Meme Reddi

Nevossss

Bin dert var, bir sensin Deva🤍
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
1.665
1
5.290
108
31
Merhabalar, konunun yeri burası değil biliyorum ancak daha fazla yorum ve fikre ulaşmak adına buraya yazıyorum. 2.5 aylık kızım var covidli olarak doğduğu için yoğun bakımda kaldı dolayısıyla emzige ve mama ile beslendiği için biberona alışmış olarak evimize geldi.Son 3 gündür sabah ilk emzirme harici memeyi ağzına alıyor iki dakika emdikten sonra bırakıp kafasını çevirip ağlamaya başlıyor. Bugün ayaktada emzirmeye çalıştım ama sonuç onda da aynı gibi. Sütüm yetmediği için mamayla destekliyoruz bu yüzden biberon kullanımı mevcut. Meme reddi yaşayan ve konu hakkında bilgisi olan herkesten yardımlarınızı rica ederim... Şimdiden teşekkür ederim

Sağlıcakla büyütün, emzik direkt çöpe. Küçük zaten o yüzden emzik işini çabuk halledersiniz. Mamayı eds sistemi ile verebilirsiniz. Hatta bence kesinlikle bu sistemi kullanın. Eda yi kullanamadiginizda kaşıkla verebilirsiniz. Bol bol ten teması. (Çıplak). Beraber banyo yaparken ufak ufak meme denemeleri.
Bebeğiniz çok küçük sabırlı olursanız sönecektir.
Emmeye başlayinca mamayı kademeli bırakın. Azalttığıniz mama miktarı kadar süt sağıp verin ve tabiki gak meme guk meme

Cok teşekkür ederim

Emzik ve biberon kullanıyor musunuz

Anne memesi gibi biberonlar var sürekli akan değilde çektikçe gelen ondan deneyin
Kelin ilacı olsa başına sürer ben yapamadım ite kaka 6 aya kadar zorladım pes ettim benim sütüm azdı bi turlu arttiramadim yoksa zorlardim bebegim mama içmezse uyuyamıyordu acliktan

fa.book da falan La Leche League ( emzirme sanati) gruplari var oralara yazin hemsireler vs oluyo hesabi yoneten onlar baya yardimci oluyolar, hatta gerekirse eve gönüllü hemsire bile gonderiyorlarmis diye duydum emzirme destegi vermesi icin

Malesef benimde sütüm yetmiyor.. lansinoh natural wave biberonumuz anne memesi gibi çektikçe geliyor aslında ama bilmiyorum umarım düzelir. Kaşıkla vermeyi denedim sütümü mamayi genzine kaçırdı cok korktum o yüzden..

Yeni gördüm kullanıyormuşsunuz. Benim oğlum da meme reddi yaşadım biberondan dolayı. Bu yüzden biberon ve emzik vermemelisiniz
Kaşıkla vermeyide denedim genzine kaçırdı mosmor oldu korktum o yüzden bir daha veremedim cok sagolun

fa.book da falan La Leche League ( emzirme sanati) gruplari var oralara yazin hemsireler vs oluyo hesabi yoneten onlar baya yardimci oluyolar, hatta gerekirse eve gönüllü hemsire bile gonderiyorlarmis diye duydum emzirme destegi vermesi icin
Cok teşekkür ederim hemen bakayim

Biberon yerine kaşık ile verin meme başına tatlı bir şey bal pekmez sürün bir deneyin inşallah yararı olur anne sütü muhteşem bir sağıp kaşıkla da verebilirsiniz güle güle sağlıkla büyütün

Mamayi biberonla vermeyin, metal tatli kasigi(plastik kullanmayin) ile verin. Memeye alisana kadar biberon ve emzik kullanmayin. Ben bu sekilde alistirdim. Memeyi tutana kadar 20dakika ağlardı, 20 dakika emerdi. Zor bir surec ama basarabilirsiniz

Oglumda kızımda hic biberon kullanmamalarina ragmen ara ara meme reddi yasadık bizde.
Hatta kizimin 12 saat emmedigi icin e biberonda almiyor doktora goturdugumu biliyorum.
Birkac gun sürüp geciyordu.
Ama sizin durum daha farkli uyurken aliyor mu?

Bende de benzer bi durumdan dolayı memeden önce biberona alışmıştı. Açıkçası bu noktadan memeye dönebilen çok çok az insan var. Takmayın kafanıza neyse ki sağlığına kavuşmuş.

Merhaba
Aynı durumu yaşadım oğlumda. (Corona değil erken doğum) Medela nın calma biberonu ile çözdüm. Anne memesi gibi çekmeden gelmiyor dolayısı ile kolaya alışmıyor, tavsiye ederim.

Uyurken hic denemedim 2 3 gündür var bu durum sabah ilk uyandığında gayet güzel emiyor anlayamıyorum o yüzden

canim benim Allah yardimcin olsun. benim bebegim de memeyi reddetmisti dogdugunda, agzini kapatti kucucuk bebek. cok zor bir sey. ama seninle alakali bir sey degil. bebek isterse emer isterse emmez, yapabilecegin bir sey yok. sen onermeye devam et, ama almiyorsa mamayi ver, bir sure sonra guclenince belki isteyemeye baslar. ikinci cocuguma biberonun her cesidini verirdim ama emmek isteyince saatlerce emerdi. tamamen bebege bagli. onemli olan besinini almasi.

Facede emzirme akademisi diye bir grup var, oraya üye olun derim. Birde nette tomris hanımın emzirme notları var oda çok faydalı. Dert etmeyin geçecek, emecek bebişiniz sizi,yeterki sağlık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…