Melih Gökçek'in izinsiz SMS'i sosyal medyayı karıştırdı

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
25 Mayıs 2015
29555099.jpg

Tüketicilere izinsiz SMS, elektronik posta gönderilmesini ve telefon aramalarını yasaklayan düzenlemeye rağmen, dün cep telefonlarına gelen bir SMS, tepkiye yol açtı.
24 Mayıs Pazar günü birçok cep telefonu kullanıcısı, telefonlarına gelen istenmeyen bir kısa mesajla karşılaştı.

+90 850 304 24 26 numaralı hat üzerinden gönderilen mesajın içeriğinde şu satırlar yer aldı:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu akşam saat 21:00'de Habertürk TV'de canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulunacak. İzlemeniz dileğiyle.

İzinsiz reklam mesajları 1 Mayıs'ta bitiyor

1 MAYIS'TAN İTİBAREN YASAKLANMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Kanunu kapsamında her türlü ticari mesajın tüketicinin onayına bağlı olması şartı getirilmişti. Tüketiciler istemediği mesajların gelmesini engelleyebilecek, yasaya uyamayan şirketler ise 50 bin TL para cezasına çarptırılacaktı. Bu yasağa rağmen gönderilen bu istenmeyen mesaj kullanıcıların tepkisini çekti.

EKŞİ SÖZLÜK'TE 'ŞİKAYET EDİYORUZ' KAMPANYASIİzinsiz gönderilen SMS'lerden rahatsız olan Ekşi Sözlük kullanıcıları ise, bir şikayet kampanyası başlattı. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden şikayetlerini ileten kullanıcılar, ilgili kurum veya kurumlar için yasal bir süreç başlatılması talebinde bulundu.

SİYASİ PROPAGANDA DA YASAKLANMIŞTI

1 mayıs 2015 itibariyle yürürlüğe giren 6563 sayılı kanunun 14. maddesinin 5. Fıkrasındaki değişiklik ile bu tür reklam mesajlarının gönderilmesi yasaklanmıştı. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’da yapılan değişiklikte işletmecilerin siyasi propaganda yapması da engelleniyordu.

O madde şöyle:

“İşletmeciler tarafından, sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla haberleşme yapılamaz. İşletmeciler, sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarıyla siyasi propaganda içerikli haberleşme yapamazlar”

Hani yasaklanmıştı..
Cezaya çarptırılırsa 50bın tl cebınden mı verecek..
kaynak gösterilebilir mi ?

Yasayı akepe cıkardı ,
belediye başganı yasağı deliyor !
Dün banada geldi msj.. İ.gökceğim atlamamış benide..
Bana da geldi :KK14:
Aslında numaraları nerden aldıklarını tespit ettirip dava açmak gerekir diye düşünüyorum, araştırmak lazım çünkü bu izinsiz SMS'ler çok can sıkıcı.

Bana da geldi :KK14:
Aslında numaraları nerden aldıklarını tespit ettirip dava açmak gerekir diye düşünüyorum, araştırmak lazım çünkü bu izinsiz SMS'ler çok can sıkıcı.
Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz ise, yönetmelikte bazı açık noktalar bulunduğunu ancak asıl markaların vatandaşın şikayet edemeyeceğini varsayarak izinsiz SMS yasağını deldiğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:
“Şu anda bu tarz SMS ve e-posta gönderen firmaları şikayet etmek zor. Bu kolaylaştırılmalı. e-devlet üzerinde mobil imzası olanlar şikayet edebiliyor ki mobil imza çok az kişide var. Ya da bir sürü doküman hazırlayıp Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın illerdeki müdürlüklerine gitmeniz lazım. Resmen şikayet etmeyin noktasına getiriyorlar. Markalar vatandaşın şikayet etmeyeceğini varsayarak SMS göndermeye devam ediyor. Yönetmelik çıkana kadar birkaç ay daha bu belirsizlik sürebilir.”
demişler..
yani diyorkı yasayı cıkardık cayıra , mevlam sizleri kayıra..

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz ise, yönetmelikte bazı açık noktalar bulunduğunu ancak asıl markaların vatandaşın şikayet edemeyeceğini varsayarak izinsiz SMS yasağını deldiğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:
“Şu anda bu tarz SMS ve e-posta gönderen firmaları şikayet etmek zor. Bu kolaylaştırılmalı. e-devlet üzerinde mobil imzası olanlar şikayet edebiliyor ki mobil imza çok az kişide var. Ya da bir sürü doküman hazırlayıp Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın illerdeki müdürlüklerine gitmeniz lazım. Resmen şikayet etmeyin noktasına getiriyorlar. Markalar vatandaşın şikayet etmeyeceğini varsayarak SMS göndermeye devam ediyor. Yönetmelik çıkana kadar birkaç ay daha bu belirsizlik sürebilir.”
demişler..
yani diyorkı yasayı cıkardık cayıra , mevlam sizleri kayıra..
Ohooo o zaman ben ne anladım bu işten:KK14: birde sorun sadece SMS'lerde değil, hergün hiç tanımadığımız numaralardan aranıyoruz, bazısını açmıyorum bazısını da açıyorum, Karşımda ya biri xx konuda sizi bilgilendireceğiz diyor, maksat reklam veya bant kaydı Merhaba diye gür sesle irkildiğim bir reklam Yapılıyor, ben mecbur muyum bunları çekmeye, numarayı yasaklıyorsun, aynı yer başka numarayla arıyor, numara yasaklamakta çözüm olmadı bende, Kapıdan kovsan bacadan giriyorlar.

Ohooo o zaman ben ne anladım bu işten:KK14: birde sorun sadece SMS'lerde değil, hergün hiç tanımadığımız numaralardan aranıyoruz, bazısını açmıyorum bazısını da açıyorum, Karşımda ya biri xx konuda sizi bilgilendireceğiz diyor, maksat reklam veya bant kaydı Merhaba diye gür sesle irkildiğim bir reklam Yapılıyor, ben mecbur muyum bunları çekmeye, numarayı yasaklıyorsun, aynı yer başka numarayla arıyor, numara yasaklamakta çözüm olmadı bende, Kapıdan kovsan bacadan giriyorlar.

DEMEEEEEE...
geçen gün trafikte tlf çaldı , efendim dememle aptal adam MERHABAAAA diye bir bağırır 27.01 öndeki arabaya sinek oluyordu az kalsın.. la ne baarıyon dıyebıldım :KK57:

Beni de cumartesi basbakanimiz aradi.Mitingim var yarin mutlaka gel Gundogduya bekliyorum dedi.Sevgilerimi #!@&* sunup kapattim telefonu :KK52:

Beni de cumartesi basbakanimiz aradi.Mitingim var yarin mutlaka gel Gundogduya bekliyorum dedi.Sevgilerimi #!@&* sunup kapattim telefonu :KK52:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
cıddı mi? odamı arıyor.. Bizim başgan daha artistmiş msj atıyo coool takılıyo..

ya eskıden C.B. denilince böyle bihoş olurdum , içimden tanımadıgım bir 27.01 çıkardı. Saygı duyardım falan fıstık..
Şimdi adam her taşın altında çıkıyo reklamlar gibi..

DEMEEEEEE...
geçen gün trafikte tlf çaldı , efendim dememle aptal adam MERHABAAAA diye bir bağırır 27.01 öndeki arabaya sinek oluyordu az kalsın.. la ne baarıyon dıyebıldım :KK57:
Valla o telesekreterli reklamlar daha can sıkıcı, açıyorsun bir süre ses yok sonra aniden Merhabaaa:KK62:
Kulak zarımızla sorunları var galiba, ben istesem senin o reklamını Yaptığın şeylere abone olurum değil mi:KK62: sana mı kaldı hava durumu vs aboneliği yaptırıp yaptırmayacağım, bak bunu kimse yasaya sokmamış, SMS'le ilgili yasa bile sıkıntılı gerçi, yıllar önce Levent Kırca'nın bir banka reklamıyla galiba, tencere içinden çıkıp nerde kalmıştık demesi gibi bunlarda:KK14: numara yasaklıyorsun başka numaradan Merhabaaa diyorlar:KK11:

Banada geldi.Sanırım az mağdur olanlardanım ama epey geliyordu genede.Yasakdan sonra oldukça azaldı günde bir falan geliyor genede.Ev teli ise sustu:)

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
cıddı mi? odamı arıyor.. Bizim başgan daha artistmiş msj atıyo coool takılıyo..

ya eskıden C.B. denilince böyle bihoş olurdum , içimden tanımadıgım bir 27.01 çıkardı. Saygı duyardım falan fıstık..
Şimdi adam her taşın altında çıkıyo reklamlar gibi..

Tabi yaa aradi..Ama gelenek bu bir gelenek oldu cunku 30 mart yerel seciminde de Recep aramisti.Gundogduya gel diye mitingim var diye.Daha basbakankene .Yine saygilarimi !@#$*&%£ sunup kapatmistim:KK45:

Banada devamlı atıyor bir bu birde gaziantep ak parti milletvekili ali şahin.
Bayram kandil hiç es geçmez saolsun. Akrabalarım o kadar kutlamıyor.

Tabi yaa aradi..Ama gelenek bu bir gelenek oldu cunku 30 mart yerel seciminde de Recep aramisti.Gundogduya gel diye mitingim var diye.Daha basbakankene .Yine saygilarimi !@#$*&%£ sunup kapatmistim:KK45:
bidahakine adımı geçirmezsen hatrım kalır , alınırım bilesin :oops:

Banada devamlı atıyor bir bu birde gaziantep ak parti milletvekili ali şahin.
Bayram kandil hiç es geçmez saolsun. Akrabalarım o kadar kutlamıyor.
kıyamam sana :cool: hayır başka şehirdekileri neden rahatsız edersınız yahu..

Valla o telesekreterli reklamlar daha can sıkıcı, açıyorsun bir süre ses yok sonra aniden Merhabaaa:KK62:
Kulak zarımızla sorunları var galiba, ben istesem senin o reklamını Yaptığın şeylere abone olurum değil mi:KK62: sana mı kaldı hava durumu vs aboneliği yaptırıp yaptırmayacağım, bak bunu kimse yasaya sokmamış, SMS'le ilgili yasa bile sıkıntılı gerçi, yıllar önce Levent Kırca'nın bir banka reklamıyla galiba, tencere içinden çıkıp nerde kalmıştık demesi gibi bunlarda:KK14: numara yasaklıyorsun başka numaradan Merhabaaa diyorlar:KK11:
Enammm yaşım mı yetmedi hatırlamaya reklamı..
Yaşlanmısım zannımmca ..

Telesekreterli reklamlardan en sevdiğim sigara bırakma ürünü satışı ile ilgili olanı. " İyi günler. Sağlık Bakanlığı onaylı sigara bırakma ürünümüz hakkında 1 e basarak bilgi alabilirsiniz " diyor bir kadın sesi ilk başta , naif ve sıcak ses tonuyla.

1 e basmayınca ise direkt çirkefleşiyor ses tonu. Lütfen 1 e basınız diye bir anda ses yükselip hiddetleniyor.:mad::KK11::KK11:

Neden bağırıyor sesini yükseltiyorsun yahu :KK53: :KK70:

Tuşlama yapmayınca da kapanıyor. :KK70::KK70:

Telesekreterli reklamlardan en sevdiğim sigara bırakma ürünü satışı ile ilgili olanı. " İyi günler. Sağlık Bakanlığı onaylı sigara bırakma ürünümüz hakkında 1 e basarak bilgi alabilirsiniz " diyor bir kadın sesi ilk başta , naif ve sıcak ses tonuyla.

1 e basmayınca ise direkt çirkefleşiyor ses tonu. Lütfen 1 e basınız diye bir anda ses yükselip hiddetleniyor.:mad::KK11::KK11:

Neden bağırıyor sesini yükseltiyorsun yahu :KK53: :KK70:

Tuşlama yapmayınca da kapanıyor. :KK70::KK70:
Bana niye hep adamlar denk geliyor:KK12: Bıktım adam sesi duymaktan, seslendireni bir yakalasam fena yapacağım, ses tonunu aklıma kazıdım:KK70:

X