Meme reddini dibine kadar yaşamış 4 ay uğraş sonucunda döndürmüş bir anne olarak sesleniyorum. Doğdugu andan beri meme tutmadı benim oğlum.
Meme ucum içeri göçüktü silikon meme ucu aldım denedim ıı ıhh yok almıyordu. İlk zamanlar neyse yeterki sütümü alsında zamanla alısır diye sağım yapmaya başladım ve 4 ay emzirir gibi 2 -3 saate bir sağım yapıyordum. Gece alarm kurup kalktıgım bile oluyordu. Sağmazsam sütüm kesilir korkusu bile vardı psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç yaşayan anneler beni çok iyi anlar. Bu 4 ay boyunca sürekli denedim cok acıktıgında,uykuda,farklı emzirme tutusları, pilates topu üstünde zıplayrak...
●Sonra bir gün uykusunda uyandıgında kucağıma alıp koluma yatırıp ayakta sallana sallana memeyi tutmasını sağladım. Arkadan da uykuya dalarken açtıgım müzikler çaılıyordu oğlum o uyku serseminde mi ne olduysa tuttu ve baya çekiştire çekiştire emdi. Benim göz yaşlarıı tabii sel o an
Sonraki günlerde bir iki red etsede süreki ayakta ben sağa sola kendinimi yaylandıra yaylandıra yürürken onu emzirmeye başladım bazen yürümek cok zor geliyordu yatağın üstüne cıkıp yaylanıyordum
o an yeterki emsin var aklımda tabii.
●8 aylık olana kadar böyle ayakta emzimek devam etti hiç biberon vermedim kaldırdım diyebilirim görmek istemiyordum . Tek sorun büyüdükce ağırlaşmadı kollarımın emzirirken uyuşması belimin ağrıması olarak devam etti. Heh birde dışarda emzirmek çok gözümi korkutuyordu emzirme odası varsa avmlarde gittiğim yerlerde benden mutlusu yok ama böyle bir alan yoksa emzieme örtüsünü üstüme geçirip sakin köşelerde yaylanarak yürüyordum bıda eziyet oldu bir süre sonra. 1 yaşına doğru yatak emzirmeyi alıştırdım çünkü kucağımda normal emzirme pozisyonundayken ayağa kalmamı istiyor oturdugumda yada durduğumda memeyi bırakıp ağlıyordu. Çok şükir yatarak emmeyede alıştı derken sallanmadan emmeye devam ettik 1 yıl daha.
●2 yıl emzirdim memeyi bu geçtiğimiz ya, bıraktık anacım bırakmakta ayrı bir sorun
oğlum memede süt bitti dedikce bir iki kalbullendi ama o memeden kestiğim zaman aramızdaki bir bağ kopmuş gibi hissetim, koptu ve o büyüdü..
●Son olarak meme reddi yaşayan tüm annelere sunu söylemek istiyorum; Emzirmek anne ve bebek arasında inanılmaz bi bağ. Çok yoruldugunuz bunaldıgınız ağladıgınız hatta içinizden bebeğinize kızdıgınız zamanlar bile olabilir bunlar cok normal. Sonuç ne olırsa olsun asla üzülme. Emzirememek seni daha az anne yapmaz emzirebileni çok daha iyi anne yapmadıgı gibi.
Bu süreçte olan tüm anneler güzel yüreğinizden pes etmeyip çabalayan kalbinizden öperim