Meme Ucu Problemi Delirmek Üzereyim :

Benim meme ucum da yok, dümdüz orası.. Valla ben çok memnunum çünkü sürekli sütyen takmak zorunda kalmıyorum, hiç belli olmuyor. Meme büyütme ameliyatı oldum, doktorum mutlaka bir yorumda bulunurdu eğer bunun bir problem olduğunu düşünseydi.

Canım benimde yoktu dümdüzdü. Bebeğimin rahat emmesini sıkıntı çekmesini istemediğim için eşime emdirdim. :KK70: Bebeğim rahat rahat emebilicek aç kalmıycak kuzum.

benimde meme ucum pembe ergenlerın olur ya hani aynen öle bende takıyorum allahtan gorunmuyor evlenınce takmam esım acısından sevıyorsa her halımle sever, cocugu bende dusundum nasıl emzırcem zaten lımon kadarlar :KK70:

Benimde öyleydi. Çocuğum oldu kv gelip gidip laf etse de senin göğsün özürlü diye. 2 hafta geçmeden çıktı oğlum 2 buçuk yaşına kadar emdi. Şimdi eskisi gibi olsun istiyorum ama olmuyorrr. Bikini seçerken anladım göğüs ucu hiçte özenilecek bişey değil miş. Baya acı çekiyor insan emzirirken ama göğüs ucu olanlarda çekiyormuş . Ama şöyle bir avantajı var göğüs ucu olanlarda yarılma oluyor mesela bende hiç öyle bir problem olmadı

Benim teyzemin de yok. Bizde kaliyorlar soyunurken yanlislikla odaya girdim gormus bulundum ucu ten rengi gibi beyazdi kahverengi uç yoktu Hoppa

Benim de bu konuda sıkıntım var ama benimki sıfır değil.
İnşallah silikon taktırıcam.
Öncelikle bu sorunu yaşayan pekçok kadın var. İnternette de bir sürü yorum var.
Çocuğa bu haldeyken süt vermek imkansıza yakın da olabilir, bazı göğüs ucu çıkarıcı aletle imkanlı hale de gelebilir.
Ama genellikle çok zor.
Göğüsleri süt verebilecek durumda olduğu halde sütü gelmeyenler var, bebeği ne yapsa da istemeyen var vs.
O yüzden süt verme mevzusuna bu kadar takmamalı. Elden gelen bir şey yoksa kabullenip çare aramaya başlamalı.
Mamalar kullanmak gerek.
Bunların dışında ben olsam asla kocamın karşısına bu halde çıkamazdım.
İnsan kendini kadın gibi hissetmiyor bile göğüs ucu diğer kadınlar gibi olmayınca. Karşımdaki erkek sorun değil dese de ben aşamıyorum bunu.
Gayet anormal bir görüntü bence. Kötü olmasa bile tuhaf.
Senin bu konuda rahat davranman güzel en azından.

Merhaba, uzun süredir giriş yapmıyordum ama konu ilgimi çekti. Öncelikle için rahat olsun birçok kadında olan bir durum bu. Bende de var. Kapalı meme ucu olarak geçiyor. Nette araştırırsan bunun şiddetine göre birkaç tip olduğunu göreceksin. Ben ikinci tipim. Normalde meme ucu hiç görünmez içerdedir ama soğukta üşüdüğümde kendiliğinden çıkıyor. Daha inatçı vakalarda dokunarak bölgeye kan akışının gelmesi uyarılması gerekiyor bu da bebeğin emme hareketi aslında. Aynı şekilde uğraşırsam yani o areola dediğimiz koyu renk dokuya masaj yaparsam yine çıkıyor. Bu durumda emzirmeyle ilgili bir sıkıntı çıkması ihtimali yok.

Bir tip daha var ki değil dokunma, bebeğin emme hareketiyle bile meme ucu dışarı çıkmıyor. Öyle durumlarda cerrahi işlem düşünülebilir ama çok dikkat etmek lazım.

Cerrahi işlem estetik amaçla yapılırsa dikkatli olunmadığında süt kanallarına zarar verebileceğinden biraz riskli. Sanki bebek emiyor gibi o bölgeye sabırla beş on dakika masaj yapmayı dene, eğer hala çıkmıyorsa doktorla cerrahi müdahaleyi konuşabilirsin. Önemli olan süt kanallarına zarar verilmemesi, estetik değil bu amaçla yaptırıyorsun çünkü en başta..

Tekrar geçmiş olsun.

Kızlar merhaba, aramadığım bakmadım site kalmadı artık ümidimi iyice yitirdim benim meme ucum yok İnternette bir tane bile benim gibi bulamadım sanki bi bende varmış gibi bende varmış gibi herkes İçedönük olmasından falan yakınmış benim bildiğiniz göğüs ucum yok elimle çıkarmaya çalıştığım zaman çatlak çatlak birkaç et parçasından ibaret yeni Evliyim yarın öbür gün çocuk sahibi olduğumda ne yapacağım Çocuğumun nasıl emzireceğim bilmiyorum

Doktora git diyecek olanlar için daha önce özel hastanede göründüm bana "seninki de böyle yapacak birşey yok" dedi

Çıldırıcam ne olur yaşayan çözümünü bilen varsa yazsın
Canım hiç problem etme bunu kendine ucunun olmaması emzirmeyi engellemiyor ya da zorlaştırmıyor. Zaten benek sadece gögüs ucunu degil kahverengi kısmın tamamını alması gerekiyor sut gelmesi için yani kahverengi kısmı damağına kadar alması lazım bu konuda animasyon videoları var izle istersen daha iyi anlarsın.

Google görsellere inverted nipple yazdığında çıkan şeyse, yani bendeki gibi. Ama soğukta ya da dokunmayla ucu hiç çıkmıyorsa bunun için emzirme öncesi kullanılan pompa türü bir alet var, ki birçok kadın plastik bardağın altını keserek kendileri de yapıyor. İngilizce bir şey, yardım gerekirse özelden yazabilirsin. :KK49:

Canım hiç problem etme bunu kendine ucunun olmaması emzirmeyi engellemiyor ya da zorlaştırmıyor. Zaten benek sadece gögüs ucunu degil kahverengi kısmın tamamını alması gerekiyor sut gelmesi için yani kahverengi kısmı damağına kadar alması lazım bu konuda animasyon videoları var izle istersen daha iyi anlarsın.

Merhaba, bahsettiği şey o renkli bölgenin olmaması değil de ucunun olmaması. Biberonun uzun emilen kısmını düşünün, orasını bastırıp içine çökerttiğinizi düşünün. Bebeğin emebileceği kısım içerde çökmüş kalıyor bu durumda. Bende de aynı durum var, normalde içerde ama soğukta çıkıyor. Birkaç sene öncesine kadar herkesi öyle sanırdım :21: meğerse normal insanların hep meme ucu varmış. :KK56: Anlatınca insanlar çoğunlukla garipsiyor ama hiç çıkmayan inatçı durumlarda cerrahi operasyon gerekebiliyor. Bunun için ben de doktora gitmiştim.

Bir de hiç çıkmıyosa orda nemden iltihaplanma olabiliyor ve bu süt kanallarının tıkanmasına sebep olabiliyor. Benim tipimdekilerin soğukta normalde döndüğü için banyoda temizleme şansımız var. Bazı vakalar çok inatçı olabiliyor.

Merhaba, bahsettiği şey o renkli bölgenin olmaması değil de ucunun olmaması. Biberonun uzun emilen kısmını düşünün, orasını bastırıp içine çökerttiğinizi düşünün. Bebeğin emebileceği kısım içerde çökmüş kalıyor bu durumda. Bende de aynı durum var, normalde içerde ama soğukta çıkıyor. Birkaç sene öncesine kadar herkesi öyle sanırdım :21: meğerse normal insanların hep meme ucu varmış. :KK56: Anlatınca insanlar çoğunlukla garipsiyor ama hiç çıkmayan inatçı durumlarda cerrahi operasyon gerekebiliyor. Bunun için ben de doktora gitmiştim.

Bir de hiç çıkmıyosa orda nemden iltihaplanma olabiliyor ve bu süt kanallarının tıkanmasına sebep olabiliyor. Benim tipimdekilerin soğukta normalde döndüğü için banyoda temizleme şansımız var. Bazı vakalar çok inatçı olabiliyor.
Anlasım canım sadece ucundan bahsettiğini ama ucunun olmaması engellemiyor işte bebek sadece ucunu emmiyor çunku kahverengi kısmın tamamına yakın kısmını ağzına alması gerekiyor sadece ucunu ağzına aldığında sut gelmez zaten emzirme eğitiminde eğitimciler soyluyor bunu ucunun olmaması emzirmeye engel değil diye. Ki benimde ucu yoktu onceden sadece soğukta uyarıldığında çıkıyordu şuan hamileliğin sonlarına doğru biraz biraz çıkmaya başlamış

Anlasım canım sadece ucundan bahsettiğini ama ucunun olmaması engellemiyor işte bebek sadece ucunu emmiyor çunku kahverengi kısmın tamamına yakın kısmını ağzına alması gerekiyor sadece ucunu ağzına aldığında sut gelmez zaten emzirme eğitiminde eğitimciler soyluyor bunu ucunun olmaması emzirmeye engel değil diye. Ki benimde ucu yoktu onceden sadece soğukta uyarıldığında çıkıyordu şuan hamileliğin sonlarına doğru biraz biraz çıkmaya başlamış

İçimi rahatlattınız benim de, sorun olmamasına bebişinizi rahatça emzirmenize (yanlış okumuşum henüz bebek gelmemiş :) inşallah emzireceğinize) çok sevindim. :nazar: Ben henüz bekarım o yüzden bilemiyorum. Ancak çocuk olduğunda anlarım, bakalım problem olacak mı diyordum. :21:

O zaman bence konu sahibinin de içi rahat edebilir. En kötü ihtimalle bile çaresi olmayan bir durum değil. Sadece kapalı kaldığı için temizliğine ekstradan dikkat etmemiz gerekiyor fazladan. Akıntıların birikmemesi için pamukla nazikçe temizlememiz faydalı olabilir.

Hepimize geçmiş olsun :KK200: :KK55:

Benim sol göğüs ucum öyleydi bende seninle aynı şeyleri düşünüyodum evlendim o şekildeydi ama bebeğim doğduktan sonra ucu oluştu dışarıya doğru çıktı şimdi normal görünümde

Bazi arkadaslar esimden utandim cekindim esim sorun etmedi sagolsun vs biseyler yazmis Allah sizi oyle yaratmissa siz ne yapabilirsiniz ki bence cok fazla kafaya takmadan cozum aranmali sanki eslerimizin vucudunda hic mi kusur yok

Merhaba
Göğüs ucum hiç yoktu. Bebegimi emziremeyecegim diye cok korktum. Tam nipletteyi almak uzereyken eşimden ilk basta çok saçma buldugum bir fikir geldi. nipletenin mantigi vakum etkisi ile meme kanallarini esnetmek ve uc yapmak. Ayni islevi yapan diger bir alet ise kupa. Kupalar artik boy boy set halinde satılıyor. Evimizde bir set resimde göreceğiniz kupa vardi. Her boydan iki adet mevcut. En ufak kupayi alip göğüs ucuma yerlestirdim ve vakum yaptim. Tam 1 ayda göğüs uclarim çıktı. Ne aci cektim, ne de sorun yasadim. Niplette tek bir göğüs icin uç sağlıyor ben 2 göğsüme de iki farkli kupa ile ayni anda uyguladim. İki göğüs için 200 tl civari nipletteye para verecegime 20 tlye çözmüş oldum. Mantik ayni sakın nipletteye para vermeyin. Bir plastik parcasi için çok gereksiz. Bu deneyimimi paylasmak istedim ki göğüs içi olmayanlar sevinsin :) inanın benim göğüs ucum gerçekten hiç ama hiç yoktu. Hala bile içe dönüyor ama ufak bir masaj ile hooop geri geliyor :)

Eklentiler

• images.jpg
    images.jpg
    9,9 KB · Görüntüleme: 167
X