merhaba arkadaşlar,
bu gün 3. günüm ve bomba gibiyim, süperim... olacak arkadaşların hiç korkmalarına,gerilmelerine gerek olmadığını düşünüyorum. Şimdilik maşallah çok yolunda,problemsiz gidiyor herşey.... çok çabuk toparlandım. Ameiyata girmeden önce çok rahat ve mutluydum sakinleştiriciye bile gerek duymadı doktor.Direk ameliyathane gittim.Ameliyatım saat 10:30 gibibaşladı ameliyathanede doktorlarla muhabbet ederken hiç birşey anlamadan uyudum gittim hemen gözümü açtığımda odadaydım.odaya gelmem 2 saati bulmuş. Ağrım ve sızım çok hafifti ve devamlı uyku hali vardı ilk günü gece yarısına kadar hayalmeyal hatırlıyorum. Narkozun etkisiyle ikiüç kere çıkardım ama bu çok iyi oldu rahatladım sonrasında vehep ağrısız sızısız mışıl mışıl uyudum. Doktorum 225 cc kas üstüne damla protez koymuş. Diren koymaya gerek görmemiş, dikişlerim zaten eriyen dikiş. Sımsıkı bir sütyen ve üzerinde de bandaj var. 5-6 gün böyle durmasının faydası olacağını söyledi ve ilk kontrolum yani o bandajların açılma ve aynayla buluşma anı perşembe günü olacak. Doktorumdan çok çok memnun kaldım çok tertemiz bir ameliyat oldu en ufak bir pişmanlık sıkıntı duymadım. İlk gecede deliksiz 8 saat uyudum. Gece hastenede kalıp kalmamayı doktorum bana bırakmıştır bende kalmayı tercih ettim iyice toparlanıp öle çıkmak istedim iyide yapmışım agrı kesici ve antibiyoıtikleri damar yolundan iğneyle yaptılar daha etkili oldu.,ilk gün hiçbirşey yiyemedim canım istemedi sadece su ve tuzlu kraker yedim ertesi gün eve çıkar çıkmaz iştahım açıldı
bütün gün bişeyler yedim. dün yani ikinci günüm süper geçti, her arayan ve gelen inanamıyor ameliyat olduğuma sesim süper geliyormuş bir sürü aferin alıyorum
dün evde kalabalık olmasına rağmen 3 yaşındaki yeğenim, ailem, kuzenlerim falan hiç rahatsız olmadım bütün gün otrudum onlarla hep kalktım dolaştım hiç yatmadım uyumadım gündüz.kendi suyumu yemeğimi kendim aldım hiç yardıma ihtiyaç duymadım gerçi yine yaptırmadılar ama arada ben kimse görmeden hallettim işlerimi. Kol hareketlerim çok kısıtlı değil kendi işlerimi kendim görebiliyorum. Antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum çok faydası oluyor sanırım sadece yatıp kalkarken çok hafif bir sızlamadan başka bir rahatsızlığım yok. Doktorum yan yatabilceğimi söledi ilk akşamdan itibaren arada bir deniyorum çok uzun süre yatamasamda ara ara yan dönüorum. Bu gün daha şiş hissediyorum sanki patlayacaklar gibi
ama sanırım ödemlere şişilikler bugünlerde fazlalaştı. bugün beni tek rahatsız eden şey aşırı derecede kaşıntım var. bandajların ve sütyenin altı deli gibi kaşınıyor. Onunla başedebildiğim müddetçe çok mutlu ve sağlıklıyım. Tüm o güzel günü bekleyen arkadaşlara benim gibi sorunsuz problemsiz sıkıntısız bir ameliyat geçirmelerini diliyorum. Gerçekten çok rahat olmama rağmen ben bile beklemiyordum bu kadar kolay atlatabileceğimi.
gün geçtikçe durumumu paylaşmaya devam edeceğim...
darısı isteyenlerin başına