• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

Ameliyat olalı 15 gün mü geçti dediniz? Neden sarkma var ya? Benim hiç göğsüm yok şişmiyor adette çok çok az diyebilirim. Adetin kaçıncı gününde oldunuz ameliyat? Doktor hiç önlem almıyor mu açıklama yapmıyor mu?
Konu meme olunca hormonlar etkileniyor haliyle bu yüzden süre gecikiyor.bu arada sarkan adet süresi umarım yanlış anlaşılmamıştır

Ameliyat olalı 15 gün mti dediniz? Neden sarkma var ya? Benim hiç göğsüm yok şişmiyor adette çok çok az diyebilirim. Adetin kaçıncı gününde oldunuz ameliyat? Doktor hiç önlem almıyor mu açıklama yapmıyor mu?
Benim doktorum bu konuda regl dönemine gelirse amelyatınız ağrı eşiğiniz düşer ve nekahat zamanınız artar yani bir ayda toparlayacaksanız birbuçuk iki ayda toparlarsınız kendinizi dedi. Size kalmış birşey geciktirme hapı kullanabilirsiniz bize göre sorun yok dedi.

Birşey sorucam: doktor muayenesine adet olmadan önce mi sonra mi gidilir? Bi sakıncası var mı adet dönemine denk gelse?

Ben adet döneminde oldum bir sorun yaşamadım ama çok yoğun kanamanız varsa şişliğiniz varsa tabii kendi rahatlığınız açısından sıkıntılı olabilir. Yoksa ameliyatı etkileyen bir durum olmuyor.

Bir memenin diğerinden sert olması, daha ağrılı olması, yukarıda olması normal şu an için.. Yan dönememek de normal.. Bunlar için endişelenmeyin. Herkesin dayanıklılığı, ağrı eşiği farklıdır.
Ya benim memelerim de özellikle sol mememde hassasiyet var 1.haftadan beri bugün 16.günüm. Sanki tebeşirle kara tahtaya yazı yazarken çıkan o ses gibi gıcıklanıyor içim bu daha ne kadar sürer :( yazarsanız çok sevinirim

Ya benim memelerim de özellikle sol mememde hassasiyet var 1.haftadan beri bugün 16.günüm. Sanki tebeşirle kara tahtaya yazı yazarken çıkan o ses gibi gıcıklanıyor içim bu daha ne kadar sürer :KK43: yazarsanız çok sevinirim

Benim de 15 günden sonra meme uçları aşırı hassaslaşmıştı ama sonra geçti. O gıcıklanma olayını tam anlayamadım ama..

tikkabilla benide izlemeye alırmısın boyutları aynı sende nasıl durduklarını görebilirmiyim bende foto koycam benimde görmeni isterim sanki 350 olsaydı diyorum şuanki durumları iyi ama ödemleri gittiğinde ufalırmı diye korkuyorum senin boy ve kilon kaç benim 174 kilo 50 320 nagor yuvarlak takıldı

merhaba arkadaşlar tam cesaretimi topluyorum bişey oluyo yine. Dün Aylin Karanlık ile konuştum bilgi almak için.Malum bayan doktor arıyorum. Ameliyat sonrası için 1 ay kesinlikle bebek kuçağa almak ağırlık kaldırmak yok dedi.Benim annem hasta yatakta onu çekmem gerekebiliyor taşımasına yardım ediyorum hani 1 hafta filan olsa idare ederiz ama bide bababm bilmeyecek ameliyat oldugumu...sonuç olarak sanırım yakın zamanda olamayacak:(

merhaba arkadaşlar tam cesaretimi topluyorum bişey oluyo yine. Dün Aylin Karanlık ile konuştum bilgi almak için.Malum bayan doktor arıyorum. Ameliyat sonrası için 1 ay kesinlikle bebek kuçağa almak ağırlık kaldırmak yok dedi.Benim annem hasta yatakta onu çekmem gerekebiliyor taşımasına yardım ediyorum hani 1 hafta filan olsa idare ederiz ama bide bababm bilmeyecek ameliyat oldugumu...sonuç olarak sanırım yakın zamanda olamayacak:KK43:
Gecmis olsun canim zor bi durum allah yardimcin olsun hayirlisiyla olursun insallah

teşekkürler canım sağol...gerçekten 1ay boyunca hiç kaldıramaz mıyım sizler tecrübelisiniz diye soruyorum.Hani ne kadar kısıtlanır hareketlerim

teşekkürler canım sağol...gerçekten 1ay boyunca hiç kaldıramaz mıyım sizler tecrübelisiniz diye soruyorum.Hani ne kadar kısıtlanır hareketlerim
Canim ben henuz ameliat olmadim olanlar cevap verir insallah :(

Kesinlikle bir ay ağır çekmek,kaldırmak yasak.Allah korusun dikişlerin patlar,kanama olur,protez kayar,cep yırtılır.... Çok komplikasyon yaşarsın.. Ev süpüremezsin,ilk bir kaç hafta kendin atıp kalkamazsın bile..

Kesinlikle bir ay ağır çekmek,kaldırmak yasak.Allah korusun dikişlerin patlar,kanama olur,protez kayar,cep yırtılır.... Çok komplikasyon yaşarsın.. Ev süpüremezsin,ilk bir kaç hafta kendin atıp kalkamazsın bile..
teşekkür ederim...bu durumda ertelemeliyim evlilikten sonraya:(

Canlarım,normal ev işlerimizide mi yapamıyoruz bir ay boyunca acaba(cam silmek,balkon yıkamak ,ev süpürmek vs.)

valla bilemiyorum,, ben az önce eser hanımın sekreteriyle görüştüm.Anlattım durumu annemi taşımaya yardım ediyorum bazen filan diye,,,,Dedi ki hareketlerine dikkat ederek kendini kollıyarak zorunlu durumlarda yaparsın dedi,,bebeği olan hastalara da kucağına alıp yatağına koyabilirsiniz diyoruz dedi. 15 gün dinlendikten sonra tabi ufak ufak yaparsın dedi şimdi çok heveslendim yaa,,,,yaptırsam mı arkadaşlar yardımmmm!!!

Bence merkezde farklılık oluyor ilk bir hafta evet zorlanıyorsun daha sonra rahat oluyorsunuz ben tam uç hafta oldu 8aylık bebeğim rahatlıkla kaldırıyorum doktorumda bir hafta demişti gerçi benim çok şükür sancı falan olmadı bu konuda şanslıyım rahat işlerimi yapabiliyorum bir haftadan sonra

Merhaba,
Nisan 2014'te göğüs büyültme ameliyatı oldum. Deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Yıllardır süren aşılama ve tüp bebek tedavileri yaşadım. Hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu arada göğüs büyültme ameliyatı da olmak istiyordum ama tedaviler yüzünden hep erteliyordum. (aslında ertelememe gerek yokmuş, sonra anladım:) ) Son başarısız tedaviden sonra dedim ki sıra artık göğüslerimde. Hastaneye doktorumla görüşmeye ilk gittiğimde, zaten kararlı olduğum için hemen ameliyat gününe karar verdik. Tabii ki aklımdaki soruları ve süreci sordum. Bana daha önce bu ameliyatı geçirenlerin fotoğraflarını gösterdi. Beğendiğim göğüsleri gösterdim ona.

Ameliyat günü sabah hastaneye giriş yapıp, odanıza alınıyorsunuz. Anestezi uzmanı gelip rutin sorular soruyor. Sonra doktorunuz geliyor ve üzerinizde kalemle çizim yapıyor. Ameliyat odasına girip anesteziyi aldıktan sonrasını zaten hissetmiyorsunuz. Ameliyatım iki saate yakın sürdü. Benim protezlerim kas altına yerleştirildi. Damla protezin uygun olacağını söylemişti doktorum. Net ölçülere de ameliyatta sizi oturur duruma getirip karar verdiklerini belirtmişti. Benim doktoruma söylediğim şuydu: göğüslerimi vücudumun izin verdiği kadar büyültmek istiyorum, ama kocaman, yapay dursun istemiyorum.
Ameliyattan sonra anestezinin etkisiyle 2 saat kadar daha yarı baygın yarı uyur vaziyetteydim. O kısımları yarım yamalak hatırlıyorum. Örneğin doktorum odaya gelip, ağrına 1-10 arasında numara ver demiş. 10 demişim ama hatırlamıyorum. Dolayısıyla ağrı çektiğimi de hatırlamıyorum. Annem yanımdaydı hep, o anlattı.
2 saat sonra iyice ayılınca ağrıyı hissetmeye başlıyorsunuz. Ancak dayanılmayacak bir ağrı kesinlikle değil. Tabii ki ilk 3-4 gün hatta bir hafta hareket etmekte, oturup kalkmakta zorlanıyorsunuz ama o zaman bile iyi ki ameliyat olmuşum diyordum.
Ameliyattan çıktığımda göğüs kafesim kalın bir sargıyla sıkıca sarılı idi. Her iki göğsümün yanından, koltuk altı hizamdan diren çıkıyordu. 3-4 gün içinde o direnler de çıkarıldı. Diren çıkarma işlemini de hissetmiyorsunuz.
Kalın sargının çıkması 15 günü buldu. benim protezlerim meme başının altından yerleştirilmişti. Sargının çıkmasından sonra her hafta başında yara izlerine bir bant takıyordum. Suyla çıkmıyor, dolayısıyla istediğiniz kadar banyo yapabilirsiniz. 5-6 hafta kadar bu bantları uyguladım. Sonra da bir krem verdi doktorum, onu kullandım.
Şu an göğüslerimin hem şekli hem boyutu tam olarak istediğim gibi. Eski push-up sütyenlerimin hepsini büyük bir zevkle attım ve harika iç çamaşırları aldım. Yaz tatilinde denize girmek de başka bir keyif idi.
Tabii ki yara izi var, ancak bu izin geçmesi için en az bir yıl gerekiyormuş. Üstelik bence tamamen kaybolmayacak ama meme başı üzerinde farkedilmeyecek hale gelecek diye ümit ediyorum.

Doktorunuz ameliyattan önce ve sonra fotoğraflarınızı bir kaç açıdan çekiyor. Tabii ki kafanızı çekmiyor, endişelenmeyin.
Ameliyattan sonra 3-4 kere kontrole çağırdı. sertleşme olup olmadığına baktı. Bazı vücutlar tepki verebiliyor proteze. Çok şükür bende hiçbir sorun çıkmadı.

Tabii ki bunlar benim deneyimlerim, mutlaka süreci benden daha kolay veya daha zor yaşayanlar olmuştur. Hepinize mutluluklar dilerim...

Back