Benim göğsüm 75 i dolduruyor zar zor... Ama ameliyat konusunda aklıma takılanlar var ..mesela ameliyat oldum diyelim 10 sene sonra tekrardan olmak mı gerek.. Sürekli olarak ameliyat olmak maddi ve manevi yorar insanı.... Biraz daha düşünmek gerek belkide... Doğal büyütmenin yolu olsaydı keşke.. Ama kök hücre araştımaları sürüyor belkide 2-3 sene sonra kök hücreyle meme büyütme yapılabilirr
arkadaşım naçizene fikrim yerinde olsam yaptırmazdım çünkü öncelikle bedenine dışardan müdahale ediyorsun içine yabancı bir madde alıyosun ne gerek varki push uplarla daha dolgun görünebilir zaten küçükte olsa en azından varmış.ben yaptırdım çünkü erkek gibiydim hiç düşünmedim bile acaba diye çünkü bir uzvum eksikti.ama senin azda olsa var üstelik allah vergisi sen bilirsin yinede.ama illede düşünüyor isen sana tavsiyem doğum yaptıktan sonra yaptırman olur çünkü emzirme sonrası meme dokusu bozuluyor hemde büyütmüş olursun
push uplarla daha dolgun görünebilir demişsin nedir o ??
öncelikle , bu mesajı üç yıl boyunca arastırmış ,zaman zaman bunalıma girmiş, ağlama krizleri geçirmiş , doktorların hiç meme dokun yok dedikleri , ve 1 ay önce ameliyat olmuş biri olarak yazdığımı belirtmek istiyorum .
ameliyat olmayı düşünen arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem var .
öncelikle unutulmamalıdır ki, bu bir ameliyat . ve her ameliyatın çeşitli komplikasyonları olabilir. forumu okudugumuz zaman , herkes ne kadar güzel antlatmış , diye düşünebilir ve heveslenerbilirsiniz, ardından yeterli meme dokunuz oldugu halde ya ben de yaptırsam mı acaba, daha güzel olsa keşke , daha buyuk olsa diyebilirsiniz.
meme dokunuz yeterliyse, öyle yada böyle bir sütyeni doldurabiliyorsanız , benim tavsiyem ameliyat olmayın . ama doğuştan gelen sıkıntılarınız vardır, anomaliler vardır, memeniz hiç yoktur, bu sizin psikolojınızı son derece bozmaktadır vs , o zaman denilecek bir şey yok . ama keyfi olarak ameliyat olmanızı tavsiye etmiyorum . güzellikler hep dile getiriliyor, bunları okumak sizi heveslendirebilir , ama sıkıntılar ya da uzuntuler pek paylaşılmıyor unutmayın .
protezlerın bulundugu kutunun ıcınden cıkan kitapcıgı şimdiye kadar okuyamamıistım , yeterli ingilizcem olmadıgı ıcın . dün yakınım çevirisini yaptı. orda yazanları ameliyat öncesi okusaydım inanın ameliyat mameliyat olmazdım :) o kadar cok komplikasyon riski var ki, ki bu komplikasyonlar bizim hep duydugumuz , his kaybı , kapsül vsden ibaret de değil, simdiye kadar duymadıgım bir sürü risk.
beni en cok düşündüren ve canımı sıkan cümle şu oldu. hiçbir protez ömür boyu kullanım için değildir.! bu ikinci belki üçüncü bir ameliyat demektir.
bir de şunu söylemek istiyorum , ameliyat olunca değişecekmişim gibi hisstemiştim. farklı bir ben olacak gibi... ben hala aynı benim:) . kendimi ayna karşısında begenmenin dısında , hiç bir şey değişmedi. ameliyat olunca, tamamen farklı bir ben olacak dıye dusunmeyin :)
şu an göğüslerimi begeniyor muyum , evet , tam kıvamına gelmemelerine ragmen bir gecelik giydiğimde , kendimi aynada gördüğümde seviniyorum
amaaaa, unutmayın hiçbir şey Allah ın yarattığı gibi, yaratılıştaki kusursuzluk gibi olmaz.
bu yazıdan göğüslerimi begenmediğim , ya da doktorumu begenmediğim anlaşılmasın lütfen . doktorum barış çakır. kendisi çok başarılı bir cerrah .
bu yazı sadece cok ihtiyacı olmadıgı halde, acaba biraz daha buyuk olsa nasıl olurdu , diye dusunup, heveslenenler, bize özenenler içindir.
sevgiler.
herkes ısrarla "kimse kötülüklerden olumsuzluklardan bahsetmiyor" demiş... bi de neden diye sormuşlar..
ben kendi adıma ameliyat olduğum günün ertesi günü girp olmakla birlikte çektiğim sıkıntının haricinde ASLA VE ASLA BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIM..
yaşayana da geçmiş olsun derim ama her ameliyat olan olumsuz birşeyler yaşayacak diye bir şey yok, Dr.um Barış ÇAKIR, 1 hafta hareketlerimde ağır hareket etme oldu başka da bir şey yaşamadım..
herkes kendi adına konuşsun, lütfennn!!!
iyide burda olumsuzluk yaşayan insanın bunu saklamasında ne gibi bir menfaati olabilir ki..dr üste paramı veriyor olumsuzluk yaşarsan kimseye söyleme diye..
herkes yaşadığını samimi bi şekildede anlatıyor..olumsuzluk yaşayanı tutan neki anlatmamasına saklamasına hiçbir sebep yok..
geçmiş olsun bu arada..
cok takipciniz diğilim sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum burada hep iyi yönler bahsediliyor kötü yönleri niye anlatılmıyor .
bende arkadasıma katılıyorum çok ihtiyacınız olmadan estetik ameliyatlarını düşünmeyin derim.2 ay önce meme operasyonu geçirdim bende dikleştirme oldu ameliyat olmadan önce stres olduktan sonra yaraların iyileşmesi pansumanlar. bantlar cıkmasından sonra sonucun istediğin gibi olmaması çok pskolojim bozuldu ağlamaktan içim dışıma çıktıbantlar çıktıktan sonra biri diğerine göre farklı olduğunu gördüm doktor zamanla düzelir dedi bekle iki ay geçti düzelmedi bi göğüsümün ucu diğerinden 2 santim büyük ve şekli çok çirkin olmuştu bu zamnla nasıl düzelir mantığım almıyor doktoruma ısrarım sonucu sağolsun muayenesin de 40 dk bir operasyonla düzeltti lokal anesteziyle benim gözümün önüne kan revan içinde halleti anestezi gectikten sonra dayanılmaz agrılar cektım ilk ameliyatım sonucunda böyle acı çekmedim düşünün. doktorum sağolsun ağrı kesici bile yazmadan beni eve gönderdi.ameliyattan sonra verdiği ağrı kesiciyi unutmamıştım onda aldım.iyileşmiş yaralarım tekrar açıldı kesildi biçildi bu yaşadığımı şansamı neye bağlıcağımı bilmiyorum.tekrar söylüyorum arkadaşlarım çoook ihtiyacınız yoksa yaptırmayın derim.ameliyat olana kadar çok ilgililer olduktan sonra yüzünüze bile bakmıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?