Meme ucu çöküklüğü ameliyatı olan var mı ?

valval

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
13
6
25
Meme ucu ameliyatı olmak istiyorum ankaradayım devlet karşılıyor mu pek sanmıyorum ama? Evre 2 mi 3 mü emin değilim elle uyardığımda dışarı çıkıyor gibi ama yine de normal bir kadın meme ucundan daha küçük anlayamıyorum o yüzden. Özelde yaptıran da olur bana veya buraya yazabilir misiniz acaba ?

Meme ucu ameliyatı olmak istiyorum ankaradayım devlet karşılıyor mu pek sanmıyorum ama? Evre 2 mi 3 mü emin değilim elle uyardığımda dışarı çıkıyor gibi ama yine de normal bir kadın meme ucundan daha küçük anlayamıyorum o yüzden. Özelde yaptıran da olur bana veya buraya yazabilir misiniz acaba ?
Bende de aynı dert var Ne yaptınız acaba

Merhaba benim yakın arkadaşımda da bu problem vardı meme büyütme ameliyatı olurken meme ucu dışarı çıkartma ve biraz da ekleme yaptılar ama doktoru onu uyardı yaparız ama ileride tekrar eski haline dönme olasılığı var dedi arkadaşım ameliyat olalı 2-3 sene oldu sanırım eski haline döndü eski halinden bir tık iyi de diyebiliriz yani bu olasılığı bilin belki doktorunuz belirtmez ise bizzat sorarsınız

Bende de meme ucu çöküklüğü var.Meme büyütme ameliyatı oldum.Ve görüştüğüm 3 farklı doktorda büyütme sonrası içeriden implantın meme ucunu iteceğini ve dışarı çıkacağını söylemişti.Ameliyat öncesi elimle çıkarırdım ama hemen içeri girerdi.Şimdi daha uzun dışarıda kalıyor ama yine içeri kaçıyor.Öncesinden devlet hastanesine de sadece çöküklük için gitmiştim.Doktor önemsiz gördü.Sağlık sıkıntısı olup olmadığına baktı.Ama o meme ucu çöküklüğü ruhumu çekiyor gibiydi.Huzursuz ediyordu.İçten birşey çekiyor gibi rahatsızlık veriyordu.Şimdi en azından o hissiyat geçti.Bir nebze de olsa dışarıda daha uzun kalıyor.

Benim dogustan ice dönük oldugu icin hem iceriden hem disaridan dikisler var suan . Suan korkutucu görünüyor . Dikisler eridiginde ne halde olacaklar bilmiyoruz bekleyip gorcez bakalim . Ama yillardir istedigim bir ameliyatti insallah gero donme olmaz ilerde

Benim dogustan ice dönük oldugu icin hem iceriden hem disaridan dikisler var suan . Suan korkutucu görünüyor . Dikisler eridiginde ne halde olacaklar bilmiyoruz bekleyip gorcez bakalim . Ama yillardir istedigim bir ameliyatti insallah gero donme olmaz ilerde
Bu arada benim gbi dogustan olanlarxa sut kanallari mecburen kesiliyor . Fakat ailemde cok fazla ayni dertten muzdarip olan var hic biri emziremedi . Yapi olarak gelismemis oldugu icin emzirme de mumkun olmuyor . Bu sebepten hic dusunmedim emzirme konusunu . Oyle de yok boyle de yok en azindan estetik kaygisindan kurtulmak istedim . Ciddi anlamda ozguvensiz birakiyordu benj

Bu arada benim gbi dogustan olanlarxa sut kanallari mecburen kesiliyor . Fakat ailemde cok fazla ayni dertten muzdarip olan var hic biri emziremedi . Yapi olarak gelismemis oldugu icin emzirme de mumkun olmuyor . Bu sebepten hic dusunmedim emzirme konusunu . Oyle de yok boyle de yok en azindan estetik kaygisindan kurtulmak istedim . Ciddi anlamda ozguvensiz birakiyordu benj
Benimde kendimi bildim bileli çökük.Ama az da olsa emzirdim.Diğer memeye göre daha az süt geliyordu ama.6 ay emzirebildim.Şimdi hangi doktora gitsem ameliyata gerek görmedi nedense.Zor bir ameliyat ondan mı ? Protez takarkende içten destek olursa çıkacak dediler.Şimdi eskiye göre evet dışarı çıkıyor ama yine de diğeri gibi tamamen dışarıda değil.

Benimde kendimi bildim bileli çökük.Ama az da olsa emzirdim.Diğer memeye göre daha az süt geliyordu ama.6 ay emzirebildim.Şimdi hangi doktora gitsem ameliyata gerek görmedi nedense.Zor bir ameliyat ondan mı ? Protez takarkende içten destek olursa çıkacak dediler.Şimdi eskiye göre evet dışarı çıkıyor ama yine de diğeri gibi tamamen dışarıda değil.
Benim prtezle falan cikmadi

Hic zor bir ameliyat da değil 20 dklik bir islem ama sut kanallarini kesmek istemiyo cogu doktor . Kesilmesi sart bu ameliyatta

Hic zor bir ameliyat da değil 20 dklik bir islem ama sut kanallarini kesmek istemiyo cogu doktor . Kesilmesi sart bu ameliyatta
Ya meme büyütme haricinde sırf çöküklük içinde genel cerrahlara görüşmüştüm.Önemsemediler.Tetkik yapıp ciddi bir sağlık sorunu var mı sadece ona baktılar.Doktorlar önermeyince bende artık zorlamadım.
Çocuk doğurmayacağım ,emzirmeyeceğim oysa ki? Siz protezle beraber aynı anda mı oldunuz? Daha sonra mı?

Ya meme büyütme haricinde sırf çöküklük içinde genel cerrahlara görüşmüştüm.Önemsemediler.Tetkik yapıp ciddi bir sağlık sorunu var mı sadece ona baktılar.Doktorlar önermeyince bende artık zorlamadım.
Çocuk doğurmayacağım ,emzirmeyeceğim oysa ki? Siz protezle beraber aynı anda mı oldunuz? Daha sonra mı?
Ben protezle ayni anda oldum özelde oldum. Suan hem protezin dikisleri hemde meme basi dikisleri var yani. Tek ameliyatta yaptılar ikisini de

Benim de doğuştan çöküklük vardı, elle uyarınca çıkıyordu ama hemen sonra içeri göçüyordu. Bu memelerle 2 çocuğumu da 2 yıl emzirdim gayet de süt geldi, hiç sorun yaşamadım. Meme uçlarımdan biri emzirme sonrası düzeldi diğeri de iyice içe kaçtı. 10 gün önce devlet hastanesinde çökük meme ucum için ameliyat oldum. Gayet basit bir işlem lokal anestezi ile 15-20 dakika anca sürmüştür .sonrasında ağrı çok ama çok az oldu daha doğrusu sızı diyebilirim. Şu an kaşıntı var sadece ve dokunurken hafif bir acı, bir de meme ucunun kenarlarında 4 tane delik sanırım iç dikişler için iğnenin girdiği yerler. Çocuk emzirmeyen biri asla yaptırmasın bu işlemi çünkü sonrasında hiçbir şekilde emziremez.

X