Arkadaşlar ben geldiiim
3-boyutlu çalışmamızı yaptık sonunda.Merak eden varsa önce nasıl bir şey olduğunu anlatayım.Naci beyin hemşiresi eşliğinde röntgen makinası gibi bir makinanın karşısında durup nefesini tutup resmini çektiriyorsun.Sonra birkaç tane normal resmini çekiyor.Sonra bunlardan röntgen gibi olanla bilgisayardaki bir programla çeşitli ölçümler yapılıyor.
Bu ölçümler sonucunda, genelde tüm kadınlarda olduğu gibi benim de sol göğsüm biraz daha ileriye bakıyor,sağ ona milimetrik bir farkla dışa doğru bakıyor.Bunun nedeni solda kalbin olması imiş,çok büyük yüzdeyle bu bütün kadınlarda böyleymiş ve bu değişmezmiş,şu anda bu rahatsızlık vermiyorsa sonra da vermez dedi,zaten sadece bu şekilde milimetrik ölçümlerle anlaşılan bir durummuş.Onun dışında benim duruşumdan kaynaklanan bir durum da bir göğsüm diğerinden yine milimetrik şekilde yukarıda,bunun için de duruşumu düzeltmem gerekiyor,nedense dümdüz duramıyorum ben,hep bir omzum biraz daha aşağıda,zaten kuaförümü de çıldırtıyorum bu konuda
İki göğsün dokusuna gelince zannettiğimin aksine arada çok az bir fark varmış,bir çay kaşığı su kadar diye tarif etti Naci bey.Bu yüzden farklı cclere gerek olmadığını,zaten protezler arasında en az 20-30 cc fark olduğunu bunun da farklı bir asimetriye sebep olacağını söyledi ve 5 cclik bir fark için 20-30 cc farklı protez konulmasının mantıksız olacağını açıkladı.
Benim vücuduma göre yapılan ölçümlerde bana uygun aralık 250 cc ile 375 cc arasında belirlendi.Bu aralıkta her protez senin vücuduna konabilir,buna sen karar vereceksin dedi.Şöyle ortadan başlayalım dedik.Önce 280 damla ile başladık,fena değildi,ona denk gelen yuvarlak 295 imiş,ona da baktık,ben arada hiçbir fark göremedim,bunu da Naci beye söyledim.Fark yok çünkü dedi,senin vücudunda ikisi arasında pek fark yok dedi,eğer göğüste sarkma vs yoksa diğer tüm unsurlar idealse damla-yuvarlak çok gözle görülür bir fark yaratmaz dedi.Sonra 280'in bir büyüğü 320'e geçtik,ben 320 damlayı göörünce işte bu dedim,hem istediğim dolgunluğu sağlıyor hem de çok doğal duruyordu.320 damla ile yuvarlağı karşılaştırdık bu defa,ilk bakışta bir fark göremedim ama hızlı hızlı ikisini arka arkaya gösterince damlanın daha dik durduğunu dekolteyi daha güzel yaptığını gördüm.Damla sanki daha dik bir görüntü veriyor dedim Naci beye,o da şu şekilde açıkladı damla biraz daha geniş bir alan kapladığı için daha yukarıdan başlar,bu nedenle daha dik bir görüntü oluşturur dedi.
Sonuç olarak ben 320 cc damla moderate profil protezin vücudumda duruşunu çok beğendim.
Protez markasına gelince bu konuda da uzun uzun konuştuk.Ben siz hangisini tavsiye edersiniz diye sordum,natrelle ve arion'un ikisini de tavsiye ettiğini sadece mentor tavsiye etmediğini,çünkü mentorun yenilikleri takip etmediğini,en eski protez markası olduğunu anlattı.Arion ve natrelle'in dış zarının 6 katmanlı olduğunu,mentorun ise 3 katmanlı olduğunu,bu nedenle mentorun sızıntılara karşı riskinin daha yüksek olduğunu,üstelik 3 katmanlı olmasına rağmen katmanlarının daha kalın olmasından dolayı elle hissedilebilirliğinin daha yüksek olduğunu söyledi.Arion'un elle hissedilmesinin hemen hemen imkansız olduğunu söyledi,ben de bu konudaki hassasiyetimi tekrar vurguladım.Bir kadın elbette protezinin nerde olduğunu hisseder ama maksat bunu en aza indirmektir dedi.Bana dual jel protezleri tavsiye etti.Dual jel protezlerin daha yumuşak bir yapısı olduğunu,meme kıvamına çok daha yakın olduğunu,cohesive jellerin genelde emzirmiş kişilerde daha sert olduğundan dolayı tercih edildiğini söyledi.Ben dual jel ne demek hiç bilmediğimden dolayı konuyu açmasını isteyince şu şekilde açıkladı;dual jellerde adından da anlaşılacağı gibi alt kısımda sert üst kısımda yumuşak olacak şekilde iki çeşit yapıda jel kullanılır,böyle olması hem meme kıvamına yakın olmasını sağlar hem de alttaki sert kısmın yoğunluğunun fazla olması nedeniyle üstteki yumuşak kısmın zamanla yerçekimiyle aşağı doğru kaymasını engeller,bir nevi tutar,bu da protezin daha uzun yıllar yapısının bozulmamasını,ilk günkü gibi kalmasını sağlar dedi.
Dual jel protezleri üreten sadece natrelle ve arion'muş.Ama natrelle bu protezleri Türkiye'ye genelde göndermiyormuş çok ekstra durumlar hariç,gönderse bile iki katı fiyatına gönderiyormuş,arion o kadar farklı değilmiş fiyat olarak,o yüzden arionu tavsiye etti.
Sonuç olarak moderate AX 320 cc damlaya karar verdik.İnşallah hayırlısı olur.
Öylesine bir denemek için bana olabilecek en büyük protezi de gösterdi, 375 cc
Aman yarabbim o neydi öyle :) Karşıdan yandan fena değil de yatar vaziyette füze gibiydi
Ben yok çok büyük bu dedim,Naci bey bile güldü,iyiymiş bu böyle dedi
heyecan olmadan olmaz arkadaşım
O heyecan o bedende dolaşacak arkadaşım diyorsun
Hadi bakalım hayırlı olsun tatlım. Haberlerini bekliyorum merakla. Calışma sonucunda tamam budur, benim için en ideali bu dediğin halinin bir kopyasını kendine de iste bence. Naci bey hayır diyebilir ama denemelerden birşeyler çıkmaz.
320 cc'nin resmini istemek hiç aklıma gelmedi canım,gerçi isteseydim bile veremeyebilirdi çünkü bunlar normal resim değildi,similasyon sonucu oluşan görüntülerin resim olarak çıktısı alınabiliyor mu bilmiyorum,ben gerçeğini gösteririm arkadaşım