• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Reddi

Merhabalar, konunun yeri burası değil biliyorum ancak daha fazla yorum ve fikre ulaşmak adına buraya yazıyorum. 2.5 aylık kızım var covidli olarak doğduğu için yoğun bakımda kaldı dolayısıyla emzige ve mama ile beslendiği için biberona alışmış olarak evimize geldi.Son 3 gündür sabah ilk emzirme harici memeyi ağzına alıyor iki dakika emdikten sonra bırakıp kafasını çevirip ağlamaya başlıyor. Bugün ayaktada emzirmeye çalıştım ama sonuç onda da aynı gibi. Sütüm yetmediği için mamayla destekliyoruz bu yüzden biberon kullanımı mevcut. Meme reddi yaşayan ve konu hakkında bilgisi olan herkesten yardımlarınızı rica ederim... Şimdiden teşekkür ederim🌸
Ben de bir dönem kızımda meme reddi yaşamıştım doktor tavsiyesi üzerine üzerimi çıkarıp ‘ten teması ile’ emzirmeye baslamıştım. Emzirirken kucağıma alıp sallayarak, şarkı söyleyip göz teması kurarak yani nasıl anlatsam duygusal bağ kurarak emzirmeyi denemiştim. Sadece ayakta değil emmese bile eğlendirin, sevin. Bazen ilginç bir şekilde anneye tepki olarak da meme reddi geliştirebiliyorlar. Geçmişti sonrasında hiçbir sorun yasamadık. Biberonda da mutlaka avent tarzı efor sarfetmesine olanak sağlayacak bir biberon kullanın.

Etrafına ilgi duymaya başladı, memeden başka şeyleri keşfetti. Emmek yerine etrafı izlemek istiyor olabilir. 3-4 ay gibi başlar genelde aslında. Emzireceğin zaman boynuna rengarenk onun dikkatini çekecek kolye takabilirsin dikkatinin sende olması için.

Uyurken hic denemedim 2 3 gündür var bu durum sabah ilk uyandığında gayet güzel emiyor anlayamıyorum o yüzden
Benim oğlum prematüre olduğundan beni emerek kendini çok doyuramadı mecbur biberon verdik ama verdikçe beni reddetmeye başladı. Emmedikçe sütüm azaldı hatta 2,-4 . Ay arası hiç emmedi uyanıkken diyebilirim. Ama ben pes etmedim biberonu bıraktık kaşıkla hafif besleme yaptım uyutup yanına uzandım hep memeyi ağzına verdim emzik niyetine çekti çekti uyudu gündüz uykularında doyurdum karnını bu şekilde sütüm de arttı doğal olarak. Acıkınca kesinlikle istemiyordu zaten memeyi. Yine de emziği tam bırakınca meme reddi de bitti tamamen 4. Ay itibariyle. Şuan 2 yaşında sonlandırdım emzirmeyi 1 hafta oldu halen soruyor süt meme diye🥰darısı başınıza. Uyurken verin memeyi beraber koklaşa koklaşa yatın

Biberon yerine kaşık ile verin meme başına tatlı bir şey bal pekmez sürün bir deneyin inşallah yararı olur anne sütü muhteşem bir sağıp kaşıkla da verebilirsiniz güle güle sağlıkla büyütün
bebeklere bal yasak ama bir yasa kadar zehirleyebilir diye

Hepinize desteklerinizden dolayi cok teşekkür ederim şimdi uykudan kaldırdım emziriyorum reddetmedi umarım geçici bir süreçtir 🤲🌸

2,5-6 ay arası meme reddine benzer şeyler yaşanıyor maalesef.
Direk meme reddi olarak adlandırmayın.
Uyku sersemi iken emzirin. Süt ancak o şekilde artar. Ayakta ve çok hafifçe zıplatarak emzirin. Her çocuğun beğendiği yöntem farklı oluyor maalesef :) moralinizi bozmayın.

Ayni durumdayim sizinle, nolur çözüm buldum diyin. Nasil yaptınız naptınız
Hala ara ara yaşıyorum bol bol teması yapın ağlıyorsa kesinlikle zorlamayın sakinleştirmek için güzel sözler söyleyin sakinleşince memeyi teklif edin bu süreçte sabırlı olmak çok önemli. İnat ediyorum en azından 6 ay emsin diye ben bıraksam biliyorum birakacak beni..

Hala ara ara yaşıyorum bol bol teması yapın ağlıyorsa kesinlikle zorlamayın sakinleştirmek için güzel sözler söyleyin sakinleşince memeyi teklif edin bu süreçte sabırlı olmak çok önemli. İnat ediyorum en azından 6 ay emsin diye ben bıraksam biliyorum birakacak beni..
Emzirme danismanindan yardim aldim pzt günü, suan kendim emzirebiliyorum cok şükür 🙏 eğitim araştırma hastanesinde gebe okulunda buldum danışmanı, unv hastanelerinde de oluyormus. Bakin isterseniz

Yasadiginiz meme reddi degil yalanci meme reddi olabilir en fazla etrafta uyaran fazlaysa veyq sancisi varsa sut salinimi azsa olur
Gercek meme reddinde bebek memeyi agzina asla ama qsla almaz birak almayi emme pozisyonuna bile geldiginde basbas bagirir .
1. Sessiz bir odada emzirmeyi deneyin,
2.emzirme ortusu kullanarak emzrimeyi deneyin etraftaki uyaranlari kesmek icin
3. Uykuyken emzrimeyi deneyin
4.15 20 dkka tentene temastan sonra teklif edin
5.Qsla zorlamayin agzina tikistirmayin sakinlesmesini bekleyin
6. Herhangi bir sancisi varsa da bebek sizi emer kafayi ceker homurdanir aglar tekrar emer takrq kafayi ceker homurdanir tekrar emer bu sancisi oldugunun gostergesidir.
.

Back