• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memeliler kervanına katılmak için süreçler

Gece pasifloramı içtim yattım, hemen uyuyamadım ama uyuduktan sonra da uyanmadım.
Sabah erkenden yollara döküldük, hastaneye vardığımızda fazlasıyla erkendi :)
Odam daha hazır olmadığından geçici olarak bir odaya aldılar, ameliyat önlüğünü giydirdiler.
Kan aldılar, damar yolunu açmak için serum takıldı. Kısa bir süre sonra gelip serumu çıkardılar. Diğer kolumdan tekrar kan aldılar. Az önce alınan kanın yeterli gelmediğini söylediler.
Bir süre sonra anestezist geldi, ayrıntılı sorular sordu, bir hastalığımın olup olmadığını araştırır gibiydi.
Kan değerlerimde kanın pıhtılaşmasını sağlayan hormonların yüksek olduğunu, yani kanın pıhtılaşmasıyla ilgili bir problem yaşanabileceğini söyledi. Bu durumda acil bir ameliyat da olmadığı için bu riski göze almanın yanlış olacağını iletti. Bu durumun sebebinin araştırılması için ertelenmesini tavsiye etti. :25:
Sonra Naci bey geldi, bir de o açıkladı durumu, 2 değerin olması gerekenin üstünde olduğunu, bu durumda ameliyatın riskli olabileceğini, bir probleme yol açabileceğini anlattı uzun uzun. Sen ağladın mı dedi, ben de ağlamadım ama dokunsanız ağlayabilirim dedim, sarıldı, benim gözlerim doldu tabii... Herşey ayarlanmıştı dedim, tekrar ayarlanır üzülme dedi. Espiriler yaparak beni rahatlatmaya çalıştı. Yanımda 355 cc de getirmiştim dedi :) Üzülme tekrar yaparız, her şey tekrar ayarlanır, ama bir problem bir defa yaşanır sonra dönüşü olmaz dedi. Artık Naci beyi daha çok seviyorum. Artık bende yeri daha da ayrı. Başka bir doktor veya anestezist olsaydı parayı düşünüp bu riske girebilirdi ama ben anestezistime de Naci beye de bir kez daha hayranlık besledim.
Her işte bir hayır vardır, şimdi yapılacak iş bir hematolog bulup bu değerlerin neden yüksek olduğunun araştırılması.
Yıllık iznimi almış olduğum için ve tükettiğim için bu yıl içinde artık ameliyat olamam. En yakın Ocak veya Şubat'a ertelendi bu iş.
Evet her işte hayır vardır. Evet herşeyin başı sağlık. Evet sonradan problem yaşamaktansa öngörüp önlem almak daha iyidir.
Ama tüm bu mantıklı cümleler kalbimi soğutuyor mu? Pek değil.
Benden haberler bunlar arkadaşlar. :26:
canım benimmmmmmmmm daha yeni okudum yazını. bak herseyde bir hayır vardır tatlım sıkma canını. insallah bıraz zaman gecsın sen de o zaman olursun.şimdi riske girmeye gerek yok. tekrar sayarız nolmuş :32::32::32::32:

canım benimmmmmmmmm daha yeni okudum yazını. bak herseyde bir hayır vardır tatlım sıkma canını. insallah bıraz zaman gecsın sen de o zaman olursun.şimdi riske girmeye gerek yok. tekrar sayarız nolmuş :32::32::32::32:

Canım benim, sizin verdiğiniz moral bana öyle iyi geliyor ki... :54:
Sayarız değil mi, bakalım zaman neler gösterecek :29:

canım üzülme herşeyde hayır vardır.moralini yüksek tut güzel şeyler düşün...bende yeni okudum yazını.biraz şaşırdım böyle bir şey olucağını ilk defa öğreniyorum.herşeyde hayır vardır. böyle bir skıntının var olduğunu da öğrenmiş oldun.inşallah sıkıntıların üstesinde gelirsin.hayalindekine de en kısa sürede kavuşursun...

canım üzülme herşeyde hayır vardır.moralini yüksek tut güzel şeyler düşün...bende yeni okudum yazını.biraz şaşırdım böyle bir şey olucağını ilk defa öğreniyorum.herşeyde hayır vardır. böyle bir skıntının var olduğunu da öğrenmiş oldun.inşallah sıkıntıların üstesinde gelirsin.hayalindekine de en kısa sürede kavuşursun...

Canım çok sağol. İnsan neler öğreniyor işte.
Biraz internetten araştırdım, umarım öyle değildir ama bu değerler ciddi bir şeye işaret ediyor da olabilir.
Yüksek çıkan değerler PT ve APTT denen değerler, bunlar kanın pıhtılaşmasında rol alan faktörlerden oluşuyormuş. Bu faktörler de karaciğer tarafından üretildiğinden karaciğerde bir problem olabilirmiş.
Bir profesörden randevu aldım, umarım önemli bir şey çıkmaz.

Biraz internetten araştırdım, umarım öyle değildir ama bu değerler ciddi bir şeye işaret ediyor da olabilir.
Yüksek çıkan değerler PT ve APTT denen değerler, bunlar kanın pıhtılaşmasında rol alan faktörlerden oluşuyormuş. Bu faktörler de karaciğer tarafından üretildiğinden karaciğerde bir problem olabilirmiş.

inşallah önemli bişey çıkmaz.tam net hatırlamıyorum ama bir arkadaşım da galiba böyle sorunu vardı aspirin içiyordu kanı pırtılaşmasın diye aklıma gelmişken yazayım dedim. bi doktora sor istersen...

Bende işi gücü şimdi bırakıp acaba senden bir haber varmı acaba diyerek foruma girdim canım.Hatta bugün öglen yorum yazdıgını görünce içimden Maşallah,hemen bize haber vermek için foruma bile girmiş, diye düşündüm... Canım benim,senin için kötü bir an olmuştur tabi.Çok iyi anlıyorum..Bende bademcik ameliyatı olmadan önce kan degerlerimde bir sorun çıkmıştı.Yani kesilen bir yerimde fazla kanama olabilecegini,kanın pıhtılaşmayacagını döylemişti doktorum.Buda tabi kanama riskini arttırabilir,kanı durduramayız ve seni kaybedebiliriz bile..demişti.Hiç girmek istemedigim ve çok korktugum bademcik ameliyatından bile o an neden ameliyat olamıyorum diye hastanede doktorlarla tekrar tekrar konuşmuştum,ugraşmıştım.Kan tahlillerim tekrar yapıldı incelendi ve ameliyata girdim bir sorun yaşamadım şükür..
Senin durumunda sanırım benimkisiyle aynı olmuş.Yani kan degerlerinde çıkan o sorun...Canım hiç üzülme,tabiki herşeyde bir hayır vardır.Ameliyattan sonra bir problem yaşaman tabiki daha kötü bir durum olurdu.Kalbimi soguturmu demen...Sogutur tabi,olaya mantıklı yaklaşırsan doktorunun ve ekibinin senin için ne kadar dogru bir karar aldıgını düşünürsen biraz daha beklemeye sabrın olur.Yine yeni bir tarih alırsın tedavinden sonra,senin için yine geri sayım yaparız..Sen yeterki en güzel,saglıklı sonuçlarla aramızda ol yeterki :34: Kendine iyi bak canım,öpüyorum çok :54:

Arzum o gün üzüntüden tam okuyamamışım, bendeki problem de kanın geç pıhtılaşması, ama hemofili değildir dedi Naci bey. Hemofili olsaydı ilk reglinde anlaşılırdı dedi. Senin neyden kaynaklanıyormuş kanın pıhtılaşmaması veya geç olması vs. Bu durum meme ameliyatında sorun çıkarmadı mı? Tedavi mi gördün?
Şu anda 3 günlük olacaktılar ya, düşündükçe şaka gibi geliyor, ameliyat masasına yat, ojelerini bile çıkarsınlar, boneni önlüğünü giy, sonra hepsini çıkar, hiçbir şey yokmuş gibi çık hastaneden. :25:

Bu arada konuyu açtığımdaki düşüncemin tersine yöntem konusunda tutucu değilim,sadece doğal olsun istiyorum.

ben fiyatlarini merak ediyorum ortalama ne kadar benim gögsüm sarklti biraz dogum yaptiktan sonra ben meme diklestirme silikon fiyatlarini meak ediyor

ben fiyatlarini merak ediyorum ortalama ne kadar benim gögsüm sarklti biraz dogum yaptiktan sonra ben meme diklestirme silikon fiyatlarini meak ediyor

Merhaba, ben protez fiyatları konusunda yardımcı olabilirim, dikleştirme fiyatlarını bilmiyorum ama belki sadece protezle çözülebilir. Fiyatlar 6000 - 9000 TL aralığında. Doktordan doktora değişiyor.
Bebeğiniz analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah.

İnşallah düşündüğün gibi birsey cıkmaz canım. Bayramdan sonra hemen iyi bir doktorla görüş ihmal etme tatlım

İnşallah düşündüğün gibi birsey cıkmaz canım. Bayramdan sonra hemen iyi bir doktorla görüş ihmal etme tatlım

Sağol canım amin, Salı günü için randevumu aldım hemen. Sabırsızlıkla bekliyorum bakalım neymiş ne değilmiş.
Bir kez daha gördük ki sen plan yaparken başına gelenlermiş hayat. Bundan böyle planlarıma kendimi fazlasıyla kaptırmayacağım, bu da bana ders oldu.

dikleştirme ile silikon fiyatları aynı canım genelde böyle nettende takip ettiğim kadarı ile çünkü memede sarkıklık varsa zaten silikon takamazlar olmaz çünkü önce toparlayıp sonra silikonu koyuyorlar. benimkide sarkıktı dikleştirme ve silikon tek ameliyatta tek fiyatta oldu.

Bugün benim şu haylaz koagulasyon(pıhtılaşma) değerleriyle ilgili doktora gittim arkadaşlar.
Doktor önce yüksek çıkan değerlere tekrar bakılmasını, yine yüksek çıkarsa başka değerlere bakılmasını istedi.
Ameliyat günü yüksek çıkan APTT ve PT değerleri bugün normal çıktı ve diğer testlere gerek kalmadı.
Sonuçların tamamı çıkınca doktorla tekrar görüşeceğim ama beni laboratuardan arayıp sonuçları söyleyen kişiye günlük değişimlerin neden olabileceğini sorduğumda o gün yenip içilenler, alınan bir ilaç vs sebep olmuş olabilir dedi. Ben önce pasiflora'dan şüphelendim, onu sordum, içeriğini bilmediği için yorum yapamayacağını ama prospektüsünde böyle bir etkisi varsa "koagulasyon testlerini etkiler" şeklinde bir emare olacağını söyledi. Eve gelir gelmez pasiflora'nın prospektüsünü okudum, böyle bir etkisi yazmıyor.
Yani şu an sebebini anlayamadım tam olarak ama bazı şüphelerim var, doktorla konuşunca biraz daha netleşir sanırım.
Ben internetten araştırdığımda bu değerlerin yüksek çıkmasının sebepleri arasında en basiti gibi görünen K vitamini eksikliğiydi.
Bayramda annem sağolsun hepimizi besiye aldığı için, belki yediklerim içtiklerim yaramıştır.
Bir de şalgam suyu içmiştim dün bir yudumcuk, o kadar etki eder mi bilemiyorum ama şalgam suyunda da K vitamini varmış bol miktarda. Böylece onu da öğrenmiş olduk, ben de şalgam suyu bir işe yaramaz sanıyordum. Artık arada adana/urfa-şalgam suyu partisi veririm, sizi de beklerim :27:

Bu cok güzel bir haber canım.
Peki ameliyat hakkında ne düşünüyorsunuz.
Tarih belirledin mi?

Evet canım, biz de rahat bir nefes aldık çok şükür.
Ameliyat tarihi hakkında henüz bir şey düşünmedim canım ama yıllık iznim kalmadı, rapor almak konusunda da tereddütlerim var, alabilir miyim bilmiyorum. Alsam da en az bir hafta almak isterim, alabilir miyim ki:25:
Hem senin burda ne işin var bakalım bu saatte, yat dinlen sen son günlerin :16:

Evet canım, biz de rahat bir nefes aldık çok şükür.
Ameliyat tarihi hakkında henüz bir şey düşünmedim canım ama yıllık iznim kalmadı, rapor almak konusunda da tereddütlerim var, alabilir miyim bilmiyorum. Alsam da en az bir hafta almak isterim, alabilir miyim ki:25:
Hem senin burda ne işin var bakalım bu saatte, yat dinlen sen son günlerin :16:[/uQUOTE]

Burası resmen bende bagımlılık yaptı. İş yerinde çalışamıyorum. Altta konu hep acık F5 yapıp yeni yazı var mı diye bakıyorumm:27: sonum pek iyi değil

Back