Meme Reddi, Çare Arıyorum Lütfen Yardım

Golldd Golldd arkadaşım ben de aynı durumdayım delirmek üzereyim. Eve gelmiyorlar, online emzirme danışmanı tuttum, onunla bile çözemiyoruz. Meme başım çok büyük bebeğin ağzı çok küçük tutamıyor. Üç gün sütüm gelmedi. 4. Gün emzirmeye başlayabildim. Mamayı yiyen bebek 4 saat uyanmıyor, kaynanam eşim uyandırtmıyor. Doğru dürüst emziremiyorum da süt artsın. Zaten her memeyi tutturmak bir kabus. Dün isyana geçtim artık uyandırdım iki saatte bir. Ama sütüm çok az, doymuyor, arkadan mama veriyorum. Mama bence hem fazla geliyor hem de gaz yapıyor. Zaten biberonla verince bebek memeyi istemiyor. Şırıngayla verdim dün, bence şırıngada gaz yapıyor. Dün akşam 4 saat aralıksız katılarak ağladı. Tabi kaynanam ve eşimin gözünde suçlu ben, mamayı vermeyip, memeye zorlayarak doğurduğum çocuğa işkence ediyorum onların gözünde. Allah’ım bana yardım et, öyle çaresizim ki. Sütüm çok az, sabah uyanınca sağdım çıkan bu. Kuzenim dün ben senin kadar lohusayken 100 ml sağıyordum sabahları dedi, üzüntüden kahroluyorum. Nasıl artacak bu süt
Eşiniz ve kaynananız çok biliyorlarsa kendileri doğurup bi baksın en fazla 2saatte bir uyandırın emzirin yoksa sarılık olur. Stres yapmayın hiç humananın anneler için çayı var onu al kuru incir hurma bunlardan ye. Başkalarına kapa kulağını

Tomrisin emzirme notlarını okumanızı tavsiye ederim.

Golldd Golldd arkadaşım ben de aynı durumdayım delirmek üzereyim. Eve gelmiyorlar, online emzirme danışmanı tuttum, onunla bile çözemiyoruz. Meme başım çok büyük bebeğin ağzı çok küçük tutamıyor. Üç gün sütüm gelmedi. 4. Gün emzirmeye başlayabildim. Mamayı yiyen bebek 4 saat uyanmıyor, kaynanam eşim uyandırtmıyor. Doğru dürüst emziremiyorum da süt artsın. Zaten her memeyi tutturmak bir kabus. Dün isyana geçtim artık uyandırdım iki saatte bir. Ama sütüm çok az, doymuyor, arkadan mama veriyorum. Mama bence hem fazla geliyor hem de gaz yapıyor. Zaten biberonla verince bebek memeyi istemiyor. Şırıngayla verdim dün, bence şırıngada gaz yapıyor. Dün akşam 4 saat aralıksız katılarak ağladı. Tabi kaynanam ve eşimin gözünde suçlu ben, mamayı vermeyip, memeye zorlayarak doğurduğum çocuğa işkence ediyorum onların gözünde. Allah’ım bana yardım et, öyle çaresizim ki. Sütüm çok az, sabah uyanınca sağdım çıkan bu. Kuzenim dün ben senin kadar lohusayken 100 ml sağıyordum sabahları dedi, üzüntüden kahroluyorum. Nasıl artacak bu süt
13 günlükken asla 100 ml sütüm çıkmazdı. Herkese kulağını kapa, moralin iyi olmazsa sütün de gelmez. Gaz damlalari var bebekler icin, biogaia, sab simplex falan doktorlar öneriyor, düzenli kullansın. Önce emzir sonra şırınga+parmakla mama ver, memeden şırıngaya geçerken gaz çıkartmaya çalış sonra devam et. Hatta mama içerken de yarıda kes bı daha gaz çıkar. Kendi yediklerine de dikkat et kendini hep sicak tut. Kimseyi dinleme binbir eziyetle sen dogurdun o çocuğu, en cok senin söz hakkın var. Bana da dediler uyandirma diye ama ben dinlemedim söylediler söylediler sustular. Uyandirmazsan kilo alımı olmaz doktor moralini bozar benim gibi

Evet hemen emmeye baslar zaten. Parmagimin yanından da siringanin ucunu veriyorum. Cop cop parmagi emerken ordan da süt geliyor veya mama
Teşekkür ederim gerçekten şırıngayla besleme olayımız inanılmaz hızlandı. Sadece aklıma takılan, biberon gibi hisseder mi acaba bu olayı, geri tekrar memeden kopar diye korkuyorum yeni yeni göğsüme de alışmaya başladı nihayet 🙏

Teşekkür ederim gerçekten şırıngayla besleme olayımız inanılmaz hızlandı. Sadece aklıma takılan, biberon gibi hisseder mi acaba bu olayı, geri tekrar memeden kopar diye korkuyorum yeni yeni göğsüme de alışmaya başladı nihayet 🙏
Yok canim ben 3 aydır bu şekilde yapıyorum memeden kopmuyo ama zaten zamanla buna ihtiyacın kalmıcak sütün artacak inşallah. Parmak orda meme ucu görevi görüyor. Cok sokma ağzına ki uzun bir meme ucuna alışmasın

Bugün emzirme danışmanıyla 1 haftanın üzerine tekrar görüştüm. Şırıngayı sadece ilk 1 hafta 10 ml e kadar verdiklerini söyledi. Sonrasında yavaş akışlı biberon kullanmam gerektiğini söyledi. 2 haftamız bitti bu arada. Keşke diğer aradığımda bu bilgiyi verseydi hastane.Çünkü bebeğim göğsümü 1 2 alıp alıp bıraktı başta iyiydi ama giderek kötüye gitti, şırıngadan akış fazla olduğu için göğsü istemedi bu defada. Şimdi Philips aventin yenidoğanlar için olan anne göğsüne yakın ağır akışlı biberonunu aldık, 1 ve 2 numara. Sanırım işe yarayacak kızlar.

Bugün emzirme danışmanıyla 1 haftanın üzerine tekrar görüştüm. Şırıngayı sadece ilk 1 hafta 10 ml e kadar verdiklerini söyledi. Sonrasında yavaş akışlı biberon kullanmam gerektiğini söyledi. 2 haftamız bitti bu arada. Keşke diğer aradığımda bu bilgiyi verseydi hastane.Çünkü bebeğim göğsümü 1 2 alıp alıp bıraktı başta iyiydi ama giderek kötüye gitti, şırıngadan akış fazla olduğu için göğsü istemedi bu defada. Şimdi Philips aventin yenidoğanlar için olan anne göğsüne yakın ağır akışlı biberonunu aldık, 1 ve 2 numara. Sanırım işe yarayacak kızlar.
Ben bircok emzirme danışmanı takip ediyorum instagramdan. Birkacina da bazı seyler danıştım dm den. Hep bilgi veriyolar ve hicbir biberon anne memesine yakın değildir kullanmayın vs diyolar hep. Kullanacaksan da bebeğini iyi gözlemle. Memeden soguma sezdigin an biberonu bırak bence. Hersey çözülüyor inan ilk 1 ay bocalama evresi. Ben berbat bi ruh halindeydim, hicbiseyi beceremiyorum yalnız asla halledemem ben naptim diye düşünerek geçti ama hormonlar dengelenince ruh halim de normale döndü cok şükür. Hepsi hallolur stres yapma

Ben bircok emzirme danışmanı takip ediyorum instagramdan. Birkacina da bazı seyler danıştım dm den. Hep bilgi veriyolar ve hicbir biberon anne memesine yakın değildir kullanmayın vs diyolar hep. Kullanacaksan da bebeğini iyi gözlemle. Memeden soguma sezdigin an biberonu bırak bence. Hersey çözülüyor inan ilk 1 ay bocalama evresi. Ben berbat bi ruh halindeydim, hicbiseyi beceremiyorum yalnız asla halledemem ben naptim diye düşünerek geçti ama hormonlar dengelenince ruh halim de normale döndü cok şükür. Hepsi hallolur stres yapma
Bana da bugün böyle söylediler işte bende ne denirse hepsini deniyorum canım dediğin gibi bocalama evresi gerçekten. Ama bugün göğsümden emdi bütün gün, akşam oldu ve vazgeçti gündüz tekrar deneyeceğim bakalım yine alacak mı.

Son durum nedir innşaallah herşey yoluna girmiştir. Benim de sütüm çok çok azdı. Meme ucum yoktu hiç. Başlarda meme aparatı kullandım. Sütüm zorla 30 ml çıkıyodu. Kaliteli bir tahin helvası aütü acaip artırıyor. Bir de doktorum mamayı hazır tut önce emzir memeyi çeker çekmez mamayı ver dedi. Sarılık olmuştuk çünkü ve doymadığı için uyumuyordu falan. Biberonla mama verdim. Önce meme hemen peşine ama verdim. Biberona alışıp memeyi bırakmadı hatta önce mama bersem de almıyosu meme emip öyle mamayı alıyodu. 2 yaşında şuan ve memeyi artık bıraktırma yolları aeıyorum ben de :)) tahğn helvası ve bol bol su. Bol bol su için

Son durum nedir innşaallah herşey yoluna girmiştir. Benim de sütüm çok çok azdı. Meme ucum yoktu hiç. Başlarda meme aparatı kullandım. Sütüm zorla 30 ml çıkıyodu. Kaliteli bir tahin helvası aütü acaip artırıyor. Bir de doktorum mamayı hazır tut önce emzir memeyi çeker çekmez mamayı ver dedi. Sarılık olmuştuk çünkü ve doymadığı için uyumuyordu falan. Biberonla mama verdim. Önce meme hemen peşine ama verdim. Biberona alışıp memeyi bırakmadı hatta önce mama bersem de almıyosu meme emip öyle mamayı alıyodu. 2 yaşında şuan ve memeyi artık bıraktırma yolları aeıyorum ben de :)) tahğn helvası ve bol bol su. Bol bol su için
Merhaba teşekkür ederim. Bebek bi aylık oldu hala 30-40 Ml sabahları ancak çıkıyor gün içinde o kadar da çıkmıyor. Bestlak, humana tea, lactamil, rezene, su, helva hiçbiri artmasına fayda etmiyor. Emzirme danışmanı beni yanlış yönlendirmiş burdaki arkadaşlar dedikten sonra önce emzirip sonra mama veriyorum. Ama memede doyup uyumuyor. Bana mamayı kes diyorlar ama gitgide verdiğim mama miktarı artıyor. Dün başka bir emzirme danışmanı buldum. Mama verme sürekli emzir dedi. 16dan 23e kadar emdi ayrılmadı doymadı. 😢90 ml mama içti öyle uyudu. Ben yorgunluktan perişan. Ne kadar mama vermem gerektiğini hala ayarlayamıyorum ya az geliyor uyumuyor ya çok geliyor hazımsızlıktan, gazdan uyumuyor. Mama miktarını kolay yoldan nasıl ayarlarım Yardımcı olur musunuz? Bide siz mamayı kesebildiniz mi ?

Merhaba teşekkür ederim. Bebek bi aylık oldu hala 30-40 Ml sabahları ancak çıkıyor gün içinde o kadar da çıkmıyor. Bestlak, humana tea, lactamil, rezene, su, helva hiçbiri artmasına fayda etmiyor. Emzirme danışmanı beni yanlış yönlendirmiş burdaki arkadaşlar dedikten sonra önce emzirip sonra mama veriyorum. Ama memede doyup uyumuyor. Bana mamayı kes diyorlar ama gitgide verdiğim mama miktarı artıyor. Dün başka bir emzirme danışmanı buldum. Mama verme sürekli emzir dedi. 16dan 23e kadar emdi ayrılmadı doymadı. 😢90 ml mama içti öyle uyudu. Ben yorgunluktan perişan. Ne kadar mama vermem gerektiğini hala ayarlayamıyorum ya az geliyor uyumuyor ya çok geliyor hazımsızlıktan, gazdan uyumuyor. Mama miktarını kolay yoldan nasıl ayarlarım Yardımcı olur musunuz? Bide siz mamayı kesebildiniz mi ?
Öncelikle lütfen moralini iyi turmaya çalış senin relaks olman çok önemli. Zor biliyorum ama moralini iyi tutmaya çalış bir şekilde. Valla benimki işte sarılık oldu 1 ayın, sonunda dr giç beslenmemiş nerdeyse. Sütün olmuyosa olmuyodur napalım yani dedi gerekirse mama vereceksin beyin gelişimi bu aylarda önemli dedi. Bende hem mama hem meme verdim hep hıpp kullandım üzerind eaylara göre miktar yazıyo ona gçre verdim. Zaten doyunca hepsini bitirmiyodu. Avemtin anne meemsi, uyumşu olan biberınla verdim. Memeyi hiç bırakmadı. Her zaman meme mama beraber yürüttük. Süt içi bende ıaırgan derw otu vs denedşö bama bir tek tahin helvası ciddi yaradı. Sanırım herkese başka birşey iyi geliyor. Kimine dereotu çok iyi gelmiş mesela. Ama tahin helvası düzenli hergün, bir miktar yemenizi öneririm., onun dışında en etkilş olan, havuç ve kuru, incirin haşlanıp içilmesi de çok çok iyi. Mama miktarı dediğim gibi ben, kutunj, üzerindeki beneğin kaç aylık oldupuna göre olan miktarı verdimmhep. Hazımsızlık gaz vs olacaksa oluyo gibi gelşyo bana. Yedirdikten sonra gazını çıkarıyodum tabi bazen çıkmıyodu yatırıyodım öyle. Önemli olan doyması sanırım. Memeyi de süreki beneğe verdikçe verdikçe hem süt artıyor heö bebek daha iyi çekmeyi öğrenşyo sanırım bizimki hiç çekemiyodu ilk başlarda

Seni en iyi ben anlarım
Bi hafta boyunca canıma okudular emmediği için çocuk

Şırımgayla verdik bi süre ama açıkçası bana yorucu geldi ve hep üstünü kirletiyorduk berirken dökülüyordu filan
Sonra her emme zamanı sırayla göğsüm, silikon göğüs ucu, biberon olarak denemeue devam ettim
Çok şükür 1 hafta içinde ikna oldu
Başta da sağı asla emmiyordu
Şimdi hepsine alıştı

Mama miktarindan emin olamiyosan örneğin 45 ml içtikten sonra kaldır gazını cikarmaya çalış bikac dk ugrastiktan sonra hala mizmizsa doymamistir mamaya devam et. Sakinlesip duruyosa doymustur. Biz öyle öyle ayarladık hep, bazen kostur kostur hemen yeni mama yaptık devam ettik bazen yapilmis mama cok geldi döktük. Hepsi zamanla yoluna giriyor birbirinizin dilinden anliyosunuz stres yapma. Birkaç ay sonra bi streslerini hatırlayıp güleceksin insallah blueaqua blueaqua

Bizdede meme reddi vardı biz göğsüme bir kaç damla mama damlatıp hemen arkasından memeye tutturuyorduk oyle öyle alıştı şimdi mama içmiyor sadece emiyor onu dene

Seni en iyi ben anlarım
Bi hafta boyunca canıma okudular emmediği için çocuk

Şırımgayla verdik bi süre ama açıkçası bana yorucu geldi ve hep üstünü kirletiyorduk berirken dökülüyordu filan
Sonra her emme zamanı sırayla göğsüm, silikon göğüs ucu, biberon olarak denemeue devam ettim
Çok şükür 1 hafta içinde ikna oldu
Başta da sağı asla emmiyordu
Şimdi hepsine alıştı
giggles giggles son durum nedir sizde? Aynı şeyleri yaşadım. Önce bi memeyi sonra bi memeyi tutturmam gerekti. Bir aydır önce emzirip sonra mama içiriyorum. Sütüm az. Mama miktarı arttıkça meme reddi başladı. Sizde durum ne?

giggles giggles son durum nedir sizde? Aynı şeyleri yaşadım. Önce bi memeyi sonra bi memeyi tutturmam gerekti. Bir aydır önce emzirip sonra mama içiriyorum. Sütüm az. Mama miktarı arttıkça meme reddi başladı. Sizde durum ne?
Başıma bi şey gelmeyecekse biz çözdük sanırım sorunu
Bi süre sırayla hepsini denedim
Ama ben hiç mama vermemiştim
Sütümü biberonda veriyordum
O yüzden mamaya alışma durumu olmadı
Hatta mamayı sevmedi de ilk günler veriyorduk

Başıma bi şey gelmeyecekse biz çözdük sanırım sorunu
Bi süre sırayla hepsini denedim
Ama ben hiç mama vermemiştim
Sütümü biberonda veriyordum
O yüzden mamaya alışma durumu olmadı
Hatta mamayı sevmedi de ilk günler veriyorduk
Sütünü sağdığında ne kadar çıkıyor. Doyuyor mu bebek ne güzel. Benim sağdığımda 20-30-40 ml civarı çıkıyor. Emzlrme danışmanı yeter bu süt sürekli emzir dedi ama çocuk doymuyor memede ağlaya ağlaya fazlasını istiyor. Artık emmek de istememeye başladı. Sütüm az diye böyle oluyor çok üzülüyorum

X