Meme Estetiği İyileşme Süreci Günlüğüm - Bilgisi Olan ?

Okuduğum yorumlardan korkarak ameliyata girdim ama ameliyattan çıktıktan sonra kendim desteksiz kalktım ertesi gün hastane çıkışı AVM ye gittim eve gittiğimde çamaşır yıkayıp mutfak dahi süpürdum saçımi yıkadım ertesi gün araba kullanıp ise gittim çalıştım bugün 5. Günüm gerginlik dışında hiç bir rahatsızlığim olmadı sadece odemden dolayı çirkin bir görüntü var umarım bir kaç aya güzelleşecek.
Herkesin acı eşiği farklı tabi ki ama inanın gözümüzde büyüttüğümuz kadar zor bı işlem olmuyor

Canım ben 325 yaptırdım 7 yıldır kullanıyorum suanda benım meme ölçüm 80 B ve inan cok güzel duruyor. Cok yapmacık durmamasıni tabsıye edıyorum. Bir gecelık gıyıyorum göğüslerım benden önce yuruyor. Yani gerek tok daha buyugune tabı benım fıkrım bu sen nasıl ıstersen. Bu arada ödem varken sutyen ölçüm once 95 di sonra 90 oldu sımdı 80:)

Arkadaşlar bana da yardımcı olun.yuvarlak mı damla mı?bir de ben D beden takıyorum.doğumdan sonra yumuşadı ve sarktı.bildiğim kadarıyla 70 şer 80 ler sırt ölçüsü.1.70 boyum 58 kilom.kaç cc taktırmalıyım?sırtım 75 bu arada

Evet, morardim. Çok normal.. 1 haftaya geçiyor.... Böyle şeyleri dert etme hepsi geçiyor. Eşitsizlik, morarma, ödem. Ben 45. Günündeyim hala üstleri sert ve şiş. Eskisi gibi bakmıyorum bile artık .. çünkü iyileştiğinin farkındayım.
İlk memelerimi gördüğümde kare şeklindeydi. Çok yeni olmasına rağmen şekli şimdiden yuvarlaklasti..... Takmayın umursamayin böyle şeyleri rahat uyuyun. Benim gibi takıntı yapmayın
Kızlar benim çok ama çok ağrım var bu normal mi? Bugün 3. Günüm sol mememin ağrısı resmen geçti ama sağ nefes dahi aldırmıyor lütfen yardım ya moralim çok bozuk

Merhaba carsamba gunu ameliyat oldum kas alti 345 cc mentor marka takildi 1 gece yatip ciktim bugun ameliyat sonrasi 3.gunum. Direnler hala duruyor inanilmaz bir agri var ve goguslerim inanilmaz sis odem sanirim. Insanlar 1 haftada is basi yapabilecek duruma gelmis ben suan hicbirsey kendim yapamiyorum hep yardimla kalkiyorum, wc ye gidiyorum vs. Direnler cikinca rahatlayacaksin diyorlar ama nasil bir rahatlama olacak emin degilim, geceler zaten kabus heryerim agriyor sirtim boynum goguslerim. Bu sureci baya kolay atlatanlar olmus ama benim moralim cok bozuk gercekten agrim cok var. 1 hafta icinde gercekten kayda deger bir agri azalisi oluyor mu ozellikle diren takilanlarda cikarilinca gercekten etkisi goruluyor mu? 10 gun sonra ise baslayacagim bu sekilde giderse napacagim hic bilmiyorum:KK43:
Bende aynı durumdayım lütfen süreçten benide haberdar et dayanılacak gb değil 😣

Selam kızlar yine ben 😆🙈❤️
31 gün önce meme estetiği oldum.
1.65 - 65 kilo - 450CC Mentor High profil

Ameliyatta takılan sütyen çok dardı ve kendime yeni bir ameliyat sütyeni aldım. Silikonlarım çok üstte kaldığı için önden bantlı cerrahi sütyen kullanmaya başladım. (Faydasını gördüm mü bilemem) Ve dün cerrahi sütyenin son günüydü ve bugün sporcu sütyenimi kullanmaya başladım. + Göğüs bandı kullanıyorum.(Pentiden aldım. Balensiz, süngersiz ama arkadan takmalı normal sütyene benziyor.)

Babam hayati tehlike yaşayacak kadar acil bir sağlık problemi yaşadığı için doktor kontrolüne gidemedim. Bu süreçte 20 saate yakın otobüs yolculuğu yapmak ve araç kullanmak zorunda kaldım.

1. Hafta
İlk başlarda ölecekmişim gibi göğüsümde baskı vardı. 5 gün içinde bu his kayboldu.
Beni en çok zorlayan şey yatmak ve tuvalete gitmekti.
Yatarken 3 yastıkla yattım ve zamanla yastıkları azalttım ve ağrı içinde uyumaya alıştım.
Tuvalet ve kalkma problemim için nişanlım yardım etti sağolsun. Tek başıma tuvalete gidecek gücüm yoktu. Kilotumu bile cekemiyordum. Sifona bile basamiyordum.
Tabi bu sorunların hepsi 1 haftada geçti.

2-3. HAFTA
2-3. Haftalarda göğüsümun içinden tıkır tıkır sesler geliyordu. Sanki içinde su baloncukları varmış gibi. 3. Haftada bu tamamen geçti.
Tek problemim dekoltemde olan ödem ve silikonun üstte kalması. Ve yatıp kalkarken çektiğim ağrı.
Bilmiyorum belki benim canım çok kıymetli o yüzden acı bana fazla gelmiş olabilir.
Uyandıktan 1 saat sonra kaslarım alıştığı için ağrım geçiyordu.
Bu süreçte temizlik yaptım. Yemek pişirdim. AVMeye gittim. Nisanlimla gezdim vs. Ağrı dışında yine problemim olmadı.

4. HAFTA
Ödemlerimin bir kısmı geçti ama üstte olan sertlik hala devam ediyor.
Göğüs bandajinin faydasını görür gibiyim.
Memelerim alttan yumuşamaya başladı. Yumuşaklığı hoşuma gitmeye başladı. Çok güzeller 🥰😍
Buarada doktor kontrolünede gittim. Her şey yolunda dikislerin iyi görünüyor.2 ay sonra gel bu boyut sana çok yakıştı dedi. ( KEŞKE 500CC YAPTIRSAYDİM. BÜYÜK MEMELER HARİKAAAA..)

krem olarak dikis izlerine Dermatix Jel sürüyorum. Doktorum başka bir şey önermedi.
sütyen dikişlerime baskı yaptığı için steril gazlı bezle üstlerini hala kapatıyorum.

MASAJ KONUSUNDA; Doktorum bandajlarimi çıkarır çıkarmaz hemen ilk hafta masaja basla dedi. Silikonlarini aşağıya it dedi. Sabah ve akşam hala masaj yapıyorum bebe yağı ile.

Şimdilik hala seklinden memnun değilim. Çok yeni olduğu için zamana bıraktım.
Burayi güncellleyecegim iyilestikce.

İyileşme sürecinde tavsiyelere açığım. Ne öğrendiysem buradan öğrendim çünkü.
Sevgiler.. ❤️

2. AYIM BİTTİ VE .. (Güncelleme)
Memelerim baya düzelmeye başladı. Şekli yuvarlaklasti ve normal sütyen taktiğimda çokta güzel duruyor. (Özelden mesaj atarsanız fotoğraf paylaşabilirim.)
Hala sporcu sütyeni takıyorum ve hareketlerime dikkat ediyorum. Kollarımı dikkatli kullanıyorum.

Dikiş izi konusunda; baya düzeldi kremimi günde 3 defa sürüyorum. Şuan rengi açık kırmızı gibi.
Kremim Dermatix
Onun dışında bepanten sürüyorum göğüslerime ve güzelce masaj yapıyorum.

Ödem konusunda; hala sertlik ve şişlik var. Ama yumuşayan yerleri çok güzel ve orjinal memeymis gibi hissettiriyor. Dekoltesi çok güzel oldu. Memelerime bayılıyorum dekolte konusunda....

2 AY 10 GÜN GÜNCELLEME
Bugün sütyen bedenimi öğrendim 85B
Keşke daha büyük taktırsaydım dediğim anlardan birini yaşadım... 500-550CC gibi
Memelerimde bariz yumuşama var. Dokunmadan edemiyorum çok güzeller...

Dikiş izi konusunda; soluklasmayi bariz görüyorum.. Hala rengi kırmızımsı

1 ay sonra görüşmek üzere güncellleyecegim 💜
Merhaba!!! Öncelikle çok geçmiş olsun.Babanızada acil şifalar dilerim🙏
Benim ameliyatımın 8.günü çok yorum okudum ama hiçbirinde benimkiyle aynı değil.3 ayrı doktor'a muayne olup öyle karar verdim.
Boyum 1.65 Kilo 51
1.Doktor kiloma ve boyuma göre 300 cc gecmemeliyiz dedi.Küçük bir bedenin var kaldırmaz demişti.
2.Doktor size 325 ancak olur dedi
3.Doktor ise göğüs kabınız geniş şuan istediğiniz gibi küçük koyarsam zamanla içinde oynar ve sarkma yapar bunu ameliyatta belirliyeceğini söyledi ve ayrıca hem göğüsüm biraz ayrıkmış hem asimetri sıkıntısı var dedi bu arada 3 senedir plates yapıyorum.Omuzlarımda geniş ama ben hep mentor marka 300 cc gecmesin çok büyük durmasın die kafamda oturtmuştum ve sonunda ameliyattan cıktığımda.Bir göğüsüm 430cc diğeri 375cc takıldığı söylendi ama her gelen hemsire veya arkadaslarım cevremdekiler küçük duruyor dediler.2. Gün hastaneden direnlerle çıktım ilk 3 gün birilerine muhtaç oluyorsun yataktan tek kalkamıyorsun birileri sırtınıza destek vermek zorunda ama direnler cıkınca biraz rahatlıyorsunuz.Ama içten gelen su sesi 7.gün kesildi yataktan kalkarken aşırı bir su varmıs gibi hatta yaraya tuz basmıs gibi yanma yapıyordu 1 dk kadar sonra geciyordu.Şuan o yok yerini ağrıya bıraktı.Bendeki sorun sırt ağrısı sizdede oldumu sırt ağrısı!?? Yolda yavas yürüyorum göğüslerimde ağrı oluyor bazen korse cok sıkıyor onun acısı yani bu süreci 8.gün olmasına rağmen zor geçirdim.Dolgun görünüyor suan üsten bant verdiler onu kullanıyorum oda zor tabi çok sıkıyorlar ama ben bu 1 ayı en konforlu şekilde gecirirsem senelerce rahat ederim die düşündüğüm için işe baslamadım henüz.4 yastıktan 2'ye yeni düşürdüm nekadar doğru bilemedim onuda sormak isterim size?Üst bandı 7.gün takmaya basladım ondan ötürü 2 'ye düşürdüm yastıgımı.Artı masaj videosu gönderdiler 2 gündür masaj yapıyorum ama bana biraz büyük gibi geldi sanırım zamana ihtiyacımız var zamanla doğallaşıcaktır die düşünüyorum.Birde göğüs arasında morarmı oldu Arnica ve hirudoıd kullanıyorum.Çatlak olusur düşüncesi hiç olmamıstı ama sizin önerdiğiniz kremi dr sorup onuda kullanırım.Sonuc vücudumuza yabancı bir madde koyuyorlar zor bir süreç ben zorluklarını düşünmeden karar verdim.Şuanki tek sonra korsenin sıkması ve rahatsız etmesi:KK43:siz korseyi nekadar kullanıdınız birde çok sıktıgı zamanlarda dayandınızmı?Yoksa gevşettinizmi? sarkmasından endişe ettiğim için sıkı kullanmaya calıyorum🤷‍♀️
2 hafta sonra muayenem var tekrar güncellerim herkes yasadığı sürece anlatsa yeni ameliyat olanlarada fikir olur.3 sorumu yanıtlarsanız sewinirim🙏
Evet, morardim. Çok normal.. 1 haftaya geçiyor.... Böyle şeyleri dert etme hepsi geçiyor. Eşitsizlik, morarma, ödem. Ben 45. Günündeyim hala üstleri sert ve şiş. Eskisi gibi bakmıyorum bile artık .. çünkü iyileştiğinin farkındayım.
İlk memelerimi gördüğümde kare şeklindeydi. Çok yeni olmasına rağmen şekli şimdiden yuvarlaklasti..... Takmayın umursamayin böyle şeyleri rahat uyuyun. Benim gibi takıntı yapmayı

Merhaba, yeni memişleriniz hayırlı olsun. Morarmalar geçiyor ben morarma için krem kullanmadım kendiliğinden geçti.
Sırt ağrısı geçiyor. Ağrı olması normal tek bir pozisyonda uyuyorsun sonuçta. Benim belim sırtım tutulmuştu aynı pozisyonda yatmaktan.
Korsemi hiç gevşetmedim. Üstten takılan bandı 2 ay, korseyi 1 ay kullandım. Şuan göğüslerimin şekli çok güzel. Kesinlikle korse ve bant çok önemli

Ameliyatta takılan sütyen çok dardı ve kendime yeni bir ameliyat sütyeni aldım. Silikonlarım çok üstte kaldığı için önden bantlı cerrahi sütyen kullanmaya başladım. (Faydasını gördüm mü bilemem) Ve dün cerrahi sütyenin son günüydü ve bugün sporcu sütyenimi kullanmaya başladım. + Göğüs bandı kullanıyorum.(Pentiden aldım. Balensiz, süngersiz ama arkadan takmalı normal sütyene benziyor.)

Babam hayati tehlike yaşayacak kadar acil bir sağlık problemi yaşadığı için doktor kontrolüne gidemedim. Bu süreçte 20 saate yakın otobüs yolculuğu yapmak ve araç kullanmak zorunda kaldım.

1. Hafta
İlk başlarda ölecekmişim gibi göğüsümde baskı vardı. 5 gün içinde bu his kayboldu.
Yatarken 3 yastıkla yattım ve zamanla yastıkları azalttım ve ağrı içinde uyumaya alıştım.
Tuvalet ve kalkma problemim için nişanlım yardım etti sağolsun. Tek başıma tuvalete gidecek gücüm yoktu. Kilotumu bile cekemiyordum. Sifona bile basamiyordum.

2-3. HAFTA
2-3. Haftalarda göğüsümun içinden tıkır tıkır sesler geliyordu. Sanki içinde su baloncukları varmış gibi. 3. Haftada bu tamamen geçti.
Tek problemim dekoltemde olan ödem ve silikonun üstte kalması. Ve yatıp kalkarken çektiğim ağrı.
Bilmiyorum belki benim canım çok kıymetli o yüzden acı bana fazla gelmiş olabilir.
Bu süreçte temizlik yaptım. Yemek pişirdim. AVMeye gittim. Nisanlimla gezdim vs. Ağrı dışında yine problemim olmadı.

4. HAFTA
Memelerim alttan yumuşamaya başladı. Yumuşaklığı hoşuma gitmeye başladı. Çok güzeller 🥰😍
Buarada doktor kontrolünede gittim. Her şey yolunda dikislerin iyi görünüyor.2 ay sonra gel bu boyut sana çok yakıştı dedi. ( KEŞKE 500CC YAPTIRSAYDİM. BÜYÜK MEMELER HARİKAAAA..)

krem olarak dikis izlerine Dermatix Jel sürüyorum. Doktorum başka bir şey önermedi.
sütyen dikişlerime baskı yaptığı için steril gazlı bezle üstlerini hala kapatıyorum.

MASAJ KONUSUNDA; Doktorum bandajlarimi çıkarır çıkarmaz hemen ilk hafta masaja basla dedi. Silikonlarini aşağıya it dedi. Sabah ve akşam hala masaj yapıyorum bebe yağı ile.

Sevgiler.. ❤️

Memelerim baya düzelmeye başladı. Şekli yuvarlaklasti ve normal sütyen taktiğimda çokta güzel duruyor. (Özelden mesaj atarsanız fotoğraf paylaşabilirim.)
Hala sporcu sütyeni takıyorum ve hareketlerime dikkat ediyorum. Kollarımı dikkatli kullanıyorum.

Dikiş izi konusunda; baya düzeldi kremimi günde 3 defa sürüyorum. Şuan rengi açık kırmızı gibi.
Kremim Dermatix

Ödem konusunda; hala sertlik ve şişlik var. Ama yumuşayan yerleri çok güzel ve orjinal memeymis gibi hissettiriyor. Dekoltesi çok güzel oldu. Memelerime bayılıyorum dekolte konusunda....

2 AY 10 GÜN GÜNCELLEME

5. AY ( güncelleme)
Bütün problemlerim geçti. Boyutu keşke daha büyük olsaydı diyorum. Çünkü benim hiç göğüs dokum yoktu. Onun dışında harika görünüyorlar. Bütün problemlerin hepsi zamanla geçiyor merak etmeyin. İyileşme süresi kişiye göre değişiyor ve kas altı ameliyatları bütün ameliyatlar acılı oluyor bıçak altına yatarken bunu unutmayın.

Yumuşaklık harika gerçek meme gibi kimse anlamıyor silikon olduğunu yumusacık pamuk gibi sadece dekoltem biraz sert. Sütyenle birleştiriyorum ayırıyorum her şekle giriyor çok güzeller.. 🙈🙈🙈

Yara izleri konusunda;
Hala izler duruyor açık pembe gibi oldu renkleri. Krem sürmeye devam edeceğim geçene kadar. Geçmezse üstüne dövme yaptırırım diye düşünüyorum.
Sevgiler ..❤️

1 sene dolana kadar burayı sizler için güncelleyeceğim çünkü hala yorum yazan fikir danışan arkadaşlar var ❤️
Merhaba resim paylaşabilir misiniz bana da

Arkadaşlar merhaba,
16 Ağustos tarihinde çift memeden 5 kist alımı (soldan 2 sağdan 3) + dikleştirme + meme protezi ameliyatı oldum. Ameliyatım 4.5 saat sürdü. Bugün 4. Ayım olmasına rağmen iki göğüs arasında inanılmaz fark var. Sol 275 cc, sağ 250 cc takıldı ama fark çok büyük. Biri aşağıda biri yukarda göğüslerin. Halterci memesi gibi duruyor soldaki. Doktor inecek diyor ama bana hiç inecek gibi gelmiyor. Doktor inmezse yağ enjekte ederiz diyor ama vücutta yağ yok😅 böyle bir durum yaşayan var mıdır? 2. Bir ameliyatı olmak istemiyorum )):

Merhaba. Bende 2 hafta once ameliyat oldum. Kas alti 315 cc. İlk haftam cok rahat gecti. Agrim azdi kendim yatip kalkabiliyordum. Ama son bir haftadir gogus uclarimda dayanilmicak bi aci var. Hic bisi giymek istemiorum ne degse canimi yakiyor. Bu aci yayilmaya basladi sanki mememe dokunamiorim. Agri degil ama sanki gunesten yanmis da dokununca acio gibi. Bunu yasayan varmi aranizda. Doktoruma sordum normal dedi bi vitamin adi verdi onu ic dedi de ne alaka vitamin :KK43: cok canim yaniyor ne yaptiysam ise yaramadi
Merhaba benim boyum 1.58 kilom 52 300 cc dedi doktor bana küçük mü olur sizce küçğk olmasından korkuyorum meme dokum yok gibi

öncelikle geçmiş olsun canım.. bana 300 cc takıldı çok merak ediyorum, sizce çok mu küçük?? Yani siz 450 cc 85B diyince kafam karıştı açıkçası 😃
Merhaba bypum 158 52 kiloyum 300cc koyulacak bana sizce küçük mü olur meme dokum yok gibi siz ne durumdasınız

Doktor 300 diye girdi ameliyattan 350 cc ile çıktık.
Bana biraz büyük geliyor belki hala alışamadım, bilemiyorum bi tık daha küçük olmasını istiyordum.
Ama arkadaşlarım boyutunu beğeniyor, aşırı büyük durmadığını söylüyorlar
Sizin boyunuz uzunmuş kaldırmışsınızdır

1. Hafta

2-3. HAFTA

4. HAFTA

Sevgiler.. ❤️

Memelerim baya düzelmeye başladı. Şekli yuvarlaklasti ve normal sütyen taktiğimda çokta güzel duruyor.

Kremim Dermatix

2 AY 10 GÜN GÜNCELLEME

5. AY ( güncelleme)
Bütün problemlerim geçti. Boyutu keşke daha büyük olsaydı diyorum. Çünkü benim hiç göğüs dokum yoktu. Onun dışında harika görünüyorlar. Bütün problemlerin hepsi zamanla geçiyor merak etmeyin. İyileşme süresi kişiye göre değişiyor ve kas altı ameliyatları bütün ameliyatlar acılı oluyor bıçak altına yatarken bunu unutmayın.

Yumuşaklık harika gerçek meme gibi kimse anlamıyor silikon olduğunu yumusacık pamuk gibi sadece dekoltem biraz sert. Sütyenle birleştiriyorum ayırıyorum her şekle giriyor çok güzeller.. 🙈🙈🙈

Yara izleri konusunda;
Hala izler duruyor açık pembe gibi oldu renkleri. Krem sürmeye devam edeceğim geçene kadar. Geçmezse üstüne dövme yaptırırım diye düşünüyorum.
Sevgiler ..❤️

1 sene dolana kadar burayı sizler için güncelleyeceğim çünkü hala yorum yazan fikir danışan arkadaşlar var ❤️
Merhabalar Kas altımıydı sizinki

X