tekrardan merhaba arkadaşlar. ben de ameliyatımı oldum bitti çok şükür. tabii süreç daha bitmedi. bugün 8.günüm. doktorum ameliyatımın zor olacağını söylemişti. (meme dokum hiç yokmuş, göğüs kafesim çok darmış, derim çok inceymiş ki öyle evet) ben de çok korkarak adeta korkudan kitlenerek girdim ameliyata. Çıktığımdaki ağrı ise tarifsizdi. bunlara rağmen şu anda oldukça iyi hissediyorum allaha şükürler olsun. 5.günden itibaren normale dönmeye başladım. 3 gün sonra da işime döneceğim inşallah.
AĞRI? Ameliyattan ilk çıktığımda çok ağrım vardı ama zamanla azaldı. yatıp kalkmak çok zordu. şimdi daha kolay. şu an ağrı kesici almadan geçiyor günlerim.
NEREYE KAÇ CC NE TÜR
PROTEZ KONDU? Kas altı 215 cc mentor marka anatomik protez kondu. Doktorum göğsümün daha fazlasını alamayacağından korkuyordu. Benim de beklentim çok yüksek değildi zaten. Hiç olmayan göğüslerimi VAR hale getirdik yani. 3 hafta sonra normal sutyene geçtiğimde 75 desteksiz takabilecekmişim.Ödemler şişlikler indikten sonra acaba çok küçük kalır mı diye korkmuyor değilim ama buna da şükür diyorum.
SONUÇ NASIL? Bence çok TATLILAR :) evet cc den de anlayacagınız üzere çok büyük değiller ama artık içi dolgun göğüslerim var. Sporcu sütyeni gibi özel bir sütyen takıyorum şu an ve dışardan bakıldığında destekli sütyen takmışım gibiler.ilk hafta olmasına ragmen de çok yapay durmuyorlar. Damla şeklinde oldukları için doğal gibiler ama çok da değil tabii çünkü hala çok sertler.
NE TARZ SIKINTILAR OLDU BUGÜNE KADAR? 1)Ağrıyı saymazsam, göğüslerimin kenarları -koltukaltının altı yani -morardı. Hatta çürük siyah renkteydi. 2-3 gün sürdü. Korktum doktoruma sordum normal dedi. Şu an azaldı renkleri açıldı. 2) başka kimsede oldu mu bilmiyorum ama sağ elimde uyuşma ve hissizlik var. gece yatarken artıyor gün içinde azalıyor ama özellikle yüzük parmağım korkutuyor beni. Neden oldu bilmiyorum. Dolaşımdan mı çok mu kastım kendimi ameliyat sırasında mı bir yerler zedelendi bilmiyorum.Geçmezse nörolojiye gideceğim. Sizde de böyle bir şey oldu mu?
3) Kullandığım antibiyotiklerden mi bilmiyorum yüzüm soyuluyor kırmızı kırmızı saçlarım feci kepek. Çenemde de iki üç tane siyah tüy fark edince hormonlarım mı bozuldu acaba diyorum. Belki de hepsi sadece evhamdan. Çünkü stresli bir dönem geçirdim.
Doktorum öncesi sonrası fotoğraflarımı çekti. Ben kendim çekmemiştim. Şimdilik bu kadar. Paylaşmak istedim.