Merhaba, 40 günlük oldum artık
güncelleme yapmış olayım bu vesile ile. Sol göğsümdeki tüm kabuklarım döküldü sağ göğsümde ise iltihaplanan yerde hala ufak bir kabuklanma var ama artık kabullendim. Özellikle nekrozun kıyısından döndüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum
sadece enfeksiyon kapan mememdeki yara izleri çok daha büyük ve derin. İz tedavisi ile düzeleceğini umuyorum.
sol mememdeki ödem büyük ölçüde azaldı ve memem yumuşadı, sağ ise hala sert ve ödemli. 3. Hafta itibariyle doktorumdan rıza alarak korseyi çıkarıp sporcu sütyenine geçtim. Hala onu kullanıyorum. Gün içinde evdeysem iş yapmadığım zamanlarda 2-3 saat sütyensiz dolaşmama izin veriyor doktorum. Kabuk olan mememe hala baticon ile pansuman yapıyorum. İlk başlarda memelerim bana ait değil gibi hissediyordum ama zamanla o his azalıyor. Benim sadece en büyük sorunum uzun süreli antiseptik temizleyiciler kullanmamdan ötürü derim çok kurudu ve bu sebeple meme yüzeyinde çok kaşıntım oluyor. 4 gün önceki doktor kontrolümde nemlendirici kullanmak için izin istedim doktorumdan, verdi. Ama halen geçmedi kaşıntım. Meme içindeki ödem ve sertliklerin tamamen geçmesi 3-6 ay buluyormuş. Onun için sabrediyoruz
Lipo yaptırdığım bölgeler hala sert, uyuşuk yer yer ağrılı ve acılı. Bu hisler ne zaman geçecek bilmiyorum. Ben yine doktoruma resmen yalvararak
4. Haftada korseyi çıkardım. yalvardım çünkü 1 gün daha dayanamazdım, bence sürecin en kötü yanlarından biriydi korse, bana kendimi hep hasta hissettiriyordu
çıkardığımdan beri çok daha iyiyim.
Süreç boyunca sürekli dalgalanmalar oldu karnımda. Girintiler çıkıntılar sertlikler. Manuel lenf drenaj masaj yaptırdım, hala masaja devam ediyorum sadece sıklığını azalttım. Hala dalgalanmalar devam ediyor. Doktorum 6. Aya kadar normal olduğunu söyledi. Ama bu uyuşukluk, çekme hissi vs. Çok rahatsız edici. Keşke hemen geçse, normal bir şekilde karnıma hala dokunamıyorum, çok hassas. Liponun böyle olduğunu bilsem yaptırır mıydım bilmiyorum
görüntüsü çok hoş olsa da kolay bir süreç değil. 6 ay da kısa bir zaman değil ama yapacak bir şey yok
Ben bir de neye bağlı olduğunu bilmediğim bir şekilde alerji oldum, belimde minik minik kabarcıklar çıktı, dermatoloğa gittim. Korseye bağlı uzun süre havasız kaldığı için kıl köklerimde bir iltihaplanma olduğunu söyledi. 4 kutu antibiyotik içmek zorunda kaldığımı söyleyince, o da yapmış olabilir dedi. Antihistaminik reçete etti. Süreç böyle devam ediyor benim için.
Size de çok geçmiş olsun. Öncelikle süreci komplikasyonsuz atlatmanıza çok çok sevindim. En kısa sürede atlatırsınız dilerim geri kalan süreçleri de.