Normal mama verebilirsin bazen bebekler de bu durum yaşanır golddArkadaşlar doğumdan sonra ilk bir iki gün emen bebeğime süt gelmediği için mama vermeye başladık, şu an 3. 4. Günümüz yavaş yavaş artıyor sanki hissediyorum elimle sıkınca damlıyor ama bebeğim emmek istemiyor. Çaresiz kaldım ne yapacağımo bilemiyorum.
Yaşayan ve çözüm bulanlar yardımlarınızı bekliyorumsütüm gelince emer mi acaba
Benim de ilk 2 gün emdi sarılık arttı ama iyice anne sütü sarıldığı diye geçen sarılıktan olduk sütüm vardı o yüzden hiç mama vermedik ışık tedavisi görürken emmek istemiyodu sütümü sağıp enjektörle ben tekli koltuğa oturdum annem de arkama geçti birimiz memeyi birimiz bebeği tuttuk zorla veriyodum ağzına öyle yapa yapa alıştı ilk zamanlar çok da yara oldu göğüs uçlarım geniş ve çıkık da değildi almadıkça sinirleniyo kafasını itiyodu 2 3 hafta sonra alıştı 9 aylık olduk hala emiyo çok çaresiz hissetmiştim bende hiç emmeyecek sanmıştımArkadaşlar doğumdan sonra ilk bir iki gün emen bebeğime süt gelmediği için mama vermeye başladık, şu an 3. 4. Günümüz yavaş yavaş artıyor sanki hissediyorum elimle sıkınca damlıyor ama bebeğim emmek istemiyor. Çaresiz kaldım ne yapacağımo bilemiyorum.
Yaşayan ve çözüm bulanlar yardımlarınızı bekliyorumsütüm gelince emer mi acaba
Ya bir gitsinler yardımdan çok zararları oluyor. Bakın ben üstte de yazdım, silikon göğüs ucu koruyucu var resmini ekliyorum, tabi önce yıkayıp kaynatın kurutup takın öyle emzirin. Çocuk emmediği için sütün az geliyor. 2-3 gün bununla emzirin sonra arada çıkarıp verin. Benim de başıma geldi bununla emzirmeyi başardım.Golldd arkadaşım ben de aynı durumdayım delirmek üzereyim. Eve gelmiyorlar, online emzirme danışmanı tuttum, onunla bile çözemiyoruz. Meme başım çok büyük bebeğin ağzı çok küçük tutamıyor. Üç gün sütüm gelmedi. 4. Gün emzirmeye başlayabildim. Mamayı yiyen bebek 4 saat uyanmıyor, kaynanam eşim uyandırtmıyor. Doğru dürüst emziremiyorum da süt artsın. Zaten her memeyi tutturmak bir kabus. Dün isyana geçtim artık uyandırdım iki saatte bir. Ama sütüm çok az, doymuyor, arkadan mama veriyorum. Mama bence hem fazla geliyor hem de gaz yapıyor. Zaten biberonla verince bebek memeyi istemiyor. Şırıngayla verdim dün, bence şırıngada gaz yapıyor. Dün akşam 4 saat aralıksız katılarak ağladı. Tabi kaynanam ve eşimin gözünde suçlu ben, mamayı vermeyip, memeye zorlayarak doğurduğum çocuğa işkence ediyorum onların gözünde. Allah’ım bana yardım et, öyle çaresizim ki. Sütüm çok az, sabah uyanınca sağdım çıkan bu. Kuzenim dün ben senin kadar lohusayken 100 ml sağıyordum sabahları dedi, üzüntüden kahroluyorum. Nasıl artacak bu süt
Hastanede ilk gün bundan aldırttılar. Bununla başladım emzirmeye, günlerce denedim ama bunu hiç sevmedi. Zaten bununla emzirirken kayıyor sürekli, bebeğin ağzından çıkıyor. Bir haftadır denemediğim şey kalmadı. Şuan şırıngayla yandan mama damlatarak zorla memeyi tutturmaya çalışıyorum. Her emzirme bir işkence. Daha ne kadar dayanabilecem, gücüm yetecek bilmiyorum. Bırakayım mamayla beslensin gitsin kolayı ama kıyamıyorum çocuğu mamaya mahkum etmeye.Ya bir gitsinler yardımdan çok zararları oluyor. Bakın ben üstte de yazdım, silikon göğüs ucu koruyucu var resmini ekliyorum, tabi önce yıkayıp kaynatın kurutup takın öyle emzirin. Çocuk emmediği için sütün az geliyor. 2-3 gün bununla emzirin sonra arada çıkarıp verin. Benim de başıma geldi bununla emzirmeyi başardım.
Mamadan sonra 3 saat dedi doktor bana canım 4 saat fazla olabilir,kimsenin ne dediğini umursama bu konuda kendi bildiğini oku kendini üzme açıklamayada çalışma bence sadece çatışmanortamınoluşur buda yine seni üzer, benimde sütüm gelmedi bugün 4. Günümüz olacak inşallah gelir senin gibi emmezse bir iki güne daha burada arkadaşın dediği gibi silikonngöğüs ucunu deneyeceğim.Golldd arkadaşım ben de aynı durumdayım delirmek üzereyim. Eve gelmiyorlar, online emzirme danışmanı tuttum, onunla bile çözemiyoruz. Meme başım çok büyük bebeğin ağzı çok küçük tutamıyor. Üç gün sütüm gelmedi. 4. Gün emzirmeye başlayabildim. Mamayı yiyen bebek 4 saat uyanmıyor, kaynanam eşim uyandırtmıyor. Doğru dürüst emziremiyorum da süt artsın. Zaten her memeyi tutturmak bir kabus. Dün isyana geçtim artık uyandırdım iki saatte bir. Ama sütüm çok az, doymuyor, arkadan mama veriyorum. Mama bence hem fazla geliyor hem de gaz yapıyor. Zaten biberonla verince bebek memeyi istemiyor. Şırıngayla verdim dün, bence şırıngada gaz yapıyor. Dün akşam 4 saat aralıksız katılarak ağladı. Tabi kaynanam ve eşimin gözünde suçlu ben, mamayı vermeyip, memeye zorlayarak doğurduğum çocuğa işkence ediyorum onların gözünde. Allah’ım bana yardım et, öyle çaresizim ki. Sütüm çok az, sabah uyanınca sağdım çıkan bu. Kuzenim dün ben senin kadar lohusayken 100 ml sağıyordum sabahları dedi, üzüntüden kahroluyorum. Nasıl artacak bu süt
Her çocuk farklı işte. Benim ilk oğlum memeyi hiç almadı ilk gün sanki hiç süt yokmuş gibiydi, aslında öyle emzirmek gerekiyormuş. 3. Gün göğüslerim patlayacak gibiydi ama emmiyordu elektrikli süt sağma makinesi aldık onunla sağıp verdim. Sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde hemşireye anlattım, o silikon göğüs ucunu tavsiye etti hatta arayıp eczaneden getirtti.Hastanede ilk gün bundan aldırttılar. Bununla başladım emzirmeye, günlerce denedim ama bunu hiç sevmedi. Zaten bununla emzirirken kayıyor sürekli, bebeğin ağzından çıkıyor. Bir haftadır denemediğim şey kalmadı. Şuan şırıngayla yandan mama damlatarak zorla memeyi tutturmaya çalışıyorum. Her emzirme bir işkence. Daha ne kadar dayanabilecem, gücüm yetecek bilmiyorum. Bırakayım mamayla beslensin gitsin kolayı ama kıyamıyorum çocuğu mamaya mahkum etmeye.
Size kocaman sarılmak istedim sabah sabahTeşekkürler hepsini dikkate alıp deneyeceğim inşallah başarırım
Biberon kesinlikle kullanma canım. Benimki 3 aylık oldu, ilk haftadan beri sağdigim sütü de mamayı da hep şırıngayla veriyorum,1 kez bile biberon vermedim. Evet biraz uzun sürüyor ama en azından çaba sarfederek doğacağını anlıyor. Serçe parmağını veriyosun ağzına dimi ayni anda?Kızlar mamayı biberonla vermeyi bırakıp şırıngayla vermeye başladık, biraz uzun sürüyor ama işe yaramaya başladı günde 2 3 kere de olsa alıyor süt tam gelse daha çok emecek sanırım. Göğüs kalkanını denedim işe yaramadı bende.
Serçe parmağımı mama verirken mi ağzına vermem gerekiyor?Biberon kesinlikle kullanma canım. Benimki 3 aylık oldu, ilk haftadan beri sağdigim sütü de mamayı da hep şırıngayla veriyorum,1 kez bile biberon vermedim. Evet biraz uzun sürüyor ama en azından çaba sarfederek doğacağını anlıyor. Serçe parmağını veriyosun ağzına dimi ayni anda?
Emzirirken mamayi şırıngayla memenin üstünden damla damla ağzınin üstüne damlatan biri olsa sütün daha çabuk çoğalır aslında