*20.03.23 de ameliyat oldum, operasyondan sonraki günleri yorumlarda güncelliyorum. * merhabalar,
size meme implantı taktırma sürecimden bahsetmek istiyorum.
henüz çok başındayım fakat süreç ilerledikçe güncelleyeceğim. geçen gün ilk doktor görüşmemi yaptım, 6 Mart'ta iki farklı doktorla daha görüşmeyi düşünüyorum. bu doktorlardan birinin kendi kliniği mevcut, diğeri özel hastanede, bir diğeri de devlet hastanesinde. üçünden de bilgi almadan içim rahat etmeyecek.
bu arada benim boyum 1.63 kilom 48 sütyen bedenim 75b'yi tam doldurmuyor. doktorum meme dokumun mevcut olduğunu, 350 cc'nin üstünde takmayacağını, doğallıktan yana olduğunu söyledi. doğrusu ben 400 cc'nin altında düşünmüyorum, çektiğim acıya ve verdiğim paraya değsin istiyorum.
pazartesi günü diğer doktorlarla da görüştükten sonra güncelleme yapacağım.
//güncelleme// çarşamba günü kendi kliniği olan bir doktorla görüşmüştüm, bugün de devlet hastanesindeki doktorla görüştüm. buradan birkaç arkadaş devlet hastanesindeki doktordan çok memnun kaldıklarını söylediği için onu seçerim diyordum ama beni tatmin etmedi ne yazık ki.
anladığım kadarıyla DH de ki doktor
estetik amaçlı proteze karşı, sağlık odaklı yapmayı tercih ediyor. bana ısrarla emin olup olmadığımı, iyice karar verip vermediğimi sordu ve ardından ona göre
protez taktırmam gerekmediğini, yeterince dokumun olduğunu ve maksimum 250 cc takacağını söyledi. böyle söylemesi de beni biraz demoralize etti açıkçası.
kendisinin yanından çıktıktan sonra ilk görüştüğüm doktorla tarihi kararlaştırdık. iki doktor da dokumun olduğunu söyleyince 400cc için zorlamamın hoş sonuçlar doğurmayacağını kabullendim. :)
//güncelleme// 20.03.23 -Ameliyat günü-
Sonunda ameliyatımı oldum. geçen haftayı hasta geçirdiğim için ertelenir diye korkuyordum ama ertelenmedi çok şükür.
sabah 9'da hastaneye gelip tetkiklerimi verdim, anestezi uzmanıyla görüşmemin ardından yatışım yapıldı. 11:45 de doktorum geldi, son defa ayrıntıları konuştuk ve çizim yapıldı. ameliyathanede son gördüğüm saat 12:08 idi, 13:30 da odadaydım. Ameliyathaneye giderken ağlamaya başladım, çıktığımda da "sevgilim nerede" diye ağlıyordum.
3-4 saatte bir ağrı kesici ve antibiyotik alıyorum, bir yandan da serum takviyesi yapılıyor. ilk suyumu akşam 20:00 içtim. ağrı kesicinin ilk vurulduğu zamanlar iyi oluyor fakat 1 saat sonra ağrının şiddeti artıyor. 21:00 da iki hemşire ve erkek arkadaşımın yardımıyla zor da olsa kalkıp tuvalete gidebildim ama tansiyonum inanılmaz düştü o yüzden hemen yatırdılar. hâlâ pijamalarımı giyemedim, hasta önlüğüyle yatıyorum.
ayrıca yukarıda da yazdığım gibi ben doktorumdan ısrarla 400 cc istedim ve tam istediğim gibi vaptı. söylediğine göre 1 cc fazlası bile sığmazmış, tam denk geldi diyor.
kas altına high profile 400cc Mentor takıldı.