- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 148
- 44
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Çok sevindim sizin adınıza21 aylık oğlum. Son aylarda ruh gibi gezmemin en büyük nedeni. Gerçekten en zorlandığım konu bu oldu. 2 hafta önce artık uykusuzluk ikimizin de gergin keyifsiz gün geçirmesine neden oluyordu. Her gün bu akşam bıraktırıcam artık diye başlayıp sonra pes ediyordum. Hiç istikrarlı olmadım. En son dayanamadığım gün ne olursa olsun bıraktırcam dedim. 2 3 gün gündüz memelerini azaltmaya başladım. Yapıştığı an oyun oynayarak dikkat dağıttım. Sonra akşam uyumadan 1 saat önce emzirdim. Karnınıda tok oluyordu yediriyordum. Sonra evin ışıklarını kapatıp aa uyku saati diyip odaya götürdüm. Krem yağ sürdüm oyun gibi yaptım. Tulumunu giydirdim. Dikkatini çeken kitaplar vardı onları sırayla şakalaşarak okudum. Sonra ışığı kapatıp konuştum. Bütün hayvanların ismini tek tek sayarak uyudu dedim hepsi için. Tabi eli memeye gidiyordu hep. Ay memede uyumuş sabah uyanacakmış dedim. Ağladı hatta baya ağladı. Sarıldım sürekli sabırlı davranmaya çalıştım tam 1 saat sürdü. O ara hep poposuna hafif vurdum. 1 saat sonrası uyudu. 3 gün böyle devam etti. 4. Gün bu süre 15 dakika oldu. Ama her gün istisnasız aynı şeyleri tekrarladım. Şimdi 2. Haftamız. Kendisi kremlerini alıp geliyor. Çok inatçı ve meme delisi oğlum vaedı. Hayatta beniö oğlum alışmaz rutine falan diyordjm. Ama zaten uykusuz kalıyoruz bir cesaret edip bunun için kalalım uykusuz sonu zafer gerçekten.
Memeden kesince kesintisiz uyumaya başlıyorlar genelde. İnstagramda baldan anne sayfasını takip edinMerhaba
22 aylık kızım var
Meme delisi bir bebek
Uykuya emerek geçiyor ve geceleri de en az 5-6 kere uyanıyor yeniden emiyor , geri uyuyor . Bazen bu sayı artıyor ancak azalmıyor .
Sorum şu olacak
Uykuya meme ile geçen bebekleriniz emmeyi bırakınca nasıl uyudular
Gece uyanmaları bitti mi ?
İştahlarında değişiklik oldu mu
Teşekkür ederim
TeşekkürlerMemeden kesince kesintisiz uyumaya başlıyorlar genelde. İnstagramda baldan anne sayfasını takip edin
baldan_anne_uyku • Instagram photos and videos
40K Followers, 3 Following, 110 Posts - See Instagram photos and videos from @baldan_anne_uykuinstagram.com
İşte saçma düşünceler :)Arkadaşım inşallah sende benim gibi çabucak atlatırsın bu süreci :)
Bence annenin istikrarında bitiyor bu. Bide korkma aranızdaki bağ her geçen gün daha sağlamlaşıyor ne bitmesi
Peki gece meme için uyandığında nasıl uykuya devam ettiOğlum tam olarak böyleydi. Memeye çok düşkün, gece sık sık uyanıp emen, gece emerek uyuyan. Kademeli kestim ben. İlk önce geceyi kestim. Uyanınca yanıma alıp uyuttum. Gündüz emmeyi azalttım. Sonra tamamen kestim.
Peki gece meme için uyandığında nasıl uykuya devam etti
Benim kızım gece vermezsem çok fazla ağlıyor
Sarılıp uyudu o yönden şanslıydım. Bir de biz sen abi oldun derdik hep (abi olmayı seviyordu) abiler emmez diyince üstünde durmadıPeki gece meme için uyandığında nasıl uykuya devam etti
Benim kızım gece vermezsem çok fazla ağlıyor
Ne kadar sanslısınızSarılıp uyudu o yönden şanslıydım. Bir de biz sen abi oldun derdik hep (abi olmayı seviyordu) abiler emmez diyince üstünde durmadı
Hayır yapmadımBende gece beslenmesini kesmek istiyorum ama nasıl bilmiyorum yaaa konuyu takip edeceğim bende . Hiç deneme yaptınız mı acaba
Bende açıkçası uykuya geçerken meme ile geçmemesi lazım . Ama denemekten korkuyorum çünkü uyku saatleri ileri doğru kayacak o yüzden düzen bozulsun istemiyorumHayır yapmadım
Bazen gündüzleri sadece dikkatini dağitiyorum o zaman üstelemiyor ama geceleri düşündüğümde bana kabus gbi geliyor yani bunu başarmak çok zor gibi
Uyku aralarında nasıl uyutacağım bilmiyorum
Benim kızım da tam anlattığın gibiydi, 25 ayı doldurdu geçen hafta. Her akşam işten gelince meme meme diye sevinerek sarılıyordu bana. Uykuya her gece meme ile geçiyordu, gece emmek için çok sık olmasa da kalkıyordu. Artık iki yaşını doldurdu diye çevremden baskılar gelmeye başladı, ben de şimdi bıraktıramazsam sonra hiç bıraktıramam diye korkup ani bir kararla bir anda kestim :)Ne kadar sanslısınız
Ben işten eve geliyorum meme geldi diyor bebeğim
Eli ile seviyor gıdık gıdık diyor
Kafası ile vuruyor öyun oynuyor
Bazen oksuyorr uyyy uyyy canım diyor
Uykulara nasıl geçiyorsunuz şimdiBenim kızım da tam anlattığın gibiydi, 25 ayı doldurdu geçen hafta. Her akşam işten gelince meme meme diye sevinerek sarılıyordu bana. Uykuya her gece meme ile geçiyordu, gece emmek için çok sık olmasa da kalkıyordu. Artık iki yaşını doldurdu diye çevremden baskılar gelmeye başladı, ben de şimdi bıraktıramazsam sonra hiç bıraktıramam diye korkup ani bir kararla bir anda kestim :)
Ketçap sürüp üzerine pamuk koydum, meme istedikçe of oldu annem diyip gösterdim. Sadece ilk gece bi ağladı sonra artık kendisi gelip meme of demeye başladı :)
Her gün bi kere memeye bakıp kontrol ediyoruz ama hala ketçaplı mı diye
Kesin kararlı olmak çok önemli, dayanamayıp ikinci gün ketçap sürmeyi bırakacaktım ama içim cız etse de dayandım
Darısı kolaylıkla başınıza
Uykulara nasıl geçiyorsunuz şimdigece uyanmayı bıraktı mı bizim
Hadi kızım uyumaya gidiyoruz diyorum, tabii ki önce istemiyorUykulara nasıl geçiyorsunuz şimdigece uyanmayı bıraktı mı acaba . Tüm evin ışıklarını kapatıp yatak odasına geçiyoruz, o da mecburen geliyor. Aramıza alıyoruz onunla ilgilenmiyoruz uyumuş numarası yapıyoruz o da gözlerini kapatıp uyuyup kalıyor. Kendi kendine uyumayı öğreniyor şuanda yani. Bugün 6.günümüz ve geceleri uyanmayı bıraktı. Umarım kısa sürmez bu durum da böyle devam eder
Hadi kızım uyumaya gidiyoruz diyorum, tabii ki önce istemiyorUykulara nasıl geçiyorsunuz şimdigece uyanmayı bıraktı mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?