Meme Reddi, Çare Arıyorum Lütfen Yardım

Golldd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2018
778
747
Arkadaşlar doğumdan sonra ilk bir iki gün emen bebeğime süt gelmediği için mama vermeye başladık, şu an 3. 4. Günümüz yavaş yavaş artıyor sanki hissediyorum elimle sıkınca damlıyor ama bebeğim emmek istemiyor. Çaresiz kaldım ne yapacağımo bilemiyorum.
Yaşayan ve çözüm bulanlar yardımlarınızı bekliyorum sütüm gelince emer mi acaba

Sen sürekli memeni teklif et birde mamayi biberonla verme bu süreçte emzik de kullanma belki faydasi olur
Bende takviye mama veriyorum ama aventin biberonuyla veriyorum meme reddi yaşamadık
İnşallah duzelir emmeye başlar

Normal mama verebilirsin bazen bebekler de bu durum yaşanır goldd

Sütünü sağıp şırıngayla ver ama her beslenme öncesi mutlaka memene tut, biberon verirsen hata edersin memeye dönmez. İlk ay ben emzirip sonra sağıp veriyodum çünkü çabuk yorulup uyuyodu. Sağarsan sütün de artar

E bebekte yada eczanelerde meme ucu koruyucu aparat var, önce kaynar suda 1-2 dk kaynatıp temizlensin, kuruduktan sonra onu göğüsünüze koyup öyle emzirin. Emzik gibi olduğu için onu tutuyorlar birkaç gün öyle emzirin sonra arada çıkarıp direk emzirin, kabul etmezse yine takın ara ara deneyin. Ben büyük oğlumu öyle alıştırdım. Meme reddi çok çok zor, Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlarin dedikleri gibi, her öğünde memeni teklif et, uykuya dalarken ve uyku arasında da ver o zaman emmeye daha meyilli oluyorlar. Biberon yerine şırınga veya kasik biberonla ver. En onemlisi stres yapma, bu sık karsilasilan bir durum. Moralini yüksek tut ve sevgini hisset. Saglicakla büyüt ❤

Benim de ilk 2 gün emdi sarılık arttı ama iyice anne sütü sarıldığı diye geçen sarılıktan olduk sütüm vardı o yüzden hiç mama vermedik ışık tedavisi görürken emmek istemiyodu sütümü sağıp enjektörle ben tekli koltuğa oturdum annem de arkama geçti birimiz memeyi birimiz bebeği tuttuk zorla veriyodum ağzına öyle yapa yapa alıştı ilk zamanlar çok da yara oldu göğüs uçlarım geniş ve çıkık da değildi almadıkça sinirleniyo kafasını itiyodu 2 3 hafta sonra alıştı 9 aylık olduk hala emiyo çok çaresiz hissetmiştim bende hiç emmeyecek sanmıştım

Göğsunuzu sıkın süt çıkar çıkmaz bebeğinizin ağzına verin bunu hiç bıkmadan yapın.
Onun kendi kendine emmesini beklemeyin çünkü daha çok minik belki tutamıyor da olabilir zamanla alışacak.
Eğer göğüs ucunuz küçükse bu dediğimi yapmadan önce pompa veya uç çıkarıcı ile önce gogus ucunuzu çıkarın ardından hemen sütü sürüp ağzına verin bebegin.

Golldd arkadaşım ben de aynı durumdayım delirmek üzereyim. Eve gelmiyorlar, online emzirme danışmanı tuttum, onunla bile çözemiyoruz. Meme başım çok büyük bebeğin ağzı çok küçük tutamıyor. Üç gün sütüm gelmedi. 4. Gün emzirmeye başlayabildim. Mamayı yiyen bebek 4 saat uyanmıyor, kaynanam eşim uyandırtmıyor. Doğru dürüst emziremiyorum da süt artsın. Zaten her memeyi tutturmak bir kabus. Dün isyana geçtim artık uyandırdım iki saatte bir. Ama sütüm çok az, doymuyor, arkadan mama veriyorum. Mama bence hem fazla geliyor hem de gaz yapıyor. Zaten biberonla verince bebek memeyi istemiyor. Şırıngayla verdim dün, bence şırıngada gaz yapıyor. Dün akşam 4 saat aralıksız katılarak ağladı. Tabi kaynanam ve eşimin gözünde suçlu ben, mamayı vermeyip, memeye zorlayarak doğurduğum çocuğa işkence ediyorum onların gözünde. Allah’ım bana yardım et, öyle çaresizim ki. Sütüm çok az, sabah uyanınca sağdım çıkan bu. Kuzenim dün ben senin kadar lohusayken 100 ml sağıyordum sabahları dedi, üzüntüden kahroluyorum. Nasıl artacak bu süt

Eklentiler

• 6015107A-95BB-4DBD-8D79-587469A03EDC.jpeg
    59 KB · Görüntüleme: 146
Ya bir gitsinler yardımdan çok zararları oluyor. Bakın ben üstte de yazdım, silikon göğüs ucu koruyucu var resmini ekliyorum, tabi önce yıkayıp kaynatın kurutup takın öyle emzirin. Çocuk emmediği için sütün az geliyor. 2-3 gün bununla emzirin sonra arada çıkarıp verin. Benim de başıma geldi bununla emzirmeyi başardım.

Eklentiler

• B38600FF-4E12-447D-8671-8E2E65E98BC4.png
    259,9 KB · Görüntüleme: 245
Hastanede ilk gün bundan aldırttılar. Bununla başladım emzirmeye, günlerce denedim ama bunu hiç sevmedi. Zaten bununla emzirirken kayıyor sürekli, bebeğin ağzından çıkıyor. Bir haftadır denemediğim şey kalmadı. Şuan şırıngayla yandan mama damlatarak zorla memeyi tutturmaya çalışıyorum. Her emzirme bir işkence. Daha ne kadar dayanabilecem, gücüm yetecek bilmiyorum. Bırakayım mamayla beslensin gitsin kolayı ama kıyamıyorum çocuğu mamaya mahkum etmeye.

Mamadan sonra 3 saat dedi doktor bana canım 4 saat fazla olabilir,kimsenin ne dediğini umursama bu konuda kendi bildiğini oku kendini üzme açıklamayada çalışma bence sadece çatışmanortamınoluşur buda yine seni üzer, benimde sütüm gelmedi bugün 4. Günümüz olacak inşallah gelir senin gibi emmezse bir iki güne daha burada arkadaşın dediği gibi silikonngöğüs ucunu deneyeceğim.

Her çocuk farklı işte. Benim ilk oğlum memeyi hiç almadı ilk gün sanki hiç süt yokmuş gibiydi, aslında öyle emzirmek gerekiyormuş. 3. Gün göğüslerim patlayacak gibiydi ama emmiyordu elektrikli süt sağma makinesi aldık onunla sağıp verdim. Sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde hemşireye anlattım, o silikon göğüs ucunu tavsiye etti hatta arayıp eczaneden getirtti.
Benim oğlum zaten biberon kullandığı için bunu hemen emmeye başladı. 2 gün böyle emzirdim sonra aradan çekip verdim.
Tek başına hem bebeği tutmak hem silikonu tutmak zor birinin yardımı gerekir başlarda. Ben hala dua ederim o hemşireye, onun sayesinde emzirebildim.
İkinci çocuğum sezaryen oldu, zaten doktorum bol bol emzir dedi. Emzirdikçe rahim toparlanıyor. Sütüm hiç gelmemiş gibiydi ama oğlum emiyordu. 2. Gün sütüm de geldi. Küçük oğlum hiç sorun çıkarmadı. Daha memeyi çıkartırken kapıyordu.
Bu günler de geçecek vazgeçmeyin, emzirmek hem bebek için hem anne için çok iyi. 21 aylık oldu, sabah 6,5 da uyandı emzirdim uyudu, mama olsa kalk mama hazırla biberon yıka. Pes etmeyin.

Öncelikle bebeğin hayırlı evlat olsun sağlıkla büyüsün insallah. Hepimiz ayni yollardan daha yeni geçtik ilk bir ay cok sıkıntılı gerçekten ama şunu bil "düzelecek" zamanı var. Bebekler emme refleksiyle dogar ama dogru emmeyi bilemezler çoğunlukla. Sakın meme ucunu verme kahverengi kısımdan verebildigin kadar ver ağzına. Sana kendi yaptığımı anlatıyım, memeyi bebege tutturdum tabi süt gelmedigi icin o da seninki gibi hep huysuzdu, meme bebegin ağzındayken memenin üstünden annem ablamin sağdıgı kendi sütünü damlatti. Sen de mama damlatabilirsin. Bebek meme emerken agzina mama gelecek yani bunu her emmede yapa yapa sütü getirttik canim çünkü bos memeyi emmek istemiyor ve küçük olduğu için çenesi çabuk yorulup birakiyor. Ama üstten mama yada baska bi anne sütü damlatinca hem karnı doyuyor hem agzina biseuler geldiği icin emmeye devam edip senin sütünün inmesini kolaylastiriyor. Mama vereceksen de biberonla falan verme ilk günler icin en dogru teknik bu oluyor, evet tek kişiyle olmuyor mutlaka eşin veya annen falan sen emzirirken üstten az az damlatmasi lazım biraz zahmetli ama kesinlikle deger ve ise yarıyor. Kendi sütün inince buna da gerek kalmicak zaten

Benim bebegim tam 3 aylık, ilk zamanlar sütüm azken ablamin sütünü verdim, daha sonra kilo alamadi diye mama başladık onu da verdim ama asla biberon kullanmadim hep şırınga+parmak yardımıyla verdim, netten bulabilirsin nasıl yapıldığını. Senin şuan yaşadığın meme reddi degil, bebegin emmeyi sen emzirmeyi öğreneceksin, bu gerçekten bi süreç. Dikkat et meme ucun yara olmasın ben ondan cok çektim. Tutsun da nasıl tutarsa tutsun diye düşünüyor insan ama inatla her seferinde tekrar tekrar deneyerek kahverengi kısmın çoğunu vermeye çalış yoksa o yaralar sezeryan dikişi acısından beter valla

Kızlar mamayı biberonla vermeyi bırakıp şırıngayla vermeye başladık, biraz uzun sürüyor ama işe yaramaya başladı günde 2 3 kere de olsa alıyor süt tam gelse daha çok emecek sanırım. Göğüs kalkanını denedim işe yaramadı bende.

Biberon kesinlikle kullanma canım. Benimki 3 aylık oldu, ilk haftadan beri sağdigim sütü de mamayı da hep şırıngayla veriyorum,1 kez bile biberon vermedim. Evet biraz uzun sürüyor ama en azından çaba sarfederek doğacağını anlıyor. Serçe parmağını veriyosun ağzına dimi ayni anda?
Emzirirken mamayi şırıngayla memenin üstünden damla damla ağzınin üstüne damlatan biri olsa sütün daha çabuk çoğalır aslında

Serçe parmağımı mama verirken mi ağzına vermem gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…