Meme büyütme ameliyatı öncesi-sonrası yaşadıklarım

Yaaa hadi bakalım merakla bekliyorum ben de. Sürecini mutlaka paylaş. Az ağrı sızıyla cicişlerine kavuş.
İz kalcak mı diye çok korkuyorum ben de. Kolaltı iz konusunda en rahatı diyorlar ama lenf bezlerine ya bişi olursa:KK43: ben de bekarım meme ucundan da yaptıramam:KK17:
Canım merak etme konuyu izlemeye al mutlaka gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.Bu sayede konuyu güncel tutarak başka arkadaşlarımızın da faydalanmasını sağlayabiliriz.Ben de iz konusunu düşünüyorum ama bana kalırsa en mantıklı yer göğüs altı.Koltukaltı hem lenf bezlerine yakın,hem de bu bölge tüylenmeden dolayı sürekli işleme tabi tutulduğu için burası iyice yara olup büyük bir lekeye de sebep olabiliriz.Göğüs altını neden düşünmüyorsun peki?

Ben de kız arkadaşlarımla rahat hareket edemiyordum.Havuza gidelim dediklerinde çekiniyordum.Hamam gidelim dediklerinde çekiniyordum.Ben de biraz şimdiki zamana biraz da geleceğe yatırım yapmak için ameliyat olmak istiyorum.İleride evlendiğim zaman kocamla cinsel hayatımda sorun yaşamak istemiyorum.Onu da mutlu etmek isterim.O yüzden de kendimi eksik hissetmek istemiyorum.Dediğin gibi dolgulu bikinilerin güzel olanları hep pahalıyken dolgusuzlarda 10 liraya bile mükemmel bikiniler bulunabiliyor çarşıda pazarda..Hayırlısıyla ameliyatımız güzel geçerse bol bol göğüs dekolteli,sırt dekolteli şeyler giyeriz artık :) Çok iyi yapmışsın arayıp sorarak canım,aklına ne takılırsa bize de doktoruna da mutlaka sor.Sonra unutursun falan aklın kalmasın hiçbir şeyde,her şey içine sinsin. Bu arada eşinin desteklemesi de çok harika bir şey.Forumda birçok arkadaş var eşi tarafından desteklenmediği için bu işleme kalkışamayan :KK43:

Eşim yabancı birde benim mutlu olmama cok düşkün hayalim dedim o da sagolsun hayalinse bu hayaline engel bişey yok eger uzuluyorsan mutlu olacaksan düşünme yaptır dedi benim için sorun yook ama zaten kendin için yaptırmalısın dedi ailemde destekliyor mutly ol biz herşeyi yaparız düşünme dediler :)

Aa ne güzel canım :) Eşin nereli bu arada?
Ayrıca sana bir şey soracağım,kas üstü ameliyat yaptıran birini hatırlıyor musun burada?Onun sürecini okumak istiyorum da merak ediyorum biraz.Genelde karşılaştıklarım kas altı çünkü.

sen ne zaman amelıyat oldun canım agrı durumun nasldı doktorun kimdi kac cc taktı doktorun ?

Canım şimdi gördüm bana sormuşsun sanırım, alıntı yapsaydın bildirim geliyor o zaman hemen cevaplardım. Benim 1 aylık oldu cicişler, ilk 4 gün zorlu bir süreçti, Sakaryada oldum ameliyatımı, kas altı meme altı kesisi 325 cc mentor yuvarlak high profile takıldı.

Kızlar merhaba.Doktordan demin geldim,taze taze yazayım dedim unutmadan :) İlk önce kan tahlillerimi yaptırdım.Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.Daha sonra doktorumun odasına geçtim.Tekrar göğüs kontrolümü yaptı.Cildimin sıkı olduğunu daha doğrusu ameliyat için en iyi sıkılık-gevşekliğe sahip olduğunu ve az da olsa göğüs dokumun bulunmasından kaynaklı kas üstü protez kullanacağını söyledi.Yaptığım araştırmalardan dolayı doktoruma kas üstünün doğal durmamasından korktuğumu söyledim çünkü bana göre yeterince göğüs dokum yok.Doktor bu görüşümü kabul etmedi,"Cildin protezi çok güzel saracak kıvamdayken göğüs kasına zarar vermemize hiç gerek yok,bu bir şansken neden değerlendirmeyelim?Aksine ileride Allah korusun bir sıkıntı yaşarsan göğüs kasının derinine inmek zorunda da kalmayacaksın." dedi.O yüzden içim rahat etti.Daha sonra ölçü hakkında konuştuk.Önceden 275-300 cc demişti.275 istemediğimi belirttim,275cc'lik protezi göğsümde denedi.O zaman da kesin kararımı verdim kesinlikle 275 istemiyordum.Ameliyat için 275-300-325 deneyeceğini söyledi.Sanırım minimum 300 olacak :KK70: Sonra oturduk aklıma takılanları konuştuk.High profil mi kullanacaksınız dedim,evet bu tip ameliyatlarda high profil kullanıyorum bunun bir üst modeli daha var ama bunu hem toparlama hem de silikon ameliyatlarında kullanıyorum bunu sizin için kullansam kesinlikle çok abartı durur dedi. Sonra kesinin neden göğüs altından olacağını sordum. Koltuk altını genel anlamda tercih etmiyoruz dedi.Peki neden göğüs ucu değil dedim."Birincisi daha çok gençsin.Göğüs ucuna zarar vermek istemem.Ayrıca areolan(göğüsteki kahverengi halka) küçük,bu da işlemi zorlaştırır.En güzeli her zaman göğüs altıdır dedi.İçim rahatladı :) Onun dışında ameliyata da aç karna geleceğimi söyledi.Kızlar bu önemli,atlamayın.Anestezi için aç karna olmak şart. Şimdi aklınıza takılanları dinlemek isterim..

Canım kas üstü emzirmeye engel değil miydi?

tatlım bende ameliyat olmaya karar verdiğimde yuvarlak olurum diye düşünmüştüm.Bir de herkeste her model güzel durmuyor dr damla dediğinde önce bi irkildim hiç aklımdan geçmiyodu.ama dr uma yuvarlak düşünüyodum dediğimde, bende hiç doku olmadığı için yuvarlak protezin özellikle üst kısmın bende yapay duracağını söyledi.neyse dedim içimden..hiç olmamasından iyidir..memem olsun yeter düşüncesiyle damlayı kabullendim.ama sonra arastırdım forumdan samla olan arkadaslara sordum resimlere baktım hepsi memnunuz diyince artık gerisini dra bırakmaya karar verdim.bide canım sende güzel olur yuvarlak azda olsa dokum var diosun o yuzden protezdeki geçiş sende belli olmaz.insallah canım iyi haberlerini bekliyorum umarım hersey istediğin gibi olur..

Canım benimkini bilen biliyor erkek göğsü gibi düzdü çıkıntı falan yoktu, yuvarlak takıldı, üst kısımda hiçbir yapaylık yok.

Tikkabilla canım emzirmeye engel değil. Öyle olsa bugün göğüs ucu kesisi hakkında doktorum "daha gençsin, ileride çocuğun olur, emzirirsin, göğüs ucunu bozmak istemem" demezdi. Merak etme yani:)

Kas üstü yöntemi emzirmeye engel değildir..Meme ucu kesiside emzirmeye engel değildir!! Süt kanalları meme ucuna bağlıdır,meme ucu kesisinde meme ucu zarar görmez.Kahverengi halkanın tam kenarından kesi yapılır ve meme dokusu kesilmeden meme dokusu altından yol alınarak protez işin açılacak cebe ilerlenir :KK66:
Kızlar,iki doğum yaptım ve emzirdim.Bu dönmede daha ameliyat olmamıştım.İki çocukta sür miktarım,emzirme dönemim farklı idi.Her iki çocukta farklı miktarda sütüm oldu.Her çocuk kendi rızkı ile gelir dünyaya..Sizin beslenmeniz,hayat tarzınız,psikolojiniz ve çocuğun rızkına göre sütünüz olur merak etmeyin :KK66:
Meme ucu kesisini het doktor yapamaz,başarılı olamaz.Doktorum ben çocuk istemiyorum artık,emzirme gibi bir problemim yok,dememe rağmen -Belli olmaz,çocuğun olabilir.Ama emzirmede hiçbir sorun yaşamazsın,diyip bunun garantisinide vermişti zaten.Ayrıca his kaybıda olmadı.. Meme ucunda his kaybı olabilirde deniliyor.Oysa forumda meme altı kesisi ile kalıcı his kaybı yaşayan arkadaşlarımızda olmuştu ! Herşey doktorun becerisi,başarısına bağlı !! Iyi ellerde,Allah'ında izni ile bir sorun yaşamazsınız.. Ama kul yapısı olacak tabi,her ameliyatında riskleri ve komplikasyonları vardır.Bunları bilin,bilinçlenin öyle ameliyat olun lütfen. Ufak tefek sıkıntılar olacaktır.Bazı şeylerinde zamana bırakmalı,sabırlı olmalısınız :KK66: En az altı ay,bir sene öncesinden sıkıntı yapmak gereksiz olacaktır...

Aa ne güzel canım :) Eşin nereli bu arada?
Ayrıca sana bir şey soracağım,kas üstü ameliyat yaptıran birini hatırlıyor musun burada?Onun sürecini okumak istiyorum da merak ediyorum biraz.Genelde karşılaştıklarım kas altı çünkü.
tatlım meme dokusu olanlarda genellıkle doktor kas üstünü tavsıye ettıgını biliyorum senınde meme dokun varmış bu yüzden öyle uygun görmüştür kas altın dan olması kas sılıkonu kapadığı için doğal durduğunu ve o belırgın yuvarlak olmadığını okumuştum hatta benım doktorumada sormuştum kas altıından koyacaksınız peki vucutumda belırgın protezın yuvarlaklıgı bellı olurmu demiştım o da hayır dedı kas'ım silikonunu örtecek demişti doğal gözükecekler dedi.

tatlım meme dokusu olanlarda genellıkle doktor kas üstünü tavsıye ettıgını biliyorum senınde meme dokun varmış bu yüzden öyle uygun görmüştür kas altın dan olması kas sılıkonu kapadığı için doğal durduğunu ve o belırgın yuvarlak olmadığını okumuştum hatta benım doktorumada sormuştum kas altıından koyacaksınız peki vucutumda belırgın protezın yuvarlaklıgı bellı olurmu demiştım o da hayır dedı kas'ım silikonunu örtecek demişti doğal gözükecekler dedi.
Ama buna yetecek kadar göğüs dokum olduğunu düşünmüyorum çünkü diyorum ya 75 beden dolguluyu bile dolduramıyorum :KK43: Doktorun bir bildiği vardır tabi bizimkisi istemsiz korkular sadece..

Canım şimdi gördüm bana sormuşsun sanırım, alıntı yapsaydın bildirim geliyor o zaman hemen cevaplardım. Benim 1 aylık oldu cicişler, ilk 4 gün zorlu bir süreçti, Sakaryada oldum ameliyatımı, kas altı meme altı kesisi 325 cc mentor yuvarlak high profile takıldı.

Canım kas üstü emzirmeye engel değil miydi?

Canım benimkini bilen biliyor erkek göğsü gibi düzdü çıkıntı falan yoktu, yuvarlak takıldı, üst kısımda hiçbir yapaylık yok.
evet tatlım sana sormuştum yen üye olduğumdan yeni çözüyorum..ohh ne güzel hayırlı olsun cicişler :KK66:peki boyun kilon nasıldı? kaç beden takıyordun öncesi? şuan kaç beden sutyen kullanıyorsun? ben 325 altı istemiyorum 325 350 arası takarsa mutlu olurum doktorum 300 üzeri denıycem ama cc konusunu amelıyatta deneyecegım şuan bişey diyemem demişti. fotoğrafın varsa görmem mümkün mü sakıncası yoksa bide nasıl gorebılırım bılemıyorum dedıgım gibi yeniyim ya daha oralara kadar çözemedim :)

Kas üstü yöntemi emzirmeye engel değildir..Meme ucu kesiside emzirmeye engel değildir!! Süt kanalları meme ucuna bağlıdır,meme ucu kesisinde meme ucu zarar görmez.Kahverengi halkanın tam kenarından kesi yapılır ve meme dokusu kesilmeden meme dokusu altından yol alınarak protez işin açılacak cebe ilerlenir :KK66:
Kızlar,iki doğum yaptım ve emzirdim.Bu dönmede daha ameliyat olmamıştım.İki çocukta sür miktarım,emzirme dönemim farklı idi.Her iki çocukta farklı miktarda sütüm oldu.Her çocuk kendi rızkı ile gelir dünyaya..Sizin beslenmeniz,hayat tarzınız,psikolojiniz ve çocuğun rızkına göre sütünüz olur merak etmeyin :KK66:
Meme ucu kesisini het doktor yapamaz,başarılı olamaz.Doktorum ben çocuk istemiyorum artık,emzirme gibi bir problemim yok,dememe rağmen -Belli olmaz,çocuğun olabilir.Ama emzirmede hiçbir sorun yaşamazsın,diyip bunun garantisinide vermişti zaten.Ayrıca his kaybıda olmadı.. Meme ucunda his kaybı olabilirde deniliyor.Oysa forumda meme altı kesisi ile kalıcı his kaybı yaşayan arkadaşlarımızda olmuştu ! Herşey doktorun becerisi,başarısına bağlı !! Iyi ellerde,Allah'ında izni ile bir sorun yaşamazsınız.. Ama kul yapısı olacak tabi,her ameliyatında riskleri ve komplikasyonları vardır.Bunları bilin,bilinçlenin öyle ameliyat olun lütfen. Ufak tefek sıkıntılar olacaktır.Bazı şeylerinde zamana bırakmalı,sabırlı olmalısınız :KK66: En az altı ay,bir sene öncesinden sıkıntı yapmak gereksiz olacaktır...
Merhaba arzum77,öncelikle bu sitede yazmış olduğun birçok yazıyı okudum ve sürecinden haberdarım.Ameliyatının başarılı olmasına senin adına oldukça sevindim.Ayrıca bu dönem içinde edindiğin bilgilerle bizi aydınlatmış olduğun için çok teşekkür ederim.Gerçekten bu dönemde insan her gün yepyeni şeyler öğreniyor.Ameliyat olmaya karar verdiğimden beri neler öğrendim neler :) Bu arada seni takip ediyorum,sen de beni takip edersen ameliyat fotoğraflarına göz gezdirme şansı yakalayabilirim canım.

Ama buna yetecek kadar göğüs dokum olduğunu düşünmüyorum çünkü diyorum ya 75 beden dolguluyu bile dolduramıyorum :KK43: Doktorun bir bildiği vardır tabi bizimkisi istemsiz korkular sadece..
ahh tatlım sorular kafamızda dönüp duruyor kas altımı kas üstümü kaç cc iyi aslında pek düşünmesek iyi olur doktora güvenip onlara bırakmalıyız ama işte merak etmedende duramıyoruz artık olup görücez. bak dun neler düşünüyordun herşeyın cevabını doktorundan aldın şimdi kas üstüne taktın :/amelıyat olana kadar takarız allahın emri neysekı son bır günün :KK66:

evet tatlım sana sormuştum yen üye olduğumdan yeni çözüyorum..ohh ne güzel hayırlı olsun cicişler :KK66:peki boyun kilon nasıldı? kaç beden takıyordun öncesi? şuan kaç beden sutyen kullanıyorsun? ben 325 altı istemiyorum 325 350 arası takarsa mutlu olurum doktorum 300 üzeri denıycem ama cc konusunu amelıyatta deneyecegım şuan bişey diyemem demişti. fotoğrafın varsa görmem mümkün mü sakıncası yoksa bide nasıl gorebılırım bılemıyorum dedıgım gibi yeniyim ya daha oralara kadar çözemedim :)

Boyum 1.63 kilom 49 canım.. Önceden dümdüzdü benim hiçbir sütyeni doldurmuyordu, memem varmış gibi dursun diye 75 takıyordum ama içi bomboştu. Şimdi 80B rahat oluyor, bazen de 85B oluyor. Seni izlemeye aldım sen de beni izlemeye alırsın. Fotoğraflarımı görebilirsin.

ahh tatlım sorular kafamızda dönüp duruyor kas altımı kas üstümü kaç cc iyi aslında pek düşünmesek iyi olur doktora güvenip onlara bırakmalıyız ama işte merak etmedende duramıyoruz artık olup görücez. bak dun neler düşünüyordun herşeyın cevabını doktorundan aldın şimdi kas üstüne taktın :/amelıyat olana kadar takarız allahın emri neysekı son bır günün :KK66:
Çok doğru söyledin Nessiracığım :KK68: Ay evet 1 günüm kaldı yarın çok heyecanlı olurum kesin,şimdiden bile sürekli ameliyathaneyi düşünüyorum geriliyorum yarın akşam napacağım kim bilir :KK47: Neyse ki sizlerle konuşarak kafamı dağıtabiliyorum inan ki bilgisayar başındayken sürekli KK'da dolanıyorum. Ameliyatımdan sonra da sürekli forumda insanlara yardımcı olmaya çalışacağım gerçekten bu da bir sevap bana kalırsa.. Bizden önceki arkadaşlarımızın bizler için paylaştığı her şeye duacıyım yoksa bilinmeyen bir yolda tek başımıza olacaktık. Nazar değmeden sorunsuz atlatayım artık şu cumartesiyi :nazar::nazar::nazar:

arzum her zamanki gibi engin yorumlarında harıkasın..ben hasan beye cok guvenıyorum sut bezlerine zarar vermeyecegınden cok emının o konuda hıc bır endışem yok izlere takıgım sadece ama ondan da emınım incecık bişey kesecegınden artık gerısı vucutuma kalıcak o da benı endışelendırıyor ama bugun karar verdım artık o kadar düşünmemeye iz konusunda meme ucundan yaptırıcam gitcem :) bu arada ben evlıyım henüz cocugum yok bır kaç yıl sonra düşünüyorum allahın izniyle hem sütün olup olacağını amelıyat olmasakta bılemeyız bi sorun olursada mamalar var artık yapıcak bişey yok :KK66:

Boyum 1.63 kilom 49 canım.. Önceden dümdüzdü benim hiçbir sütyeni doldurmuyordu, memem varmış gibi dursun diye 75 takıyordum ama içi bomboştu. Şimdi 80B rahat oluyor, bazen de 85B oluyor. Seni izlemeye aldım sen de beni izlemeye alırsın. Fotoğraflarımı görebilirsin.
ahh canım bu kadar olur boy ve kilo aynı :) benım memem bir avuç 80 a takıyorum .. ahh olsamda bitse çatlıycam:) şimdi agrı durumun nasıl iyimisin normal yaşantına döndün mü 1 ay olmuş ..?

Çok doğru söyledin Nessiracığım :KK68: Ay evet 1 günüm kaldı yarın çok heyecanlı olurum kesin,şimdiden bile sürekli ameliyathaneyi düşünüyorum geriliyorum yarın akşam napacağım kim bilir :KK47: Neyse ki sizlerle konuşarak kafamı dağıtabiliyorum inan ki bilgisayar başındayken sürekli KK'da dolanıyorum. Ameliyatımdan sonra da sürekli forumda insanlara yardımcı olmaya çalışacağım gerçekten bu da bir sevap bana kalırsa.. Bizden önceki arkadaşlarımızın bizler için paylaştığı her şeye duacıyım yoksa bilinmeyen bir yolda tek başımıza olacaktık. Nazar değmeden sorunsuz atlatayım artık şu cumartesiyi :nazar::nazar::nazar:
tatlımcım herşey çok güzel olacak senin için duacıyım inşallah sorunsuz bır amelıyat gecıreceksın pozıtıf ol ve amelıyata pozıtıf girmeyı unutma çok işe yarayacaktır :KK66:

ahh canım bu kadar olur boy ve kilo aynı :) benım memem bir avuç 80 a takıyorum .. ahh olsamda bitse çatlıycam:) şimdi agrı durumun nasıl iyimisin normal yaşantına döndün mü 1 ay olmuş ..?
resimlerini gördüm harıka olmuş nazar değmesin oncekı halınıde koymuşsun o da gözümden kaçmadı gerçekten dedıgın gıbı neredeyse hıc yok ama şimdi seksı ve güzel cicişlere kavuşmuşsun çok begendım çokkkkkkk...

X