• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memeliler kervanına katılmak için süreçler

canım ya ne diyeceğimi bilemedim hiç üzülme tabi ki bunda da vardır bir hayr..Sen bu sıkıntının nedenini aman ihmal etme inş önemli bir şey yoktur. Öpüyorum çok iyi bayramlar.

Gece pasifloramı içtim yattım, hemen uyuyamadım ama uyuduktan sonra da uyanmadım.
Sabah erkenden yollara döküldük, hastaneye vardığımızda fazlasıyla erkendi :)
Odam daha hazır olmadığından geçici olarak bir odaya aldılar, ameliyat önlüğünü giydirdiler.
Kan aldılar, damar yolunu açmak için serum takıldı. Kısa bir süre sonra gelip serumu çıkardılar. Diğer kolumdan tekrar kan aldılar. Az önce alınan kanın yeterli gelmediğini söylediler.
Bir süre sonra anestezist geldi, ayrıntılı sorular sordu, bir hastalığımın olup olmadığını araştırır gibiydi.
Kan değerlerimde kanın pıhtılaşmasını sağlayan hormonların yüksek olduğunu, yani kanın pıhtılaşmasıyla ilgili bir problem yaşanabileceğini söyledi. Bu durumda acil bir ameliyat da olmadığı için bu riski göze almanın yanlış olacağını iletti. Bu durumun sebebinin araştırılması için ertelenmesini tavsiye etti. :25:
Sonra Naci bey geldi, bir de o açıkladı durumu, 2 değerin olması gerekenin üstünde olduğunu, bu durumda ameliyatın riskli olabileceğini, bir probleme yol açabileceğini anlattı uzun uzun. Sen ağladın mı dedi, ben de ağlamadım ama dokunsanız ağlayabilirim dedim, sarıldı, benim gözlerim doldu tabii... Herşey ayarlanmıştı dedim, tekrar ayarlanır üzülme dedi. Espiriler yaparak beni rahatlatmaya çalıştı. Yanımda 355 cc de getirmiştim dedi :) Üzülme tekrar yaparız, her şey tekrar ayarlanır, ama bir problem bir defa yaşanır sonra dönüşü olmaz dedi. Artık Naci beyi daha çok seviyorum. Artık bende yeri daha da ayrı. Başka bir doktor veya anestezist olsaydı parayı düşünüp bu riske girebilirdi ama ben anestezistime de Naci beye de bir kez daha hayranlık besledim.
Her işte bir hayır vardır, şimdi yapılacak iş bir hematolog bulup bu değerlerin neden yüksek olduğunun araştırılması.
Yıllık iznimi almış olduğum için ve tükettiğim için bu yıl içinde artık ameliyat olamam. En yakın Ocak veya Şubat'a ertelendi bu iş.
Evet her işte hayır vardır. Evet herşeyin başı sağlık. Evet sonradan problem yaşamaktansa öngörüp önlem almak daha iyidir.
Ama tüm bu mantıklı cümleler kalbimi soğutuyor mu? Pek değil.
Benden haberler bunlar arkadaşlar. :26:

Gece pasifloramı içtim yattım, hemen uyuyamadım ama uyuduktan sonra da uyanmadım.
Odam daha hazır olmadığından geçici olarak bir odaya aldılar, ameliyat önlüğünü giydirdiler.
Kan aldılar, damar yolunu açmak için serum takıldı. Kısa bir süre sonra gelip serumu çıkardılar. Diğer kolumdan tekrar kan aldılar. Az önce alınan kanın yeterli gelmediğini söylediler.
Bir süre sonra anestezist geldi, ayrıntılı sorular sordu, bir hastalığımın olup olmadığını araştırır gibiydi.
Kan değerlerimde kanın pıhtılaşmasını sağlayan hormonların yüksek olduğunu, yani kanın pıhtılaşmasıyla ilgili bir problem yaşanabileceğini söyledi. Bu durumda acil bir ameliyat da olmadığı için bu riski göze almanın yanlış olacağını iletti. Bu durumun sebebinin araştırılması için ertelenmesini tavsiye etti. :25:
Sonra Naci bey geldi, bir de o açıkladı durumu, 2 değerin olması gerekenin üstünde olduğunu, bu durumda ameliyatın riskli olabileceğini, bir probleme yol açabileceğini anlattı uzun uzun. Sen ağladın mı dedi, ben de ağlamadım ama dokunsanız ağlayabilirim dedim, sarıldı, benim gözlerim doldu tabii... Herşey ayarlanmıştı dedim, tekrar ayarlanır üzülme dedi. Espiriler yaparak beni rahatlatmaya çalıştı. Yanımda 355 cc de getirmiştim dedi :) Üzülme tekrar yaparız, her şey tekrar ayarlanır, ama bir problem bir defa yaşanır sonra dönüşü olmaz dedi. Artık Naci beyi daha çok seviyorum. Artık bende yeri daha da ayrı. Başka bir doktor veya anestezist olsaydı parayı düşünüp bu riske girebilirdi ama ben anestezistime de Naci beye de bir kez daha hayranlık besledim.
Her işte bir hayır vardır, şimdi yapılacak iş bir hematolog bulup bu değerlerin neden yüksek olduğunun araştırılması.
Yıllık iznimi almış olduğum için ve tükettiğim için bu yıl içinde artık ameliyat olamam. En yakın Ocak veya Şubat'a ertelendi bu iş.
Evet her işte hayır vardır. Evet herşeyin başı sağlık. Evet sonradan problem yaşamaktansa öngörüp önlem almak daha iyidir.

canım benim gerçekten her işte bir hayır vardır üzülme lütfen geç olsun güç olmasın. seni anlıyorum o kadar heyecan ve hazırlık boşa gitti gibi oldu kim olsa moral bozukluğu yaşar ve çok doğal çok istediğin bir şey erteleniyor. olabilir önemli olan bu yaşadığın problemin erken teşhis edilmiş olması ki ameliyat anında ciddi sorunlarla karşılaşabilirdin allah korumuş. öpüyorum seni seneye olsan bir şey kaybetmezsin canım . bir iş olmuyorsa ya hayırlı değildir yada daha iyisi olacağındandır.

Canım üzülme, mutlaka bir hayır vardır. Arkadasların dediği gibi belki 2-3 ay sonra iyiki beklemişim deydi diyeceksin. İyi bayramlar tatlım

aaaa demek kalbim soğur mu soğumaz mı? soğuyacak tabii ki... her işte bir hayır vardır,ben 2009 yerine 2007 ya da 2006 da olsaydım ameliyatımı,başka bir doktora olacaktım, naci beyi tanıyamayacaktım, serum fizyolojik ve siboplu protezler kullanılacaktı,sonra 6 ay sonra onların siboplarının çıkması için yeni bir ameliyat daha olacaktı, o zaman da ameliyata 2 gün kalası iptal ettim,seni öyle iyi anlıyorum ki bu ameliyatı isteyip olamamak ama bak benim ameliyatı iptalim benim için çok daha iyi bir sonuç ortaya çıkardı,belki de bu kan tahlili olmasaydı sen böyle bir tahlil yaptırmayacaktın, o yüzden üzülmek yok,bunca sene bekledin bir kaç ay daha dişini sıkarsın,vallahi ben dişimi sıka sıka 5 sene sıktım,sen benim gibi yapma ama en fazla 2-3 aay sonra yine ayarlanır herşey üzme kendini lütfen

Canım benim seni bana Allah gönderdi, her sıkıştığımda daraldığımda sesini duydum, hep içimi rahatlattın, enerji verdin.
Herşeyden önce bu yarenliğin için çok sağol.
Yine haklısın, bugün olmazsa yarın, Allah izin verirse bu yola baş koydum, bu da ameliyat tatbikatı olarak kayıtlara geçsin :27:

Bende işi gücü şimdi bırakıp acaba senden bir haber varmı acaba diyerek foruma girdim canım.Hatta bugün öglen yorum yazdıgını görünce içimden Maşallah,hemen bize haber vermek için foruma bile girmiş, diye düşündüm... Canım benim,senin için kötü bir an olmuştur tabi.Çok iyi anlıyorum..Bende bademcik ameliyatı olmadan önce kan degerlerimde bir sorun çıkmıştı.Yani kesilen bir yerimde fazla kanama olabilecegini,kanın pıhtılaşmayacagını döylemişti doktorum.Buda tabi kanama riskini arttırabilir,kanı durduramayız ve seni kaybedebiliriz bile..demişti.Hiç girmek istemedigim ve çok korktugum bademcik ameliyatından bile o an neden ameliyat olamıyorum diye hastanede doktorlarla tekrar tekrar konuşmuştum,ugraşmıştım.Kan tahlillerim tekrar yapıldı incelendi ve ameliyata girdim bir sorun yaşamadım şükür..
Senin durumunda sanırım benimkisiyle aynı olmuş.Yani kan degerlerinde çıkan o sorun...Canım hiç üzülme,tabiki herşeyde bir hayır vardır.Ameliyattan sonra bir problem yaşaman tabiki daha kötü bir durum olurdu.Kalbimi soguturmu demen...Sogutur tabi,olaya mantıklı yaklaşırsan doktorunun ve ekibinin senin için ne kadar dogru bir karar aldıgını düşünürsen biraz daha beklemeye sabrın olur.Yine yeni bir tarih alırsın tedavinden sonra,senin için yine geri sayım yaparız..Sen yeterki en güzel,saglıklı sonuçlarla aramızda ol yeterki :34: Kendine iyi bak canım,öpüyorum çok :54:

Canım benim ya, ben de güzel haberlerle gelmeyi planlıyordum ama kısmetten öteye köy yokmuş. Bu ilgi alakanız olmasa böyle kolay olmazdı hiçbir şey. Bu defa olmadı ama iyi yanından bakarsak tecrübe etmiş oldum, ablamlar doktorla tanışmış oldu, onların da güvenini kazandı Naci bey. Bu da bu ameliyatın ciddiyetini anlamama bir vesile oldu.
Pıhtılaşma sorununa gelince, hemofili gibi bir durum tahmin etmiyorlar, muhtemelen ilaçla kontrol edilebilecek veya ilaca da gerek duyulmayacak bir durum ama bundan emin olmalıyız dediler. Acil bir ameliyat olsaydı bu risk göze alınırdı ama estetik ameliyat olduğu için ertelenmesi uygun görüldü.
Çok teşekkür ederim canım desteğin için. Umarım geri sayım en kısa zamanda tekrar başlar, sayacı sıfırlıyoruz :1:

canım ya ne diyeceğimi bilemedim hiç üzülme tabi ki bunda da vardır bir hayr..Sen bu sıkıntının nedenini aman ihmal etme inş önemli bir şey yoktur. Öpüyorum çok iyi bayramlar.

Canım benim, sen de ameliyat sonucuna bakmaya mı gelmiştin yoksa :1:
Kısmette varsa gelir hintten yemenden, kısmette yoksa ne gelir elden, bugün olmaması gerekiyormuş deyip geçtik.
Bakalım ne zaman olması gerekiyormuş. Sana da iyi bayramlar canım.

canım benim gerçekten her işte bir hayır vardır üzülme lütfen geç olsun güç olmasın. seni anlıyorum o kadar heyecan ve hazırlık boşa gitti gibi oldu kim olsa moral bozukluğu yaşar ve çok doğal çok istediğin bir şey erteleniyor. olabilir önemli olan bu yaşadığın problemin erken teşhis edilmiş olması ki ameliyat anında ciddi sorunlarla karşılaşabilirdin allah korumuş. öpüyorum seni seneye olsan bir şey kaybetmezsin canım . bir iş olmuyorsa ya hayırlı değildir yada daha iyisi olacağındandır.

Ah canım benim, ne güzel dedin onu. Her ikisi de güzel, hayırlıysa beri değilse geri zaten, daha iyisi olacaksa o da başımla beraber :27:
Çok sağol canım.

Canim beniim bu aralar cok sık takip edemememe ragmen sirf senin icin girdim foruma bu saatte ve amel. nin ertelendigini ogrendim:( cok sasirdim ilk defa boyle birsey oldu forumu takip ettigimden beri. Hic uzulme tatlim zaten o tahliller iste bunun icin yapiliyor ters bir durum varsa basta tespit ediliyor ki sonradan bir pr. olmasin. Vardir bunda da bir hayir. Cok cok opuyorum seni. Herkese de mutlu bayramlar diliyorum...

Canım üzülme, mutlaka bir hayır vardır. Arkadasların dediği gibi belki 2-3 ay sonra iyiki beklemişim deydi diyeceksin. İyi bayramlar tatlım

Öyle düşünerek teselli bulmaya çalışıyorum canım benim. Çok sağol.
Sana da iyi bayramlar.
Senin tahlil sonuçların alındı mı, var mı bir sorun? :26:
Senin için geri sayayım bari, kendime olmadı :25:

Canim beniim bu aralar cok sık takip edemememe ragmen sirf senin icin girdim foruma bu saatte ve amel. nin ertelendigini ogrendim:( cok sasirdim ilk defa boyle birsey oldu forumu takip ettigimden beri. Hic uzulme tatlim zaten o tahliller iste bunun icin yapiliyor ters bir durum varsa basta tespit ediliyor ki sonradan bir pr. olmasin. Vardir bunda da bir hayir. Cok cok opuyorum seni. Herkese de mutlu bayramlar diliyorum...

Canımsın gülezelcim, çok sağol tatlım. Ben ne güzel dostlar kazandım böyle. :29:
Sana da iyi bayramlar canım.

canım geç olsun güç olmasın diyelim. risk almaya değmez zaten, bunca zaman beklemişsin, sağlığın için 3-5 ay daha bekleyeceksin, ki o da geç değil, yaza kadar iyileşir bomba gibi olursun yine :52:

........

Öyle düşünerek teselli bulmaya çalışıyorum canım benim. Çok sağol.
Sana da iyi bayramlar.
Senin tahlil sonuçların alındı mı, var mı bir sorun? :26:
Senin için geri sayayım bari, kendime olmadı :25:

Canım tahlillerimden guatır, kalp ve meme ultrasonu yapıldı onlarda bir sorun yok diğer rahlilleri bayramdan sınra 30 ekimde yaptıracam. 31 inde tekrar gidip sonucları gösterecem. Eger bşr sorun yoksa 2sinde saat 10 da ameliyatım olacak. 8 günüm var bir aksilik olmazsa

canım geç olsun güç olmasın diyelim. risk almaya değmez zaten, bunca zaman beklemişsin, sağlığın için 3-5 ay daha bekleyeceksin, ki o da geç değil, yaza kadar iyileşir bomba gibi olursun yine :52:

Bekleriz yine sayarız, yine türküler çığırırız, yeter ki sağlık olsun, sağol canım :54:
O memeler büyüyecek arkadaş :27:

Canım tahlillerimden guatır, kalp ve meme ultrasonu yapıldı onlarda bir sorun yok diğer rahlilleri bayramdan sınra 30 ekimde yaptıracam. 31 inde tekrar gidip sonucları gösterecem. Eger bşr sorun yoksa 2sinde saat 10 da ameliyatım olacak. 8 günüm var bir aksilik olmazsa

Hayırlısı ne ise o olsun canım benim. Hayırlıysa beri değilse geri... :29:
Bu vesileyle ufak çaplı bir check-up yaptırmış oluyoruz, öyle düşünmekte fayda var :34:

Dogru diyorsun, insallah birsey cıkmaz ama nedenini ögrenmekte fayda var

Bayramdan sonra ilk işim iyi bir hematolog araştırıp bu değerlerin yüksek çıkmasının nedenini araştırmak olacak.
Herşeyden önemlisi sağlık.
Ablamların dediği gibi en büyük derdimiz bu olsun, bu kadar hazırlanıp ayarlama yaptıktan sonra yaşanan bu küçük hayal kırıklığı olsun en büyük derdimiz.
Naci beyin dediği gibi her şey tekrar ayarlanır.
Yeter ki sağlık olsun.

Bayramdan sonra ilk işim iyi bir hematolog araştırıp bu değerlerin yüksek çıkmasının nedenini araştırmak olacak.
Ablamların dediği gibi en büyük derdimiz bu olsun, bu kadar hazırlanıp ayarlama yaptıktan sonra yaşanan bu küçük hayal kırıklığı olsun en büyük derdimiz.
Yeter ki sağlık olsun.

Kesinlikle gec olsun güç olmasın, Allah korusun ya seni önemsemeyen bir doktor olsaydı ve ameliyatta sorun yasasaydın cok sükür böyle birsey olmadı önümüzdeki maçlara bakacaz artık :)

Yeter ki sağlık olsun.

Canım hayırlısı olsun. Demekki zamanı gelmemiş her işte vardır bir hayır.
Tüm ayarlamalar yeniden yapılır nasılsa, dediğin gibi yeterki sağlık olsun:34:

Back