Meme büyütme ameliyatı öncesi-sonrası yaşadıklarım

dishekimim

Primum non nocere
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
613
354
Merhaba arkadaşlar. Ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Ergenlik döneminden beri yani yaklaşık 5-6 yıldır göğüslerimin küçük olmasından yakınıyordum. Tabi ki her zaman yetinmeyi bildim, eli kolu bacağı olmayan insanlar da var.. O yüzden her zaman şükrettim. Fakat kadın olmak.. Göğüs bir kadın için olmazsa olmaz bir şeydir. Eğer ki maddi imkanlarımız el veriyorsa bu işlemin en erken zamanda yapılması taraftarıyım. İleride evlendikten sonra yaptırmaktansa şimdi yaptırmak,baba ocağındayken bu sıkıntıları çekmek daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Ameliyatıma tam 2 gün kaldı,cumartesi sabah ameliyatım gerçekleşecek.Perşembe günü kan tahlillerimi yaptırmaya gidiyorum yani yarın. Ben bu konuyu ameliyat olmadan önce açtım çünkü şu anda sitede ameliyat olmak isteyen,bunun için araştırmalar yapan arkadaşlarımız çok.Onlara ameliyat öncesi dönemde yaşananlar için de yardımcı olmaya çalışacağım. Aklınıza ne gelirse sorabilirsiniz. Burayı güncel tutmaya çalışıp her gün ama her gün gelişmeleri yazacağım ve ameliyat olmamış arkadaşlarımıza bile bu sayede bu süreci yaşamış hissi vereceğim.Bu sayede onları da aramıza katabiliriz öyle değil mi? Desteklerinizi bekliyorum. Hepinize sağlıklı günler. Sorularınıza içtenlikle cevaplayacağım.

Son düzenleme:
cnm hayırlı olsun umarım herşey sorunsuz çok güzel geçer hangı doktora amelıyat olacaksın? bende hasan fındık'a 9 eylülde ameliyat olacağım kas altı meme ucu kesisiyle kesi yeri için cok düşündüm cok başımı ağrıttım ama baştan berı meme ucu sıcak geldı iz konusunda takıntılıyım umarım iz de sorun yaşamam.. senın kesi yerın nereden olacak ? hangı yöntemle konulacak ? gelişmelerini paylaşırsan her zaman takıpteyım :KK66:

cnm hayırlı olsun umarım herşey sorunsuz çok güzel geçer hangı doktora amelıyat olacaksın? bende hasan fındık'a 9 eylülde ameliyat olacağım kas altı meme ucu kesisiyle kesi yeri için cok düşündüm cok başımı ağrıttım ama baştan berı meme ucu sıcak geldı iz konusunda takıntılıyım umarım iz de sorun yaşamam.. senın kesi yerın nereden olacak ? hangı yöntemle konulacak ? gelişmelerini paylaşırsan her zaman takıpteyım :KK66:
Merhaba nessira,öncelikle teşekkür ediyorum canım.İnşallah senin de ameliyatın sorunsuz bir şekilde geçer.Ben Mustafa Kemal AKSOY'a ameliyat olacağım.Benim kesi yerim göğüs altı olacak.Açıkçası iz konusunda göğüs altının daha az rahatsız edici olacağını düşünüyorum.Çünkü yerçekiminden kaynaklı göğüslerde olan hafif aşağı düşüklük izi kapatacaktır.Ayrıca göğüs ucu kesilerinde süt bezlerinde hasar yaşanabiliyormuş.Ben henüz genç olduğum için ileride çocuğum olursa bu konuda sıkıntı çekmem istemem o yüzden de tehlikeye atmak istemiyorum bu konuyu.Protezin nereye konacağını yarın tam olarak netleştireceğiz.Yarın tekrar ölçü alınıp cc'ye de karar vereceğiz.

ahh inşallah canım ya bende evliyim henüz çocuğum yok bı kaç yıl sonra düşünüyorum ilerde çocuğum olunca emzirmede ne sorun yaşarım artık allah bilir ayrıca sütümüzün olup olmayacağını bilemiyoruz hıc amelıyat olmayan ınsanın bile sütü olmayabılıyor doktorum sorun olmayacağını söyledi ama bi kısmı zarar görebilir okuduklarımda o yönde ben o kadar takıgım ki ize yani belli olmasında ne olursa olsun durumundayım yabancı bır sıteden btun süreçlerin fotoğrafları var izlerin de.. ben ingilizce cok iyi biliyorum yabancı sıtelerden yorumları cok okudum iz süreçlerine bakınca göğüs ucu belli olmuyor ama evet dedıgın gbi göğüs altı kesisi onden bakınca hıc bışey gözükmüyor ama yatınca durum farklı doktorumla dun yıne telefonda konuştum bana en kötü senaryoyu düşünmemi önerdi bazı izler pembe de kalabılıyormuş kışının ten kalıtesıne gore ama bu cok düşük bir ihtımalmiş tabii.. yani hastalarıma bırakıyor özellikle bi yer önermiyor kesınlıkle..bı arkadaşım 21 yaşında 10 ay once amelıyat oldu gerçekten cok güzel oldular meme ucundan bana resmını gonderdı gecenler de baya izler geçmiş ilk gordugum halıne gore bu iz işi artık şansa kalıyor dıye düşünüyorum ama daha fazla kafamı karıştırmakta ıstemıyorum içimize ne siniyorsa onu yaptırıcaz artık gerısını süreçte görücez.. benım doktorum Hasan Fındık.

kaç beden sütyen kullanıyorsun cnm ? benım 80 a 325 cc nn altında olmasın ıstıyorum doktorumda zaten ılk görüşmede sana 300 üzeri deneyecgım demişti 300 atı sen mutlu etmez dedi ama tam olarak bır cc vermedı amelıyat esnasında deneyecekmiş.umarım küçük olmazlar ve oyle kocamanda ahh ne zor işlermiş bu işler :)

kaç beden sütyen kullanıyorsun cnm ? benım 80 a 325 cc nn altında olmasın ıstıyorum doktorumda zaten ılk görüşmede sana 300 üzeri deneyecgım demişti 300 atı sen mutlu etmez dedi ama tam olarak bır cc vermedı amelıyat esnasında deneyecekmiş.umarım küçük olmazlar ve oyle kocamanda ahh ne zor işlermiş bu işler :)
Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.Konuyu ben açmış olsam da bildiklerimizi yazmamızda fayda var çünkü günler sonra,aylar sonra belki yıllar sonra bu yazılarımızı okuyacak arkadaşlarımız olacaktır.Ki ben ta 2006lardan kalma yazıları bile okuyorum zaman zaman.Nessira benim göğüslerim çok küçük neredeyse yok gibi.75 beden dolguluyu dolduramıyorum bile.Doktoruma göğüslerimi göstermeden önce "göğüs dokum neredeyse yok" dedim,göğüslerime baktıktan sonra "buralara kimler geliyor tahta gibi senin yine göğüs dokun var" dedi :) Fakat önceki konuşmamızda 275 ya da 300 cc kullanacağını söyledi. Senin 80 olmasına rağmen 325 kullanacakmış ne güzel. Ben 275-300le tatmin olacağımı düşünmüyorum.O yüzden bunu yarın doktorumla tekrar görüşeceğim.

Ya aslinda bende düşünüyorum ama ne bileyim konuyu takip edeyim bakalım gaza gelir yaptiririm belki hem fikir edinmis olurum gecmis olsun şimdiden inş istedigin gibi olur

bende 2008 leri okudum bizim bu yazdıklarımızdan da ınsanlar bilgiler edinecek ve ben kesinlikle bütün sürecimi paylaşacağım ve senın surecınıde sureklı takıp edecegım senın amelıyat cok yakın benım 20 gün var birbirimize destek oluruz.. ben cc ler arasında çok buyuk barız bir fark yok ben başka bır doktorda sılıkon uzerınden ölçtüğünde anladım 300 koydu meme min üstüne ama yanda başlugum vardı 325 tam gögüsümü kafeslemişti zaten ben bu doktora gıttıkten sonra kesınlıkle hasan bey dedim hasan bey gözüyle bakmıştı ve bışeyle denememıştı bu doktorda 300 üzeri olur deyınce dedım gözle dıyen işin ehlıdır zaten bu ıkıncı doktora arkadaşımdan dolayı gıtmıştım gıtmışken bende bı gosterım dedım kararım hasan fındıktı ve daha da emın oldum.benım araştırmalarım sonucunda 300 altı olanların cogunlugu küçük buluyor yabancı kadınların yorumları ve fotograflarıda bunu cok doğruluyor bence 300 altı kesınlıkle taktırma yaptırdığına degsın cnm

bu arada cnm kusuruma bakma ben klavyeye bakma alışkanlığım olmadığı için hatalı yazıyorum :/

mozzy cim gaza gelme :) eger gerçekten rahatsız edıyor senı uzuyorsa bunu düşünerekten kararını ver..

bu arada 80 bel cevresı oluyor cup a :KK43: benım öyle dümdüz degıl bır avucu dolduruyor 325 de aşağı 350 den yukarı pskolojımı mahveder :KK66: zaten yerınde değil :)

Ya aslinda bende düşünüyorum ama ne bileyim konuyu takip edeyim bakalım gaza gelir yaptiririm belki hem fikir edinmis olurum gecmis olsun şimdiden inş istedigin gibi olur
Mozzy cim hoşgeldin.Şu anki durumun nedir canım,yaşın kaç-kaç beden sütyen kullanıyorsun-göğüs küçüklüğün psikolojini ne derece etkiliyor? Bize bunları anlatırsan sana daha rahat yardımcı olabiliriz canım.

bende 2008 leri okudum bizim bu yazdıklarımızdan da ınsanlar bilgiler edinecek ve ben kesinlikle bütün sürecimi paylaşacağım ve senın surecınıde sureklı takıp edecegım senın amelıyat cok yakın benım 20 gün var birbirimize destek oluruz.. ben cc ler arasında çok buyuk barız bir fark yok ben başka bır doktorda sılıkon uzerınden ölçtüğünde anladım 300 koydu meme min üstüne ama yanda başlugum vardı 325 tam gögüsümü kafeslemişti zaten ben bu doktora gıttıkten sonra kesınlıkle hasan bey dedim hasan bey gözüyle bakmıştı ve bışeyle denememıştı bu doktorda 300 üzeri olur deyınce dedım gözle dıyen işin ehlıdır zaten bu ıkıncı doktora arkadaşımdan dolayı gıtmıştım gıtmışken bende bı gosterım dedım kararım hasan fındıktı ve daha da emın oldum.benım araştırmalarım sonucunda 300 altı olanların cogunlugu küçük buluyor yabancı kadınların yorumları ve fotograflarıda bunu cok doğruluyor bence 300 altı kesınlıkle taktırma yaptırdığına degsın cnm
Kesinlikle bilen insan kendini belli ediyor canım çok haklısın.Umarım tercihinde yanılmazsın.Benim doktorum da direk ölçü vermişti.Ama sanırım Türk doktorları pek büyük göğüs yapmak istemiyorlar.Yarın 300-325-350 şeklinde ısrarda bulunacağım ben de.Dediğin gibi 275 mutlu etmez ki beni.Hem senin göğsün varmış gayet benim o da yok.Ona rağmen 275 dedi ya :KK43: Bu arada klavye hataların önemli değil canım anlıyorum ben senin demek istediklerini

evet türk doktorları pek büyük yapmayı tercıh etmıyor ama bana da 275 cc az geldi gercı benım arkadaşıma da 275 300 en fazla demişti bu diğer doktor !banada 300 üzeri.. arkadaşımda neden bana daha az dediniz benım göğüsüm arkadaşımınkinden büyük demişti doktorda ona senın gogus kafesın dar demişti ..sen yarın ıyıce bır konuş nedenını sor cnm ama söyluyorsun benı mutlu etmez diye kesınlıkle 275 taktırma çünki pskolojın bunu kabul etmıyor buyuklugu ıyı olsada pskolojık olarak takabılırsın.. benımde dedıgım gıbı kesı yerı için doktorum sen pskoljık olarak meme ucuna odaklanmışsın ordan yapalım demişti hiç karıştırma demişti tabi benım kafa karıştı sonradan aradım yine sordum:)

Mozzy cim hoşgeldin.Şu anki durumun nedir canım,yaşın kaç-kaç beden sütyen kullanıyorsun-göğüs küçüklüğün psikolojini ne derece etkiliyor? Bize bunları anlatırsan sana daha rahat yardımcı olabiliriz canım.
Canim 32 yasibdayim 75 beden sutyen kullaniyoeum 48 49 kiloyum çok psikolojimi etkilemiyor aslinda ama ne bilim vazi kadin l arin dekoltesinide kiskanmiyor degilim hani :) ya aslinda ben süreci merak ediyorum birde takilacak protez cesitlerine nasil karar vermem gerek en uygun donem ne zamandır iyilesme süreci nasildir vs yasayan birinin deneyimi doktor tavsiyesinden daha onemli diye düşünüyorum böyle yani :)

mozzy cim ben cok uzun zamandır araştırıp okuyorum butun süreçleri artık o kadar okuyorsunkı herşeyden bılgın oluyor ben doktorumla görüşmeye gıttıgımde bana bi amelıyat yapmadığın kalmış demişti bol bol oku bır suru forum var cok yardımcı oluyor şimdi ben ay'ın 9 da amelıyat olacağım herşey kararna vardı.. yaşayacağım surecı bıle artık bılıyorum buradaki arkadaşlar sagolsun ..

Canim 32 yasibdayim 75 beden sutyen kullaniyoeum 48 49 kiloyum çok psikolojimi etkilemiyor aslinda ama ne bilim vazi kadin l arin dekoltesinide kiskanmiyor degilim hani :) ya aslinda ben süreci merak ediyorum birde takilacak protez cesitlerine nasil karar vermem gerek en uygun donem ne zamandır iyilesme süreci nasildir vs yasayan birinin deneyimi doktor tavsiyesinden daha onemli diye düşünüyorum böyle yani :)
Bana kalırsa kilona göre uygun göğüslerin var.Ayrıca aşırı derecede rahatsız olmuyor gibi görünüyorsun.Varsın bir dekolte eksik olsun,ameliyat masasına yatmaya değer mi ilk önce onu kafanda tartmalısın :/ Ama bu süreci görmek için en doğru yerdesin canım benim.Burada her gün bilgilerimi güncelleyeceğim.Beni takip etmeye devam et..

X