Meme ameliyatı sonrası pansuman

shuly

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
206
34
Kızlar bugün eve geçtim.Doktorum dikiş yerleri enfeksiyon kapmasın diye krem vermiş.Thiocilline adı.Ama benim bugün o dikiş yerlerine sürmem mümkün değil.Bantları açacak cesaretim yok.Her sabah açıp süreyim diyorum .Dikişlerin üstündeki bandı kaldırma fikri bile beni korkutuyor.Sizler krem sürdünüz mü?
İz içinde madecassol krem vermiş.Onu daha sonra kullanmaya başlayacağım.Bu krem etkili bir krem mi?Önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
Kızlar bugün eve geçtim.Doktorum dikiş yerleri enfeksiyon kapmasın diye krem vermiş.Thiocilline adı.Ama benim bugün o dikiş yerlerine sürmem mümkün değil.Bantları açacak cesaretim yok.Her sabah açıp süreyim diyorum .Dikişlerin üstündeki bandı kaldırma fikri bile beni korkutuyor.Sizler krem sürdünüz mü?
İz içinde madecassol krem vermiş.Onu daha sonra kullanmaya başlayacağım.Bu krem etkili bir krem mi?Önerilerinize açığım.
Hayır bana pansuman yap dememişti duş işin bant vermişti bantlarım duşta düşmüştü farketmedim dikişin üstünde ki bantları çekip yanlışlıkla hem acı çekmiştim hem dikişlerim açılmıştı. Sen dikkat et. Çok geçmiş olsun 💐

Hayır bana pansuman yap dememişti duş işin bant vermişti bantlarım duşta düşmüştü farketmedim dikişin üstünde ki bantları çekip yanlışlıkla hem acı çekmiştim hem dikişlerim açılmıştı. Sen dikkat et. Çok geçmiş olsun 💐
İşte o bantları çekip sabah krem sürmem lazım.Dikiş açılır mı canım acır mı diye kaygılıyım.Yarın dikkatli bir şekilde deneyeceğim

Benim ameliyattan 5 gün sonra kontrole gittiğimde bantlarımı çıkardı ondan sonra sürmeye başladım batikonla sil 2-3 dk sonra o kremi sür antibiyotikli krem o ya da doktora sor bir canım her sürdüğümde bandı çıkarıp geri mi takıcam diye

Bende oldum ama krem vermedi 2 gün sonra bandajlari çıkarta bilirsin dedi oksijenli su ve batikonla 1 hafta daha pansumana devam et demişti siz kremi uygulayin belki cilt yapiniza uygun olan krem dir

Hastanede batikon kullandılar.Eve geçince krem verdi.Bu arada sizde durum nasıl.Geceleri terlemem oluyor.Bu normal mi? Sıcaktan mı yatmaktan mı çözemedim de?Sırt üstü yatmaktan sırtım sırılsıklam sürekli.Ve göğüslerim taş gibi ne zaman yumuşar.Sürekli ananas yiyip,ananas suyu içiyorum ama hala taş gibi.Dayanılır gibi değil

Hastanede batikon kullandılar.Eve geçince krem verdi.Bu arada sizde durum nasıl.Geceleri terlemem oluyor.Bu normal mi? Sıcaktan mı yatmaktan mı çözemedim de?Sırt üstü yatmaktan sırtım sırılsıklam sürekli.Ve göğüslerim taş gibi ne zaman yumuşar.Sürekli ananas yiyip,ananas suyu içiyorum ama hala taş gibi.Dayanılır gibi değil
Bol su tüketin buz kompresi yapın gün içinde 5 , 10 dk o sizi rahatlatir ödemden kaynakli sertlik ödemi attıkça sertlikde azalıyor evett sıcaktan terlemeniz normal ben 10 temmuz da olmuştum direnlerim 22 gün sonra çıktı çok zordu ilk haftalar sürekli sırt üstü yatmak zor oluyor ben direnler ciktiktan sonra sağ, sola yatmaya başladım 😊

Benim çok mide bulantım vardı. Ananas kabuğu kaynattık ama içerken çok zorladım. Ödemden de çatlayacaktım, korse sırtımı kesmişti. Doktoruma danıştım ve enfla C önerdi. Ananas özlü c vitaminiymiş. Bazı doktorlar belirtmiyor ama bitki çayı içmek yasak, aklınızda bulunsun. Geceleri terleme vs... hepsi normal.
En zor kısmı hep sırt üstü yatmak. Ben şöyle bir çözüm bulmuştum. Sırtıma ve sağ tarafıma bir sürü yastık koyuyordum. Kafamı sağa yaslayıp ve bazen hafif sağa yaslanarak yatıyordum. Doktoruma danışıp ilk günden beri bu şekilde yattım. 15 gün sonra baya rahatlamış olursunuz💐

Enfla c bende buradaki yorumlardan okuyarak aldım.Sabah akşam kullanıyorum.Günde 3 lt su.İçiyorum.Bugün buz koymayı duyunca ona da başladım.3 gün sonra işe gideceğim ödemler biraz inse rahatlayacağım ama her gün daha iyiye gidiyor

X