Lansinoh öneririm.
Benim ilk bebeğim hiç emmedi, ikinci bebeğim 3. ayda bıraktı.
Ne yaptıysam amuda dahi kalktım ama emziremedim tekrar.
Sütüm yettiğince sağıp verdim.
Geceleri emzirmeyi deneyim, uyurken mesela.
Meme reddi çok karşılaşılan bir durum mama ile karışık gidilen beslenmelerde.
Sosyal medyada emziren anne grupları var, onları okuyun.
Ve bazı hastanelerde emzirme danışmanları var, onlarla görüşebilirsiniz.
Silikon uçla emziriyorum başından beri göğüs ucum çok yok tutamıyorSilikon ucla emzirmeyi denediniz mi.belki biberonu arıyordur
Ne yalan söyleyeyim, emzirmek için çocuklarımı cıyak cıyak ağlatmadım da aç da bırakmadım.Bizimki uykuluyken hiç emmiyor.ağzını bile kıpırdatmıyor .tam bir kısır döngü nasıl düzelecek hiç bilmiyorum bende
Ne yalan söyleyeyim, emzirmek için çocuklarımı cıyak cıyak ağlatmadım da aç da bırakmadım.
Emmek ya da emmemek kendi tercihi, ben elimden geleni yaptım.
Ama illa olsun diye onu zorlamak anlamsız geliyor.
Evet tüm seçenekleri deneyin, bineronu kesin.
Sütünüzü sağıp fincan yöntemiyle ya da şırıngayla verin ki emmek daha kolay gelsin.
Ama mama da dünyanın sonı değil, öcü hiç değil.
Her bebek emer diye bir kaide yok, ben hiç emmemişim, çocuklarım da bana çekmiş.
Bakalım en olmadı sütümü sağıp veririm diyorum elektirkli pompa onerin varmı acabaİnşallah atlatırsın..
Bende 3 ay ki bu 3 ayın yarısı biberonla geçti anne sütü verebildim
Bebeğim memeyi görünce çıldırıyordu sanki tüm gücüyle kafasını geri atıyordu ve bu sebeple sarılık oldu hastaneye yattı ki erken doğum zaten malesef ne yaptıysam olmadı mama ile 12 aylık olacak...
Ablamın ilk bebeği de aynı şekilde tutmadı aç olmasına rağmen reddetti oda direndi ama başaramadı 2. Bebeği doğar doğmaz memeye yapıştı :) 5dk da bir emiyor neredeyse :)
Bazı bebekler istemiyor sanırım ben çok direndim ama başaramadım umarım sen başarırsın anne sütü büyük nimet bebekler için..
Bakalım en olmadı sütümü sağıp veririm diyorum elektirkli pompa onerin varmı acaba
Ben iki tane kullandım birinin adı wee baby
Diğerini hatırlamıyorum.
Pompa bebeğin emdiği gibi çekemiyor onu için zamanla azalıyor süt
Benim ilk zamanlar 2 saatte bir 240cc çıkıyordu bazen daha da fazla ama sonra sonra 60cc zor çıktı ve kesildi. Doktorumda söylemişti pompa bir yerden sonra azaltıyor diye...
Biraz daha mücadele et anne sütünü alınmamasının en kötü yani çok çabuk hasta oluyor..
Başta bende bunu düşündüm. Tadımı değişti neden içmiyor diye.Yediklerinizden bebeğe dokunan bir şey varsa bebeğiniz emdikten sonra canının yandığının farkına varıp emmek istememiş olabilir. Genelde alerjik bebekler bu sebeple reddediyor emmeyi. Bebeğinizin gazı, kakası normal mi, bağırsak hareketleri sesli mi, kusma, hıçkırma, ağzına mide sıvısı gelmesi gibi durumlar var mı gözlemleyin.
Alerji ihtimaline karşı 2 hafta diyet yapıp durumu tekrar değerlendirmenizi tavsiye ederim. Alerji diyetinde süt ve sütten üretilen her şey, yumurta, kuruyemiş, çilek, muz, kivi gibi özellikle tropikal meyveler zerre kadar bile tüketilmiyor. Umarım alerji degildir. 11 aylık alerjik bebeğimle aylardır nelerden mahrum kaldik neler cektik. Allah yardımcınız olsun.
Alerjimiz olan yiyeceğin tadini farklı algılamayız yalnız. Örneğin benim fistik alerjim var, tadı bildigimiz fıstık ve çok severim. Fakat yedikten sonra vücudumda kaşıntılı kabarık dokuntuler oluyor. Bebeğimin alerjisi de bağırsakta tepki veren cinsten. Yediğim şey süte gecip bagirsaklarinda tahribat yapiyor, o da kalın bağırsak iltihabı, o da aşırı gaz. Bir tanıdığın alerjisi ağız içi yarası yapıyor, bir başkasınınki baş ağrısı. Kiminin de midesi rahatsızlanabilir. Yani bebeginiz sizi emdikten hemen sonra vücudunun bir yerinde rahatsızlık hissediyorsa ve bu sürekli oluyorsa bebek haliyle emme ve rahatsızlık arasında sebep sonuç ilişkisi kuruyor. Eger meme reddi alerji kaynakli ise biberonu henüz rahatsızlık verici olarak niteleyecek kadar deneyimlemediginden biberonu kabul ediyor olabilir. Ya da biberonun akış hizi memeye göre fazla olduğundan, bebeğin bir yeri agriyana kadar sut çoktan bitiyor bebek sebep sonuç ilişkisi kuramıyor olabilir.Başta bende bunu düşündüm. Tadımı değişti neden içmiyor diye.
Ama
Bebeğim sağdığımda sütümü içiyor emmek istemiyor sadece.tembellik yapıyorr ortalığı birbrina katıyor resmen
O nedirAyrıca emzirme desyekleyici bi sistem var onuda deneyebilirsiniz
O nedir
Merhabalar,arkadaşlar çok sıkıntılı bir durumum var. Bebeğim 50 günlük . 3 hafta erken doğdu.sezeryanla.ilk hafta sütüm gelmedi. Sonra çok az geldi. Kendi sütüm yetmediği için hem sarılık oldu hastanede kaldık hemde. Kilo artışı az oldu. Mecburen mamaya başladık doktor kontrolünde.Ama önce emziriyorum sonra mama veriyorum.ne kadar anne sütü alırsa kar gözüyle bakıyorum Ne kadar emerse okadar az mama almış oluyordu böylelikle
ama şu günlerde
Bebeğim memeyi reddetmeye başladı .Sanki etinden et koparıyorlar gibi çıldırıyor emmemek için 2 saattqn fazla uğraşıyorm bazen bir kanıp 5 dk emiyor sonra gene basıyor yaygarayı .
Ne yapmam lazım bilemedim tavsiyelerinize ihtiyacım var
Nasıl bir düzen kurmalıyım
Birde elektrikli pompa tavsiyeniz varmı
Bunu yazali 1 ay olmus ama bende ayni durumdayim 50 gunluk iken kac ml mamayi gunde kac defs veriyordunuz acabaarkadaşlar çok sıkıntılı bir durumum var. Bebeğim 50 günlük . 3 hafta erken doğdu.sezeryanla.ilk hafta sütüm gelmedi. Sonra çok az geldi. Kendi sütüm yetmediği için hem sarılık oldu hastanede kaldık hemde. Kilo artışı az oldu. Mecburen mamaya başladık doktor kontrolünde.Ama önce emziriyorum sonra mama veriyorum.ne kadar anne sütü alırsa kar gözüyle bakıyorum Ne kadar emerse okadar az mama almış oluyordu böylelikle
ama şu günlerde
Bebeğim memeyi reddetmeye başladı .Sanki etinden et koparıyorlar gibi çıldırıyor emmemek için 2 saattqn fazla uğraşıyorm bazen bir kanıp 5 dk emiyor sonra gene basıyor yaygarayı .
Ne yapmam lazım bilemedim tavsiyelerinize ihtiyacım var
Nasıl bir düzen kurmalıyım
Birde elektrikli pompa tavsiyeniz varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?