Selam kızlar..
Başlığa uygun olarak arzum77'nin yazdıklarında vurgulamak istediklerim var.
*Ben 8 gün önce ameliyat olan birisi olarak kesinlikle ama kesinlikle "pipet" olmazsa olmaz diyorum. Hastanede vardır dedik almadık yanımıza. Yokmuş meğerse. İlk su içerken hatta ilk çorbayı bile içerken dert oldu yokluğu.
*Hastanede terlik verseler bile (kağıttan verirler genelde) kolayca giyeceğiniz sizi sağlam tutan rahat bir "terlik". Kağıt terliği mi ayağıma geçireyim, kendimi dik mi tutayım, yürümeye mi çalışayım, adım atarken ayağımdan kayan kağıttan yapma acayip terlik bozuntusunu mu parmaklarımla tutmaya çalışayım bilemedim. Hemen çantadan getirdiğim terlikleri kullandım. Ohh be..
*Ayağınızda hastaneden ayrılırken hoop diye giyebileceğiniz "en rahat ayakkabı / en rahat sokak terliği" giymeyi unutmayın. Ben rahat işte deyip spor ayakkabılarımla gittim. Tamam rahat olmasına rahat da. O ayaklar şişti tabi. Çekecek lazım tekrar giymek için. Anneciğim kendi parmağını topuklarıma çekecek yaptı bitanem. Dışarıda da deli yağmur var yanımızdaki terliğe de güvenemedik. O zaman dedim ki keşşşke arkası açık bir ayakkabım olsaydı yanımda ya da işte hoop diye giyebileceğim bir şey aradım.
*Üzerinize rahatça giyebileceğiniz, kollarınızı arkadan geçirebileceğiniz belki Erkek-L beden öncen fermuarlı boynunuza kadar kapatan "üst giysisi". Ben kapalı eşofman üstümü götürdüm yanımda ama öyle hemen giyemiyorsunuz işte. Rahat olan şey o haldeyken dar geldi. Kolumu geçiremedim önümü kapatamadık. Eşim kendi montunu verdi. Bandajın üstüne mont giydim.
*Bir de evde bol bol yastık lazım. Sırt kısmınızı doldurmaya bi kaç tane, 2 tane kollara destek olsun diye, bi tane de popo altına. Neden bilmiyorum benim en çok kuyruk sokumum rahatsız etti yatarken.
*Evde istirahat halindeyken sırtınıza hafifçe masaj yapacak biri lazım. Kanatlar, omuzlar, sırt, bel, popo masaj istiyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Hepinize mutlu yeni cicişler dilerim..