Merhaba kızlar. Bende meme büyütme ameliyatı olmak istiyorum ve araştırmalar yapıyorum. Büyüklüğe nasıl karar verilmeli diye araştırırken bir çizelgeye rastladım ve paylaşmak istiyorum.
" Diğer yandan şu da bir gerçektir (eğri oturalım doğru konuşalım): dünyada hiç bir hastanede, hiç bir ameliyathanede boy boy sütyenler bulunmamaktadır. Hiç bir cerrah, ameliyatınız bitince ameliyat öncesi istediğiniz boy sütyeni size giydirip denemez. Yok böyle birşey. Size sütyen numaranızı ve ameliyattan sonra ne büyüklüğe gelmesini istediğinizi sorarız, çünkü bu bize istediğiniz büyüklük hakkında bir fikir verir. Örneğin ben, hastanın ameliyattan sonra ne büyüklükte sütyen giymek istediğini soruyorum; buna ek olarak elimdeki sizer (denemelik) silikonları hastanın sütyeninin içine koyup denemesini istiyorum. Hastam, silikonları sütyen içine yerleştirip üzerine kıyafetini giyince aynada görünüşüne bakıyor ve istediği büyüklüğe karar veriyor. Sonunda, yaklaşık olarak ne büyüklükte bir implant kullanacağımız belli oluyor. Yoksa, ameliyatın sonunda hastaya sütyen giydirip, bakmıyoruz, olmuş mu diye..
GÖĞÜS ALTI VE GÖĞÜS ÇEVRESİNE GÖRE SÜTYEN NUMARASININ HESAPLANMASI (1922 den beri kullanılan klasik hesaplama yöntemi):
Göğüs altı çevresi Göğüs çevresi Beden Göğüs altı çevresi Göğüs çevresi Beden
cm. cm. cup size cm. cm. cup size
70 82cm A. 90 102 A
85 cm. B 105 B
88 cm. C 108 C
90 cm. D 110 D
75 87 cm. A 95 107 A
90 cm. B 110 B
93 cm. C 113 C
95 cm. D 115 D
80 92 A 100 112 A
95 B 115 B
98 C 118 C
100 D 120 D
85 97 A
100 B
103 C
105 D
Görüldüğü gibi meme büyütme ameliyatları, hiç te basit ameliyatlar değildir. Başarılı sonuç alabilmek için bir çok konuda bir çok kritik karar vermek gerekir:
MEME BÜYÜTME AMELİYATLARINDA ÖNEMLİ NOKTALAR:
1) Kişi bu ameliyata uygun mu değil mi?
Kişinin şikayetçi olduğu
estetik kusur, bu ameliyatla giderilebilecek bir sorun mu; hastanın fiziksel yada ruhsal bir engeli var mı? Hasta muayene edilir ve sorununun meme protezi ile çözümlenebileceği görülürse opere olabilir. Bazı vakalarda, örneğin ciddi boyutta asimetrileri olan vakalarda, bir tarafı meme protezi ile büyütürken, diğer tarafa meme küçültme ameliyatı yapmak gerekebilir. Bunun yanında, sadece silikon implantlarla memelerdeki şekil bozukluklarının giderilmesi çok zordur. Örneğin hastanın meme uçları çok fazla yanlara bakıyorsa, sadece meme implantları ile meme uçlarını ortaya yaklaştırmak genellikle mümkün olmaz. Bu gibi bir durumunuz varsa şunu bilin: implantlar meme uçlarını ortalayacak şekilde yerleştirilmez. İmplantlar, göğüs kafesine ve ön koltukaltı çizgisine göre yerleştirilirler. Hastanın meme uçları olması gereken noktadan daha yanlardaysa, meme büyütme ameliyatından sonra da yanda kalacaktır. Bozuk yerleşimli meme uçlarını olması gereken yere almak farklı ve meme üzerinde iz bırakan bir ameliyat yapmayı gerektirir. Hastaların bunları bilmesi gerekir.