- 18 Ağustos 2016
- 42
- 17
- 88
- 30
- Konu Sahibi QuinnHarley
-
Merhaba annem de meme kanserinden ameliyat oldu. Sağ memedeydi ama kanserinin türü agresif yayılma riski yüksek olduğundan iki memeyi de boşalttırdı komple. 1 yıldır herhangi bir sıkıntı yok. Doktoru özeldeydi. Devlet hastanesinde ne yazık ki çık ilgilenmiyorlar. Özel hastanelerde sadece kemoterapi ve kemik hormon iğneleri için ücret almıyorlar geri kalan ameliyat ve tedavi masraflarını ödemek zorundasınız. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa da yardımcı olmak isterim. Zamanında çok çaresiz kalıp buradan yardım istemiştim. Ben de birine fayda sağlamak isterim . Anneciğinize acil şifalar dilerim. Tez zamanda kurtulur umarım.Herkese merhaba annemin ağustos ayında meme kanseri olduğunu öğrendik doktorumuz devlet hastanesin de görev almakta bizi özel bir hastaneye yönlendirdi kemoterapi için 8 kür kemoterapi aldı ve 3 gün önce de son kemoterapisini aldı 2 hafta sonra pet çekilecek pet sonucuna göre de ameliyat planlanacak bu süre zarfında annemin ameliyat için kan tahlili ekg ve akciğer filmi çekildi ve doktor bizimle ameliyat seçeneklerini konuştu annemin meme kanseri sol memede ve koltuk altına da gelmiş kemo sonucu baya küçülmüşler seçeneklerden biri meme ucunun ve kitlenin alınması bir diğeri doktorumuzun yapmak istediği sol memeyi tamamen almak koltuk altını temizlemek çünkü evresi 2,5 3 arası ve nüks edebilir dedi annem de o yüzden memenin tamamen alınması taraftarı oldu sonra doktor bize dedi ki devlette ameliyat olur ise kurula girecek ve kurul sonucu ameliyata ben de girebilirim ve ya ben olmazsam başka doktor da girebilir dedi devlette olursanız ameliyatı sadece ucunu alırlar ve kitleyi meme kalır ben girersem temizlerim dedi ama benim özelle anlaştığım bir yer var orda olursanız ben tamamen temizlerim size bırakıyorum dedi fakat özel de olursak 60-70 bin tl rakam çıkabileceği söyledi böyle bir şey var mıdır kanserli hastalar özel de olsa bilse para ödemek zorundalar mıdır ? umarım karışık anlatmamışımdır cevaplarsanız sevinirim herkese geçmiş olsun.
Bırak özeli biz 2019 senesinde bir devlet üniversitesinin hastanesinde ameliyatı yapacak doktora elden para vermiştik. Herkesten para alıyordu doktor. Özelde tabi alırlar. Hem de kayıtlı olarak. Ama bana ilginç geldi sizin durum. Devlette niye sadece ucunu alıyorlarmış ki? Gerekli kısım ne ise onun alınması gerekir burada hastanın lehine göre belirlenir bu işlem.kanserli hastalar özel de olsa bilse para ödemek zorundalar mıdır ?
Merhaba evet bizim de genel cerrahi doktorumuz devlette kemoterapi için özele yönlendirdi hiç bir ücret ödemedik şimdi böyle olunca bi düşündük bakalım çok teşekkür ederim sizin annenize de çok geçmiş olsun amin inşallah.Merhaba annem de meme kanserinden ameliyat oldu. Sağ memedeydi ama kanserinin türü agresif yayılma riski yüksek olduğundan iki memeyi de boşalttırdı komple. 1 yıldır herhangi bir sıkıntı yok. Doktoru özeldeydi. Devlet hastanesinde ne yazık ki çık ilgilenmiyorlar. Özel hastanelerde sadece kemoterapi ve kemik hormon iğneleri için ücret almıyorlar geri kalan ameliyat ve tedavi masraflarını ödemek zorundasınız. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa da yardımcı olmak isterim. Zamanında çok çaresiz kalıp buradan yardım istemiştim. Ben de birine fayda sağlamak isterim . Anneciğinize acil şifalar dilerim. Tez zamanda kurtulur umarım.
Artık bizi sadece özel de ameliyat etsin diye mi böyle zoraki bir durum da bıraktı inanın bilmiyorum bir de devlette yapılan ameliyatta asistan sokarlar bu asistanın yapacağı bir ameliyat değil dedi.Bırak özeli biz 2019 senesinde bir devlet üniversitesinin hastanesinde ameliyatı yapacak doktora elden para vermiştik. Herkesten para alıyordu doktor. Özelde tabi alırlar. Hem de kayıtlı olarak. Ama bana ilginç geldi sizin durum. Devlette niye sadece ucunu alıyorlarmış ki? Gerekli kısım ne ise onun alınması gerekir burada hastanın lehine göre belirlenir bu işlem.
vaktiniz ve imkanınız varsa bir başka doktordan daha görüş alın isterseniz. sizi manipüle etmeye çalışıyormuş gibi geldi. kardeşimde fibroadenom çıkmıştı ve eğitim araştırma hastanesinde uzman doktor tarafından ameliyat edilmişti. asistan da vardır illa ki ameliyatta ama bizzat kendi girmişti. hiçbir ücret de ödemedik o doktora örneğin.Artık bizi sadece özel de ameliyat etsin diye mi böyle zoraki bir durum da bıraktı inanın bilmiyorum bir de devlette yapılan ameliyatta asistan sokarlar bu asistanın yapacağı bir ameliyat değil dedi.
Biz de manipüle etmeye çalıştışını düşündük ve korktuk bu tarz söylemler de bulununca başka doktorlara da danışacağz teşekkür ederim.vaktiniz ve imkanınız varsa bir başka doktordan daha görüş alın isterseniz. sizi manipüle etmeye çalışıyormuş gibi geldi. kardeşimde fibroadenom çıkmıştı ve eğitim araştırma hastanesinde uzman doktor tarafından ameliyat edilmişti. asistan da vardır illa ki ameliyatta ama bizzat kendi girmişti. hiçbir ücret de ödemedik o doktora örneğin.
Hormon pozitif olması ilaç seçeneğinin daha çok olması demek, bu anlamda iyi. Şöyle düşünün bu hücreler verilen ilaçlara bir süre sonra bağışıklık kazanıyor ve doktorlar başka ilaca geçiyor. Ne kadar çok ilaç seçeneği o kadar çok silah o kadar çok imkan demektir. Hormona duyarlı bir hücreyi kontrol edebilecek, hormon sebepli tekrar büyümesini çoğalmasını ve yayılmasını kontrol edebilecek ilaç seçeneklerine sahip olmak şanstır.Herkese merhaba, öncelikle tüm hastalara acil şifalar dilerim. En kısa sürede herkes ağlığına kavuşsun sevdikleri aileleri kaygıdan üzüntüden uzak olsun. Bende ctesi günü babamın haberi ile yıkıldım. annemde birkaç hafta önce göğsünde bir kitle farkedince hemen doktora gitmiş. düzenli mamografi çektiren biriydi. lakin yeni çektirdiğinde bile çıkmamış, ultrasın ve MR çekmişler. hatta birkaç farklı yerden sıvı biopsi yapılmış. babam detayları tam olarak anlatmadığı için elimde çok az bir bilgi var. biopsinin bazıları çıkmış bazıları çıkmamış. tedavisi olan birşey korkmayın vc dediklerini aktardı ama bana. ayrı şehirlerde olduğumuz içinde bana fazla birşey söylemiyorlar. sonuç vs yollamadılar google dan bakıp abartmayayım ya da panik olmayım diye. Bugun ağzından aldığım laf ER - PR nin pozitif olduğu bununda kötünün iyisi denen bir detay olduğu yönündeydi. Yarın ki doktor kontrolünde tedavi vs ile ilgili sanırım karar verilecek. ameliyat gerekedebilir gerekmeyedebilir demiş ilk baktığında. böyle arada derede tuhaf bir haldeyim. Tam bir keder buhranında değilim lakin içim rahat ta değil, bizde cahil insanlar değiliz 45 yaşında eğitimli insanım, neyin ne olduğunu az biraz anlıyoruz. Sadece paylaşmak istedim. evresi büyüklüğü vs hakkında bilgim yok. yayılmamış olduğunu bliyorum. sizlerin bu ER PR pozitif mevzusu hakkında tecrubesi varsa paylaşmasını rica edeceğim. annem sigara içmeyen sağlıklı beslenen biridir 65 yaşında. genel durumununda tedavide etkili olduğuna inanmak istiyorum. tekrar hepinize sağlık şifa ve geçmiş olsun dileklerimle , teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?