canım öncelikle geçmiş olsun ve yeni cicilerin hayırlı olsun.
ameliyatın hemen ertesinde böyle hissetmen çok normal. hiçbir ameliyat %100 ağrısız ve acısız değildir olamazdır da, daha 6 gün olmuş, bu sıkıntılar için çok çok normal bir durum. çevrene söyleme knusunda yorum yapmayayım, herkesin ailevi ev yaşamı birbirinden farklı. ama birilerine söylemiş olsaydın en azından psikolojik olarak da destek bulabilirdin. gelelim diğer yaşadığın sıkıntılara. ilk zamanlar yatağa yatıp kalkmada zorlanman gayet normal, bu işin tek çözümü var sabretmek. emin ol günler çok çabuk geçip gidecek. önümüz yaz, biraz daha iyileşince güzel sütyenler alıp aynada şekli oturan göğüslerine baktıkça iyi ki yaptırmışım diyeceksin. önemli olan sağlığınla ilgili herhangibir komplikasyon yaşamaman. ben ömrüm boyunca yüzüstü yattım, düşünsene eve geldim tıpkı senin gibi hem sırtüstü yatmak zorundaydım hemde kalkmak ve yatmak için yardım almak zorundaydım. her gece sırtımın ağrısından en az 3 kere uyanıyordum annem kaldırıyordu biraz yürüyordum evin içinde, sonra yatağın kenarına oturuyordum tekrar kalkıp yürüyordum sırf yorgunluktan bitkin düşeyim de tekrar uyanmiyim diye ama nafile yattıktan bir süre sonra tekrar sırtımın ağrısıyla uyanıyordum. herkesin ağrı eşiği de farklı kimisi çok büyük acılar çekerken kimisi daha hafif atlatabiliyor bu olayı. o yüzden sabretmek çok önemli. en çok sıkıldığım zamanlarda ileriki günlerde yaşayacaklarımı, istediğim bikiniyi istediğim sütyenleri giyeceğimi hayal ederdim, ayrıca ben ilk hafta sonunda iş başlamak durumundaydım, çalıştığım yerde kimse bilmediği için hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalışıyordum, sabahları sorun olmuyordu ama akşama doğru günün yorgunluğuyla beraber sarhoş gibi oluyordum. ama şimdi 2 ayı geçti gayet rahatım çok şükür. burada yazan diğer arkadaşları okuyorum bir süre sonra unutanlar silikonu hissetmeyenler var, doktorum da böyle olacağını söyledi. sabırla o günlerin gelmesini bekliyorum. sen de öyle olacaksın. şekil olayına hemen çok takılma. günler geçtikçe yumuşadıkça inanki şekilleri değişiyor. benimkiler füze gibiydi doktorum bunlar inecek dediğinde nasıl olur demiştim, çünkü benim hiç göğsüm yoktu, dümdüzdü yani, doktorumum önerdiğinden daha büyük silikon konusunda da ısrar ettim, yani o gerginlik olayını en iyi bilenlerdenim, bazen göğüs uçlarım patlayacak silikonlar dışarı fışkıracak gibi geliyordu. şuan gerginlikten eser yok. çok çok sıkıntılı olduğun zamanlarda ağrı kesicilerini almaya devam et, ama ağrım olursa ya diyerek korkudan ağrın olmadan da alma, fazla ilaç vücuda zararlı biliyorsun. daha da yeni narkoz aldın. evde ufak ufak odanda yada varsa koridorda küçük yürüyüşler yap, bol bol su iç, narkozu vücuttan atmaya yardımcı, zayıf düşmemek için beslenmeni ihmal etme, doktorunun söylediği kontrollerini günü gününe yaptır ve moralini yüksek tutmaya çalış, 1 ay sonra böyle olmayacağım de. herşeyin senin için daha iyi olmasını diliyorum. tekrar çok geçmiş olsun.
uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim, ne yazık ki bende kısa bi süre sonra işe başladım arkadaşlarıma belli etmeden çalışmaya devam ettim ama belli bi saate kadar vücut buna dayanabilior,sonra açıkta uyumuşum tutulmuşum dedim biraz yardımcı olmalarını istedim ,kesinlikle ağrı eşiği kişiden kişiye değişiyor ama kas altı olduğundan ağrı bekliyordum da bu denli ummamıştım :) neyse ki her geçen gün daha iyiyim ,ağrılarım hafifliyor ,ilaçları mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum günde 3 kez olanı 2 ,idare edebiliyosam 1 e indirdim ilk günler de 4 e bile çıkardım :)
herkese tavsiyem kas altı olacaksa en az 10 gün istirahat edilmesi .ameliyat sonrası zor bi süreç her ne kadar güzellik için olsa da bir ameliyat geçiriyosunuz
bugün minik strip bant denilen bantı çıkarıp duşumu aldım ,sıcak su rahatlatıyor öncesn de saçımı yıkatmak için kuaföre gttim fön de çektirdim 2 gün öyle idare ettim ,ben her gün duş alan birisi olaraktan her ne kadar acım ağrım olsa da başımı öne eğerek saçımı yıkadım ,suyla temaslar rahatlatıo :)