• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
O troid mendeburu bendede var yavaş çalışıyo çok geçen aya kadar ilaç kullanıyodum 50lik geçen ay doktor troidin gayet normal seviyede içmene gerek yok dedi bıraktım dediği gibi hiç rahatsızlığımda yok zaten ama hamilelik olunca gene kudurur o troid biliyorum öğrendiğim de ilk işim benimde onun değerine baktırmak olcak ilk kızımdan sonra çıktı bende çıkmaz olasıca daha önce yoktu

Bende sadece folio kullandım ikinci hanileliğimde vitamin kullanmadım maşallah kızımda hiçbi sorun yok çok şükğr vitamini içince daha midem bulanıyodu kuru kara üzüm yrdim bol bol kuruyemiş yedim kendimiz kırdık evde badem ceviz hergun bi avuç yerdim dediğin gibi saha sağlıklı daha iyi canım gene nasip ederse rabbim vitamin falan almayı düşünmüyorum gene

Aynen canım bu dediklerini yiyen bomba gibi olur zaten 🤭 vitamin ilaçları iyi bişey değil içi katkı maddeleriyle dolu... Hiçbiri doğalının yerini tutmaz en güzeli kesenin ağzını açmak😁 senin durumun aynı mı hala?

O troid mendeburu bendede var yavaş çalışıyo çok geçen aya kadar ilaç kullanıyodum 50lik geçen ay doktor troidin gayet normal seviyede içmene gerek yok dedi bıraktım dediği gibi hiç rahatsızlığımda yok zaten ama hamilelik olunca gene kudurur o troid biliyorum öğrendiğim de ilk işim benimde onun değerine baktırmak olcak ilk kızımdan sonra çıktı bende çıkmaz olasıca daha önce yoktu

Evet ya hamilelikte artıyormuş 🙄

Mavi Boncugumm Mavi Boncugumm Hayhatun Hayhatun Hayal Kocak Hayal Kocak kızlaar sizde de yemek yerken bazen kasık ağrısı oluyor mu?

Bir de azcık yediğim halde rahatsız oluyorum :110:

Bende kasık ağrısı yok canım ama olsada normal olabilir yani oğlumdayken ilk zamanlarda olmuştu bunda olmadı
O rahatsızlık hissi de gazdan oluyor şişkinlik olur normal bunlar merak etme

Bende kasık ağrısı yok canım ama olsada normal olabilir yani oğlumdayken ilk zamanlarda olmuştu bunda olmadı
O rahatsızlık hissi de gazdan oluyor şişkinlik olur normal bunlar merak etme

Yaa öyle miii🙈 İnşaAllah canım yaa Allah razı olsunn🤗 Bu arada iyiki bu topiği açmışsın, :21:

Sağol canım Allah razı olsun💗
Bencede normal zaten referansı geçmemiş aile hekimi bişey demedi ama kadın doğum doktoru bir tık normalin üstünde sorun olmaz ama yinede endokrine bi gidersin dedi
çok pimpirikli oluyor bu bazı doktorlar...
Gebelerde en yükseği 2,5 olmalıymışmışda mışş ... tsh 'yi etkileyen veya düşmesine yardımcı olan gıdalar varmı bilmiyorum hiç🙄 Senin durumun nasıl şimdi?
Benim bi ara tiroidim 4 tü, gebelik düşünüyorum deyince bir ay ilaç kullandırdı endokrin, 1.15 e düştü, şimdi de 2.18 lerde.bence değerin gayet iyi ama tabii tiroid önemli ya, sen yine de git bence, için rahat ferah ferah geçir inşallah gebeliğini ☺, çok çok tebrik ederim bu arada, sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah allah ☺

Benim bi ara tiroidim 4 tü, gebelik düşünüyorum deyince bir ay ilaç kullandırdı endokrin, 1.15 e düştü, şimdi de 2.18 lerde.bence değerin gayet iyi ama tabii tiroid önemli ya, sen yine de git bence, için rahat ferah ferah geçir inşallah gebeliğini ☺, çok çok tebrik ederim bu arada, sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah allah ☺

Haklısın canım sağolasın bi ara randevu alayımda gideyim internetten randevu alırken endokrin diye bi bölüm çıkmıyo nasıl alıcam🤔 Allah razı olsun çok teşekkür ederim 😘
Darısı başına inşaallah 🤲😍 ilk gebeliğimdeki kan tahlili sonuçlarıma baktımda 7 aylıkken yaptırdığım kan tahlilimde tsh 3.34'müş daha şimdi farkettim daha doğrusu önemini bilmiyordum😊
Bana o gün hastanede ertesi sabah randevusuz gel alırız demişlerdi gidemedim ama şimdi bi sabah gitsem bakarlarmı acaba🤔 bide ne yapıyor doktor kan mı alıyor yine?

Benim, reglim düzensiz ya canım, 3 gün erken oldum bu ay, flo diye bi uygulama kullanıyorum, ona regl tarihimi girince bat olarak 26 nisanı, ovülasyon olarak da dünü gösterdi.

İnşaallah doğrudur sen yumurtlama gününü hissedebildinmi peki akıntı durumu ağrı falan oldumu Rabbim denk getirmiştir inşaallah bu ay güzel haber alırız senden 😘

Haklısın canım sağolasın bi ara randevu alayımda gideyim internetten randevu alırken endokrin diye bi bölüm çıkmıyo nasıl alıcam🤔 Allah razı olsun çok teşekkür ederim 😘
Darısı başına inşaallah 🤲😍 ilk gebeliğimdeki kan tahlili sonuçlarıma baktımda 7 aylıkken yaptırdığım kan tahlilimde tsh 3.34'müş daha şimdi farkettim daha doğrusu önemini bilmiyordum😊
Bana o gün hastanede ertesi sabah randevusuz gel alırız demişlerdi gidemedim ama şimdi bi sabah gitsem bakarlarmı acaba🤔 bide ne yapıyor doktor kan mı alıyor yine?
Endokrin yoksa dahiliyeyi seç bence, her yerde olmayabilir endokrinci.bir de evet düzenli olarak tsh kontrolü yaparlar sanırım gebelikte.kan alınıp bakılacak.

İnşaallah doğrudur sen yumurtlama gününü hissedebildinmi peki akıntı durumu ağrı falan oldumu Rabbim denk getirmiştir inşaallah bu ay güzel haber alırız senden 😘
Ovülasyon testi kullandım bu ay canım, dün pik yaptı lh anladığım kadarıyla, daha koyuydu ikinci çizgi.akıntı vardı, hafif sancı olmuştu pazartesi salı günü, dün de kasık ağrım oldu kısa süreli.başka pek bir şey bilmiyorum, bunlar işarettir herhalde ☺😁, çok da bilgi sahibi değilim genel olarak bu konularda yeni yeni öğreniyorum 🤭

Back