi degil mi değil nasol biraktirabilirim. Bırakın artık annelere illa emzireceksin iki yaşından önce bıraktırma baskısını !

25 aylık bıraktırdım.
Aşırı düşkündü.
Önce gündüz bıraktım, geçiştirdim, karnının tok olduğuna emin oldum, atıştırmalık şeyler meyveler kuruyemişlerle oyaladım.
Meme saati diye bir saat uydurdum, istedikçe meme saati gelmedi dedim.
Akşam üzeri belli bi saatte haydi meme saati diye ben kendim çağırdım Böylece onu kanıksadı. (1 hafta falan)
Bu arada sürekli meme emme artık sadece memeyi sev öp ama süt bitiyor falan diyordum, anlasın-anlamasın ben öyle konuştum hep.
Sonra geceye geçtik. Gece uykusuna geçerken bir kez verdim. Sonra yok.
Ağlayınca su verdim, bardakta süt teklif ettim. Veya babası sakinleştirdi.
Ama her fırsatta sarıldım,2 ay önceydi. Havalsr iyiyken zaten açık giyiniyor göğsüme yaslıyordum. O da sarılıyo üstünde uyuyordu, sevdi okşadı ama emmeye yeltenmedi. Acıyor süt bitiyor falan dedim hep.
Ben bu şekilde bıraktırdım. Çok düşkündü şok oldum nasıl kabullendi diye.
Ama 18 ay ile 25 ay baya farklı. Benimki az çok anlayabiliyor.
Kolay gelsin gözünüzde büyütmeyin.
Olacak mecbur
Şimdi hala yatmayı sever. Bazen gelir bakar, gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…