Memeden kesmek

Bu hisleriniz çok normal her anne böyle hissetmiştir. O noktadan dönmemek kararlı durmak önemli. Yani bir kaç ay konuşup 1-2 haftada bir emmeyi kaldırıp uykuları en sona bırakıp ya gece ya gündüz uykusundan başladaydınız keşke😢
Haklısınız. Teşekkür ederim cevabınız için.

Kızlar gündüzleri 5 dkda bir emen oğlumun gündüz emmelerini azaltmak zor olmadı. Gerçekten işi gücü bırakıp bire bir ilgilenerek her meme istediğinde kitapla atıştırmalık sevdiği bişeyle oyunla oyalamak unutturmak gerek. Yaz olsaydı daha iyiydi ben balkona dışarıya falan da çıkardım. İlk günler 5 isteğinden 2sini sonraki günler 5 isteğinden 4ünü reddederek 1 hafta 10 gün içinde gündüz emmeleri bitti.
Benim sorunum uyku ve meme ilişkisini bitirmek. Gündüz uyursa da memeyle uyuyor gece uyumak için de uzun uzun emerek uykuya dalıyor, gece sık sık uykudan uyanıp meme istiyor. Sabah bile huysuz uyanırsa mutlaka meme almadan keyfi yerine gelmiyor.
Şuan 27.5 aylık hala gece emmelerimiz devam ediyor.
2 yaşından birkaç ay önce gündüz emmelerini söylediğim şekilde bitirdik, gündüz uykusu yoksa emme hiç olmaz gündüzleri ama geceyi asla yapamadım. 2 yaşına girdiği hafta denedim konuştum babası destek olmaya çalıştı anneannesi uğraştı ama yok memesiz çok ağladı hiç dayanamadım 2. Gece pes ettim hala cesaretimi toplayamadım.
O gün ağlayarak gidip sabır taşı aldım son çare olarak hala bekliyo rafta beni.. napıcam bilmiyorum o kadar şiddetli ağlamasına dayanamıyorum..
Gündüz ben de bir şekilde oyalıyorum ama gece mümkün değil memesiz uyumaz. Aşamalı bırakmayı deneyeceğim ama hiç ümidim yok nedense.

Gündüz ben de bir şekilde oyalıyorum ama gece mümkün değil memesiz uyumaz. Aşamalı bırakmayı deneyeceğim ama hiç ümidim yok nedense.
Benim ilk denemem beni de çok fazla üzdü çok ağlayarak zor geçirdim o günleri o yüzden bir daha sabır taşı olmadan denemeyi düşünmüyorum. Kendimi hazır hissedince sürücem gece ama sanırım yine ağlıcak

Benim de kızım 29 aylık. Artık kesinlikle memeyi bıraktırmam lazım. Ama onun için olduğu kadar benim için de çok zor bir süreç olacağı için erteleyip durdum hep. 6 ay her şey normal iken kızım 6 aylıkken işe döndüm ve o gece 40dk da bir uyandı. Ertesi gün bir önceki geceden dolayı çok bitkin olduğum için yata yanıma yatırdım. memeyi çıkartıp verdim, o da ben de mışıl mışıl uyuduk. O gündür bugündür de her gece memede uyuyor, meme o uyuduktan sonra azından çıkıyor. gece 1-2 kere uyanıp istiyor ve yine memede bayılıyor. Sabaha kadar beraber uyuyoruz. Gündüz zaten uzun zaman önce kestim, gündüz emmiyor. Sadece gece uyurken. Çok yoğun bir tempoyla çalışıyorum ve işe zombi gibi geleceğimi bildiğim için çok zor geliyor. Biliyorum çok ağlamalı, uyanmalı gecelerimiz olacak. Önerilerinizi bekliyorum.

Benim de kızım 29 aylık. Artık kesinlikle memeyi bıraktırmam lazım. Ama onun için olduğu kadar benim için de çok zor bir süreç olacağı için erteleyip durdum hep. 6 ay her şey normal iken kızım 6 aylıkken işe döndüm ve o gece 40dk da bir uyandı. Ertesi gün bir önceki geceden dolayı çok bitkin olduğum için yata yanıma yatırdım. memeyi çıkartıp verdim, o da ben de mışıl mışıl uyuduk. O gündür bugündür de her gece memede uyuyor, meme o uyuduktan sonra azından çıkıyor. gece 1-2 kere uyanıp istiyor ve yine memede bayılıyor. Sabaha kadar beraber uyuyoruz. Gündüz zaten uzun zaman önce kestim, gündüz emmiyor. Sadece gece uyurken. Çok yoğun bir tempoyla çalışıyorum ve işe zombi gibi geleceğimi bildiğim için çok zor geliyor. Biliyorum çok ağlamalı, uyanmalı gecelerimiz olacak. Önerilerinizi bekliyorum.
Bire bir aynıyız ben çalışmıyorum sadece. Ben de 4-5 aylıkken yatarak emzirmenin rahatlığını keşfettim. Çocuğun beşiği hiç kullanılmadı sayılır. Böyle böyle sabah geç uyanmaya başladı memeyi alıp devam etti hep. Bu rahatlık da benim iyice salmama sebep oldu. Ne oğlum memesiz uyumayı biliyor ne ben memesiz uyutmayı.
Biz de aylar önce gündüz emmeyi bıraktık oyalayarak unutturdum çok sık emdiği halde. Gündüz uykusu uyursa (haftada 1-2 kez) ve tüm gece memedeyiz. Artık yatakta sadece eşim ve ben olmak istiyorum. 2 yaşına geldiğinde denedik konuştum günler öncesinden hazırladım sandım falan ama uyku arası çok ağladı çok üzüldüm 2 gece zor dayandım sonra verdim devam ettik. Şimdi 28 aylık oldu cesaretim öyle bi kırıldı ki tekrar deneyemiyorum. O denemede ağlayarak aktara gidip sabır taşı aldım henüz kullanmadım ama kullancam mecbur. Belki 1-2 ay daha devam ederiz. Ben de çok zorlandım çok ağladım çünkü hazır değilmişim..

X