Ben özel bir hastanede oldum. Çok ilgiliydiler sağ olsunlar. Bazı doktorlar ameliyatı yaptıktan sonra hastanın karşısına çıkmıyormuş bile hemşireyi asistanını falan yolluyormuş. Bu sebeple mutlaka doktorunuzu araştırın. Yorum bulmaya hatta varsa tanıdığınız bir yaptıran kişi ona danışmaya çalışın. Bazen burada da görüyorum reklam amaçlı yorumları. Her gördüğünüz yoruma da inanmayın. En önemlisi doktor. Doktorunuzu mutlaka çok iyi araştırın. Geçmişini inceleyin vs.
Surec hakkında da şunları söyleyeyim. Ben sabah 8’de ameliyata alındım. 11’de narkozun etkisi geçince odaya çıkarıldım. Yanınızda mutlaka bir refakatçi olsun. İlk gün oraya buraya yetişmek için elinizi uzatamiyorsunuz. Diyelim tuvalete gireceksiniz kapı sertse bastırarak acamiyorsunuz. Fakat agri acı yok. Zaten size serum bağlanmış oluyor ve günde iki kere o sayede antibiyotik ve agri kesici veriyorlar. Bir gece hastanede kaldım. Ertesi gün saat 12’de çıkışımı yaptım. 2. Gün ara ara bir halsizlik çöküyor üstünüze onun sebebi agri kesiciler merak etmeyin. Uzanmak ve uyumak istiyorsunuz o anlarda. 3. Gün evdeydim zaten. Çıktım yürüyüş yaptım dışarıda. Bu iyi geliyor insana. Sabah akşam antibiyotik ve agri kesicilerimi kullandım. 3. Gün en zor günüyd cunku memelerim çok gerilmişti. Acı yoktu ama agri bir miktar hissettim. Katlanilmayacak bir şey değil o da korkmayın. 4. Gün gezmeye gider gibi hastaneye gittim. Doktorum direnlerimi cekti çıkardı. Sporcu sütyeni almamı ve bahsettiği bandaji almamı söyledi. Bandaji memelerinize baskı yapacak şekilde takıyorsunuz. Daha hızlı şekil almalarını sağlıyormuş.
Direnleri çektiği yerdeki delikler icin dikiş atmadı. Özel bir bant yapıştırdı 5 gün sonra çıkar bunu dedi. Öyle yaptım, yapışmıştı. Mememin altında da dikiş yok benim. Son katı yine yapıştırma iz kalmaması icin. Onu da 15. Gün çıkaracaksın demişti. Az önce çıkardım. 3. Günden sonraki hiçbir günümde agri hissetmedim. 5. Gün agri kesici almadım hiç artık. 7. Gün kollarımı kaldirabiliyordum. 10. Gün 5 kiloluk damacana falan kaldirabiliyordum. Su an zaten çalışıyorum. İse döneli bir hafta oldu. Korkulacak hiçbir şey yok, rahat olun.
Yalniz ilk4 gün gece yattıktan sonra sabaha kadar sırt üstü kaldığınızdan sabah doğrulamıyorsunuz. Sırt kaslarınızı kullanmak icin göğüs kaslarınızı da kullanmak zorundasınız cunku. Bu sebeple eğer dümdüz yatmak istiyorsanız birinin her sabah sizi kaldırması lazım ilk 4 gün boyunca. Ben 10. Gün sağıma soluma yatabilmeye başladım.
Baska aklınıza takılan bir soru varsa yanıtlayabilirim.
Umarim ameliyatınız çok başarılı geçer ve yüzünüz guler. Sevgiler
❤