• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme ucunun kanaması

nane_molla

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
408
390
303
Bebeğim 4aylık oldu. 3-4 hafta önce mastit geçirdim o zamandan beridir meme ucumdaki çatlaklardan kan sızıyo. Kremler kullanıyorum 3-4gün sonra geçiyo. Emzirmeye başladıktan 4-5gün sonra tekrar kanıyo. Doğumdan sonraki ilk zamanlarda bu kadar sıkıntı yaşamamıştım. Meme uçlarımdaki çatlaklar yüzünden mi kanıyo. Öncelikle çatlakları mı çözmem gerek. Tecrübesi ve fikri olan var mı?

benim bir talihsizligim var benim dogustan meme uclarim catlak ole bir genetik sikinti yasiyorum emzirme donemimde galiyle bu daha da artti ne ilaclar kullandim ne kremler hic biri fayda etmedi careyi internette okudugum bi tarifte buldum cam bir kavanozun ic8ne gul suyu ve bir kac tane ayva cekirdegi atiyosun bir gun bekletiyosun o jel haline geliyo onu meme ucuna suruyosun hem emzirecegin zaman dogal oldugu 8cin silmen falan da gerekmiyo ama gul suyunu al8tken dikkat et eczaneden alsan daha iyi olur en azindan gercrk bir gul suyu olsun bana o iyi geldi kanama durdu yara falan kapmadi hemde meme ucunu rahatlatti

benim bir talihsizligim var benim dogustan meme uclarim catlak ole bir genetik sikinti yasiyorum emzirme donemimde galiyle bu daha da artti ne ilaclar kullandim ne kremler hic biri fayda etmedi careyi internette okudugum bi tarifte buldum cam bir kavanozun ic8ne gul suyu ve bir kac tane ayva cekirdegi atiyosun bir gun bekletiyosun o jel haline geliyo onu meme ucuna suruyosun hem emzirecegin zaman dogal oldugu 8cin silmen falan da gerekmiyo ama gul suyunu al8tken dikkat et eczaneden alsan daha iyi olur en azindan gercrk bir gul suyu olsun bana o iyi geldi kanama durdu yara falan kapmadi hemde meme ucunu rahatlatti
Teşekkür ederim tavsiyeniz için öncelikle. Ayva çekirdeğini duymuştum ama suyla yapmıştım ben ve pek işe yaramadı diye bıraktım. Gerçi bir seferden bir şey olmaz ama bir de dediğiniz gibi gül suyuyla deneyeyim. İnşallah işe yarar. Aslında herkes ilk zamanlar emzirmede problem yaşar benim duyduğum, benim baştan çok rahattı 3.ayda sıkıntılar başladı hala da ya kanar ya ağrır bir düzelmedi

sanirim ya basinda yada 3 aydan sonra hep bu tarihleri okudum bana iyi geldi bu tarif umarim sana da iyi gelir hatta ben kudret nari bile surdum bizde onu la merhem yaparlar bekletirler bi sene sonra kullanirsin o bile fayda etmemisti sadece bu gulsuyu ve ayva cekurdegi rahatlattti bide ven dusunce gucune inanirim iyi olcak de inan iy oluyo hormonlar duygular dusunceler biz kadinlarin metebozlizmasini fazlasiyla etkiliyo

Ben de pompayı yanlış yerleştirmem yüzünden yara yaptım göğüs ucumu yani benimki bildiğin yarılmıştı. Bebeğimi emzirirken acısı beynime vuruyordu ağlıyordum resmen. Ben saf zeytinyağı kullandım sürekli sürdüm hiç kurumasına izin vermedim ve evde yalnız olduğum için tüm perdeleri kapatıp göğsüm dışarda dolaştım kapatmadım hiç 4-5 güne geçti.

Çok teşekkürler gül suyunu alıp ayva çekirdeği ile jel haline getirip sürdüm, saf zeytinyağı 3kere sürdüm ve nemli kalmaması için sütyen kullanmadım. Bir günde bile çok rahatladı. Emzirirken yaşadığım acı çok çok azdı. Umarım kan da gelmez artık.
Psikolojim pek sağlam kalamıyo malesef bu aralar evliliğimiz çok kötü gidiyo sanırım bitiriyoruz. Keşke bu konuda da işe yarasa şu merhemler, yağlar :(

Çok teşekkürler gül suyunu alıp ayva çekirdeği ile jel haline getirip sürdüm, saf zeytinyağı 3kere sürdüm ve nemli kalmaması için sütyen kullanmadım. Bir günde bile çok rahatladı. Emzirirken yaşadığım acı çok çok azdı. Umarım kan da gelmez artık.
Psikolojim pek sağlam kalamıyo malesef bu aralar evliliğimiz çok kötü gidiyo sanırım bitiriyoruz. Keşke bu konuda da işe yarasa şu merhemler, yağlar :KK43:
Bu dönemde sıkıntılar yaşanıyor illaki sabırlı olmanız gerekiyor ne yazıkki eşlerin çoğu içinde bulunduğumuz psikolojiyi anlamıyor. Benim eşim benden çok lohusa sendromu yaşadı resmen biz de çok büyük kavgalar ettik şimdi düzelttik sayılır. Siz de düzelirsiniz bir süre sonra.

2 gun once sezeyan dogum yaptım bebegim emmiyor sagdim biraz sonrada 3 cay kasigi cikti 2 kere falanda 10 dakika emdi emmedi,slikon gogus ucu kullandim cok acıyor Ucunda kanama olustu ne yapmam gerek

Back