Merhaba tekrardan
İlk etapta yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum.
Bir hafta önce İzmirde Protezsiz Meme dikleştirme operasyonumu nihayet yaptırdım. İlgilenenlere özelden Doktorumu tavsiye edebilirim. Müthiş memnun kaldım!!!
Sonuç benim düşlediğimdende güzel harika bu haliyle bile.
Sanırım bu işin en zor yanı karar verip sonra da doğru güvendiğiniz doktoru seçmek ve Uzatmamak çünkü ara uzadıkça tekrar vazgeçip tekrar yeniden araştırmak en yorucu yanı ve gün aldığınızda yakın tarihi almanızı tavsiye ederim beklemek çünkü çok sinir bozucu oluyor. Hele son bir hafta aşırı strese girdim vaz geçmeye kalkıştım..
“Keşke çok daha önce yaptırsaymışım”
Bir gün önce bütün kontroller klinik ve hastane tarafından yapıldı. Saat 0:0 sonra yemek ve su yasaktı oruç gibi.
Operasyon günü saat 11:00’de odama yerleştim tüm çizimler doktorum tarafından yapıldı hazırlıklar başladı. Heycan tavan ama korkum yoktu artık bitse diye sabırsızlanıyordum.
12.30 ameliyata girdim akşam 19.30 odama geldim yarı ayık. Nasıl uyudum nasıl uyandım bilmiyorum. Anesteziyi bir saat aşırı üşüme ve titremeyle atlattım bulantım hiç olmadı. İki saat sonra ilk defada kalkamadım ikinci denemede terleyerek başım dönerek bikaç adım attım. Ondan sonra düzelmeye başladım. İlk bi iki saat zorlandım.
AĞRIM hic olmadı !!!! yanlız kalkamıyorsunuz tabiki. Bütün gece uyudum deliksiz. Sabah taburcu oldum yanımda annem refakatcı olarak kaldı mutlaka birisinin olması çok avantajlı. İnanın ağrı sancı okadar minimum ki yani şaşırdım. İlk haftamı okadar rahat geçirdim hatta AVM gittim 4. Gün. Ama kendimi yormadan yavaş yavaş. Dün ilk kontrolüm yapıldı, hafif yanma batma gibi hisler olşuyor ama bu dikişlerin kaynadığı anlamına geliyormuş ve çok normal dedi bikaç hafta böyle olabilirmiş iyileşme sürecinde. On gün duş yasak. Bugün 7. Gün uçak yolculuğu yaptım yanımda yine annem olduğundan hiç sıkıntı çekmedim.
Önden düğmeli bol rahat gömlek veya pijama tarzı şeyler alın.
Ha birde mutlaka tavsiyem boyun destekleyici u- şeklinde olan yastık alın kesinlikle kurtarıcım oldu. Sürekli sırt üstü yatmak beni zorladı baya bu süreçte birde korse rahatsız ediyor.Dün çıkarıp penye sütyen giydirdiler bu defada alışmışım korsenin desteğine yürürken sanki dikişlerim açılıyor gibi bi his oldu tekrar korseyi giyindim.
Evet operasyon biraz uzun sürdü ama korkmayın sonuçta siz hiçbir şeyin farkında olmuyorsunuz iki saatmi yoksa yedi saatmi ama dikişler çok intina ve titizlikle ile yapıldığından sürüyormuş.
Çok aman aman ağrılı sancılı bi operasyon değil daha çok dinlenip dikatli olmanız gereken bi işlem dikişler güzel iyileşmesi için!
Şimdiden keşke bukadar beklemeseydim diyorum.
Merak ettiklerinizi sorabilşrsiniz aklıma şimdilik buladar geliyor