Merhaba,
Nisan 2014'te göğüs büyültme ameliyatı oldum. Deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Yıllardır süren aşılama ve
tüp bebek tedavileri yaşadım. Hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu arada göğüs büyültme ameliyatı da olmak istiyordum ama tedaviler yüzünden hep erteliyordum. (aslında ertelememe gerek yokmuş, sonra anladım:) ) Son başarısız tedaviden sonra dedim ki sıra artık göğüslerimde. Hastaneye doktorumla görüşmeye ilk gittiğimde, zaten kararlı olduğum için hemen ameliyat gününe karar verdik. Tabii ki aklımdaki soruları ve süreci sordum. Bana daha önce bu ameliyatı geçirenlerin fotoğraflarını gösterdi. Beğendiğim göğüsleri gösterdim ona.
Ameliyat günü sabah hastaneye giriş yapıp, odanıza alınıyorsunuz. Anestezi uzmanı gelip rutin sorular soruyor. Sonra doktorunuz geliyor ve üzerinizde kalemle çizim yapıyor. Ameliyat odasına girip anesteziyi aldıktan sonrasını zaten hissetmiyorsunuz. Ameliyatım iki saate yakın sürdü. Benim protezlerim kas altına yerleştirildi. Damla protezin uygun olacağını söylemişti doktorum. Net ölçülere de ameliyatta sizi oturur duruma getirip karar verdiklerini belirtmişti. Benim doktoruma söylediğim şuydu: göğüslerimi vücudumun izin verdiği kadar büyültmek istiyorum, ama kocaman, yapay dursun istemiyorum.
Ameliyattan sonra anestezinin etkisiyle 2 saat kadar daha yarı baygın yarı uyur vaziyetteydim. O kısımları yarım yamalak hatırlıyorum. Örneğin doktorum odaya gelip, ağrına 1-10 arasında numara ver demiş. 10 demişim ama hatırlamıyorum. Dolayısıyla ağrı çektiğimi de hatırlamıyorum. Annem yanımdaydı hep, o anlattı.
2 saat sonra iyice ayılınca ağrıyı hissetmeye başlıyorsunuz. Ancak dayanılmayacak bir ağrı kesinlikle değil. Tabii ki ilk 3-4 gün hatta bir hafta hareket etmekte, oturup kalkmakta zorlanıyorsunuz ama o zaman bile iyi ki ameliyat olmuşum diyordum.
Ameliyattan çıktığımda göğüs kafesim kalın bir sargıyla sıkıca sarılı idi. Her iki göğsümün yanından, koltuk altı hizamdan diren çıkıyordu. 3-4 gün içinde o direnler de çıkarıldı. Diren çıkarma işlemini de hissetmiyorsunuz.
Kalın sargının çıkması 15 günü buldu. benim protezlerim meme başının altından yerleştirilmişti. Sargının çıkmasından sonra her hafta başında yara izlerine bir bant takıyordum. Suyla çıkmıyor, dolayısıyla istediğiniz kadar banyo yapabilirsiniz. 5-6 hafta kadar bu bantları uyguladım. Sonra da bir krem verdi doktorum, onu kullandım.
Şu an göğüslerimin hem şekli hem boyutu tam olarak istediğim gibi. Eski push-up sütyenlerimin hepsini büyük bir zevkle attım ve harika iç çamaşırları aldım. Yaz tatilinde denize girmek de başka bir keyif idi.
Tabii ki yara izi var, ancak bu izin geçmesi için en az bir yıl gerekiyormuş. Üstelik bence tamamen kaybolmayacak ama meme başı üzerinde farkedilmeyecek hale gelecek diye ümit ediyorum.
Doktorunuz ameliyattan önce ve sonra fotoğraflarınızı bir kaç açıdan çekiyor. Tabii ki kafanızı çekmiyor, endişelenmeyin.
Ameliyattan sonra 3-4 kere kontrole çağırdı. sertleşme olup olmadığına baktı. Bazı vücutlar tepki verebiliyor proteze. Çok şükür bende hiçbir sorun çıkmadı.
Tabii ki bunlar benim deneyimlerim, mutlaka süreci benden daha kolay veya daha zor yaşayanlar olmuştur. Hepinize mutluluklar dilerim...