• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memeliler kervanına katılmak için süreçler

İşler çok karıştı arkadaşlar ya :(
Anneme tatil yalanı söylemeyelim dedik ablamlarla,ameliyat bu ne olacağı belli olmaz,eve gitmem gerekir vs. diye İstanbul'da olmam gereken bir durum söyleyelim dedik.Bu yüzden birkaç senedir yaptırmadığım rutin tahlillerim var,kontrole gittim yine bu tahlilleri istiyor doktor dedim.Bu tahlillerden birisi narkoz verilerek yapılan bir tahlil olduğu için doktor o tahlili de istedi dedim.Annem de demesin mi iyi o zaman ben de gelirim :( Ben ne kadar ablamların gelmesi yeterli desem de kar etmedi :( Üstelik bu konuyu kafasına takmış,tansiyonu yükselmiş gece.Ne yapacağım hiç bilmiyorum,anneciğimi hiç yoktan yere üzdüğüme mi yanayım,gelirse ne diyeceğime mi yanayım,gerçeği söylesem gizli iş çevirdiğimiz için kendine de bize de dünyayı dar edeceğine mi yanayım hiç bilmiyorum. :5:

İşler çok karıştı arkadaşlar ya :(
Anneme tatil yalanı söylemeyelim dedik ablamlarla,ameliyat bu ne olacağı belli olmaz,eve gitmem gerekir vs. diye İstanbul'da olmam gereken bir durum söyleyelim dedik.Bu yüzden birkaç senedir yaptırmadığım rutin tahlillerim var,kontrole gittim yine bu tahlilleri istiyor doktor dedim.Bu tahlillerden birisi narkoz verilerek yapılan bir tahlil olduğu için doktor o tahlili de istedi dedim.Annem de demesin mi iyi o zaman ben de gelirim :( Ben ne kadar ablamların gelmesi yeterli desem de kar etmedi :( Üstelik bu konuyu kafasına takmış,tansiyonu yükselmiş gece.Ne yapacağım hiç bilmiyorum,anneciğimi hiç yoktan yere üzdüğüme mi yanayım,gelirse ne diyeceğime mi yanayım,gerçeği söylesem gizli iş çevirdiğimiz için kendine de bize de dünyayı dar edeceğine mi yanayım hiç bilmiyorum. :5:

sıkıntılı bir durum canım ya, benim annemde ortalığı ayağı kaldırıyor üstelik evli barklı kaç yaşında kadınım ama anne işte sonuç da ameliyat üstelik onlara söylesek şu ameliyat diye onlara göre gereksiz bir ameliyat:) ablanları devreye sok onlar ikna etsin anneyi :29: peki diyelim illa tutturdu geleceğim diye o zaman ne söyleyeceksin doktorla denk gelmese anlamaz meme büyütme olduğunu ay vallahi zor iş of daral geldi bana da:(

sıkıntılı bir durum canım ya, benim annemde ortalığı ayağı kaldırıyor üstelik evli barklı kaç yaşında kadınım ama anne işte sonuç da ameliyat üstelik onlara söylesek şu ameliyat diye onlara göre gereksiz bir ameliyat:) ablanları devreye sok onlar ikna etsin anneyi :29: peki diyelim illa tutturdu geleceğim diye o zaman ne söyleyeceksin doktorla denk gelmese anlamaz meme büyütme olduğunu ay vallahi zor iş of daral geldi bana da:(

Söylesem ne tepki verir,inan kestiremiyorum.Aslında bazen dilimin ucuna geliyor,söyleyeyim kutulayım yalanlardan diyorum ama bir tahlili bu kadar kafasına takan kadın ameliyatı duyunca engel olmak için demediği lafı bırakmaz.Ablam da bir anne olduğu için kendini onun yerine koyuyor ve söylememiz lazım diyor,öğrendiği zaman hepimize küser diyor :( İlla geleceğim derse de evde çocuuk bakmak zorunda olacağı için hastaneye gelemez.Gelirse hastanede kalmam ben de diyorum,tahlilden geliyor gibi gelirim eve ama anlar mı anlamaz mı bilemiyorum işte :25:
Çok karıştım ya,içim daraldı benim de :43:

Söylesem ne tepki verir,inan kestiremiyorum.Aslında bazen dilimin ucuna geliyor,söyleyeyim kutulayım yalanlardan diyorum ama bir tahlili bu kadar kafasına takan kadın ameliyatı duyunca engel olmak için demediği lafı bırakmaz.Ablam da bir anne olduğu için kendini onun yerine koyuyor ve söylememiz lazım diyor,öğrendiği zaman hepimize küser diyor :( İlla geleceğim derse de evde çocuuk bakmak zorunda olacağı için hastaneye gelemez.Gelirse hastanede kalmam ben de diyorum,tahlilden geliyor gibi gelirim eve ama anlar mı anlamaz mı bilemiyorum işte :25:
Çok karıştım ya,içim daraldı benim de :43:

canım ben ilk ameliyatımı bacaktan olmuştum lipo başka doktora aynı gün kız kardeşimde meme büyütme oldu aynı doktora ben ayılıp kendime geldikten kısa bir süre sonra fenalaştım uzun uzadı yazmayayım geçmişte paylaşmıştım annem hastaneyi ayağı kaldırdı ameliyat eden doktor tekrar ameliyata girmiş öğnükle apar topar yanıma çıktı annem onada saydırmış bir sürü kızım ölüyor diye:( anneler dayanamıyor aşkım onlar yavrularına birşey olu diye kendilerini mahvediyorlar:( ben çok üzülmüştüm annem mahvoldu diye üstelik yapılan ameliyatım başarısız oldu ben 6.ay sonra şimdiki doktoruma hem meme küçültme hemde bacak düzeltme oldum ve ameliyat öncesi kimseyi yanıma istemedim sonradan kız kardeşim annem geldi ama 1.sene oldu annem hala bana saydırır:9: eşim Allahdan destek annene söylemek en iyisi tabi ama anneni sen tanırsın engel olmak için elinden geleni yaparsa moralinide bozarsa ameliyata iyi kafayla girmemiş olursun buda sıkıntılı ablanlarla otur bir çalışma yap ağzınız bir olsun inşallah sıkıntısız atlatırsın bu durumu da :34:

canım ben ilk ameliyatımı bacaktan olmuştum lipo başka doktora aynı gün kız kardeşimde meme büyütme oldu aynı doktora ben ayılıp kendime geldikten kısa bir süre sonra fenalaştım uzun uzadı yazmayayım geçmişte paylaşmıştım annem hastaneyi ayağı kaldırdı ameliyat eden doktor tekrar ameliyata girmiş öğnükle apar topar yanıma çıktı annem onada saydırmış bir sürü kızım ölüyor diye:( anneler dayanamıyor aşkım onlar yavrularına birşey olu diye kendilerini mahvediyorlar:( ben çok üzülmüştüm annem mahvoldu diye üstelik yapılan ameliyatım başarısız oldu ben 6.ay sonra şimdiki doktoruma hem meme küçültme hemde bacak düzeltme oldum ve ameliyat öncesi kimseyi yanıma istemedim sonradan kız kardeşim annem geldi ama 1.sene oldu annem hala bana saydırır:9: eşim Allahdan destek annene söylemek en iyisi tabi ama anneni sen tanırsın engel olmak için elinden geleni yaparsa moralinide bozarsa ameliyata iyi kafayla girmemiş olursun buda sıkıntılı ablanlarla otur bir çalışma yap ağzınız bir olsun inşallah sıkıntısız atlatırsın bu durumu da :34:

Geçmiş olsun ya :( Öyle bir şey olursa benim annem de ortalığı ayağa kaldırır,hoş ablamlar da kaldırır,ailem sonuçta onlar.Ama anneler başka.Herşeyden ödleri patlıyor,hele bir de ben şimdi ayrı yaşıyorum,hep aklı bende,en ufak bir şeyi takıyor kafasına.Düşünüp düşünüp tansiyonunu çıkarıyor.Kendi sinirini de bozar benim sinirimi de herkesinkini de öğrenirse gibi geliyor.Ameliyata bu psikolojiyle girmek istemem tabi.Söyleyince dönüşü de yok artık.Aslında metanetli birisidir annem ama son zamanlarda iyice hassaslaştı.Sanırım bilmemesi daha iyi ya oof :(
Ablamlara ben ne dersem onu yapıyorlar zaten ama fikirlerini de söylüyorlar.Ablamın dediği de mantıklı.İlla gelicem deyip gelirse ben eve geldiğimde de bir şekilde anlarsa o zaman söylemek onu daha çok üzer.Kızım benden habersiz ameliyat oluyor,herkes de çanak tutuyor diye hepimize çok kızar.Anlamaz gibi geliyor bana da gerçi.Sonuçta sargı yok bir şey yok.:44:

Geçmiş olsun ya :( Öyle bir şey olursa benim annem de ortalığı ayağa kaldırır,hoş ablamlar da kaldırır,ailem sonuçta onlar.Ama anneler başka.Herşeyden ödleri patlıyor,hele bir de ben şimdi ayrı yaşıyorum,hep aklı bende,en ufak bir şeyi takıyor kafasına.Düşünüp düşünüp tansiyonunu çıkarıyor.Kendi sinirini de bozar benim sinirimi de herkesinkini de öğrenirse gibi geliyor.Ameliyata bu psikolojiyle girmek istemem tabi.Söyleyince dönüşü de yok artık.Aslında metanetli birisidir annem ama son zamanlarda iyice hassaslaştı.Sanırım bilmemesi daha iyi ya oof :(
Ablamlara ben ne dersem onu yapıyorlar zaten ama fikirlerini de söylüyorlar.Ablamın dediği de mantıklı.İlla gelicem deyip gelirse ben eve geldiğimde de bir şekilde anlarsa o zaman söylemek onu daha çok üzer.Kızım benden habersiz ameliyat oluyor,herkes de çanak tutuyor diye hepimize çok kızar.Anlamaz gibi geliyor bana da gerçi.Sonuçta sargı yok bir şey yok.:44:

ameliyat sonrası anlamaz canım ya saklamak kolay amma tabi ablanlar ileride söylerler mi bilemiyorum ben bayram sonrası karın ameliyat olacağım sade eşim ve k.k.dan arkadaşlarım kız kardeşime bile söylemiyeceğim anneme haber uçurur diye; ameliyat sonrası erken dönemde oldu ki bana geldiler belim tutuldu diyeceğim :34:bunlar pembe yalanlar Allah günah yazmaz:9:

ameliyat sonrası anlamaz canım ya saklamak kolay amma tabi ablanlar ileride söylerler mi bilemiyorum ben bayram sonrası karın ameliyat olacağım sade eşim ve k.k.dan arkadaşlarım kız kardeşime bile söylemiyeceğim anneme haber uçurur diye; ameliyat sonrası erken dönemde oldu ki bana geldiler belim tutuldu diyeceğim :34:bunlar pembe yalanlar Allah günah yazmaz:9:

Eve geldiğimde çok yorgunum doktor dinlen dedi vs diyerek erkenden odama çekilirim zaten.Anlamaz değilmi,sonuçta o tahlil için de narkoz veriliyor ve o gün sersem oluyorsun.
İlk dönemi atlatırsak sonrası kolay zaten,ablamlar da söyleyemez,kendi menfaatleri gereği :27: Söylerlerse annem onları da boş geçmez saydırırken çünkü :1: Onlar da suç ortağım sonuçta :27:
Evet söylememek,mümkün olduğunca saklamak en iyisi galiba,sonuçta söylemek zorunda kalırsak da sen ameliyatta heyecan yapma diye söylemedik diye açıklarız.Ama ablamlar başımdaydı,kendimi tehlikeye atacak bir şey yapmadım.Şimdi pireyi deve yapmasın durduk yere.Tam tersine söylersem Allah günah yazabilir üzüyorum diye :)

Eve geldiğimde çok yorgunum doktor dinlen dedi vs diyerek erkenden odama çekilirim zaten.Anlamaz değilmi,sonuçta o tahlil için de narkoz veriliyor ve o gün sersem oluyorsun.
İlk dönemi atlatırsak sonrası kolay zaten,ablamlar da söyleyemez,kendi menfaatleri gereği :27: Söylerlerse annem onları da boş geçmez saydırırken çünkü :1: Onlar da suç ortağım sonuçta :27:
Evet söylememek,mümkün olduğunca saklamak en iyisi galiba,sonuçta söylemek zorunda kalırsak da sen ameliyatta heyecan yapma diye söylemedik diye açıklarız.Ama ablamlar başımdaydı,kendimi tehlikeye atacak bir şey yapmadım.Şimdi pireyi deve yapmasın durduk yere.Tam tersine söylersem Allah günah yazabilir üzüyorum diye :)

tamam olay budur işte:29: anlamaz anlamaz ne bilsin küçük kızı memelerini büyüttürmüş:52: aklına bile gelmez anneye o senin heryerini güzel mükemmel buluyordur :21:

suç ortakların konuşmaz sen içer den bulmuşsun yandaş şanslısın benim kız kardeş karşı 40.dan sonra manken mi olucan diyor:1: pembe yalanlara günah yazılmıyormuş rahat ol:1:

tamam olay budur işte:29: anlamaz anlamaz ne bilsin küçük kızı memelerini büyüttürmüş:52: aklına bile gelmez anneye o senin heryerini güzel mükemmel buluyordur :21:

suç ortakların konuşmaz sen içer den bulmuşsun yandaş şanslısın benim kız kardeş karşı 40.dan sonra manken mi olucan diyor:1: pembe yalanlara günah yazılmıyormuş rahat ol:1:

Bizim ev sırlar odası gibi zaten,herkesin birbirinde sırrı var,kimse kimseye yamuk yapamaz :27:
Tamamdır ya,çok sağol valla,içini ferahlatanların çok olsun,Allah razı olsun :16:

Bizim ev sırlar odası gibi zaten,herkesin birbirinde sırrı var,kimse kimseye yamuk yapamaz :27:
Tamamdır ya,çok sağol valla,içini ferahlatanların çok olsun,Allah razı olsun :16:

vallahi benim kızkardeşin bendeki sırrı çok büyüktü şimdi evli olduğu enişteyle çıkarlarken kıyak yaptım annem geç saatlere izin vermez ölse bende evliyim iş çıkışı bana gelecek bende kalacak dedim gece 2.ye kadar nöbet tuttum ama unuttu evlendi 8.sene oldu 2.de kızı var sır mır kalmadı yani o yüzden bana yamuk yapıyor:ssz:

Allah hepimizden razı olsun hiç gerilme rahat ol ablaların arkanda :29:

vallahi benim kızkardeşin bendeki sırrı çok büyüktü şimdi evli olduğu enişteyle çıkarlarken kıyak yaptım annem geç saatlere izin vermez ölse bende evliyim iş çıkışı bana gelecek bende kalacak dedim gece 2.ye kadar nöbet tuttum ama unuttu evlendi 8.sene oldu 2.de kızı var sır mır kalmadı yani o yüzden bana yamuk yapıyor:ssz:

Allah hepimizden razı olsun hiç gerilme rahat ol ablaların arkanda :29:

Arada sırlar dosyasını da güncellemek lazım demek :))
Siteden ablalarım arkamda,kanımdan ablalarım arkamda,benim sırtım yere gelmez evelallah :16:
Çok seviyorum sizi :16:

Arada sırlar dosyasını da güncellemek lazım demek :))
Siteden ablalarım arkamda,kanımdan ablalarım arkamda,benim sırtım yere gelmez evelallah :16:
Çok seviyorum sizi :16:

benden sana abla tavsiyesi güncellemek şart canım:34: kim tutar seni:10:bu kadar çok abla herkese nasip olmaz sağlıkla güzellikle atlatacaksın korkma :16:

Arkadaşlar ben geldiiim :3:
3-boyutlu çalışmamızı yaptık sonunda.Merak eden varsa önce nasıl bir şey olduğunu anlatayım.Naci beyin hemşiresi eşliğinde röntgen makinası gibi bir makinanın karşısında durup nefesini tutup resmini çektiriyorsun.Sonra birkaç tane normal resmini çekiyor.Sonra bunlardan röntgen gibi olanla bilgisayardaki bir programla çeşitli ölçümler yapılıyor.
Bu ölçümler sonucunda, genelde tüm kadınlarda olduğu gibi benim de sol göğsüm biraz daha ileriye bakıyor,sağ ona milimetrik bir farkla dışa doğru bakıyor.Bunun nedeni solda kalbin olması imiş,çok büyük yüzdeyle bu bütün kadınlarda böyleymiş ve bu değişmezmiş,şu anda bu rahatsızlık vermiyorsa sonra da vermez dedi,zaten sadece bu şekilde milimetrik ölçümlerle anlaşılan bir durummuş.Onun dışında benim duruşumdan kaynaklanan bir durum da bir göğsüm diğerinden yine milimetrik şekilde yukarıda,bunun için de duruşumu düzeltmem gerekiyor,nedense dümdüz duramıyorum ben,hep bir omzum biraz daha aşağıda,zaten kuaförümü de çıldırtıyorum bu konuda :1:
İki göğsün dokusuna gelince zannettiğimin aksine arada çok az bir fark varmış,bir çay kaşığı su kadar diye tarif etti Naci bey.Bu yüzden farklı cclere gerek olmadığını,zaten protezler arasında en az 20-30 cc fark olduğunu bunun da farklı bir asimetriye sebep olacağını söyledi ve 5 cclik bir fark için 20-30 cc farklı protez konulmasının mantıksız olacağını açıkladı.
Benim vücuduma göre yapılan ölçümlerde bana uygun aralık 250 cc ile 375 cc arasında belirlendi.Bu aralıkta her protez senin vücuduna konabilir,buna sen karar vereceksin dedi.Şöyle ortadan başlayalım dedik.Önce 280 damla ile başladık,fena değildi,ona denk gelen yuvarlak 295 imiş,ona da baktık,ben arada hiçbir fark göremedim,bunu da Naci beye söyledim.Fark yok çünkü dedi,senin vücudunda ikisi arasında pek fark yok dedi,eğer göğüste sarkma vs yoksa diğer tüm unsurlar idealse damla-yuvarlak çok gözle görülür bir fark yaratmaz dedi.Sonra 280'in bir büyüğü 320'e geçtik,ben 320 damlayı göörünce işte bu dedim,hem istediğim dolgunluğu sağlıyor hem de çok doğal duruyordu.320 damla ile yuvarlağı karşılaştırdık bu defa,ilk bakışta bir fark göremedim ama hızlı hızlı ikisini arka arkaya gösterince damlanın daha dik durduğunu dekolteyi daha güzel yaptığını gördüm.Damla sanki daha dik bir görüntü veriyor dedim Naci beye,o da şu şekilde açıkladı damla biraz daha geniş bir alan kapladığı için daha yukarıdan başlar,bu nedenle daha dik bir görüntü oluşturur dedi.
Sonuç olarak ben 320 cc damla moderate profil protezin vücudumda duruşunu çok beğendim.
Protez markasına gelince bu konuda da uzun uzun konuştuk.Ben siz hangisini tavsiye edersiniz diye sordum,natrelle ve arion'un ikisini de tavsiye ettiğini sadece mentor tavsiye etmediğini,çünkü mentorun yenilikleri takip etmediğini,en eski protez markası olduğunu anlattı.Arion ve natrelle'in dış zarının 6 katmanlı olduğunu,mentorun ise 3 katmanlı olduğunu,bu nedenle mentorun sızıntılara karşı riskinin daha yüksek olduğunu,üstelik 3 katmanlı olmasına rağmen katmanlarının daha kalın olmasından dolayı elle hissedilebilirliğinin daha yüksek olduğunu söyledi.Arion'un elle hissedilmesinin hemen hemen imkansız olduğunu söyledi,ben de bu konudaki hassasiyetimi tekrar vurguladım.Bir kadın elbette protezinin nerde olduğunu hisseder ama maksat bunu en aza indirmektir dedi.Bana dual jel protezleri tavsiye etti.Dual jel protezlerin daha yumuşak bir yapısı olduğunu,meme kıvamına çok daha yakın olduğunu,cohesive jellerin genelde emzirmiş kişilerde daha sert olduğundan dolayı tercih edildiğini söyledi.Ben dual jel ne demek hiç bilmediğimden dolayı konuyu açmasını isteyince şu şekilde açıkladı;dual jellerde adından da anlaşılacağı gibi alt kısımda sert üst kısımda yumuşak olacak şekilde iki çeşit yapıda jel kullanılır,böyle olması hem meme kıvamına yakın olmasını sağlar hem de alttaki sert kısmın yoğunluğunun fazla olması nedeniyle üstteki yumuşak kısmın zamanla yerçekimiyle aşağı doğru kaymasını engeller,bir nevi tutar,bu da protezin daha uzun yıllar yapısının bozulmamasını,ilk günkü gibi kalmasını sağlar dedi.
Dual jel protezleri üreten sadece natrelle ve arion'muş.Ama natrelle bu protezleri Türkiye'ye genelde göndermiyormuş çok ekstra durumlar hariç,gönderse bile iki katı fiyatına gönderiyormuş,arion o kadar farklı değilmiş fiyat olarak,o yüzden arionu tavsiye etti.
Sonuç olarak moderate AX 320 cc damlaya karar verdik.İnşallah hayırlısı olur.
Öylesine bir denemek için bana olabilecek en büyük protezi de gösterdi, 375 cc:27: Aman yarabbim o neydi öyle :) Karşıdan yandan fena değil de yatar vaziyette füze gibiydi :1: Ben yok çok büyük bu dedim,Naci bey bile güldü,iyiymiş bu böyle dedi :1:

O heyecan o bedende dolaşacak arkadaşım diyorsun :29:

320 cc'nin resmini istemek hiç aklıma gelmedi canım,gerçi isteseydim bile veremeyebilirdi çünkü bunlar normal resim değildi,similasyon sonucu oluşan görüntülerin resim olarak çıktısı alınabiliyor mu bilmiyorum,ben gerçeğini gösteririm arkadaşım:27:
İste budur arkadasım dımı ama sözler nereye kadar:)
Canım seni kutluyorum çok verimli bir görüşme olmuş yine. Damla olması güzel bence ben kendi adıma goruntuyu daha doğal buluyorum. 320 de harika bence tam konuştuğumuz gibi. Arion olması da harika yalnız onay durumunu bilmiyorum onun birdahaki sefere sorabilirsen sevinirim. Bundan sonrası için Allah yardımcı olsun arkadasım hersey su gibi yolunda gider inşallah..

canım hadi hayırlı olsun. büyük bi kısmını hallettin karar vererek... biz de aynı şekilde 320 cc arion damlaya karar vermiştik naci beyle... daha sonra eve gelince bi kaç gün eşimin beynini yenim "ayyy çok mu büyük seçtik acaba" diye... ama sonra ameliyattan çıkınca ve şuanda (21.günüm) en doğru seçimi yaptığımı farkettim. iyi ki bu şekilde karar vermişiz dedim... tam benim istdediğim gibi bir boyut...emin ol çok güzel sonuç alacaksın canım için rahat olsun... 3d boyutlu fotoğrafın çıktısı alınmıyor malesef ben de sormuştum naci beye. keşke telefonla fotosunu çekseydin o anda dedi ama makinayı kapattığı için tekrar açıp çekemedik. zaten sonra " amannn napcaksın fotosunu gerçeğini görceksin bi kaç gün sonra" demişti:)) şimdi acaip mutluyum... ve bir an önce normal meme kıvamına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum... sen de bir an önce olup rahatlarsın inşallah canım

teşekkürler mach,

evet sohbetimiz keyifli nemutlu arkadaş ile:29: heyecanını hafifletiyoruz el birliğiyle....tebrik ederim nişanın hayırlı olsun:nazar: geç olsun temiz olsun 28. yaş bence bayan için iyi bir yaş beklentilerin hayata bakışın oturmuş olur bu yaşlarda doğru kararlar verir insan erken yaşlarda alınan kararlarda hata payı yüksek olabiliyor. Darısı başına 20.seneler 40.seneler devirirsin sende inşallah :34:

çok teşekkür ederim, güzel dileklerin için Jelesec; herkesin gönlüne göre inş :)

nemutlubana, istediğin ölçüyü bulman, buna karar vermen en büyük adım.
Umarım ameliyatında cok rahat bir şekilde geçer; gün belirlediniz mi?

Canım,pek iyi bir fikir gibi gelmeyebilir ama bence annene bu ameliyatı oldugunu söylemelisin.Yada silikon ameliyatı degilde kist alınacak gibi birşeyde diyebilirsin ama söylemelisin...Bende bu ameliyatı gizli olmayı düşünüyordum.Hatta hiçkimseye söylemeyecektim.Hastanede kaldıgım günü arkadaşımda kalmış gibi gösterip eve geldikten sonrada sırtım tutuldu falan demeyi düşünüyordum.İyikide öyle yapmamışım,çünkü ameliyat sonrası durumun gerçektende öyle basit olmuyor :50: Yatıp kalkarken birinden destel alman lazım,ilaçların,dikişlerin var.3 günde bir pansumana gideceksin.Kontrollerin var..SEn bunları nasıl basit gösterip saklayacaksın anlamadım.Bu ameliyat komplikasyonları olan bir ameliyat.Allah korusun ya ameliyatta birşey yaşarsan,annene durumu izah ettiklerinde annen doktora ne diyecek,doktor annene ne diyecek...Bu ameliyattan sonra senin protez kartlarını saklaman gerek,acil bir trafik kazasında gögsünde protez oldugunu doktor söylemeleri gerek..Annen o zamanmı ögrensin bunları??? Yavrum biraz daha mantıklı ve gerçekci düşün lütfen.Basite alma,pembe düşler her zaman daha iyi görünür tabi ama o perdenin arkasınada bak.Kendini annenin yerine koy,empati yap.Hoşuna giderse bilemem ama benden sana ufak bir tavsiye annenle bu durumu paylaş..Gerekirse kavga et ameliyat ol ama annen durumu bil-sin....

İste budur arkadasım dımı ama sözler nereye kadar:)
Canım seni kutluyorum çok verimli bir görüşme olmuş yine. Damla olması güzel bence ben kendi adıma goruntuyu daha doğal buluyorum. 320 de harika bence tam konuştuğumuz gibi. Arion olması da harika yalnız onay durumunu bilmiyorum onun birdahaki sefere sorabilirsen sevinirim. Bundan sonrası için Allah yardımcı olsun arkadasım hersey su gibi yolunda gider inşallah..

Canım benim,çok sağol.İyi dileklerinize desteğinize o kadar ihtiyacım var ki :16:
Canım ben onayları sordum zaten ama mesaj çok uzayınca yazmayayım demiştim :1:
FDA onayı sadece mentorda varmış,arion ve natrelle'de ise CEE onayı varmış.
Bu onaylar da kesinlikle güvenilirmiş.

canım hadi hayırlı olsun. büyük bi kısmını hallettin karar vererek... biz de aynı şekilde 320 cc arion damlaya karar vermiştik naci beyle... daha sonra eve gelince bi kaç gün eşimin beynini yenim "ayyy çok mu büyük seçtik acaba" diye... ama sonra ameliyattan çıkınca ve şuanda (21.günüm) en doğru seçimi yaptığımı farkettim. iyi ki bu şekilde karar vermişiz dedim... tam benim istdediğim gibi bir boyut...emin ol çok güzel sonuç alacaksın canım için rahat olsun... 3d boyutlu fotoğrafın çıktısı alınmıyor malesef ben de sormuştum naci beye. keşke telefonla fotosunu çekseydin o anda dedi ama makinayı kapattığı için tekrar açıp çekemedik. zaten sonra " amannn napcaksın fotosunu gerçeğini görceksin bi kaç gün sonra" demişti:)) şimdi acaip mutluyum... ve bir an önce normal meme kıvamına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum... sen de bir an önce olup rahatlarsın inşallah canım

Evet canım okumuştum konunu,senin şu anki halini çok merak ediyorum,resim koyarsan ilk ben kapındayım :27:
Ben de düşünüyorum büyük olur mu acaba vs diye,umarım olmaz,resimlerde ideal görünüyordu.Resimlerdeki ile karşılaştırınca nasıl sence,resimlerdeki gibi mi oluyor hakikaten?
İyi dileklerin için çok sağol canım benim,inşallah diyorum inşallah,ben de artık rahatlamak istiyorum.Zor bir süreç.

hastanede kalma olayını sordun mu canım

Evet canım sordum,istersen kalırsın tabii,gerek olmuyor ama sen bilirsin dedi.
Hastane aracını da ayarlayacak,çünkü benim aracım yok.

nemutlubana, istediğin ölçüyü bulman, buna karar vermen en büyük adım.
Umarım ameliyatında cok rahat bir şekilde geçer; gün belirlediniz mi?

Çok teşekkürler canım benim,nolur dualarınızı eksik etmeyin.24 Ekim canım ameliyat günüm.

Canım,pek iyi bir fikir gibi gelmeyebilir ama bence annene bu ameliyatı oldugunu söylemelisin.Yada silikon ameliyatı degilde kist alınacak gibi birşeyde diyebilirsin ama söylemelisin...Bende bu ameliyatı gizli olmayı düşünüyordum.Hatta hiçkimseye söylemeyecektim.Hastanede kaldıgım günü arkadaşımda kalmış gibi gösterip eve geldikten sonrada sırtım tutuldu falan demeyi düşünüyordum.İyikide öyle yapmamışım,çünkü ameliyat sonrası durumun gerçektende öyle basit olmuyor :50: Yatıp kalkarken birinden destel alman lazım,ilaçların,dikişlerin var.3 günde bir pansumana gideceksin.Kontrollerin var..SEn bunları nasıl basit gösterip saklayacaksın anlamadım.Bu ameliyat komplikasyonları olan bir ameliyat.Allah korusun ya ameliyatta birşey yaşarsan,annene durumu izah ettiklerinde annen doktora ne diyecek,doktor annene ne diyecek...Bu ameliyattan sonra senin protez kartlarını saklaman gerek,acil bir trafik kazasında gögsünde protez oldugunu doktor söylemeleri gerek..Annen o zamanmı ögrensin bunları??? Yavrum biraz daha mantıklı ve gerçekci düşün lütfen.Basite alma,pembe düşler her zaman daha iyi görünür tabi ama o perdenin arkasınada bak.Kendini annenin yerine koy,empati yap.Hoşuna giderse bilemem ama benden sana ufak bir tavsiye annenle bu durumu paylaş..Gerekirse kavga et ameliyat ol ama annen durumu bil-sin....

Arzucum sana katılıyorum bu konuda,annelerin bilmeye hakkı var ama benim annem bunu kaldıramayabilir.Mesele silikon olması değil,mesele ameliyat olması.Annem çok telaşlanır,evhamlanır,korkar.Tahlil dememe rağmen 2 gündür tansiyonu bir çıkıyor bir iniyor,ameliyat dediğimi düşünemiyorum.Ama biz ablamlarla bir orta yol bulduk.Daha önce yaptırdığım dudak dolgusunu şimdi göğüslere yaptıracağımı,basit bir operasyon olacağını söyleyeceğim.Tahlil falan yok için rahat olsun diyeceğim.
Benim derdim gerçekten utanmak çekinmek değil,benim endişem annemin sağlık durumu bu heyecanı kaldırabilir mi?
Kendimi de geçtim,kızsa söylense bunları da kaldırırım,ama telaşlanıp tansiyonunun çıkmasını üzülmesini istemem.

Back