İcimi rahatlattin bendede fibrokistik vardi zaten sancimadan ziyade tarif edememistim benimkide acima seklinde dokununca daha cok aciyor adet doneminde ele geliyor ve kayboluyor ve karakter le is olarak stresli bir yasantim var doktora tekrar gitmeyi ihmal etmeyecegim cok sagol
Korkma korkma. :) fibrokistik denen hede bende de var. Bir suru hemde. Ama doktor hicbir zarari olmadigini soyledi israrla. Hatta ben en son gittigimde buyumus, bir de koltukaltina yayilmis dedi. Ama cok iyi bir doktora gitmistim cok guveniyorum. Ben bunu fark edeli 5 yildan fazla oldu ve kanser olsam fark ederdim diye dusunuyorum. :))
Fibroadenomun da kontrol altinda olmasi gerektigini duymustum ben. Baska farklari neler ilgilenmedim acikcasi.
Sen firsat buldukca kontrol ettir canim.
Bende de var, hadi iyisin arkadas cikti sana.Fakat sanci degil de daha ziyade aciyor diyebilirim. Dokunmazsam hicbir sikayetim yok, dokununca cok aciyor benim mememde kitle olan kisim. Stresli oldugumda ve adet doneminde daha cok aciyor ve sanirim siskinlik oluyor ki daha cok ele geliyor.
Yag dokusunun farkli calismasindan oturu olustugunu ve genelde stres kaynakli oldugunu soylediler. Almaya gerek duymadilar. Kendiliginden kuculecegi ve kaybolacagi soylendi. Hala kaybolmadi ama ben onlarla yasamaya alistim.
Seninki kadar siddetli degil benim sikayetlerim ama iste canim yaniyor dokundugum zaman sadece.
Bir de son kontrolumde sutyenimi degistirmemi soylemisti doktor. Sporcu sutyeni onerdi. Iki gogus arasindaki kisim, koltuk altlari ve sirt kismi iyice sarmali desteklemeli ve hic cikarma dedi. Ben daha rahatim sanki onlardan kullanmaya basladigimdan beri. Bence kesinlikle sen de dene ve doktora gitmeyi ihmal etme.
Dün gece göğsüme felaket bir sancı girmişti.
2 yıl önce çiğköfte istemişti canım şişmiştiSonra indi tabi,ama 2 3 ay sonra tekrar ağrımaya başladı.
Doktora gittim,mostit dedi,ilaç verdi. Ultrasonda kitle görünmedi yani.
Ama dün gece kımıldayamadım. Bir daha gideceğim doktora.
ne olursa olsun,ihmale gelmez kesinlikle.
Kesin tanı konana kadargidin başka doktorlara da.
benim göğsümün içinde sanki baloncuk var,o baloncuk geziyo geziyo patlayacak patlayamıyor.
Çok geçmiş olsun.
benzer durumdayız... ben de ozel gunler veya bazı kıyafetler dışında sporcu sutyeni kullanmaya baslayalı rahatladım.
doktora gitme sebebimiz ve strese baglı bunu kabullenerek yasamamız vs hepsi benzer....
maalesef stres kaynagını kesemedigim icin bazen agrılarım siddetleniyor.
sanırım memeden ziyade bir psikiyatr a gitmek sorunumu cozermis gibi hissettim yazdıklarınızı okuyunca
size de gecmis olsun...
Peki fibroadenom kotuye ceviren bisey mi kizlar ya
Çevirir demeyeyim de fibrokistiğe göre daha bir ihtimal dahili diyeyim. İnternette bu konuyla alakalı bir yazı okuduğumda bile iyi huylu rahatsızlıklar diye geçiyor her ikisi de. Ben doktor değilim tabi yalan yanlış bilgi vermek istemem ama...
Her ihtimale karşı sürekli kontrol edilmesi hayrına olur. Çok endişe ettin sen bugün. Korkuttuk seni sanırım.
Evet ya evhamliyim da biraz. Kontrollerim de geldi ya stres basti bi kac rahatsizligim var 3 ayda bir doktordayim testler vs. Su meme konusu da canimi sikiyor reglim suan daha da agriyor taktim mi ne. Bakalim bu hafta da erteledim kacis yok ama:)
ben de oyle surekli yogunluktan erteliyorum ama tekrar doktora gitmek şart.
hem sizin kontrolleriniz de varmıs, beni kontrole bile cagırmadı degisiklik olursa gel dedi.
okudukca panikliyor insan
bence en iyisi hic kafanıza takmadan doktorun yolunu tutmak. stres bile tetikliyor agrıyı. o yuzden telas yapmayın
Canim benim meshur meshur sirt agrilarimda var kas romatizmasi fibromiyalji tiroitim yok cok sukur fakat anksiyete ve panikatagim var ve muhtemel bu tiroitten oturu sende dr vardir evhamlanman normal bi pozisyonda bende evhamliyim.:)
mastit meme iltihabı oluyor.ben ameliyatını oldum.emzirme döneminde sütüm boldu,oğlum da bir süre tek taraftan emmedi.ne kadar sağsam da tam boşalmadı.bir süre sonra gece ateşlenmeler,ağrı sancı,felaketti.ilaç da fayda etmedi.sonunda ameliyat oldum.çok şükür rahatladım.2 sene oldu ameliyat olalı ,sorunum yok çok şükür.
Canim benim meshur meshur sirt agrilarimda var kas romatizmasi fibromiyalji tiroitim yok cok sukur fakat anksiyete ve panikatagim var ve muhtemel bu tiroitten oturu sende dr vardir evhamlanman normal bi pozisyonda bende evhamliyim.:)